Jump to content

Moto Zajednica

Kurs bezbedne voznje - Beograd

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 469 postova

Idemo, sto pre.

Em ja nisam isao na dan prakse- samo na teoriju, em mora i moja skwo da prisustvuje jer je vozila i vozice- al ovde mora da shvati sve one detalje koje je nas "guru" tako dobro objasnjavao!

Cekamo!  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

... Apelujem na mlade i neiskusne da se bez srama prijave kad bude bilo moguće.

A ja apelujem i na iskusne, a koji još nisu bili. Nema šanse da mnoge stvari sa kursa skontaju sami. Meni je itekako značilo, verujem da će svima.

Što bi rekli, "highly recommended" ;)

• Ne silazi, 6544 postova
  • Motocikl: đački pešački

... Apelujem na mlade i neiskusne da se bez srama prijave kad bude bilo moguće.

A ja apelujem i na iskusne, a koji još nisu bili. Nema šanse da mnoge stvari sa kursa skontaju sami. Meni je itekako značilo, verujem da će svima.

Što bi rekli, "highly recommended" ;)

Nisam hteo da "povređujem" svojim skuteraškim stavom. I te kako je ptrebno i iskusnijim jer koliko sam primetio naoklo, mnogo nas pogrešno i nedovoljno dobro vozi a sa umišljenošći da smo mnogo dobri vozači. Drago mi je Jager da si hrabro izneo svoje mišljenje.

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: Suzuki Freewind 650

prijavljujem se i ne propustam  ;)

ko sto rece Djunta, nema sanse da sam  skontam nesto "nenormalno"  ;D  kao na primer ono "pod upravljanje  " ili " kontra" kako li se vec zove. Ne bi mi nikada palo na pamet tako nesto dok ne procitah ovde. Ko jos gura volan u suprotnu stranu od one u koju hoce da ide  ;D ??? ::)  malo sam vezbao i vezbao i vezbao i sad ne znam " normalno " da skrenem  :)

Tako da jedva cekam kurs da me "laici" i ostali bez "diplome" nauce jos necemu sto moze da mi sacuva ovu "suplju" glavu  ;)

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Pa nije sramota priznati da nešto ne znaš :) Bar mene...

ti još samo da priznaš da si uzeo pogrešan motor i kompletan si čovek  ;D ;D ;D

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Idemo, idemo.... :)

Od petka do nedelje smo u Kepojebini, tamo ima šta da se ore. Taman da se odmorite od nas ;D

• Zainteresovan, 635 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650

znam da smo dosadni ko proliv  ;D

samo da pitam ima li jos nade za kurs? evo dodje i sredina septembra, sve losije vreme ce biti. racunam, ako ga ne bude sad, verovatno cemo cekati prolece

p.s. u slucaju da se kurs odlaze, unapred da se zapljunem za mesto

/pljuc

• Svratio...., 343 postova
  • Motocikl: Imam

Da li neko od organizatora proslogodisnjeg kursa ima nameru da kurs organizuje i pocetkom ovogodisnje sezone? Mislim da zainteresovanih (pored mene) na ovom forumu ima dosta a nije ni lose da vec pocne da se razmislja o novoj sezoni. Koliko vidim za neke je ona vec otvorena a za neke se nije ni zatvarala :)

Škole će sigurno biti početkom lepih dana, što će se najaviti blagovremeno, bez brige. U međuvremenu gledajte recimo Twist of the Wrist jer će svima biti mnogo razumnije da završe sa uspehom školicu.

• Podržavam 1

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Škole će sigurno biti početkom lepih dana, što će se najaviti blagovremeno, bez brige. U međuvremenu gledajte recimo Twist of the Wrist jer će svima biti mnogo razumnije da završe sa uspehom školicu.

Лепи дани су у најави, полако почиње сезона (за неке није ни престајала) оће бити неке организације, било би лепо да се подсетимо мало....

• Podržavam 2

• Vlasnik sajta, 5372 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Bas mi je drago sto interesovanje za nas kurs bezbedne voznje postoji. Naravno da ce kursa biti, a potrudicemo se da objavimo okvirni raspored kurseva za ovu godinu. Imacemo sastanak organizacije sutra, pa bi trebalo da to usaglasimo interno tada. Najverovatnije je da cemo kurs odrzavati jednom mesecno pocev od Aprila, zakljucno sa Septembrom recimo...

