AlekShu 5 Napisano Novembar 9 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw F650gs Prijavi odgovor kao problematičan Imam grejalicu u garazi, ne zbog motora vec delim garazu sa drugarom koji drzi nekad video pozive odande. Ali dobro dodje Al sto kaze covek, da se provozas po gradu na svake dve nedelje, 50ak km na suncan dan, mozda ni nema potrebe skidati aku... Imao sam periode u sezoni po 20ak dana da ne sednem na njega, pali na zub lagano... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlekShu 5 Napisano Decembar 5 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw F650gs Prijavi odgovor kao problematičan Ajde kada je vec kraj sezone pa da ubijem vreme do proleca pitanjima i konsultacijama ako ne zamerate. Ima li ko problema sa toplotom koja izbija sa desne strane u predelu noge, lista? Imam osecaj da to greje mnogo vise nego sto bi trebalo. Ventilator radi, ulje ne trosi, tecnost iz hladnjaka promenjena i pumpa za vodu ispravna. I dalje izbija toplta sa desne strane i to na ne toliko topao dan i u toku normalne voznje. Ima li ko iskustva sa ovim? Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 105 Napisano Decembar 5 (promenjeno) Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan pre 32 minuta, AlekShu je napisao: Ajde kada je vec kraj sezone pa da ubijem vreme do proleca pitanjima i konsultacijama ako ne zamerate. Ima li ko problema sa toplotom koja izbija sa desne strane u predelu noge, lista? Imam osecaj da to greje mnogo vise nego sto bi trebalo. Ventilator radi, ulje ne trosi, tecnost iz hladnjaka promenjena i pumpa za vodu ispravna. I dalje izbija toplta sa desne strane i to na ne toliko topao dan i u toku normalne voznje. Ima li ko iskustva sa ovim? Hvala unapred Lepo si napisao ventilator radi, a isto je sa desne strane, a masina jednocilindras, poznato je da se greje na preko 100°C. To je jos i dobro da nije topao dan,da vidis jada kad jedan vreo, a ti zaglavljen u saobracaju, pali farmerke. Tako da sve je to dobro, samo teraj. Promenio Decembar 5 član P.S. Dzon 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlekShu 5 Napisano Decembar 5 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw F650gs Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, P.S. Dzon je napisao: Lepo si napisao ventilator radi, a isto je sa desne strane, a masina jednocilindras, poznato je da se greje na preko 100°C. To je jos i dobro da nije topao dan,da vidis jada kad jedan vreo, a ti zaglavljen u saobracaju, pali farmerke. Tako da sve je to dobro, samo teraj. A bilo je bogami letos momenata kad sam se baš zapitao šta sam bogu zgrešio da ovo volim, ne kokain kao sav normalan svet hvala! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srdjan Pajic 11 Napisano Decembar 6 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na mojoj staroj masini je bilo bas veselo ('96), gori asfalt gorim i ja! Odgovorno tvrdim, sauna je nista za voznju ove masinu leti u gradu. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2559 Napisano Decembar 6 Drug član, 1127 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @Srdjan Pajic@AlekShu Koje su vam godište 650.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlekShu 5 Napisano Decembar 7 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw F650gs Prijavi odgovor kao problematičan 2002 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tloken 40 Napisano Decembar 10 U prolazu, 57 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedan mini kvar na motoru, pa hocu sada tokom zime da ga resim. Svaki put kada upalim motor, prvih 5 minuta kazaljke totalno povilene, nekad odu do kraja sata, nekad idu napred nazad, nekad se ne pomere sa mrtve tacke,.. i nakon nekih 5 minuta se vrate u startni polozaj i normalno rade. Takodje ako se motor ugasi u tih par minuta, narednih par sati se cuje neko kvrckanje iza sata i kazaljke se pomeraju za par milimetara (ugasen motor). Znam da je problem do struje, ali ne znam odakle da krenem da trazim uzrok? Akumulator je nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srdjan Pajic 11 Napisano Decembar 10 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 12/6/2024 at 10:59 PM, Džim Džarmuš said: @Srdjan Pajic@AlekShu Koje su vam godište 650.? Stara makina je bila '96, pre pola godine se ponovih i uzeh 2011. (Posto sam bio u obavezama i nisam terao puno po vrucini, moj orvi utisak jeste da mi nova masina greje ali ni priblizno kao stara...) Ali definitivno to su masine kojima ne prija grad nikako...varijanta kreni stani nije za njih....na drugom semaforu se pali ventilator) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2559 Napisano Decembar 10 Drug član, 1127 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Navodno je od 2009 do 2011 bila mašina iz Kine a posle opet Rotax!?Ako sam ja to dobro zapamtio.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srdjan Pajic 11 Napisano Decembar 10 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Džim Džarmuš said: Navodno je od 2009 do 2011 bila mašina iz Kine a posle opet Rotax!?Ako sam ja to dobro zapamtio.. Znas 100% vise od mene....ja se nadam da sad nemam kineza... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2559 Napisano Decembar 10 Drug član, 1127 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Nisu bili nešto tada zadovoljni tim Kinezom pa ga je rotax počeo praviti ponovo 2011 valjda .. e sad i taj rotax su valjda sklapali Talijani u nekom periodu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlekShu 5 Napisano Decembar 13 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw F650gs Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 12. 