Jump to content

Moto Zajednica

Funduro Ekipa - BMW F650 & F650GS

Recommended Posts

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Bmw F650gs

Imam grejalicu u garazi, ne zbog motora vec delim garazu sa drugarom koji drzi nekad video pozive odande. Ali dobro dodje :D

Al sto kaze covek, da se provozas po gradu na svake dve nedelje, 50ak km na suncan dan, mozda ni nema potrebe skidati aku... Imao sam periode u sezoni po 20ak dana da ne sednem na njega, pali na zub lagano... 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 18 postova

Ajde kada je vec kraj sezone pa da ubijem vreme do proleca pitanjima i konsultacijama ako ne zamerate.

Ima li ko problema sa toplotom koja izbija sa desne strane u predelu noge, lista? Imam osecaj da to greje mnogo vise nego sto bi trebalo. Ventilator radi, ulje ne trosi, tecnost iz hladnjaka promenjena i pumpa za vodu ispravna. I dalje izbija toplta sa desne strane i to na ne toliko topao dan i u toku normalne voznje. Ima li ko iskustva sa ovim? Hvala unapred 

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e
pre 32 minuta, AlekShu je napisao:

Ajde kada je vec kraj sezone pa da ubijem vreme do proleca pitanjima i konsultacijama ako ne zamerate.

Ima li ko problema sa toplotom koja izbija sa desne strane u predelu noge, lista? Imam osecaj da to greje mnogo vise nego sto bi trebalo. Ventilator radi, ulje ne trosi, tecnost iz hladnjaka promenjena i pumpa za vodu ispravna. I dalje izbija toplta sa desne strane i to na ne toliko topao dan i u toku normalne voznje. Ima li ko iskustva sa ovim? Hvala unapred 

Lepo si napisao ventilator radi, a isto je sa desne strane, a masina jednocilindras, poznato je da se greje na preko 100°C. To je jos i dobro da nije topao dan,da vidis jada kad jedan vreo, a ti zaglavljen u saobracaju, pali farmerke. 

Tako da sve je to dobro, samo teraj. 🙂🙃

Promenio član P.S. Dzon
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 18 postova
Pre 7 sati, P.S. Dzon je napisao:

Lepo si napisao ventilator radi, a isto je sa desne strane, a masina jednocilindras, poznato je da se greje na preko 100°C. To je jos i dobro da nije topao dan,da vidis jada kad jedan vreo, a ti zaglavljen u saobracaju, pali farmerke. 

Tako da sve je to dobro, samo teraj. 🙂🙃

A bilo je bogami letos momenata kad sam se baš zapitao šta sam bogu zgrešio da ovo volim, ne kokain kao sav normalan svet 🤣 hvala!

• Haha 1

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: BMW F650GS

Imam jedan mini kvar na motoru, pa hocu sada tokom zime da ga resim. 

Svaki put kada upalim motor, prvih 5 minuta kazaljke totalno povilene, nekad odu do kraja sata, nekad idu napred nazad, nekad se ne pomere sa mrtve tacke,.. i nakon nekih 5 minuta se vrate u startni polozaj i normalno rade.

Takodje ako se motor ugasi u tih par minuta, narednih par sati se cuje neko kvrckanje iza sata i kazaljke se pomeraju za par milimetara (ugasen motor).

Znam da je problem do struje, ali ne znam odakle da krenem da trazim uzrok? Akumulator je nov.

• U prolazu, 23 postova
On 12/6/2024 at 10:59 PM, Džim Džarmuš said:

@Srdjan Pajic@AlekShu

Koje su vam godište 650.?

Stara makina je bila '96, pre pola godine se ponovih i uzeh 2011.

(Posto sam bio u obavezama i nisam terao puno po vrucini, moj orvi utisak jeste da mi nova masina greje ali ni priblizno kao stara...)

Ali definitivno to su masine kojima ne prija grad nikako...varijanta kreni stani nije za njih....na drugom semaforu se pali ventilator)

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1127 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Navodno je od 2009 do 2011 bila mašina iz Kine a posle opet Rotax!?Ako sam ja to dobro zapamtio..

• U prolazu, 23 postova
2 minutes ago, Džim Džarmuš said:

Navodno je od 2009 do 2011 bila mašina iz Kine a posle opet Rotax!?Ako sam ja to dobro zapamtio..

Znas 100% vise od mene....ja se nadam da sad nemam kineza...😂😂😂😂

• Drug član, 1127 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Nisu bili nešto tada zadovoljni tim Kinezom pa ga je rotax počeo praviti ponovo 2011 valjda .. e sad i taj rotax su valjda sklapali Talijani u nekom periodu ...

• U prolazu, 18 postova
On 10. 12. 2024. at 15:24, tloken je napisao:

Imam jedan mini kvar na motoru, pa hocu sada tokom zime da ga resim. 

