Boqy 124 Napisano April 10, 2021 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, Darkoniii said: Drugari, desava mi se nesto cudno na motoru. Kad palim motor, a ubacen je u prvu brzinu blago krene napred, kvacilo odvaja visoko, odnosno pustam rucicu pa tek u drugu polovinu hoda rucice, krece motor. Sajla je malo ostecena, primetio sam 2-3 zice koje su pokidane. Treba li da brinem da je kvacilo u kvaru ili nesto tako ozbiljno? Motor je bmw f650gs 2001god. Taj motor nikada ne treba startovati dok je u brzini, pogotovu ako je prvo paljenje, hladan motor. Sajlu svakako treba da zameniš. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 68 Napisano April 10, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Boqy je napisao: Taj motor nikada ne treba startovati dok je u brzini, pogotovu ako je prvo paljenje, hladan motor. Sajlu svakako treba da zameniš. Pa to volim da cujem, da znam sta smem i sta ne smem da radim. Tu sam da ucim od iskusnijih. Jel postoji neko objasnjenje zasto ne treba paliti motor dok je u brzini? Promenio April 10, 2021 član Darkoniii Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Presretac 42 Napisano April 10, 2021 U prolazu, 88 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Taj motor nikada ne treba startovati dok je u brzini, pogotovu ako je prvo paljenje, hladan motor. Sajlu svakako treba da zameniš.Ne može ni da zavergla kada je u brzini ,koliko znam ...Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 300 Napisano April 11, 2021 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nikada probao paljenje u brzini,ali jednostavno objasnjenje zasto ne,dok anlaser vergla mu je mnogo lakse kad je maksimalno rasterecen,znavi van brzine i stisnuto kvacilo. Mislim da kod uljnih lamela uvek postoji neka frikcija,neka me ispravi neko od mehanicara ako gresim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Presretac 42 Napisano April 11, 2021 U prolazu, 88 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Ne može uopšte da zavergla ako nije u leru , pritiskaš dugme , ništa , ko mrtav ... Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzonikeda 52 Napisano April 11, 2021 U prolazu, 51 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Još je hladno, a ulje je verovatno 15 50. I još ako je vreme za mali servis.... Meni je isto tako posle dva meseca stajanja, ali posle jedne duže vožnje sve je kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 124 Napisano April 14, 2021 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan On 4/10/2021 at 11:21 PM, Presretac said: Ne može ni da zavergla kada je u brzini ,koliko znam ... Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока Pa podrazumeva se valjda da držiš pritisnuto kvačilo, a prvi modeli mislim da nisu ni imali senzor na kvačilu, tako da si mogao svakako da zaverglaš i bez stisnutog kvačila. Opterećenje kod jednocilindričnih motora od 650cc je već veliko pri paljenju, ne treba mu dodavati još dodatno opterećenje. Kad je ulje hladno, kod njega hoće i da se zalepe lamele. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Presretac 42 Napisano April 17, 2021 U prolazu, 88 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan On 4/14/2021 at 11:27 AM, Boqy said: Pa podrazumeva se valjda da držiš pritisnuto kvačilo, a prvi modeli mislim da nisu ni imali senzor na kvačilu, tako da si mogao svakako da zaverglaš i bez stisnutog kvačila. Opterećenje kod jednocilindričnih motora od 650cc je već veliko pri paljenju, ne treba mu dodavati još dodatno opterećenje. Kad je ulje hladno, kod njega hoće i da se zalepe lamele. Ne znam ni sam ... Na mom motoru neće ni sa kvačilom , ni bez ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 105 Napisano April 25, 2021 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi koje akumulatore vi koristite u vasim bmw-ovima??? Varta mi crkla posle sezone ipo, sad exide isto. A mazio sam ga i pazio cele zime, sve po propisima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
egeec 16 Napisano April 25, 2021 (promenjeno) U prolazu, 48 postova Lokacija: makedonija Motocikl: bmw f650gs Prijavi odgovor kao problematičan P.S.Dzon jesi li merio koliko volti ti puni alternator? Promenio April 25, 2021 član egeec Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 300 Napisano April 25, 2021 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Ako ga ne drzis na punjacu maks yi je oko 2 sezone al gs zbog frajlaufa menjaj cesce il mu nabavljas punjac i onda gura exide lagano 3 do 4 sezone Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 105 Napisano April 25, 2021 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, egeec je napisao: P.S.Dzon jesi li merio koliko volti ti puni alternator? Prosle godine, proverava i ja i u servisu, sve bilo pod konac. Jedino sto mi je prethodne 3 nedelje bio na motoru, nisam ga skidao posle zadnje montaze. Jeste da je bilo hladno, ali motor je u garazi bio. Inace je cele zime napon bio 12.4V Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 105 Napisano April 25, 2021 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, doctore je napisao: Ako ga ne drzis na punjacu maks yi je oko 2 sezone al gs zbog frajlaufa menjaj cesce il mu nabavljas punjac i onda gura exide lagano 3 do 4 sezone Nisam ga non stop drzao na punjacu, ali na svake dve nedelje sam ga kacio i stalno je pokazivao da je sve ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