2024. at 15:24, tloken je napisao: Imam jedan mini kvar na motoru, pa hocu sada tokom zime da ga resim. Svaki put kada upalim motor, prvih 5 minuta kazaljke totalno povilene, nekad odu do kraja sata, nekad idu napred nazad, nekad se ne pomere sa mrtve tacke,.. i nakon nekih 5 minuta se vrate u startni polozaj i normalno rade. Takodje ako se motor ugasi u tih par minuta, narednih par sati se cuje neko kvrckanje iza sata i kazaljke se pomeraju za par milimetara (ugasen motor). Znam da je problem do struje, ali ne znam odakle da krenem da trazim uzrok? Akumulator je nov. Imao sam sličan problem, samo mi je "brljavilo" osvetljenje. Nasumično je palio lampice za dugo svetlo, a na faru u to vreme prebacivao na poziciju. Nije reagovao na taster za dugo/oboreno. I onda samo proradi i sve kako treba. Uglavnom, ispostavilo se da je neka žica izgorela i pravila problem. Elektrika im nije najsjajnija generalno. Šanjika sa Telepa je meni rešio, mogu dati kontakt ako treba. Majstor za primer radi, zaista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tloken 40 Napisano Decembar 13 U prolazu, 57 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, AlekShu je napisao: Imao sam sličan problem, samo mi je "brljavilo" osvetljenje. Nasumično je palio lampice za dugo svetlo, a na faru u to vreme prebacivao na poziciju. Nije reagovao na taster za dugo/oboreno. I onda samo proradi i sve kako treba. Uglavnom, ispostavilo se da je neka žica izgorela i pravila problem. Elektrika im nije najsjajnija generalno. Šanjika sa Telepa je meni rešio, mogu dati kontakt ako treba. Majstor za primer radi, zaista. Moze kontakt od tog majstora, malo da ga spremim za sezonu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlekShu 5 Napisano Decembar 14 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw F650gs Prijavi odgovor kao problematičan +381 64 1143717 Sanjika Majstor za elektriku i sve ostalo, odlican, Telep I 064 3819444 Sasa Borocki, ne radi oko struje, sve ostalo odlican i korektan jako kao covek, Begec 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2418 Napisano Decembar 14 Andragog, 4987 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Na desnoj strani u podnožju cilindra ti je zašrafljen glavni kablić od mase akumulatora. Tu dolazi još nekoliko kablova i džekova. Skini tu plastičnu deklicu sa toreksom i očisti kontakte, može neki kontakt sprej. To se treba raditi povremeno. Ako ne koristi, bar neće da škodi. Ovde imaš sasomange Let FAQ.F650.COM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2418 Napisano Decembar 14 Andragog, 4987 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan F650GS generalno ima problem sa stezanjem klema na akumulatoru, jer je nezgodan ugao za ključ. Potrebna je mala gedora da bi se lepo steglo.. U 100% slučaja kada sam proveravao, nije bilo stegnuto dobro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tloken 40 Napisano Subota u 16:34 U prolazu, 57 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, srbac je napisao: F650GS generalno ima problem sa stezanjem klema na akumulatoru, jer je nezgodan ugao za ključ. Potrebna je mala gedora da bi se lepo steglo.. U 100% slučaja kada sam proveravao, nije bilo stegnuto dobro. Ja sam sada poslednji put uspeo srafcigerom, uz akumulator sam dobio neke srafove sa krstom, pa sam lagano malo vecim srafcigerom usrafio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tloken 40 Napisano Subota u 16:35 U prolazu, 57 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, srbac je napisao: Na desnoj strani u podnožju cilindra ti je zašrafljen glavni kablić od mase akumulatora. Tu dolazi još nekoliko kablova i džekova. Skini tu plastičnu deklicu sa toreksom i očisti kontakte, može neki kontakt sprej. To se treba raditi povremeno. Ako ne koristi, bar neće da škodi. Hvala puno, probacu sutra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlekShu 5 Napisano Subota u 20:50 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw F650gs Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, srbac je napisao: F650GS generalno ima problem sa stezanjem klema na akumulatoru, jer je nezgodan ugao za ključ. Potrebna je mala gedora da bi se lepo steglo.. U 100% slučaja kada sam proveravao, nije bilo stegnuto dobro. Znaci ne da sam se namucio sad kad sam skidao akumulator, poludeo sam... Ovo ne znam ko je dizajnirao... Ne znam kako cu vratiti ima dobar kontakt sprej u Uradi Sam, nije skup. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 299 Napisano Subota u 22:07 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Najlakse se stegne sa duzim bitom krstastim na maloj gedori,okrenes korman da dobijes na duzini 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2418 Napisano Subota u 23:31 (promenjeno) Andragog, 4987 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Svi govore po netu da je nekakav reset kompa dovoljan kad počne da brljavi.. Kada se upali motor još 5 sekundi se drzi pritisnuto dugme startera dok on radi. Kada se da kontakt, čeka se dok lampica temperature ne prestane da blinka tada se upali i čeka sa pritisnutim dugmetom još 5 sekundi dok motor radi. (u tih 5 sekundi motor radi lepo na leru i se starter ne čuje, nema nikakvih drugih zvukova) Kada se dugme startera pusti tek tada pali svetlo sam. Zapravo kompu treba dosta vremena da podigne sistem i to čekanje ga reši. To valja raditi nekoliko puta godišnje. Promenio Nedelja u 08:48 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2418 Napisano Nedelja u 08:54 Andragog, 4987 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, srbac je napisao: Na desnoj strani u podnožju cilindra ti je zašrafljen glavni kablić od mase akumulatora. Tu dolazi još nekoliko kablova i džekova. Skini tu plastičnu deklicu sa toreksom i očisti kontakte, može neki kontakt sprej. To se treba raditi povremeno. Ako ne koristi, bar neće da škodi. Ovde imaš sasomange Let FAQ.F650.COM Evo ovaj kablić što je dole pričvršćen za blok mtora taj se čisti i ovi svi konektori ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...