SpaVe 813 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Ponekad kada vidimo ili pročitamo nešto što nas kao motoriste stvarno iziritira (kao što je pomenuti članak u časopisu) reagujemo možda onako kako hladne glave inače ne bi ...prosto krene lavina postova sa vređanjem i koji stvarno nisu primereni. Otuda brisanje postova "u paketu" ...a tu se uvek nađe neko uvređen i sa, možda, ishitrenom reakcijom. ...čim je napolju kiša i ružno vreme eto nervoze. Аааааа... Сад сам тек разумео! Мисли морамо да штелујемо по хидрометеоролошким условима и онда смо добри? ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6216 Napisano Maj 17, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Tako je ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Squirrel 96 Napisano Maj 17, 2010 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: SRB Uzice Rade-Squi... Prijavi odgovor kao problematičan Ako ovaj grešnik na beverliju prilikom obilaženja kolone po novom tumačenju ZOBS-a predstavlja "siledžiju" ... kako bi onda definisali sve one vožnje čuvenog ghost rider-a :o Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Ako ovaj grešnik na beverliju prilikom obilaženja kolone po novom tumačenju ZOBS-a predstavlja "siledžiju" ... kako bi onda definisali sve one vožnje čuvenog ghost rider-a :o Државни непријатељ број 1! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 963 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan e,..MA NEMA TUMACENJA, ZAKON JE JASAN, NEMA PROVLACENJA PREKO PUNE NI ZA JEDNU VRSTU VOZILA, NI ZA BICIKL, NI ZA TROTINET, NI ZA STA, OPET , SVI ZNAMO, ZAKON MORA DA BUDE P[RECIZAN I JASAN DA BI SE PRIMENJIVAO I IMAO AUTORITET U DRUSTVU, nezavisno od toga sto je stupio na pravnu snagu, jer masa zakona nije zazivela u istoriji bez obzira sto su formalno izglasani i proglaseni i stupili na pravnu snagu. Dakle nema prelazenja preko pune i neshvatljivo mi je da ce zakonodavac ikada u clan zakona staviti stav " dozvoljeno je vozacima motocikala i mopeda da u cilju smanjivanja guzve prelaze preko pune linije kada se uvere da to mogu uciniti bez opasnosti po noormalno odvijanje saobracaja"..Zvuci idiotski zar ne??? Zato su tu policajci koji ce verovatno istolerisati provlacenje osim kada snime da onaj ko se provlaci tera vozila iz suprotnog saobracaja na opasne manevre. Treba i da zapamtimo da vozaci kojima idemo u susret ne moraju da budu Mihael Schumacher i da znaju sta ce kada vide 1 svetlo kako im u njihovoj traci bije sa 100 na sat u oci..... E zato je zakonodavac jasan i precizan jer ne zeli da razmislja ko je budala a ko nije! ;D i ko j evest i ko nije ;D Nego raspali najbezazlenije i najbolje resenje. To isto ne znaci da nece biti agresivne voznje kad raspali neko od nas 100ku izmedju gustog saobracaja u obe trake po punoj smatrajuci da oba pravca vozila treba da mu ostave tunel. Ovo nije bezbedna voznja, ne mozemo praviti trecu trkacku traku po punoj liniji, zar ne:? Ali poenta 2 tocka i smanjivanja guzve i lezi u relativnoj toleranciji prema nama, i ja sam vidjao da mi se puno puta automobili sklanjaju u guzvi po 20 cm da se provucem sa motorom. Ne znam...valjda ce se neke stvari uhodati, kako prolazi vreme.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIZA73 80 Napisano Maj 17, 2010 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: N.Beograd blok 45 Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Covek je prekrsajem koji je napravio ugrozio samo sebe. Ma nije ni sebe nego zakon i ne vidim razlog nazivati ga siledzijom. To sto se nekom muda kuvaju u kolima dok ga on obilazi i krivo mu je, e pa neka crkne od muke ali nemoj da vredja. Ako on vredja nas, napusimo mi njega. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucko 103 Napisano Maj 17, 2010 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS ADV , Yamaha T MAX Prijavi odgovor kao problematičan http://www.youtube.com/watch?v=ahYECVaYWeU Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
walther 1 Napisano Maj 17, 2010 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pitam policajca koji regulise saobracaj na Terazijama. - Kako postupate kad vidite da se motocikl provlaci? - Policajac "Ne sme da se provlaci, tako je po zakonu". - Ja " Znam da ne sme da se provlaci ali kao vi postupate kad vidite nekog da to radi, da li kaznjavate"? - Policajac " Pa on sam rizikuje da nastrada jer ga ne ocekuju ili ne gledaju.Bezbednije da se ne provlace.Ako je kolona na semaforu za sad ih ne diramo". Ovo se dosta uklapa u razmisljanja Endurca. Znaci ako se desi udes a rec je o provlacenju nema dileme ko je nacinio prekrsaj ali za sada policija izgleda nece preduzimati ozbiljnije akcije po ovom pitanju. Ne znaci da sutra nece poceti akciju kaznjavanja "sliledzija na motociklima". Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano Maj 17, 2010 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Inače je zanimljiv pojam obilaženje. Postoji radnja preticanje a obilaženje se uvek smatralo zaobilaženjem prepreke. Tako po nekadašnjim pravilima saobraćaja obilaženje traktora, zaprega,bicikala... na putu preko pune linije se nije tretiralo ko preticanje niti bilo kažnjivo jer se smatralo da zbog isuviše male brzine je u stvari prepreka koja se mora zaobići obilaženjem. Ista relacija je sada gde motor ne čini preticanje već zaobilaženje auta koji stoji, jer mu je prepreka, ali je praktično izjednačeno sa preticanjem i ima iste konsekvence. Takođe, širina kolovoza odnosno kolovoznih i saobraćajnih traka je skoro uvek dovoljna za kretanje kamiona tako da pored auta uvek ostaje dovoljno prostora ako ništa više, ono bar za razliku u širini, a to je dovoljno za 2 točka. Od uvek pa i po sadašnjem zakonu je obaveza vozila je da se kreću uz desnu stranu i da ne ometaju svojim kretanjem preticanje odnosno obilaženje drugih učesnika (uključujući i skutere) i da im to omoguće na najbezbedniji način, što znači da se moraju pomerati što više desno, da ne smeju ubrzavati, izguravati... Iz ovoga sledi da vozač auta u sličnoj sitaciji vozi nepropisno i da ometa vozača skutera. Naravno, kod nas važi uvreženo pravilo jačeg pa je 4 točka dozvoljeno da se komotno razbašure a motorcikli da se sklanjaju. Da ima imalo sluha, apelovalo bi se na vozače da se sklanjaju motorima, podsećalo na njihovu obavezu i sankcionisalo ometanje odnosno zatvaranje prolaza. Idealno gledano za nas, mi pravimo radnju na koju nas je primorao auto ne pomerivši se tako da nam omogući prolaz, ometajući nas time, pa bi trebali da ne snosimo krivicu. Otprilike je tako i postavljen odnos Policije gde prećutno ne diraju ovo al to generalno nije u redu jer se ništa ne čini da nam se omogući adekvatno kretanje i ne usmeravaju se 4 točka da i mi postojimo i da imamo svoja prava. Da pomenuta revija ima dobronameran stav prema svim učesnicima trebala bi da ne ovakv neki način ima pristup prema dvotočkašima. Naravno da prebrza vožnja u suprotnoj traci na sred Terazija nije prihvatljiva, al ovo zaobilaženje sa par na sat svakako nije siledžijsko ponašanje. Uostalom, preticanje i obilaženje/zaobilaženje nije jedno to isto mada ga mnogi poistovećuju naročito u svakodnevnici. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Maj 17, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan ja vozim samo suprotnom trakom...tako me svi vide preporucujem svima Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Maj 17, 2010 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prokomentarisao bih malo fotografiju oko koje u ove kišne dane vodimo diskusiju u nemogućnosti da mozak vožnjom oslobodimo besmislenih opterećenja. Htedoh da kažem da su i kod mene naslov i tekst svojom tendencioznošću izazvali određenu dozu ogorčenja, ali da je povrh svega dokoni novinar za kojeg je Pablo verovatno dobro pretpostavio da je snimio ovu fotografiju napravio mali propust. Naime, na fotografiji vidimo najmanje dvoje ''siledžija''. Pošto jako dobro poznajem ulicu u kojoj je napravljena fotografija, znam da će se skuteraš posle nekih desetak metara, odmah iza pešačkog prelaza, prestrojiti u duplu traku koja vodi pravcem kojim se kreće. S druge strane, vidimo da iz suprotnog pravca njemu u susret dolazi džip koji se preko pešačkog prelaza (što, jelte, nije dozvoljeno) prestrojio iz jedne trake kojom je do tog trenutka jedino imao pravo da se kreće, u duplu traku kojom nastavlja svoju putanju. Zaista ne znam kako je napravljen previd glede broja nasilnika na fotografiji. Još bih da dodam da na navedenom mestu ne postoji raskrsnica koja je u tekstu pominjana, mada to i nije toliko bitno. Ajde već kad sam uzeo da pišem, da napišem i o jednom televizijskom izveštaju koji sam pre jedno dve nedelje gledao na Studiu B, a koji je kod mene izazvao osećaj sličan malopređašnjem. Radilo se o tome da sam iz vrlo zakukuljenog izveštaja uspeo da shvatim da je u ulici Kneza Miloša džip otpozadi udario bajkera i nabacio ga na automobil ispred. U izveštaju se dalje kaže da je bajker polomio nogu, a kao zaključak svega i jako bitna informacija se navodi kako po svemu sudeći motorciklista nije imao zaštitnu kacigu. Mislim, čemu ovaj zaključak? Ajde da je čoveku povređena glava, pa da ta informacija ima neki smisao. Svi mi znamo da kaciga mora da nosi i to ne amnestira vozača motorcikla od zakonskih i fizičkih posledica, ali u ovom kontekstu sam mogao samo da zaključim da je konstatacija iznesena da bi na neki način unesrećeni čovek ispao kriv zbog svoje neodgovornosti. Ono, u kojem izveštaju sa mesta nesreće možemo čuti da li je vozač automobila bio vezan pojasem ili ne? Kao - ''Na raskrsnici ulica Srpskih vladara i Kneza Miloša, vozilo Audi A6 je prolazeći kroz crveno svetlo na semaforu pri brzini od oko 120 km/h udarilo postrance vozilo Yugo 45 u kojem se nalazio bračni par. Putnici u Yugu su preživeli, ali moramo napomenuti da gospodža nije bila vezana.'' Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 963 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Heheh ;D...good point;) Nije propisno nasminkala usne jarko crvenim karminom, pa je vozac audija nije uocio na vreme;) ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1967 Napisano Maj 17, 2010 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan @spettacollo E ovo nije duhovito, ali je istinito. Kad neko ima mogucnost on ce je jednom iskoristiti, a ja necu da razmisljam koji ce to biti trenutak. Nego nevidim vise clanke u kojima savetuju ljudi sa ovog foruma. Da li je saradnja prekinuta? Ili BJB nece vise da pise tamo? Zna li neko? Da, prekinuta je saradnja odavno, zato je i smesna aluzija da mi branimo SAT i Alvirovice. Ne dozvoljavamo prosto zloupotrebu foruma u svrhe vredjanja drugih, nista drugo. Stvarno ne vidim zasto je to toliko tesko da se shvati. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano Maj 17, 2010 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan ja vozim samo suprotnom trakom...tako me svi vide preporucujem svima Ovo je tačno. Ni ja ne idem nikad tik pored auta jer sam mu u mrtvom uglu pa može tobož slučajno da skrene na mene, da otvori vrata i prospe pepeljaru, izbaci ruku, pljune... a i da bi me videli iz suprotnog pravca , al se vraćam nazad desno kad mi se primaknu. A siledžija za volanom 4 točka za izvoz, uh samo kad bi uspeli € bi bio 10 Dinara umesto 100. Šetkanje između 2 saobraćajne trake je najnormalnije nebitno na punu crtu, pešački, raskrsnicu. U Radničkoj posle sajma, i kroz podvožnjak i na nadvožnjaku su pune linije koje vozači ne zarezuju a jeste opasno mesto pogotovu na mostiću. Ne dozvoljavamo prosto zloupotrebu foruma u svrhe vredjanja drugih, nista drugo. Stvarno ne vidim zasto je to toliko tesko da se shvati. Podržavam kulturno ophođenje ma kako revoltirani bili. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pirate 0 Napisano Maj 18, 2010 U prolazu, 87 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zakoni su tu da se postuju...ili krshe, kako god zelite ;D Ja sam imao nezgodu sa biciklistom u jednoj ovakvoj situaciji i biciklista je izvukao deblji kraj. Dogodilo mi se da sam isto ovako preticao kolonu, pre otprilike 8 godina, tada sam vozio Apriliju 125 RS. Dan je bio idealan i ja sam odlucio da odem na jezero u blizini grada. Ne znam pravi razlog zasto sam zurio i zasto sam hteo sto pre da stignem, valjda sam bio dovoljno glup ??? Na jednom delu puta je bio zastoj, puna linija a iz suprotnog smera nikoga, jer je na kraju kolone bio neki glupi semafor. Ja lepo migavac i gas, nisam isao brzo, mozda oko 50 km/h kada se na dva meta ispred mene pojavio biciklista, nije gledao u drugu traku, jer nije imao razloga za to.On se gurao izmedju automobila u zelji da predje preko ulice dok svi stoje. Ja nisam uspeo da ukocim, pogodio sam ga, ja sam uspeo da ostanem na motoru dok je on dobro ostrugao asfalt. Udario sam ga svojom desnom stranom, kako sam kocio i pobegao jos u levo tako da sam ga zakacio desnom nogom i ramenom. Kada sam mu prisao onje vec ustao i zalio se da ga jako boli glava i majca mu je bila skroz krvava. Mislim da se nisam nikada vise plasio nego tih nekoliko sekundi dok nije ustao, svasta mi je proslo kroz glavu. Na kraju balade njega je odvezla hitna,mene su previli na licu mesta jer mi je bila isecena noga i na kraju policija. Posle svega,biciklista se oporavio i sve je ok, hvala bogu. Uglavnom, poenta teksta je, da svi mi pravimo s...nja u saobracaju i da svi nalazimo nacin da sto pre stignemo do odredista ali moramo bilti svesni da to nosi neke posledice,i da time mozemo da ugrozimo sebe i druge, ja sam bio mlad glup i neiskusan (ne kazem da sada nisam) ali sada znam da zakon u saobracaju ,osim sto sluzi za uzimanje para, sluzi i da nam sacuva glavu. Pozz svim kolegama Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano Maj 18, 2010 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Odlično izneto ovo loše iskustvo. Kako si ti prošao, mislim na zakonske konsekvence, a i biciklista. Obilaženje kolone koja stoji nosi određeni rizik ko što je Pirate doživeo. Mnogi odvrnu gas i ako je kolona duža postigne se povelika brzina koja povećava opasnost. Ja obilazim sa svega par kilometara na sat konstantno i sa bar jednom, levom nogom van skutera i gledam gde ću da se ubacim ako se otvori semafor ili neko naiđe. Ako kolona krene ne nastojim da ubrzam i prestignem već se ubacim tu gde sam se zatekao, jednostavno dam desni žmigavac i uđem. Kad ovako polako vozikam, vozači mi obično načine mesta, pomere se i sačekaju da se uključim ispred njih. Verovatno ih to lagano zaobilaženje ne iritira i ko da se trude da pomognu. Skoro sam kod Milošeog Konaka obilazio sa suprugom zastalu kolonu zbog svadbe , naišo patrolni auto u susret a ja sa obe noge van skutera ceo preko pune, nisu me ni pogledali. Očigledno to je to što je Walther preneo razgovor sa policajcem. Nije ovo podstrekivanje na bezočno kršenje propisa već praktično činjenica kako se u Evropi vozi. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Maj 18, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Zato u organizovanim zemljama postoji pravilo, da se kroz kolonu koja se KRECE, ne sme prolaziti sa vise od 10km/h razlike u odnosu na njih... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano Maj 18, 2010 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Zato u organizovanim zemljama postoji pravilo, da se kroz kolonu koja se KRECE, ne sme prolaziti sa vise od 10km/h razlike u odnosu na njih... Bravo, ovo je sjajan podatak. I ako kolona stoji, dovoljna je ta brzina. Meni variomatik zahvata na nešto višoj brzini ali zatvaranjem i otvaranjem gasa zaobilazim baš polako. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Maj 18, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan zakon mora da se postuje na slici se jasno vidi da je ovaj skuteras ocigledan nasilnik i siledzijski se ponasa sva sreca pa vozi skuter a ne motor, inace bi zbog njega ocrnili i motoriste Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano Maj 18, 2010 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se. Auto mora da se pomeri desno jer ima više nego dovoljno uz trotar nego sa leve uz crtu, da ne ometa kretanje drugih učesnika u saobraćaju, motora,skutera,mopeda i bicikala i da im omogući bezbedno obilaženje, odnosno kretanje unutar kolovozne trake. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6451 Napisano Maj 18, 2010 Enduraš, 6403 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ne vozim cesto po Bg-u, ali mi je ova slika ostala urezana - idem autoputem kroz Bg (ili kako se vec taj deo autoputa zove), guzva, krkljanac, ja se provlacim izmedju leve trake i ograde, jer mi je frka da se provlacim izmedju dve trake kako se neko ne bi prestrojio i lupio me. Malo blicam, malo sviram i prolazim bez problema dok nisam naleteo na tipa u dzipu koji se nabio uz levu ivicu i nece da me pusti da prodjem. Namerno, a gleda me u retrovizoru. Na kraju sam morao da ga obidjem sa desne strane. Znaci da ima dzukela koji namerno ne dozvoljavaju motorima da se probijaju kroz guzvu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano Maj 18, 2010 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Da, takvih ima mnogo što svesno što iz zablude neće da se sklone smatrajući da imaju pravo da zagrađuju prolaz a kad motor ide levo uz crtu svi odmah negoduju. Mene jedan nagrdio prošle godine , šta si se raširio, skloni se desno, a ja izbegavo veliki potonuli šaht a i bila kolona, nego samo da obiđe. Na semaforu sam mu uljudno objasnio da imam ista prava ko on i da svojim ponašanjem može nekod da obori i povredi pa pored kazne može da bude i vraćanje povreda i zamolio da više vodi računa. Čini mi se da je prihvatio. Mene nervira što inače Policija toleriše takvo blokiranje saobraćaja ne samo motorima kojima je uvek put zatvoren, ne davanje žmigavaca i olako prebacivanje preko pune. Ja sam kratko skuteraš al mi kao automobilisti mnogo toga smeta a ne vidim da iko to koriguje. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Maj 18, 2010 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne vozim cesto po Bg-u, ali mi je ova slika ostala urezana - idem autoputem kroz Bg (ili kako se vec taj deo autoputa zove), guzva, krkljanac, ja se provlacim izmedju leve trake i ograde, jer mi je frka da se provlacim izmedju dve trake kako se neko ne bi prestrojio i lupio me. Malo blicam, malo sviram i prolazim bez problema dok nisam naleteo na tipa u dzipu koji se nabio uz levu ivicu i nece da me pusti da prodjem. Namerno, a gleda me u retrovizoru. Na kraju sam morao da ga obidjem sa desne strane. Znaci da ima dzukela koji namerno ne dozvoljavaju motorima da se probijaju kroz guzvu. Moje iskustvo je takvo da se uglavnom baš provlačim između te dve trake, odnosno između brze i srednje. Prvi razlog za to je taj što će vozač automobila svakako manje očekivati nekoga sa leve strane, tamo gde se nalazi bankina i gde po svemu sudeći ništa ne može da se pojavi. Sa desne strane, na kojoj se odvija saobraćaj, ipak može nekoga da očekuje, pa će mu pažnja biti više usmerena na tu stranu. Drugi razlog je taj što se u slučaju da naiđeš na situaciju na koju si ti naišao, bankina sigurno neće pomeriti u levo da te propusti, a ukoliko ideš između dve trake postoji mogućnost da se pomeri vozač koji stoji paralelno sa onim koji neće ili ne može da te propusti. Pa se u skladu sa ovom mojom navikom i načinom na koji razmišljam, vozeći automobil u gužvi pomeram sasvim levo ako sam u brzoj traci, a desno ako sam u srednjoj. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavel 72 Napisano Maj 18, 2010 šta bi ovo bilo, 303 postova Lokacija: Borca(skoro pa Bgd) Motocikl: regal raptor Prijavi odgovor kao problematičan evo da se i ja malo nadovezem... pa ovaj prekrsaj se precutno tolerise kao i na taxiju,pogresno skretanje,polukruzno preko pune i tako...iz iskustva znam da policija nece reagovati ako nekog ne ugrozite ili nedajboze napravite udes...ali... mozda bi vozaci i bili raspolozeni da idu vise desno da ih tamo ne cekaju- 1 otvoreni ili ulegli sahtovi 2 opiceni pesaci koji bi da predju ulicu ili ko zna sta rade... 3 po kisi ogromne bare koje prskaju pesake 4 kojekakav sut ili delovi zaostali od radova ili udesa nije da branim automobile tj vozace istih ali trebace dosta vremena da se to promeni, a sto se tice navikavanja na motore i skutere,sama brojnost ce dovesti do vece paznje, zasad te u koloni obidje po neki skuter ili bajk, kad ih(nas)u koloni na svakom semaforu obidje po 10-15 istih pazice se itekako...poz Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano Maj 18, 2010 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Sve te zamke koje čekaju auta pogađaju motore još viša plus što zakonom su mopedi obavezni da se kreću do metar od ivice a što vozači tumače proširivši na sve sa 2 točka jer mnogima smo svi isti a i sad nije moguće razlikovati Pedin moped od 50 kubika i 125, a kamoli od skutera sa 600. Danas me vozio autom drugar koji vozi uvek levom trakom i uz crtu i kad mu rekoh da treba da ide desno jer ima mesta bukvalno za 3 jugića ( Borska ulica) on odgovara da je u pitanju samo jedna traka i da ja jesam gerila na putu jer se vozim uz desnu ivicu i nanižem po petnaestak levaka koji stopje na semaforu. I sad on nije siledžija. Hvala na razumevanju Policije, inače odavno nisam kivan na njih, al bi više voleo da ta tolerancija preraste u evropsku regulativu i da više pritisnu nas automobiliste da mi motoristi bezbednije se krećemo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...