banowatz 10 Napisano Maj 31, 2010 U prolazu, 25 postova Lokacija: BG - Autokomanda Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Zovem se Petar imam 33. godine (nazalost, ne jos dugo), po zanimanju pravnik i od nedavno sam vlasnik svog prvog motora (navedenog u profilu). Pre toga nisam vozio motocikl (ne racunajuci skuter koji sam slupao u Grckoj u 7. razredu osnovne). Elem kupim ja svoj prvi motor, (vise srcem nego glavom) i narednog dana odlucim se da isprobam sta sam pazario. Bio sam poprilicno nesiguran u sebe, ali sam sa druge strane bio i prijatno iznenadjen u saznanju da je cak mozda i lakse nego sto sam ocekivao. U svakom slucaju, kada sam se vratio kuci posle "vatrenog krstenja" lice mi je bilo zgrceno u trajni osmeh, kakav se moze ocekivati nakon neuspelog fejs-liftinga ili konzumiranja psiho-aktivnih supstanci odgovarajuceg dejstva. Jednostavno, ushicenju nikad kraja. Otkrio sam u kraju i mesto koje sam koristio kao poligon, za polukruze zaokrete, osmice i sl. gde sam prvih par dana vozio (nadajuci se da ce moje neiskustvo proci nezapazeno) da bih naucio da uopste upravljam dvotockasem od 180 kg. Nakon sto sam (barem sam tako mislio) savladao osnove, krenuo sam u voznju gradom, uglavnom na pljesku kod najpoznatijeg dorcolskog rostiljdzije na slovo L i do Slavije itd. Prodje tako desetak dana, a ja krenem opet svojom "slonovskom stazom", i samo sto sam izasao, na semaforu izmedju Kraljevica Marka i Karadjordjeve upali mi se uslov desno, ja krenem, kad iz suprotnog smera, prelazeci preko pune linije dzip pravi polukruzni zaokret i ulece u moju traku. Ok pomislim, nema veze, propustim ga, krenem i ja Karadjordjevom ka Kalemegdanu, kad vozac dzipa opet daje levi migavac i opet preko crte krene u polukrug. Pomislim nema vez,e obici cu ga sa desne, kad u tom trenutku covek bez ikakvog razloga staje u mestu, a ja, neiskusno u panici pritisnem prednju kocnicu (a bio sam u blagom zaokretu na desno) i neocekujuci da se desi ista posebno, padnem i motor mi prikljesti desnu nogu. Vozio sam veoma sporo, mozda 15-20 km/h, moram da priznam da me je potpuno iznenadila reakcija motora, ocekivao sam da cu samo da stanem, ali bilo je "jao pao". U svakom slucaju, najvise me je ozlojedilo to sto je vozac dzipa samo nezainteresovano nastavio dalje, ne zaustavivsi se da mi pomogne. Nakon sto sam ustao (hvala nepoznatom prolazniku koji mi je pomogao) i konstatovao da je steta na motoru zaista zanemarljiva (samo ogrebotina na obrtometru, koji je na istom mestu vec bio nacet od strane prethodnog vlasnika), bilo je vreme da se osvrnem i na svoj bol u desnom stopalui koji sam otprilike tada osetio. Ipak, mogao sam da pomeram sve prste izuo se i video da su svi prsti na mestu, pa sam drzao da nista nije polomljeno, odvezao se na pljeskavicu, a zatim na neki koncert, pa nakon toga kuci. Sutradan sam odlazeci na posao primetio da mi je stopalo nateceno, jedva obukoh cipelku, sto bi rekao Sojic, a hod je bio poprilicno bolan. Da skratim, nakon obracanja lekaru saznajem da iako stopalo nije slomljeno, ligamenti su istegnuti i sleduje desetodnevni gips. Jos uvek nisam siguran kako sam i zasto pao, jednostavno sve se brzo desilo, ali tragajuci po internetu, primetio sam da se to jos ponekome desilo. Verovatno je uzrok padu to sto sam nakglo zakocio prednjom, a motor nije bio potpuno vertikalan, vec blago nagnut na desno. Izvinjavam se na ovom opsirnom predstavljanju, ali obzirom da sam u gipsu, vremena imam na pretek, pa ako sam nekog udavio ili pogresio temu, uknjizite mi jedan minus. Cim se oporavim, nazad u sedlo. Pozdrav, Petar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jun 1, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Dobro ti nama dosao prijatelju, a znas da se bajkeri dele na one koji su pali i koji ce tek pasti, tako da nije to nista.......bitno je da nije ozbiljno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nirpo 2 Napisano Jun 1, 2010 U prolazu, 17 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zzr 600 '92 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro nam dosao i zelim ti brz oporavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Jun 1, 2010 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao Petre ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4466 Napisano Jun 1, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jun 1, 2010 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto se ovdje cesto pise: bajkeri se dijele u dvije grupe : oni koji su pali i oni koji ce tek da padnu ;D Dobro dosao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxMark 2 Napisano Jun 1, 2010 U prolazu, 35 postova Lokacija: NEGOTIN Motocikl: Kawasaki 636 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobrodošao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijels 270 Napisano Jun 1, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Gun Hill Motocikl: Keeway Superlight 150 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao Zelim ti brz oporavak i brz povratak u sedlo!!! Veliki pozzzzzzzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
k_u_m 1 Napisano Jun 3, 2010 Pamet u glavu!, 49 postova Lokacija: Beograd - Bezanijska kosa Motocikl: Suzuki k1 600 , Yamaha yp 125 majesty Prijavi odgovor kao problematičan Zelim brz oporavak i toplu dobrodoslicu. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIZA73 80 Napisano Jun 3, 2010 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: N.Beograd blok 45 Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare015 12 Napisano Jun 3, 2010 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Jun 3, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da u zhivotu nisam prochitao temeljnije predstavljanje. ;D Dobrodoshao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Six 51 Napisano Jun 4, 2010 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Inđija N45°2.154' E20°4.473' Motocikl: Nema :( Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Jun 4, 2010 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro došao! Dobro si napisao, Njutn nam je lepo uvalio sa zakonom gravitacije, a padovi su sastavni deo paket aranžmana... Želim ti da ne iskusiš više nijedan, i da ti osmeh ostane trajno uklesan između ušiju! Pad je po svemu sudeći posledica blokade prednjeg točka, verovatno si zbog iznenadne situacije zgrabio ručicu, točak blokirao i sledio je susret sa asfaltom... U organizaciji BJB-a će se uskoro opet održati kurs bezbedne vožnje (naći ćeš teme na forumu), koji će ti mnogo pomoći- dosta pažnje se posvećuje baš kočenju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1970 Napisano Jun 4, 2010 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Nema sekiracije, samo napred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Jun 4, 2010 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad pre prijatelju , dobrodosao ti nama i sledeci put moras da razmisljas unapred, sta ce koja budala da uradi ispred tebe.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Jun 4, 2010 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pixelina 2 Napisano Jun 5, 2010 U prolazu, 3 postova Lokacija: Dorcol,Beograd Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Petre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...