zika56 17341 Napisano Maj 4, 2010 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3692 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre par dana spremam se za malo duži put pa rešio da proverim mašinu (prvi put od kupovine). Zazori ventila odlični, svećice baš kako treba, karburatori dobro "sinhronizovani". Ali se tad pojavi kod mene jedan poznat majstor i reče da bi trebalo da malo "obogati" smešu. Ukloni one "kapice" koje štite ove dizne ("pilot screw") i malo uvrte dizne. Nije bilo odmah neke bitne razlike u ponašanju motora, ali ... . nakon pređenih stotinak kilometara mašina počinje da slabije vuče, glasno "puca" iz izduva i motor se gasi na leru. S obzirom da je bila noć preostalih dvestotinak kilometara sam prevezao tako. Sutradan sam ustanovio da mi na levom karburatoru nedostaje ova dizna (zajedno sa oprugom), a i na drugom karburatoru samo što nije ispala! Problem sam trenutno rešio gumenom kapicom kojom sam zatvorio otvor. Pitanja: 1. Gde da nađem ovu diznu (polovnu ili novu). 2. Kako da "naštelujem" ove dizne. U "manualu" koji sam pronašao navode se nekakva uputstva koja međutim važe samo za U.S.A. modele. Mogu li ovi podaci da se iskoriste i za Transalp 600V iz 1989 (Švajcarac). Unapred zahvaljujem svima koji pokušaju da pomognu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Maj 4, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan pa majkumu sto je "bogatio"ako ti se cinilo sve dobro,jbg,evo ti broj pa pitaj ovog coveka dal ima to 063 636 156 dejan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panthocrator 44 Napisano Maj 5, 2010 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Husqvarna SMR510 Prijavi odgovor kao problematičan Ovde mozes da skines celo uputstvo za TA http://www.bajkeri.com/downloads/ sto se tice tog srafa on je fabricki odvijen 2.5 kruga. Kod mene na transalpu (`90) je bio odvijen 3 kruga i bilo je super. Za rezervni deo ne mogu pomoci. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Maj 5, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Tacno tako... zavrnes ga do kraja i onda ga odvijes 2.5 kruga A gde moze da se nadje.... e to je vec dobro pitanje. Ako nesto saznam, javljam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17341 Napisano Maj 7, 2010 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3692 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ili "Translapovci" retko zalaze u "garažu" i ne čitaju teme o problemima na TA, ili sam ja jedini baksuz koji je uspeo da izgubi ovu diznu? Kako stvari stoje moraće neki strugar da napravi diznu, a štelovanje će biti urađeno po "sluhu" i obrtomeru (uz kasniju kontrolu boje elektroda na svećicama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6068 Napisano Maj 7, 2010 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pratimo mi temu, ali ja ne mogu da ti pomognem, jedino da skinem moj šraf Dobar strugar nema šta ne može da napravi, samo ga treba naći. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...