Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 5, 2010 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zna li ko kako doci do podataka o motociklu ( godina proizvodnje ) prema broju shasije-rama. ??? Konkretno za Yamahu TDM 850 br.rama 4CN 008 578. ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 5, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Imas bikez ukucas ime modela pa nadjes godinu proizvodnje tu su neki osnovni podatci ne znam sta tebe konkretno zanima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 5, 2010 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imas bikez ukucas ime modela pa nadjes godinu proizvodnje tu su neki osnovni podatci ne znam sta tebe konkretno zanima. Gledao sam TDM 850 koji je u papirima 1998.godiste,a model je 1991-95.god. pa bih htjeo po broju rama doci do tacnog podatka o godini proizvonje motora. ??? :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nick Blue 26 Napisano Jun 5, 2010 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan A zvaničan Yamahin sajt ? Ili lokalni diler / uvoznik ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gasa 3 Napisano Jun 6, 2010 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Vrsac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A zvaničan Yamahin sajt ? Ili lokalni diler / uvoznik ? Jedino uz odobrenje vlasnika, ipak moze da se desi da je vruc Koliko ja znam, takvu proveru nije moguce odraditi preko interneta :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 6, 2010 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan A zvaničan Yamahin sajt ? Ili lokalni diler / uvoznik ? Jedino uz odobrenje vlasnika, ipak moze da se desi da je vruc Koliko ja znam, takvu proveru nije moguce odraditi preko interneta :-\ Nije motor "vruc" vec jednostavno u CH odakle je motor uvezen prilikom prve registracije upisuju u saobracajnu dan i godinu prve registracije kao godinu proizvodnje,pa tako dolazi da je motor kupljen npr. 1993 i stajao do 1998 ne registrovan pri prvoj registraciji upisan kao da je proizveden 1998.god.E posto sad imam takav motor u planu da kupim od drugara, interesuje me tacna godina proizvodnje tog motora, jer ce sutra neko ko me ja budem prodavao taj motor uociti nesklad izmedju motora i papira,pa ce doci u sumnju da je neka "mucka". :o Recimo znam da Honda ima objavljeno na nekom Sajtu sve brojeve ramova i masina po modelima unazad 30 godina,pa sam mislio da to ima i Yamaha,ali ne mogu naci. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuk HM 178 Napisano Jun 6, 2010 nezavisan, 348 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan probaj ovde http://www.carpe-tdm.net/ipb/index.php?showtopic=9313 tj. ovde http://www.carpe-tdm.net/ipb/index.php?showtopic=171 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
losmi 231 Napisano Jun 6, 2010 Zainteresovan, 518 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan http://www.motoverse.com/tools/vin/yamaha.asp probaj ovde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 6, 2010 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Yamahu TDM 850 br.rama 4CN 008 578. ??? Ovaj broj je prepisan iz CH saobracajne dozvole,a motor je ocarinjen i placen porez na osnovu CH saobracajne.Sto je cudno da na motociklu nema oznake 850,a shara na rezervoaru i repu ne postoji ni na jednom modelu od 1991-1995. god. koliko sam uspjeo naci na Netu. ??? Prilog slika motora. Stvarno sam u nedoumici o kojem modelu se radi i za koje trziste, jer je brzinomjer u km/h,a motor je kupljen i prvi put registrovan u CH. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Jun 7, 2010 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Prema podacima koje ja imam, za broj šasije sa 9 alfanumerika prvi deo označava tip motora igrupu godina. 4CN = TDM 850 od 1991 do 1995 godine. Dalje moraš da se raspituješ kod Yamahe prema serijskom broju 008578. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 7, 2010 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prema podacima koje ja imam, za broj šasije sa 9 alfanumerika prvi deo označava tip motora igrupu godina. 4CN = TDM 850 od 1991 do 1995 godine. Dalje moraš da se raspituješ kod Yamahe prema serijskom broju 008578. Hvala svima koji su se ukljucili u Temu da mi pomognu,a ja sam po nekoj logici stvari dosao do zakljucka gledajuci slike modela od 1991-1995 da je ovako dvobojno sjediste (kombinacija crno- siva na modelima 1995, s`tim da je ima i na modelima krajem 1994. :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Jun 7, 2010 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan imas brojeve i na felnama i jos mnogo delova...koliko se secam ako se radi o onoj trula visnja yamaha sto je bila u sapcu...mislim da je 95...nisam siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuk HM 178 Napisano Jun 7, 2010 nezavisan, 348 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan to je cudno da na motociklu nema oznake 850,a shara na rezervoaru i repu ne postoji ni na jednom modelu od 1991-1995. god. koliko sam uspjeo naci na Netu. Te nalepnice nemaju nikakve veze, skineš i staviš svoju kakvu hoćeš... Možda bolje po boji se orijentisati... evo kako je izgledao TDM mog drugara, 1994.god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...