Jump to content

Moto Zajednica

Funduro Ekipa - BMW F650 & F650GS

Recommended Posts

• enduro exploring, 500 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000

Evo da se zapljunem, urađen servis pred kraj sezone kod majstor Bokilica.

Sada ide ko zmaj. Zamenjeno ulje, filter ulja i vazduha. Zamenjena rashladna tečnost i kočiona tečnost. Ispušten mulj iz karburatora, preštelovana smeša. Proverena elektronika i naponi na regleru i akumulatoru. Zamenjene svećice.

Haaa zmaju, haaaaaaaa haaaaaa zmaju 1moto3.gif

http://forum.bjbiker...ervis-bmw-f650/

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 88 postova

Može jedan info ...

Koliko vaš motor ( mislim na vlasnike f650 ) ide recimo petom brzinom na 5000 obrtaja .... Kod mene je to oko 107 km/ha i mislim da je to nešto manja brzina u odnosu na prethodnu godinu . Sad , bile su tu neke intervencije prethodne zime ( otvaranje auspuha, štelovanje ventila - ostavljen nešto veći zazor na izduvnim nego što treba , čačkano oko lamela , karburatora i slično.... )

Ima li ko ideju šta utiče na taj odnos , obrtaji - brzina ...

• Go BIG or Go home, 413 postova
  • Motocikl: honda CB 1000 - Big One

Sa 5000 obrtaja prebacuje 120 sigurno ! Supatje je dobro rekao, stelovanje ventila, karburatora i slicne akcije namaju veze sa prenosom obrtaja motora na tocak ! 5000 obrtaja je 5000 obrtaja ! A dal se agregat muci ili ne na tim obrtajima je druga prica...

• Podržavam 1

Sad vidim da kazes da je cackano oko lamela. Sta je moglo da bude cackano ne znam, al to bi i moglo da ima neki uticaj, tipa proklizavanja lamela... Al sumnjam da si mogao tako nesto da izvedes... To proklizavanje bi se jos jace osetilo u nizim prenosima...

i još uvek se vozimo 1moto3.gif1moto3.gif0takoje.gif0takoje.gif

JayZ and ZZ Top rules

Who ever even thought about mixing jay z and zz tops together, must have been smoking some good shit ! Who ever did is a fucking legend ! Love it !

• U prolazu, 88 postova

Što se tiče lamela, menjao sam opruge , odnosno stavio nove iz Louisa . Lamele i pločice su nekoliko dana bili izvađeni iz korpe i stajali negde sa strane , pa kada sam vraćao verovatno je bio drugačiji raspored ploča i lamela , a i malo sam ih nauljio pre montaže u korpu .

Što se tiče kilometar sata i njega sam rasturao da bih namestio dnevnu kilometraćžu koja nije radila, odnosno glavio je onaj brojčanik. To sam uspeo ali sam nešto poremetio oko pokazivanja brzine . Pokazivala je više oko 20 km/ha i to je bilo očigledno.

Onda sam namontirao "Cat eye" koji ja mislim pokazuje realnu brzinu. Uporedio sam sa brzinom koju pokazuje navigacija i to je to.

Menjao sam i lanac i lančanike , ali je ostao isti broj zuba i napred i pozadi .

Gume su iste već petu sezonu ...

120 km/ha ide , ali je to skoro 6000 obrtaja ...

Hvala na brzim odgovorima ...

Pozzz ...

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova
  • Motocikl: K1600GT

Svaki fabricki sat pokazuje malo vise od stvarne brzine ili Gps-a, tako da je moguce da bi ti sa tvojim originalnim satom pokazivalo 120. Bar kod mene na autu na satu pokazuje 190 dok na gps-u pokazuje 181, razlika oko 5% a verujem da je i namotorima isto.

i još uvek se vozimo 1moto3.gif1moto3.gif0takoje.gif0takoje.gif

JayZ and ZZ Top rules

Who ever even thought about mixing jay z and zz tops together, must have been smoking some good shit ! Who ever did is a fucking legend ! Love it !

Aaaaaa i meni se svidelo. Inače prvo odaberem muzičku podlogu pa tek onda na nju lepim video materijal. Sve u svemu dobro je ispalo 1zdravo.gif

Svaki fabricki sat pokazuje malo vise od stvarne brzine ili Gps-a, tako da je moguce da bi ti sa tvojim originalnim satom pokazivalo 120. Bar kod mene na autu na satu pokazuje 190 dok na gps-u pokazuje 181, razlika oko 5% a verujem da je i namotorima isto.

Ima ovde istine. Probao sa kolima i gps-om u odnosu na brzinometar na kolima. Definitivno postoji razlika. Manje prikazuje brzinometar na kolima.

Inače i meni pokazuje da u 5 na 5000 o/min ide oko ili malo preko 120km/h

Što se tiče lamela, menjao sam opruge , odnosno stavio nove iz Louisa . Lamele i pločice su nekoliko dana bili izvađeni iz korpe i stajali negde sa strane , pa kada sam vraćao verovatno je bio drugačiji raspored ploča i lamela , a i malo sam ih nauljio pre montaže u korpu .