• Svakom po zasluzi, 12422 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Naravno druže, čim Pablo i Scuba dogovore detalje sa Lazom 0namigivanje.gif

Bili danas Black Adder i ja na kratkoj turici do Avalice, kobajagi da mu prenesem "prepisano" znanje sa kursa. Lazo, ako si štuco, zbog mene je.

Iako je bila sezonska pauza u voženju, ja sa skutera seo na motor, vožnja je ista a sve zahvaljujući dobro urezanim postulatima voženja u pamćenje. Nisam tad ima podpitanja vezana za motor tako da će sad Laza morati da nabaci onaj sigurnosni okovratnik.

Viktor vozi perfektno i ima odlično znanje o kontraupravljanju, kočenju...Ono što sam pokušao da mu demonstriram je izbegavanje prepreke, (babe) u zavoju koje se primenjuje i pri precenjenom ulasku u zavoj, uspravljanje, oštro kočenje do ivice puta pa naglo kaunterstiring skretanje.

Pričali smo o opštoj bezbednosti, ne o veštini voženja. Obojica ne polazimo u preticanje a da nismo sirenom signalizirali onom ispred. Ispred nesretne Kumbare gde je Zextremu iskočio pijani pešak pred motor, 5-6 auta zastalo, majstor čeka da skrene na neki parking u levo. Skrete, kolona kreće, sviramo i polzimo u obilazak, pregledno, isprekidana linija, sve kako treba. Kad, ovaj što je skrenuo odjednom izlazi na rikverc uopšte ne gledajući u našem pravcu. Sirena i oštro kočenje, sve prođe bezbedno. Zaključimo da definitivno gde god postoji neko dešavanje, kafana, bus stanica, samoposluga, trafika, toalet, ljudi...mora se biti ekstra oprezan, smanjiti brzinu i strpljivo čekati da se prođe potencijalna moguća vruća sitacija jer ne vredi, ima premnogo mogućnosti za nasrtaj. Kurs jeste tematski orjentisan na veštinu voženja što je preduslov bezbednoj vožnji, al nakon toga sledi niz sitacija koje su opasne i čije prevazilaženje u stvari tek čini vožnju posve sigurnom.

U povratku, opet po Lazinom učenju, spoznavanje kočionih performansi motora. Na pravcu od motela 1000 Ruža ( de si mladosti :popovanje:), prema Rakovici, nov asfalt, ravno, odličan grip, oštro kočenje do blokiranja točkova. Potrebno je postepeno osetiti sposobnosti zaustavljanja i ponašanja motora u smislu upravljivosti pri naglom kočenju do limita, tj. proklizavanja. Ako ne ide pravo, nešto nije u redu.

I opet eksces. Na semaforu kod skretanja za Resnik, kolona iz pravca Beograda, jedno tridesetak vozila među kojima i nekoliko šlepera, majstor obilazi kolonu, ablendujem al "majstor" ne zarezuje. Ja pravu njega a Viktor sa boka. Staje i kad je video njega pored prozora a mene ispred, prekrstio ruke i moli nas daga pustimo. Definitivno treba računati da nenormalno postaje normalno i mislim da treba dodati još jednu oblast kursu, a to je umešnost bezbedne defanzivne vožnje.

Pričo bi ja još al se bojim da me Laza ne angažuje ko zamorče :moto2:. Za sledeći kurs ponovo se javljam a i sa nadom da se organizuje i neki napredniji kurs.

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Računajte i na mene, znanja nikad dosta.

Milence, ipak sam ja mala beba za tebe, kad si opleo po Kruznom jedva sam držao korak. Inače hvala puno na savetima, ne stigosmo ni na na piće iz poznatih razloga, ali stojim na raspolaganju

Računajte i na mene, znanja nikad dosta.

Milence, ipak sam ja mala beba za tebe, kad si opleo po Kruznom jedva sam držao korak. Inače hvala puno na savetima, ne stigosmo ni na na piće iz poznatih razloga, ali stojim na raspolaganju

Pa slušaj, ja bio ponovac, dvaput išo u školicu, od tad prešo preko 8 k, cela prošla sezona vežbanja, a i Honda je to :zvizduk:. Šalim se, ideš ti sjajno sa Pegazom, a piće, prvom prilikom.:cirka1:.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja