Marokanac 1882 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan PREDSTAVLJANJE MOTO KLUBA O.C.B. (Ogooue Crazy Bikers)..........u Libreville-u Danas je 15. maj 2010, dogovoreno je da se nadjemo u “Cactus Bar” u 16 h, da se upoznamo i pokazemo Libreville-u da postoje motociklisti u njihovom gradu. Ja sam u petak uvece zavrsio sa krpljenjem platike koja je napukla prilikom mog pada u pesku proslog vikenda. Stigao sam do Kaktusa oko 15:30………cetiri bikera su stigli pre mene, zatim je stigla sekretarica kluba Mirjam na svom Harliju……. Polako se poceo formirati red motocikala……… Stigao je i sluzbeni auto za ovu priliku okicen sa znakom moto kluba. Moto klub O.C.B ……….u prevodu Ludi bajkeri iz Ogue-a. Ogue (pravilno se pise OGOOUE) je ime nekoliko provincija u Gabonu, a i najveca reka se zove Ogue. Mozete to videti na mapi Gabona Motocikala sve vise, stigli i KTM-ovci , cetiri Autsrijanca koji rade ovde…….. Afrikica cuti, malo je stidljiva……….nije navikla da vidi ovoliko motocikala……… Stize i Kristof (potpredsednik kluba), u majci odstampanoj za ovu priliku…… NASTAVAK SLEDI............ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK BR. 1 Stizu majice za sve ucesnike…………clanove kluba. Primecujem da je stigla Afrika Tvin o kojoj su mi pricali, ova AT je vozena na Pariz-Dakaru pre mnogo godina i zavrsila je ovde u Librvilu Stize i “ludi Holandjanin” na Harliju………..i mnogi drugi………. Majice su podeljene, presvukli smo se………..tako treba, da se vidi pripadnost. Stize i Predsednik kluba Alen na Varaderu……. Iznedandio me broj auspuha AKRAPOVIC.......ovde ga zovu AKRA........nabrzaka sam ih snimio........ Sada je tu vec respektabilna “gomila” motocikala……….samo stizu, ne mogu da verujem………….nisam ni predpostavljao da ima toliko motocikala ovde. Ti ljudi cuvaju motocikle u kucama, ne vidim ih na ulicama……….. Dosli su i putnici ………..nemacki mladi bracni par Thomas i Martina koji putuju ……..krenuli su iz Nemacke 21. decembra 2009 i sishli do Juzne Afrike istocnom obalom Afrike i sada se vracaju zapadnom obalom i eto stigose u Libreville u pravo vreme……. Pozivamo ih da nam se pridruze………prihvataju. Krecemo u voznju gradom……….resili smo da se provozamo svuda…….uzduz i popreko………..grupna voznja je bila duga, disciplinovana……nije bilo ekcesa………uspeo dam da napravim par snimaka dok sa vozio….. Thomas i Martina……. NASTAVAK SLEDI........ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK BR. 2 Poceo je i mrak da pada………odvozali smo oko 76 km po gradu……..i kako je i bilo dogovoreno i rezervisano ……..otisli smo svi (oko 120 ljudi sa oko 90 motocikala) u restoran francuske vojske ovde………takozvani Mess Pompidu……..parkirali smo motore ……. I polako se krenulo ka sali gde je sve vec bilo spremno…….. Bio je prisutan i svestenik francuske vojske, koji je vrlo rado prihvatio majicu kluba i obukao je preko mantije……. Popili po pice……. Seli i saslusali sekretara kluba, dok su na par velikih ekrana « vrteli » snimak od prosle godine voznje do OYEM-a ……. Vecerali smo…………vecera je bila ………..hum, ……….onako……. Tu sam se zdruzio sa nemackim parom. Znate, ja jesam druzeljubiva osoba……….a i sporazumevam se na nekoliko jezika……..dok francuzi ovde……francuski i……….to je to. Posto Martina i Thomas govore engleski………..francuski ne znaju, proveli smo vece u prici. Oko 23:30……….smo se razisli………sa nemcima sam se dogovorio da se vidimo sutra, vodicu ih na rucak………. Ovo je nalepnica koja je stampana za ovu priliku……..pise « Motordzije – vrsta koju treba zastititi » ………mislim da je to dobro receno……….i jesmo vrsta na koju bi automobilisti trebalo da malo pripaze…….ranjivi smo, lako nas je oboriti……a posledice su ………..teske. NASTAVAK SLEDI............ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK BR.3 Ukupno tog dana sam presao …………….96,3 km To sam ustanovio sutra ujutru, kada sam krenuo da se vidim sa nemackim parom. Usput sam se slikao ………… Oni su odseli u Meridien hotelu………gde sam ih zatekao na dorucku oko 11 h. Odveo sam ih na pitona i ostale africke specijalitete u restoran Odika…….. Posle rucka smo otisli na kafu do hotela Maisha………..na obali. Thomas i Martina su se zahvalili na gostoprimstvu i na druzenju, ja sam im se zahvalio na drustvu……….obecali smo jedni drugima da cemo se videti u Evropi. Imam plan ……mozda iduce godine ………Nord Kapp, bice to prilika da svratimo Verica i ja do Martine i Thomasa ………na kaficu ……..usput. Prelepo sam proveo vikend, zadovoljan……….rekoh ………da podelim sa vama. Iduci vikend je ovde produzeni……..ne radi se ponedeljak tako da idemo za Oyem……3 dana………mozete videti na karti gde je Oyem. Do povratka sa puta do Oyem-a ……..puno pozdrava……….iz Afrike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6063 Napisano Maj 17, 2010 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Meni se čini, Zoćo, da si tek dolaskom Africe popunio onu "rupu" koja ti je nedostajala u Gabonu Verujem da će ti na motorinu vreme brže prolaziti i bićeš puno zadovoljniji. Uživaj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Maj 18, 2010 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast... Lepo je videti ljude različitih rasa, nacionalne pripadnosti, koje veže ista ljubav, ljubav prema motorima... Pozz... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Maj 18, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Afrikanac...... činiš nam ove sumorne, hladne i kišovite dane mnogo lepšim i lakšim za izdržavanje. .............. Pozdrav tebi i svim članovima kluba u Librevilu..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 18, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi na lepim recima i pozdravima........prenecu............... Arakis.......u pravu si..........nedostajalo mi je ........sada je tu i dobro je. Iduci vikend............voznja Libreville - Oyem (Kamerunska granica)..........3 dana. :) Javljam se posle sa fotografijama .................... Pozdrav..........iz Afrike........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano Maj 18, 2010 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Lepo druzenje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Maj 18, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Mada pola slika nisam video, svaka cast Marokanac. Samo nisam razumeo jesu li Nemci motorom ili ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 19, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Da, Neshke, Nemac Thomas i nemica Martina sa dve Afrike Twin krenuli 21 decembra iz nemacke ............sisli do Juzne Afrike laganica i sada se polako penju zapadnom obalom Afrike........... Vec su 5 meseci na putu i planiraju jos oko 2 meseca. Divni ljudi, sinoc su me zvali da mi poklone Michelin Desert spoljnu gumu kao znak zahvalnosti za nacin na koji smo iha primili. Vecerali smo zajedno i zaista su OK. Martina ce prekinuti putovanje ovde u Libreville-u i vratice se za Nemacku avionom..........tako su odlucili jer je kroz Kongo pala vise puta i staru povredu lakta koji je operisala pred polazak............opet povredila. Htela je da posalje avionom motor do Pariza pa odatle da nastavi polako do Nemacke .........stanuju oko 30 km od Shlajca. Avio transport LBV-PRS bi je kostao 2.200 evra. Postoji i druga varijanta, a to je da proda ovde motor.....................ako se odluci za tu varijantu - ja cu joj otkupiti motor za 2.500 evra i razcariniti ga .............uzeti za sebe alu-kofere i gepek i prodati motor uz neku zaradicu........... Javice mi danas sta je odlucila............. Thomas nastavlja put sam ............u cetvrtak. Eto, to su novosti............ Pozdrav.........iz Afrike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Maj 19, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan JJJJeeeeeeee, imaćeš 2 Afrike :o :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 20, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Thomas i Martina su odlucili da salju Martinin motor (Honda Africa Twin 1999. godiste) avionom za Pariz, odakle ce Martina polako da se provoza do svoje kuce u Nemackoj u blizini grada Shlajc-a. Tako da sam ja ostao bez alu kofera i bez neke dodatne zarade...............ali ne zalim, razumem u potpunosti njen osecaj da je bolje da se vrati kuci na motoru - a i emotivno je vezana za taj motocikl. Potpuno rayumljivo, sto sam joj i napomenuo u razgovoru............. Neka su im sretni putevi .................Thomasu u nastavku zapadnom obalom Afrike a i Martini..............malo avionom, malo motorom ....do kuce. :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Maj 20, 2010 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan Sekretarica kluba je vrh. Jel prima nove clanove ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 20, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Sekretarica kluba je vrh. Jel prima nove clanove ? Prima.........prima...........a sto ne bi primala ? :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Maj 22, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan hehehe,imate i jednu hondu transalp 92' u klubu ;D ;D ;D ;D ;D ;D (ustvari sad je TRANSAFRICA) srecno i dogodine da imate duplo vise clanova poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Maj 22, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan sekretarica ima kajis na pantalonam kao moj :.To znaci samo jedno....i ja mogu da budem sekretarica u nekom klubu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...