vukus 0 Napisano Maj 26, 2010 U prolazu, 50 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo sam skoro Vespu LML 150, medjutim imam problem...kada se motor ugreje,posle nekog vremena voznje, krene da se gasi. I to kao da se ugusi, i kad stanem, ne moze nikako da se upali. Citao sam na netu na forumima da je problem najverovatnije do nekog HT namotaja, koji pusta struju na svecicu. Da se on zagreje,razmagnetise i da baca slabu struju, pa motor presisa u voznji ili na leru. Jel ima neko iskustva sa time? ili mozda neku drugu dijagnozu? Takodje bih molio da mi preporucite neki servis u Beogradu za Vespu? Meni su preporucili nekog Saleta kod stenke,ali sam ocigledno dobio pogresan broj. Hvala puno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1873 Napisano Maj 26, 2010 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Normalno za dvotaktne motore kad se pregreju da se ugase .Proveri ventilator ,da nisu zatvorene resetkice,moze biti i da je klip i karike vec odradio svoje.A moguce i da je do struje al ipak prvo pregledaj ovo. Po meni najbolji http://www.motodavor.rs/Gillera/Gillera_GP_800.html 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Maj 26, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan ako je kompresija dobra onda je karburatoor,treba onaj saraf odgore nastelovati,tu mu se steluje,imao sam vespu zato ti kazem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tadijasid 16 Napisano Maj 27, 2010 U prolazu, 35 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan A da probas kad ti se ugasi da skines svecicu i vidis jel ima varnice, ja bi rekao da je to problem bobina se ugreje i probije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Maj 27, 2010 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pratim temu. Po iznetim simptomima bih rekao da imam sličan problemčić. Baš me interesuje da čujem ideje, kao i da pročitam konačno razrešenje misterije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Maj 27, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan A jel to kad se ugreje ili pregreje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6725 Napisano Maj 27, 2010 Ne silazi, 6570 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Licno sam posedovao jedan takav primerak. Sredio je kako Bog zapoveda i presao 18000 km,BEZ IJEDNOG kvara. Ako sumnjas na HT coil,bilo bi dobro da napravis probu,kako je vec receno.Znaci istog trenutka kad se motor ugasi skines svecicu i vidis ima li varnice. U slucaju da je nema,moguce je da je u pitanju HT namotaj ili u narodu poznatiji kao PICK-UP,ali je isto tako moguce da je u pitanju i bobina. Obicnim unimerom moze da se proveri ispravnost ovih komponenti,ali ja sad ispred sebe nemam vrednosti otpora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Jun 9, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan možda je dizna premala ili malo zapušila. kao na tomosu kad staviš štelujuću pa je previše zategneš, kad je hladan ide a kad se ugreje gasi se kad mu daš gas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Novembar 25, 2010 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je malo kasno za odgovor.Sad sam se tek ukljucio. Definitivno problem na tvojoj vespi je "PICK UP". Nalazi se na statoru i sluzi kao okidac varnice prosto receno.Kad se zagreje pocne da brlja,prekida i vespa se gasi.Cim se ohladi vrati se u funkciju do ponovnog grejanja. Promeni ga kosta 25 eur ili pre menjanja pokusaj da prelemis kontakte na njemu,Zna da dodje do "hladnog lema" i isto se manifestuje.Ako se i posle prelemljavanja isto ponasa mora nov. Izvinjavam se sto ovako kategoricno trvrdim.Malo se vise zezam sa vespama i dosta sam ih uradio. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KAWASAKI ZR 500 A 511 Napisano Februar 3, 2011 Vespa Servis Beograd, 617 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET-4 Prijavi odgovor kao problematičan evo ti moj tel... najbolje je da se cujemo...kod nas u klubu je cika Mile...on nama odrzava stare vespe...pod tim podrazumevam i Indijku moj tel. 064/11-47-001 ili 063/220-105 Dejan ili jos bolje dodji svake drede imamo u hotelu Prag sastanak drustva u 20h tu smo svi taman da upoznas Studenta i mene... pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burgman75 105 Napisano Februar 3, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 323 postova Lokacija: indjija Motocikl: burgman 650, honda silver wing 400, burgman 400, t max 500 Prijavi odgovor kao problematičan vozijo sam indijku cetri sezone i imao isti problem na kraju se ispostavilo da je bobina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Februar 5, 2011 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan bobina.....moguce ali veoma veoma retko se tako ponasa.bobina se malo drugcije manifestuje.opet sve je moguce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Februar 6, 2011 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Zvuci banalno ali moze biti i ovo. Ja sam imao iste simptome na vespi. Posle nekog vremena krene da se gasi. Uzrok je bio neodgovarajuce crijevo za gorivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Februar 6, 2011 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Zvuci banalno ali moze biti i ovo. Ja sam imao iste simptome na vespi. Posle nekog vremena krene da se gasi. Uzrok je bio neodgovarajuce crijevo za gorivo. Nije nista brutalno i glupo. Imao sam i takvih slucajeva. Mnogi iz ne znanja,slabijih finansija a i iz radoznalosti neke stvari pokusavaju sami da rese.Pa tako i zameniti obicno crevo od goriva.Zasto placati majstora kad to nije nikakva mudrost. Medjutim i kod takvih majstorija mora se ispostovati fabrika tj crevo ne sme biti duze od max 10% od fabrickog.Sad da ne sirim temu mnogo oko toga sto i zasto..... Naravno zato i forumi postoje da se iznesu svoja misljenja,iskustva itd. Inace nisam od onih koji kazu DOTERAJRAJ DA TI TO URADIM.Najlakse je uzeti pare coveku.mnogima sam putem foruma pomogao da rese svoj problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Februar 6, 2011 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Medjutim i kod takvih majstorija mora se ispostovati fabrika tj crevo ne sme biti duze od max 10% od fabrickog.Sad da ne sirim temu mnogo oko toga sto i zasto..... Upravo je duzina i bila problem u mom slucaju. Skinuo sam rezervoar da ocistim i posle nisam mogao da vratim jer je crijevo bilo prekratko. Nastavio sam nekim drugim crijevom da bi dohvatio da pokopcam i od tada su poceli problemi. Imam dosta prijatelja koji voze motore iz VA. Navraticu da popijemo kafu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Februar 6, 2011 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Medjutim i kod takvih majstorija mora se ispostovati fabrika tj crevo ne sme biti duze od max 10% od fabrickog.Sad da ne sirim temu mnogo oko toga sto i zasto..... Upravo je duzina i bila problem u mom slucaju. Skinuo sam rezervoar da ocistim i posle nisam mogao da vratim jer je crijevo bilo prekratko. Nastavio sam nekim drugim crijevom da bi dohvatio da pokopcam i od tada su poceli problemi. Imam dosta prijatelja koji voze motore iz VA. Navraticu da popijemo kafu. ajde vazi,znaju mene vecina njih u gradu.Pitas samo za vespu i znace ko je.Pa da na miru uz kafu pricamo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...