Svaki put kada upalim motor, prvih 5 minuta kazaljke totalno povilene, nekad odu do kraja sata, nekad idu napred nazad, nekad se ne pomere sa mrtve tacke,.. i nakon nekih 5 minuta se vrate u startni polozaj i normalno rade.

Takodje ako se motor ugasi u tih par minuta, narednih par sati se cuje neko kvrckanje iza sata i kazaljke se pomeraju za par milimetara (ugasen motor).

Znam da je problem do struje, ali ne znam odakle da krenem da trazim uzrok? Akumulator je nov.

Imao sam sličan problem, samo mi je "brljavilo" osvetljenje. Nasumično je palio lampice za dugo svetlo, a na faru u to vreme prebacivao na poziciju. Nije reagovao na taster za dugo/oboreno. I onda samo proradi i sve kako treba. Uglavnom, ispostavilo se da je neka žica izgorela i pravila problem. Elektrika im nije najsjajnija generalno. Šanjika sa Telepa je meni rešio, mogu dati kontakt ako treba. Majstor za primer radi, zaista. 

• U prolazu, 57 postova
Pre 1 sat, AlekShu je napisao:

Imao sam sličan problem, samo mi je "brljavilo" osvetljenje. Nasumično je palio lampice za dugo svetlo, a na faru u to vreme prebacivao na poziciju. Nije reagovao na taster za dugo/oboreno. I onda samo proradi i sve kako treba. Uglavnom, ispostavilo se da je neka žica izgorela i pravila problem. Elektrika im nije najsjajnija generalno. Šanjika sa Telepa je meni rešio, mogu dati kontakt ako treba. Majstor za primer radi, zaista. 

Moze kontakt od tog majstora, malo da ga spremim za sezonu.

• U prolazu, 18 postova

+381 64 1143717 Sanjika Majstor za elektriku i sve ostalo, odlican, Telep

I 064 3819444 Sasa Borocki, ne radi oko struje, sve ostalo odlican i korektan jako kao covek, Begec 

• Sviđa mi se 1

• Andragog, 4986 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Na desnoj strani u podnožju cilindra ti je zašrafljen glavni kablić od mase akumulatora. Tu dolazi još nekoliko kablova i džekova. Skini tu plastičnu deklicu sa toreksom i očisti kontakte, može neki kontakt sprej. To se treba raditi povremeno. Ako ne koristi, bar neće da škodi.

Ovde imaš sasomange

FAQ.F650.COM

• Sviđa mi se 1

• Andragog, 4986 postova

F650GS generalno ima problem sa stezanjem klema na akumulatoru, jer je nezgodan ugao za ključ. Potrebna je mala gedora da bi se lepo steglo.. U 100% slučaja kada sam proveravao, nije bilo stegnuto dobro. 

• Podržavam 1

• U prolazu, 57 postova
Pre 4 sati, srbac je napisao:

F650GS generalno ima problem sa stezanjem klema na akumulatoru, jer je nezgodan ugao za ključ. Potrebna je mala gedora da bi se lepo steglo.. U 100% slučaja kada sam proveravao, nije bilo stegnuto dobro. 

Ja sam sada poslednji put uspeo srafcigerom, uz akumulator sam dobio neke srafove sa krstom, pa sam lagano malo vecim srafcigerom usrafio.

• U prolazu, 57 postova
Pre 5 sati, srbac je napisao:

Na desnoj strani u podnožju cilindra ti je zašrafljen glavni kablić od mase akumulatora. Tu dolazi još nekoliko kablova i džekova. Skini tu plastičnu deklicu sa toreksom i očisti kontakte, može neki kontakt sprej. To se treba raditi povremeno. Ako ne koristi, bar neće da škodi.

Hvala puno, probacu sutra.

• U prolazu, 18 postova
Pre 9 sati, srbac je napisao:

Znaci ne da sam se namucio sad kad sam skidao akumulator, poludeo sam... Ovo ne znam ko je dizajnirao... Ne znam kako cu vratiti 🤣 ima dobar kontakt sprej u Uradi Sam, nije skup.

• Andragog, 4986 postova

Svi govore po netu da je nekakav reset kompa dovoljan kad počne da brljavi.. Kada se upali motor još 5 sekundi se drzi pritisnuto dugme startera dok on radi.

Kada se da kontakt, čeka se dok lampica  temperature ne prestane da blinka tada se upali i čeka sa pritisnutim dugmetom još 5 sekundi dok motor radi. (u tih 5 sekundi motor radi lepo na leru i se starter ne čuje, nema nikakvih drugih zvukova)

Kada se dugme startera pusti tek tada pali svetlo sam.

Zapravo kompu treba dosta vremena da podigne sistem i to čekanje ga reši. To valja raditi nekoliko puta godišnje.

Promenio član srbac

• Andragog, 4986 postova
Pre 21 sati, srbac je napisao:

Ovde imaš sasomange

FAQ.F650.COM

Evo ovaj kablić što je dole pričvršćen za blok mtora taj se čisti i ovi svi konektori !

VRConnectorGS1Haakon.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja