Jump to content

Moto Zajednica

Ostecuje li super lepak farbu?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: Kawasaki Er 6n

Imam sledeci problem. Nalepnica na rezervoaru je sa gornje leve strane pocela da se odlepljuje. Mogu da je celu odlepim pa da benzinom struzem taj lepak sa rezervoara, ili da uzmem Loktit super lepak i da to lepo ulepim. Zanima me hoce li super lepak pojesti farbu sa rezervoara. Crn motor je u pitanju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Moguce je da osteti farb jer je lepak obicno na bazi acetonskog razredjivaca, trebao bi ti neki od neagresivnih lepkova...Ako se resis za skidanje- fenom zagrejes nalepnicu i to se lepo skine a visak lepka obicno lepo se skine i kada ga naprskas sa WD40 i obrises

Pa nemam para da kupim novu inace bih je najradije odlepio. Zao mi samo zbog tog jednog vrha da odlepljujem celu...

Koji su to neagresivni lepkovi?

• Drug član, 2599 postova

kako ti se odlepila nalepnica na tanku, zar nije lak preko nje?

inace ima ljudi koji rade te nalepnice, nece te izaci ni priblizno skupo kao original, a izgleda savrseno

Ma to je ona nalepnica sto stiti rezervoar od grebanja. Zaboravio sam to da napisem. Ona kao silikonska. Kostala je oko 1200 dinara. Problem je sto nemam sad 1200 da potrosim na novu pa me zanima ima li sanse da zalepim ovo sto se odlepilo.

• Svrati ponekad, 184 postova
  • Motocikl: Gold Wing 1000

Po meni je tu najbolje resenje "tigrokol" lepak (onaj sto obucari koriste, a i narkomanima je omiljen izbor :)). Mislim da ga sada radi Henkel. Ocistis povrsinu nalepnice i rezervoara na tom odlepljenom delu koliko mozes i namazes tanak sloj tigrokola ravnomerno sa obe strane (i na nalepnicu i na rezervoar). Sacekas 10-ak minuta i onda snazno pritisnes nalepnicu preko rezervoara da se to zalepi i to je to. Ako uradis kako treba verovatno se nikad vise nece odlepiti a po mom iskustvu ovaj lepak nije agresivan tako da mislim (mada ne garantujem) da ne moze da osteti farbu. U svakom slucaju mislim da je to bolje resenje nego super lepak.

P.S.

Ne znam dali i dalje ima da se kupi pod imenom "tigrokol" verovatno se sada drugacije zove (univerzal, neostik i slicno), ali prodavci znaju pa ce ti dati adekvatnu zamenu.

• drrmrr, 761 postova
  • Motocikl: projekat rinfuz ;)

Idealno bi bilo da odesh do nekog firmopisca u NS. Vecina nas koristi lepak u spreju i odlican je za to shto tebi treba. Treba bukvalno par kapi za to.

LEpak je 3M Super 77 i samo da prsne na cackalicu jendom i razmazi na osusheni deo tankpad-a. Il da si blize da ti dam jedan moj  reklamni pa skini taj slobodno :) Mozesh i kao shto je Winger rekao , Tigrokol pa opet na neki stapic ili slicno. Nikako nemoj superlepkom, zagrize u lak ,tesko se posle polira ako skinesh pad...Svejedno, lepkove na bazi acetona zaobidji..

• Svrati ponekad, 313 postova

Sve vrste koji su navedeni u prethodnim postovima postoje i sad(tigrokol, sintelan, moment univerzal i moment za obuću, neostik) svi dobro lepe pod uslovom da dobro odmastiš površina koje lepiš.

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

odlepish celu operesh obrishesh i duplolepljiva traka , kod nekog firmopisca da ti da malo ima silikonska jako tanka i dobro lepi  ;) ima i da se kupi al mnogo velik kotur bolje da ti neko recne parche ...

• drrmrr, 761 postova
  • Motocikl: projekat rinfuz ;)

Jel mozda tebi frka jer je to orginalni kawaski tank pad? Juce mi bio jedan momak da mu uradim rezervoar na z750  i kaze da pazim na pad jer je 50Evra?. Rekoh, a da ti uradim nekoliko komada za rezervu za te pare:)

Pazi ako je orginalni onda je providan, i onda ne mogu zuti lepkovi da rade, ima 3M traka providna, neko je zove duplofan, pa odlepi jednu stranu, zalepi

je na skinut i alkoholom ocishecen tankpad i posle pljas na mesto gde je bio..a trake za lajsne i druge duplo lepljive trake su predebele za pad. PAd se pravi nalivanjem epoksi smole na stampanu foliju , dal providnu dal u nekom dekoru ( carbon, grafiti...)..nema dodatnog lepljenja sem same pvc folije..

Nije original, crna obicna, platio sam je oko 1200. Poceo sam da trazim tu duplu lepljivu pa sam mislio da odlepim ceo tankpad, da sve lepo ocestim benzinom za Zip i onda nalepim ponovo. Samo sto slabo ide ta potraga.

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800FI

Pa ako nije original onda te brate ne razumem uopste?! Kupis novu, kvalitetniju i cepas dalje. Ima cak ovde na forumu neko ko radi te tank pad-ove  8)

• Svrati ponekad, 332 postova

Ma to je ona nalepnica sto stiti rezervoar od grebanja. Zaboravio sam to da napisem. Ona kao silikonska. Kostala je oko 1200 dinara. Problem je sto nemam sad 1200 da potrosim na novu pa me zanima ima li sanse da zalepim ovo sto se odlepilo.

Znam da je nekima 1200 dinara najobicniji baksis ili kusur, ali meni je to 10 litara benzina kojih ne bih da se odricem ako imam alternativu. Da ne pocinjem opet pricu o tome kako je firma pukla i kako je sve puklo...

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800FI

Necu da popujem mnogo i da pravim off ali jbg. Sad sam registrovao motor, inace imamo istu kawu. Dao sam 17300 dinara. Moje misljenje je da ako imas te pare, imas i 1200 za tank pad. Ili nemas....no dobro i ja lupam gluposti. Svako je gospodar svog novca :) Pozdrav, i nista licno, nema ljutis.

• Svrati ponekad, 309 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600

Znam da je nekima 1200 dinara najobicniji baksis ili kusur, ali meni je to 10 litara benzina kojih ne bih da se odricem ako imam alternativu. Da ne pocinjem opet pricu o tome kako je firma pukla i kako je sve puklo...

Uzmi super lepak u gelu 20-30dinara je u svakoj radnji.. Kani samo malo i zalepi to i vozi.. A ostace i za 10 litara ;)

Necu da popujem mnogo i da pravim off ali jbg. Sad sam registrovao motor, inace imamo istu kawu. Dao sam 17300 dinara. Moje misljenje je da ako imas te pare, imas i 1200 za tank pad. Ili nemas....no dobro i ja lupam gluposti. Svako je gospodar svog novca :) Pozdrav, i nista licno, nema ljutis.

Ja sam dao 19000 za registraciju i zelenu kartu, pa onda dva dana posle 10000 za treci servis i sprej za lanac. A pored motora imam i zenu i kucu i racune, a firma je pukla... I sta ja sve mogu da uradim za tih 1200 koje bi potrosio za novu nalepnicu. Mogu da kupim 10 litara benzina, mogu da kupim novi vizir za kacigu (a treba mi ), mogu da kupim zeni neke naocare posto je stare upravo polomila, i da ne nabrajam.

U svakom slucaju javio mi Paja021 da ce mi pomoci tako da je to sredjeno. Hvala na savetima.

• Drug član, 1847 postova

mogo si to da resis sa parcetom duplofan trake (ona obostrano samolepljiva).

naravno bela a ne providna. kazem parce, da negde fiknes a ne da kupujes 10 metarski kotur (koji je par stoja inace)

mogo si to da resis sa parcetom duplofan trake (ona obostrano samolepljiva).

naravno bela a ne providna. kazem parce, da negde fiknes a ne da kupujes 10 metarski kotur (koji je par stoja inace)

Paja021 kaze da ima to i da ce mi dati parce. Cim se iskopam iz firme i javnih protesta javicu se coveku za to.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja