Desmo 3367 Napisano Mart 18, 2012 Drug član, 1363 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Ako makar sam potrefio da felne i motor nisu od istog proizvođača 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
^SuPeR_MiNT^ 46 Napisano Mart 18, 2012 HONDA RULES, 142 postova Lokacija: Novi Sad - Lađevci Motocikl: Honda CRF 450 r & Aprilia RX 125 sm/x Prijavi odgovor kao problematičan Ako makar sam potrefio da felne i motor nisu od istog proizvođača I to je nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane 27 Napisano April 2, 2012 U prolazu, 94 postova Lokacija: CH vise Srbija Motocikl: imam ih vise Prijavi odgovor kao problematičan Procitah temu od pocetka, vidim da ima raznih misljenja o SM. Ja imam Monnier Hondu CRF 450 2001god. sa orginalnim Hondinim felnama za SM a posedujem i orginal kros felne sa gumama. Razlika je prilikom montaze SM tockova, je da se ubacuju dodaci na kljestima od kocnica, posto su na ovim tockovima veci diskovi,i drugi zupcanici za prenos. Licno od kad je posedujem presao svega 20 km. jer je jako neudoban za sedenje, sto se tice agregata to je prava raketa za voznju. Gore napisah Monnier Honda jer se tako vodi u papirima, to je firma koja proizvodi specijalne ramove za kros trke u Svajcarskoj, mnogo lakse od orginala i jedina koja izdaje atest za tako preradjene Hondine SM u Svici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano April 3, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan kako mislis neudobna za sedenje . Pa ni ne treba da bude udobna.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane 27 Napisano April 3, 2012 U prolazu, 94 postova Lokacija: CH vise Srbija Motocikl: imam ih vise Prijavi odgovor kao problematičan kako mislis neudobna za sedenje . Pa ni ne treba da bude udobna.... Druze znam al po neki put treba spustiti dupe na sediste, :neznam: inace nisam iz price ekstremnih vozaca valjda i godine malo utcu na sve to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
^SuPeR_MiNT^ 46 Napisano April 4, 2012 HONDA RULES, 142 postova Lokacija: Novi Sad - Lađevci Motocikl: Honda CRF 450 r & Aprilia RX 125 sm/x Prijavi odgovor kao problematičan Za monnier sam cuo ali koliko sam razumeo oni rade prepravku u supermoto i prave statore.... nisam cuo da imaju laksi ram od fabrickog, jer je on maksimalno lak 99kg za motor od 450cc je dosta lagano. Inace rekao bih da bi STEPH znao najvise da kaze na temu supermoto crf-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Maj 1, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Kenula jos jedna prerada... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Maj 2, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ok kog mopeda su felne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2387 Napisano Maj 2, 2012 Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Zadnji od Yamehe...mozda TDM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Maj 2, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Jok, TDM-ov mi je imao preveliku glavcinu... Ovaj put malo uza felna 3.5 od GSXF-a 750, prednja Ducati Monster, isto 3.5 Gume 120-150 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2387 Napisano Maj 2, 2012 Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Znaci gotovo sa off roadom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Maj 2, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, lepo Mozes na kraju da napises koliko te izasla ova egzibicija(moze i na pp) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Maj 2, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Na originalnim tockovima stoje dve nove off-gume, one jednostavno cekaju da budu pravilno potrosene . Sto se tice cene prerade, glavna stavka je kupiti tockove, troskovi prepravke su dosta manji... I naravno, pitanje je kolko daleko hoces da ides... Ako vas interesuje, napisacu vam koko sve to ide, pa mozete pokusati i sami. Ovo je meni treca prepravka i mislim da nije preterano komplikovano napraviti da se to kotrlja. E sad, ako zelite da to bude bas-bas dobro, ima tu sitnica... Kako stoje stvari, u narednih par meseci ce se produkcija udvostruciti Evo dosadasnjih kreacija i da ne poverujem, ali nemam komplet sliku drugostvorenog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano Maj 2, 2012 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Na originalnim tockovima stoje dve nove