Shoma 83 Napisano Maj 22, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan E pa drugari i ja sam pre par sati poljubio beton i sve to lepo snimio kamerom http://www.youtube.com/watch?v=hhNmyhnzFQk Razlog pada ocigledan: KRETEN zabo prednju a zemlja vlazna i od celog parka pogodim betonsku stazu! Posledice: malo oguljen levi dlan (uvek vozim sa rukavicama al ovaj put nisam jbg), sad pocinje i desna noga nesto da trokira Yamaha: desna strana oguljena ko krompir, desni fuzaster iskrivljen, stapovi ili trouglovi (ili sve zajedno) krivi, guvernal jos krivlji, pukla plastika oko fara, nosaci fara krivi, jakna pocepana, kaciga malo ogdebana posto sam zveknuo bradom, da je nisam imao sad ne bi imao ni vilicu. Toliko za sada, kad skupim hrabrosti pogledacu detaljnije sta sve fali na motoru A da, i nokiu sam razbio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Maj 22, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ipak ja mislim da si dobro prošao (brže si se podigao nego pao)... jedino za guvernal proveri da se nisu pomerile gume ispod kormana (koje služe za amotrizaciju) često prilikom pada se one navuku na jednu stranu pa ljudi misle da je korman kriv... ispravlja se kao bicikla ili neko stane ispred motora i opkorači točak a ti sedneš na motor i izcimaš korman dok nije prav ili sam isto ali na neki zidić Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3447 Napisano Maj 22, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan "dobro je, dobro je..." Sve u svemu, mogao si mnogo gore da prodješ. DOBRO JE Hvala što si ovo podelio sa nama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobac50 36 Napisano Maj 22, 2010 U prolazu, 82 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Yamaha XT 2kf Prijavi odgovor kao problematičan E malera... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Maj 22, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan "dobro je, dobro je..." Neki dekica se nasao u blizini pa se uplasio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Maj 22, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sad opet odgledah klip... mislim da je problem (zaokružen na slici) blato, onih 1,5 m pre betonske staze... tu je dovoljno bilo da takneš kočnicu i zdravo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7936 Napisano Maj 22, 2010 nocni cuvar, 2586 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Jos kada bi nam rekao razlog kocenja bilo kojom u ovoj situaciji ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Maj 22, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Ne slazem se da se koci iskljucivo zadnjom, bas naprotiv. Treba prednjom, ali postepeno je pritiskati, na klizavom vrlo malo naravno. Greska je u nacinu na koji si kocio, a ne u tome sto si koristio prednju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 15144 Napisano Maj 22, 2010 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 961 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan Ne slazem se da se koci iskljucivo zadnjom, bas naprotiv. Treba prednjom, ali postepeno je pritiskati, na klizavom vrlo malo naravno. Greska je u nacinu na koji si kocio, a ne u tome sto si koristio prednju. apsolutno tacno ali zavisi od vrste guma. ako su putne gume a vlazna zemlja prednja se dozira veoma malo. sad znas drugi put nemoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Jefta 197 Napisano Maj 22, 2010 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha: desna strana oguljena ko krompir, desni fuzaster iskrivljen, stapovi ili trouglovi (ili sve zajedno) krivi, guvernal jos krivlji, pukla plastika oko fara, nosaci fara krivi, jakna pocepana, kaciga malo ogdebana posto sam zveknuo bradom, da je nisam imao sad ne bi imao ni vilicu. A da, i nokiu sam razbio Kako je uspelo sve ovo da se razbije i na motoru, i da iscepas jaknu, izgulis kacigu, kada izgleda da brzina uopste nije bila velika? Sto bi rekli, brz oporavak i nazad na motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Maj 22, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Ne slazem se da se koci iskljucivo zadnjom, bas naprotiv. Treba prednjom, ali postepeno je pritiskati, na klizavom vrlo malo naravno. Greska je u nacinu na koji si kocio, a ne u tome sto si koristio prednju. apsolutno tacno ali zavisi od vrste guma. ako su putne gume a vlazna zemlja prednja se dozira veoma malo. sad znas drugi put nemoj Sto glatkija guma to manji max pritisak na kocnicu, ali u samom nacinu kocenja nema bitne razlika (mada svakako ume da bude zeznuto po blatu sa asfalt gumama, pa ko nije dovoljno siguran svakako bolje i da je zaobidje ). Ustvari, cini mi se da mu je kasno palo na pamet da ce da koci, pa je sporije razmisljanje pokusao refleksno da nadoknadi brzim kocenjem i da tu lezi inicijalni zajeb. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIZA73 80 Napisano Maj 22, 2010 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: N.Beograd blok 45 Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Ala si je stiso, svaka ti cast. Ipak, dobro je... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Maj 22, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a kako si znao bas tad da snimas? aj priznaj da si ovo namerno uradio ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DJ_MY_SOUL 6 Napisano Maj 23, 2010 U prolazu, 82 postova Lokacija: Mladenovac, Medjuluzje Prijavi odgovor kao problematičan Taman posla da je ovo zbog kocenja! Ovo je zbog straha i delom zbog toga sto nisi sam i sto vozis jos jedno zivo bice. Nisi uopste isao brzo da bi uopste mogao da izgubis kontrolu kocenjem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mornar 17 Napisano Maj 23, 2010 Svrati ponekad, 212 postova Prijavi odgovor kao problematičan Popsy je lepo uocio pocetak problema, prljave gume, kad se prodje kroz blato netreba raditi nista, nikakav nagli pokret, pa ni kocenje, dok blato ne otpadne. P.S. Ako posle blata moras da menjas pravac ili kocis, onda na to treba da mislis ranije, odnosno da sagledas siruaciju i pripremis strategiju pre blata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Maj 23, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan brate rasturio si motor a pao si 10 na sat ili ti bas ne znas da padnes ono, napravio 4 salta i svaki put pao na motor i posle ga malo izgazio cizmom protivu malera? ili te je pokupio tamic ili kombajn na putu do kuce ili ti je motor od plastelina i sta si koji q pao ovde uopste ne kapiram? ono, ide baba ulicom i padne... ili zaboravi da dise, kako god... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1142 Napisano Maj 23, 2010 Zainteresovan, 576 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan Ni meni bas nije jasno kako si uspeo da padnes ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7936 Napisano Maj 23, 2010 nocni cuvar, 2586 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ja sto duze gledam tvoj klip sve vise sumnjam u verodostojnost istog ali opet sa druge strane koji je razlog da nam ga prezentujes ako je fake . Ja bre kada se prospem obicno ustajanje traje desetak minuta a ti kao sto neko rece ranije pre ustao nego li pao . Mozda je zbog godina , jbm li ga . Jos uvek mi je nejasno kocenje . Pa nisi se ukljucivao sa onog putica na Slaviju nego na dobru preglednu stazicu u nekom parku . Po ostecenju motora rekao bi da si pao sa nekog drveta ... najmanje . Kakogod bilo zelim tebi i motorinu brz i kvalitetan oporavak ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Maj 23, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije jasno kako si uspeo ovako da skrcash motor. ??? Ja sam jesenas ljosnuo na off roadu i to onako fino. Terao nekim makadamom pa prelazio sa jedne strane na drugu da zaobidjem bare i blato. E u jednom takvom prelasku preko grbine proklizam i ljosnem. Shtete na motoru: nula, nada, zero... nishta. Bukvalno bez ogrebotine (ne rachunajuci silikonsku ruchicu, ona je pukla) Ja ogulio pantalone i patike. Dodushe krvarila mi ruka al nem pojma shto. Ruka krvava a rane nigde nema. Kao da sam zgazio neshto pa se to neshto tiho odvuklo u shumu da krepa. Itd. Shta u stvari htedoh reci. XT 600 je bash zashticen od krcanja. Shiroka guvernala, on uzak bez nekih vecih ispada u shirinu. Prosto mi je chudna ta tvoja lomljavina. Da si hteo da ga jednim padom razbucash, ne bi ti uspelo ovako dobro. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Maj 23, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Ja sto duze gledam tvoj klip sve vise sumnjam u verodostojnost istog ali opet sa druge strane koji je razlog da nam ga prezentujes ako je fake . Ja bre kada se prospem obicno ustajanje traje desetak minuta a ti kao sto neko rece ranije pre ustao nego li pao . Mozda je zbog godina , jbm li ga . Jos uvek mi je nejasno kocenje . Pa nisi se ukljucivao sa onog putica na Slaviju nego na dobru preglednu stazicu u nekom parku . Po ostecenju motora rekao bi da si pao sa nekog drveta ... najmanje . Kakogod bilo zelim tebi i motorinu brz i kvalitetan oporavak ! Da fake je, kako da nije! Imam viska para za popravku i farbanje pa bacam motor cisto iz zajebancije! Tcno je da igleda kao najbezazleniji pad, e sad kako ne nastala tolika steta? Betonska staza je dosta izdignuta od ove zemljane a motor je pao na zemlju i odklizao preko ivice betona sto je i raslog pucanja maske i krivljenja guvernale. Brzo sam ustao jer ne volim da lezim na 'ladnom betonu a kako si znao bas tad da snimas? aj priznaj da si ovo namerno uradio ;D Kameru zam pozajmio od drugara da probam posto sam planirao da kupim slicnu. Na poslu sam iskoristio vreme da je montiram na kacigu i probam i eto sta se desi posle 20 metara jbg, prosla je test. Zasto sam kocio? Odmah osle ovog mesta gde sam roknuo hteo sam da skrenem levo pa da izadjem na glavni put, morao sam da kocim jer je kako sam vec rekao beton dosta visi od zemlje pa bi prednji tocak poskocio i ne bi mogao da skrenem odmah pri toj brzini (ne kazem da sam isao 120 al nje bilo ni 10 kako neki misle). Na snimku se vidi da zemljana staza ide blago na desno + vlazna + kasno kocenje prednjom prejako i eto me letim! P.S. Ako posle blata moras da menjas pravac ili kocis, onda na to treba da mislis ranije, odnosno da sagledas siruaciju i pripremis strategiju pre blata. 100% tacno! Taman posla da je ovo zbog kocenja! Ovo je zbog straha i delom zbog toga sto nisi sam i sto vozis jos jedno zivo bice. Nisi uopste isao brzo da bi uopste mogao da izgubis kontrolu kocenjem... Nisam bas toliko plasljiv a i ne vozim motor prvi put u zivotu, mada,priznajem, ovo i jeste klasicna pocetnicka greska. Na motoru nije bilo nikog zivog sem mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7936 Napisano Maj 23, 2010 nocni cuvar, 2586 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam fake u smislu da nisi ni pao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 267 Napisano Maj 23, 2010 Zainteresovan, 571 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Ajde slikaj nam ruku da vidimo ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Maj 23, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da si ti nama ziv i zdrav ali i dalje ne razumem kako si uspeo da pokrivis toliko motor na ovom padu. Slikaj motor da vidimo? I ja sam mog iksteja bacio par puta po planini ove sezone ali nije mu nista bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Maj 23, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan problem je što je pao pre betonske staze (na blato) a ona je izdignuta nekih 3-5cm... tako da je klizajući "naskočio" na stazu... mada verujem da je manja šteta nego kad se pročita... proveri da li korman kriv il su se iskrivile one gume o kojim sam pričao ranije... jbg bar si skinuo maler za ovu godinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Maj 23, 2010 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan I dalje ne uspevam da skontam kako si pao i zasto si tako naglo zabo kocnicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...