egeec 17 Napisano Decembar 30, 2020 U prolazu, 49 postova Lokacija: makedonija Motocikl: bmw f650gs Prijavi odgovor kao problematičan 18 minutes ago, malitomic said: Uzmi akumulator dimenzijama i kapacitetom predvidjen za taj motor. Ovaj gelski koji pominjes to nije jer moras nesto da prepravljas da bi ga stavio. Ja sam didov lanac za Hondu xl600 platio neki evro preko 50. Ne verujem da je i za njega nesto bitno skuplji. Ako delove gledas po kataloskom broju i tako ih porucujes od ovlascenih servisa, placaces ih dosta skuplje. To je deo koji se kao potrosni materijal prodaje u svakom boljem moto shopu i svakpm bih preporucio da ih tamo i kupuje. Da Malitomic,tako je i ti si u pravu za cene,ali ja od lanca ocekujem bar 7-80 000km a ti spominjes 30 000km. Da ti slucajno ne mislis na pogonski lanac na zadnjem tocku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 2608 Napisano Decembar 30, 2020 Drug član, 1471 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, to sam rekao vise kao neku donju granicu, mada je za pomenutu Hondu po fabrickom uputstvu, zamena preporucena bas na toj kilometrazi. Mislim da je 50000km mozda optimalnije za ove nase motore. Motori sa vise cilindara mirnije rade pa je i za ocekivati vecu kilometrazu pri zameni. Jednocilindrasi brze rastegle lanac. Sto se zamene tice, upravo kako si naveo. Razdvojis stari, spojis ga sa novim i provuces kroz motor. Gledaj onda da pri porucivanju uzmes lanac koji je razdvojen i jednu odgovarajucu spojku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
egeec 17 Napisano Januar 6, 2021 U prolazu, 49 postova Lokacija: makedonija Motocikl: bmw f650gs Prijavi odgovor kao problematičan Srecna Vam Nova Godina i sve sledece praznike drugovi,prijatelji sektasi... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Presretac 47 Napisano Januar 22, 2021 U prolazu, 90 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Po mom iskustvu , ne treba menjati lanac dok ne pokaže znake istrošenosti ... Čuje se da zveči dok motor radi ... a preventivno može da se izmeri i na mestu gde je zatezač lanca , neko je pomenuo kako ... i taj zatezač se proveri tad , ne treba da je labav ... vozim f650 iz 1994. , od 2010. do sad , prešao 50000 km , lanac je još uvek onaj koji je i bio kada sam kupio ... inače , mislio sam da je tema zamrla , drago mi je ta još vrti ... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 98 Napisano April 2, 2021 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan Momci, da li može neka preporuka za servis 2003 Dakar? Može i u PM ako ne sme ovde, hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 70 Napisano April 10, 2021 Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, desava mi se nesto cudno na motoru. Kad palim motor, a ubacen je u prvu brzinu blago krene napred, kvacilo odvaja visoko, odnosno pustam rucicu pa tek u drugu polovinu hoda rucice, krece motor. Sajla je malo ostecena, primetio sam 2-3 zice koje su pokidane. Treba li da brinem da je kvacilo u kvaru ili nesto tako ozbiljno? Motor je bmw f650gs 2001god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1248 Napisano April 10, 2021 Drug član, 1064 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Drugaru se desavala slicno na gpz500, sajla bila katastrofa drzala se na 3 sajlice, Boban mu napravio drugu i sad radi kako treba. Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 70 Napisano April 10, 2021 Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan Narucio sam novu sajlu, videcu posle zamene kako ce biti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Presretac 47 Napisano April 10, 2021 U prolazu, 90 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Darkoniii said: Drugari, desava mi se nesto cudno na motoru. Kad palim motor, a ubacen je u prvu brzinu blago krene napred, kvacilo odvaja visoko, odnosno pustam rucicu pa tek u drugu polovinu hoda rucice, krece motor. Sajla je malo ostecena, primetio sam 2-3 zice koje su pokidane. Treba li da brinem da je kvacilo u kvaru ili nesto tako ozbiljno? Motor je bmw f650gs 2001god. Imaš onaj šraf za podešavanje kod ručice kvačila .... On reguliše kada odvaja kvačilo ... probaj prvo sa njim ... trebalo bi i da ona kukica na korpi što drži sajlu stoji kako treba ... dužina A treba da je 47 do 52mm 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 70 Napisano April 10, 2021 Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan Taj sraf kod rucice je maksimalno odvrnut... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 137 Napisano April 10, 2021 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, Darkoniii said: Drugari, desava mi se nesto cudno na motoru. Kad palim motor, a ubacen je u prvu brzinu blago krene napred, kvacilo odvaja visoko, odnosno pustam rucicu pa tek u drugu polovinu hoda rucice, krece motor. Sajla je malo ostecena, primetio sam 2-3 zice koje su pokidane. Treba li da brinem da je kvacilo u kvaru ili nesto tako ozbiljno? Motor je bmw f650gs 2001god. Taj motor nikada ne treba startovati dok je u brzini, pogotovu ako je prvo paljenje, hladan motor. Sajlu svakako treba da zameniš. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 70 Napisano April 10, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Boqy je napisao: Taj motor nikada ne treba startovati dok je u brzini, pogotovu ako je prvo paljenje, hladan motor. Sajlu svakako treba da zameniš. Pa to volim da cujem, da znam sta smem i sta ne smem da radim. Tu sam da ucim od iskusnijih. Jel postoji neko objasnjenje zasto ne treba paliti motor dok je u brzini? Promenio April 10, 2021 član Darkoniii Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Presretac 47 Napisano April 10, 2021 U prolazu, 90 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Taj motor nikada ne treba startovati dok je u brzini, pogotovu ako je prvo paljenje, hladan motor. Sajlu svakako treba da zameniš.Ne može ni da zavergla kada je u brzini ,koliko znam ...Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 372 Napisano April 11, 2021 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nikada probao paljenje u brzini,ali jednostavno objasnjenje zasto ne,dok anlaser vergla mu je mnogo lakse kad je maksimalno rasterecen,znavi van brzine i stisnuto kvacilo. Mislim da kod uljnih lamela uvek postoji neka frikcija,neka me ispravi neko od mehanicara ako gresim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Presretac 47 Napisano April 11, 2021 U prolazu, 90 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Ne može uopšte da zavergla ako nije u leru , pritiskaš dugme , ništa , ko mrtav ... Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzonikeda 53 Napisano April 11, 2021 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Još je hladno, a ulje je verovatno 15 50. I još ako je vreme za mali servis.... Meni je isto tako posle dva meseca stajanja, ali posle jedne duže vožnje sve je kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 137 Napisano April 14, 2021 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan On 4/10/2021 at 11:21 PM, Presretac said: Ne može ni da zavergla kada je u brzini ,koliko znam ... Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока Pa podrazumeva se valjda da držiš pritisnuto kvačilo, a prvi modeli mislim da nisu ni imali senzor na kvačilu, tako da si mogao svakako da zaverglaš i bez stisnutog kvačila. Opterećenje kod jednocilindričnih motora od 650cc je već veliko pri paljenju, ne treba mu dodavati još dodatno opterećenje. Kad je ulje hladno, kod njega hoće i da se zalepe lamele. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Presretac 47 Napisano April 17, 2021 U prolazu, 90 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan On 4/14/2021 at 11:27 AM, Boqy said: Pa podrazumeva se valjda da držiš pritisnuto kvačilo, a prvi modeli mislim da nisu ni imali senzor na kvačilu, tako da si mogao svakako da zaverglaš i bez stisnutog kvačila. Opterećenje kod jednocilindričnih motora od 650cc je već veliko pri paljenju, ne treba mu dodavati još dodatno opterećenje. Kad je ulje hladno, kod njega hoće i da se zalepe lamele. Ne znam ni sam ... Na mom motoru neće ni sa kvačilom , ni bez ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 116 Napisano April 25, 2021 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs /Suzuki gs500e/R1200GS triple black Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi koje akumulatore vi koristite u vasim bmw-ovima??? Varta mi crkla posle sezone ipo, sad exide isto. A mazio sam ga i pazio cele zime, sve po propisima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
egeec 17 Napisano April 25, 2021 (promenjeno) U prolazu, 49 postova Lokacija: makedonija Motocikl: bmw f650gs Prijavi odgovor kao problematičan P.S.Dzon jesi li merio koliko volti ti puni alternator? Promenio April 25, 2021 član egeec Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 372 Napisano April 25, 2021 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Ako ga ne drzis na punjacu maks yi je oko 2 sezone al gs zbog frajlaufa menjaj cesce il mu nabavljas punjac i onda gura exide lagano 3 do 4 sezone Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 116 Napisano April 25, 2021 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs /Suzuki gs500e/R1200GS triple black Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, egeec je napisao: P.S.Dzon jesi li merio koliko volti ti puni alternator? Prosle godine, proverava i ja i u servisu, sve bilo pod konac. Jedino sto mi je prethodne 3 nedelje bio na motoru, nisam ga skidao posle zadnje montaze. Jeste da je bilo hladno, ali motor je u garazi bio. Inace je cele zime napon bio 12.4V Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 116 Napisano April 25, 2021 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs /Suzuki gs500e/R1200GS triple black Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, doctore je napisao: Ako ga ne drzis na punjacu maks yi je oko 2 sezone al gs zbog frajlaufa menjaj cesce il mu nabavljas punjac i onda gura exide lagano 3 do 4 sezone Nisam ga non stop drzao na punjacu, ali na svake dve nedelje sam ga kacio i stalno je pokazivao da je sve ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
egeec 17 Napisano April 25, 2021 U prolazu, 49 postova Lokacija: makedonija Motocikl: bmw f650gs Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, P.S. Dzon said: Prosle godine, proverava i ja i u servisu, sve bilo pod konac. Jedino sto mi je prethodne 3 nedelje bio na motoru, nisam ga skidao posle zadnje montaze. Jeste da je bilo hladno, ali motor je u garazi bio. Inace je cele zime napon bio 12.4V Dobar akumulator treba da bude 12.8 ali bilo mi je pitanje kada motor radi.Dali mozda ga puni previse... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 116 Napisano April 25, 2021 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs /Suzuki gs500e/R1200GS triple black Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, egeec je napisao: Dobar akumulator treba da bude 12.8 ali bilo mi je pitanje kada motor radi.Dali mozda ga puni previse... Iskren da budem mozda je i bio 12.8, zaista se ne secam tacno. A kada puni, alo se secam dobro oko nekih 14.4, ali nemoj me drzati za rec 100%. Prosla i 2019 godina kadsam ga i kupio, lagano, bez ikakvih problema je radio. I samo odjednom sad. Iskrenoovde je nov aku u najavi, samo ne znam za koji sad da se odlucim. Kiselina ili gel? Unibat, Fulbat, Banner... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...