off-gume, one jednostavno cekaju da budu pravilno potrosene . Sto se tice cene prerade, glavna stavka je kupiti tockove, troskovi prepravke su dosta manji... I naravno, pitanje je kolko daleko hoces da ides... Ako vas interesuje, napisacu vam koko sve to ide, pa mozete pokusati i sami. Ovo je meni treca prepravka i mislim da nije preterano komplikovano napraviti da se to kotrlja. E sad, ako zelite da to bude bas-bas dobro, ima tu sitnica... Kako stoje stvari, u narednih par meseci ce se produkcija udvostruciti Pravis kvada od XR ? :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Maj 2, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan to jos nisam pokusao, a izgleda da trziste postoji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Maj 2, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Kad te ne bude mrzelo da kuckas, napisi ceo proces sa slikama, nekome ce da koristi sigurno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
^SuPeR_MiNT^ 46 Napisano Maj 2, 2012 HONDA RULES, 142 postova Lokacija: Novi Sad - Lađevci Motocikl: Honda CRF 450 r & Aprilia RX 125 sm/x Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekoga interesuje imam neke enduro felne! Moze PP da posalje, posle cu napraviti oglas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Maj 2, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Svaki put se kanim da slikam, medjutim, nema tu mnogo sta za slikanje, a i kad su masne ruke... Samo je sustina lepo meriti. Na oba para tockova, distance diskova i lancanika od sredine felne mora biti ista! To naravno ako neko zeli da se tockovi lako i brzo menjaju. Kod prednjeg tocka je u sustini lako, nadjes sredinu fabricke felne, izmeris koliko je udaljena od kraja caure i juris istu dimenziju na sm felni. Drugi distancer je jednostavno popunjenje do pune dimenzije. Ako ide drugi disk, nosac celjusti se namesta kako mora, bolje to, nego distancere pod disk stavljati... Na zadnjem tocku je dodatni posao naci gd etreba da stoji lancanik, posto lanac mora u pravcu da bude, a sve ostalo, kao i na prednjem, tj caura po caura... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Jun 18, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan a ja bas razmisljao da napravim neki odstojnik da udaljim malo lancanik od tocka posto mi na 150 gumi lanac cese gumu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Jun 19, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan pazi, u sustini, par mm nije problem ako su prednji i zadnji lancanik van pravca. Drugar je radio jednog KLX-a, znam da je tesno, ali mi se cini da bi 150 trebalo da prodje lagano... pre bi ceo tocak pomerio koji milimetar desno nego sam lancanik (inace ni pomeranje tocka iz centra nije neki faul...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2387 Napisano Jun 19, 2012 Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ako udaljis zadnji lancanik par milimetara (3-5) to ce biti zanemarljivo na tu duzinu lanca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Jun 19, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan hmm... moracu da odvojim koji dan za igranje sa tim! Hvala na informacijama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Jun 26, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan e ovako sam nesto razmisljao, ako bih na ono sranje na koje se pricvrscuje zadnji lancanik prvo stavio podloske pa onda lancanik tako bih lancanik udaljio od gume za debljinu podloske, al me brine sto bih tako ono srefove izlozio uvijanju i vecem riziku da puknu. Pa bi idealno bilo kad bih mogao neki stari lancanik da obrusim(skinem zube i jos malo mesa da ne smeta glavnom lancaniku) i da njega iskoristim kao "distancer" ili ti podlosku. E sad me samo brine dal bi to bilo suvise odmaknuto od tocka, tj dal bi smetalo zbog pravca izmedju prednjeg i zadnjeg lancanika??? Nadam se da ste me bar pola razumeli sta sam hteo reci i pitati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2387 Napisano Jun 26, 2012 Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pa lancanik je 7-8 mm debeo, malo je mnogo to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Jun 26, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan upravo zato i pitam, podloske ako kupim ne mora da znaci da ce sve biti iste debljine, a i malo ce veci pritisak da trpe srafovi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...