egeec 16 Napisano April 25, 2021 U prolazu, 48 postova Lokacija: makedonija Motocikl: bmw f650gs Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, P.S. Dzon said: Prosle godine, proverava i ja i u servisu, sve bilo pod konac. Jedino sto mi je prethodne 3 nedelje bio na motoru, nisam ga skidao posle zadnje montaze. Jeste da je bilo hladno, ali motor je u garazi bio. Inace je cele zime napon bio 12.4V Dobar akumulator treba da bude 12.8 ali bilo mi je pitanje kada motor radi.Dali mozda ga puni previse... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 105 Napisano April 25, 2021 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, egeec je napisao: Dobar akumulator treba da bude 12.8 ali bilo mi je pitanje kada motor radi.Dali mozda ga puni previse... Iskren da budem mozda je i bio 12.8, zaista se ne secam tacno. A kada puni, alo se secam dobro oko nekih 14.4, ali nemoj me drzati za rec 100%. Prosla i 2019 godina kadsam ga i kupio, lagano, bez ikakvih problema je radio. I samo odjednom sad. Iskrenoovde je nov aku u najavi, samo ne znam za koji sad da se odlucim. Kiselina ili gel? Unibat, Fulbat, Banner... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipfg 844 Napisano April 29, 2021 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bandit 1250S Prijavi odgovor kao problematičan jel od 2004 f650 gs dosta unapredjen motor u odnosu na ove sto su bili od 2000-2004? i jel izmedju obicnog i dakar verzije samo je razlika veci tocak i viljuske? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4832 Napisano April 29, 2021 (promenjeno) Drug član, 1550 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, filipfg said: jel od 2004 f650 gs dosta unapredjen motor u odnosu na ove sto su bili od 2000-2004? i jel izmedju obicnog i dakar verzije samo je razlika veci tocak i viljuske? Model od 2004 pa nagore ima sledeće prednosti: 1. 2 svećice 2. Bolji cdi i ubrizgavanje 3. Bolji sistem ABS 4. Manje trzaje u vožnji 5. Bolji zadnji amortizer Dakar verzija ima sledeće prednosti: 1. Prednji točak 21 2. Veći klirens za 25mm 3. Bolje opruge napred 4. Bolji amortizer pozadi Promenio April 29, 2021 član Markone88 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Jun 4, 2021 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko upoznat sa doticnim motorom u Bgd-u? Hvala BMW 650f WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM BMW 650f, 1997. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 56000 km, Beograd. Cena 1.500 € - Motori - Polovni Automobili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 105 Napisano Jun 4, 2021 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, sto bi rekli problemi u bmw raju. Zeza me senzor temperature vazduh (onaj sto se nalazi u snorkelu za usis vazduha). Kad je zakacen motor ne prima gas, trza, gasi se, kad ga raskacim motor radi normalno, ali jasno je da to nije resenje. Ima li neko ideju gde bih mogao da nadjem zamenski (samo da nije u Radulovicu). Na slici je taj senzor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 300 Napisano Jun 4, 2021 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Probaj BMW Alone,Pecinko se zove covek preko koga mogu se naruce OEM delovi a za broj i cenu vidi neki oem spare parts 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surla85 687 Napisano Jun 4, 2021 Zainteresovan, 342 postova Lokacija: Bečej Motocikl: Aprilia ETV Prijavi odgovor kao problematičan Od opela benzinca,koji nema protokomer,ima taj senzor ,nije isti ali je slican a dzek je isti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niske 177 Napisano Jun 4, 2021 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Beograd - Zvezdara Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, P.S. Dzon je napisao: Kolege, sto bi rekli problemi u bmw raju. Zeza me senzor temperature vazduh (onaj sto se nalazi u snorkelu za usis vazduha). Kad je zakacen motor ne prima gas, trza, gasi se, kad ga raskacim motor radi normalno, ali jasno je da to nije resenje. Ima li neko ideju gde bih mogao da nadjem zamenski (samo da nije u Radulovicu). Na slici je taj senzor. Preko bilo koga da poručiš, cena originalnog senzora ( novog ) je oko 80€ ( 9500 - 10000 dinara ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ica81 0 Napisano Jun 20, 2021 U prolazu, 6 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: HONDA TRANSALP 650 Prijavi odgovor kao problematičan Veliki pozdrav drugari. pre par dana sam posato vlasnik BMV F650 GS 2006 twin spark. Primetio sam da mi je je desni top zatvoren i da ne izlaze izduvni gasovi kao u levom. Da li je to normalno ili da razbusim burgijom posto sam video da na drugim GS-ovima rade oba topa doduse desni malo manje izbacuje u odnosu na levi. Pozdrav i hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 105 Napisano Jun 20, 2021 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, ica81 je napisao: Veliki pozdrav drugari. pre par dana sam posato vlasnik BMV F650 GS 2006 twin spark. Primetio sam da mi je je desni top zatvoren i da ne izlaze izduvni gasovi kao u levom. Da li je to normalno ili da razbusim burgijom posto sam video da na drugim GS-ovima rade oba topa doduse desni malo manje izbacuje u odnosu na levi. Pozdrav i hvala Cekaj cekaj, ne izlaze izduvni gasovi uopste ili je top "prigusen" i izlaze manje? Na mom iz 2001 je levi top (u koji ulazi grana) prigusen i to je tako fabricki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4832 Napisano Jun 20, 2021 Drug član, 1550 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, ica81 said: Veliki pozdrav drugari. pre par dana sam posato vlasnik BMV F650 GS 2006 twin spark. Primetio sam da mi je je desni top zatvoren i da ne izlaze izduvni gasovi kao u levom. Da li je to normalno ili da razbusim burgijom posto sam video da na drugim GS-ovima rade oba topa doduse desni malo manje izbacuje u odnosu na levi. Pozdrav i hvala To je normalno. Gasovi/dim izlazi samo na desni top (sa desne strane tablice kad gledas otpozadi) a kroz levi samo prolazi, pogledaj ispod repa, kod zadnjeg točka, sve će ti biti jasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...