Što se tiče kilometar sata i njega sam rasturao da bih namestio dnevnu kilometraćžu koja nije radila, odnosno glavio je onaj brojčanik. To sam uspeo ali sam nešto poremetio oko pokazivanja brzine . Pokazivala je više oko 20 km/ha i to je bilo očigledno.

Onda sam namontirao "Cat eye" koji ja mislim pokazuje realnu brzinu. Uporedio sam sa brzinom koju pokazuje navigacija i to je to.

Menjao sam i lanac i lančanike , ali je ostao isti broj zuba i napred i pozadi .

Gume su iste već petu sezonu ...

120 km/ha ide , ali je to skoro 6000 obrtaja ...

Hvala na brzim odgovorima ...

Pozzz ...

Mislim da je krucijalna izjava da si čačkao oko brzinometra i nešto poremetio. Nemoguće da sve ostalo što si radio što spada u redovno održavanje može da utiče na samu brzinu,snagu ili prenosni odnos kod motocikla.

Odlični video zapisi VelikiTatica :D Odgledah sve. Samo još da se vrate suvi asfalti :)

A onda asfalt, pa makadam pa KAFANA 1nanana.gif

Dva crna i jedan crveni da kvari prosek 1moto3.gif

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 ST

Koliki je otpor sekundarnog (visokonaponskog) namotaja bobine za BMW F650GS iz 2001. godine, agregat sa jednom svjecicom? Ne mogu da nadjem podatak, treba da ispitam bobinu da vidim je li ispravna. Na nekom forumu sam nasao da otpor treba da bude od 6 kohm do 13 kohm, pa me interesuje je li tacan podatak.

Koliki je otpor sekundarnog (visokonaponskog) namotaja bobine za BMW F650GS iz 2001. godine, agregat sa jednom svjecicom? Ne mogu da nadjem podatak, treba da ispitam bobinu da vidim je li ispravna. Na nekom forumu sam nasao da otpor treba da bude od 6 kohm do 13 kohm, pa me interesuje je li tacan podatak.

Pretpostavljam da gledamo na istom sajtu

http://faq.f650.com/FAQs/PlugCapsnCoils.htm#Testing - Oooh Electrical Stuff, I dont know anything about that:

Q. Electricity baffles me. I read the FAQs & I'm still confused. I measured the Ohms between the cap and the coil. Gangers have said it should be between 6 and 13 ohms with the stock caps. So, I assume that if it is lower than 6 then it is OK? One cap is 4.5 and the other is 5.5 ohms.

• Resistance between plug cap and coil ground should be BETWEEN 6K and 13K ohms. Below 6K is bad. Above 13K is bad.

Lep pozdrav,

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 ST

Ovo su podaci za bobinu od F650. Meni treba otpor namotaja bobine od F650GS iz 2001. Na nekom forumu sam nasao da je i za F650GS otpor sekundarnog namotaja od 6kohm do 13kohm, pa me interesuje da li je podatak tacan.

Ovo su podaci za bobinu od F650. Meni treba otpor namotaja bobine od F650GS iz 2001. Na nekom forumu sam nasao da je i za F650GS otpor sekundarnog namotaja od 6kohm do 13kohm, pa me interesuje da li je podatak tacan.

Druže, ne želim da te navodim na pogrešan podatak ali takođe na tom sajtu piše sledeće

Note: Technical Items (AND THERE ARE MANY) which are Relevant to All F650 Bikes (Classic, GS and CS) are normally in the Classic FAQs. Hopefully, credit (or blame) is given where it was due.

Vidi pod Plug CAps and Coils

http://faq.f650.com/FMainIndex/Electrical.htm

Ja sa sigurnošću ne mogu da ti potvrdim, probaj da nađeš uputsvo naš za tvoj model.

• Svrati ponekad, 201 postova
  • Motocikl: BMW F650GS DAKAR

Pozdrav drugari bajkeri,

ponovih se danas sa BMW 650 GS DAKAR iz 2001 godine,pravo da vam kazem kupio sam ga preko oglasa na nevidjeno :neznam:.Dovezli su ga danas i ne izgleda lose,malo mu je desna plastika napukla a ostalo je sve u redu.Posto mu ne znam servisnu istoriju,a na satu pise da je presao 31800km,planiram da mu promijenim svu tekucinu (sva ulja i rashladne tekucine) interesuje me koja ste vi sipali i neke preporuke sta bih jos trebao da pogledam.Do skoro sam vozio KLEa i u startu sam primjetio a nisam ga nesto puno vozio da je za klasu ispred.

ps

polako citam sta ste napisali u ovih 60 ak stranica,ali sam tek stigao do desete,pa mi nemojte zamjeriti.....evo i link ako koga interesuje kako izgleda

http://www.pik.ba/artikal/14306233/bmv-f-650-gs-dakar/

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Ja sam prvo sipao BMW ulje i bilo je ok. Posle sam presao na Motul 5100 15-50 i menjac se drasticno losije ponasao. Nisam siguran da li je do gradacije, jer je BMW malo redje, ali od sada iskljucivo BMW sipam. Cena je ista...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja