sasa46 0 Napisano Maj 3, 2010 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem sa korozijom u rezervoaru.Nosio sam ga na ciscenje bio je kao nov posle ciscenja ali se pojavila korozija u rezervoaru posle jednog dana.Da li postoji nacin da se zastiti unutra rezervoar nekom farbom ili necim drugim.Neki su mi rekli da ga plastificiram,a drugi da ce vremenom da pocne da se ljusti.Hvala svima unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Maj 3, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan kupish set za chamce ili ti poliester kit , znachi zameshash poliester smolu i uchvrshcivach (prvo skinesh rezervoar i poskidash pumpu ako je unutra , i ostale delove ...) e da onda sipash smolu u rezervoar zapushish rupe i izvrtish rezervoar u svim smerovima tako da se smola razlije i napravi film po celom rezervoaru ... i onda pustish da iscuri sve napolje , i ostavish to da se cedi i da se sushi i posle 24 chasa namontirash nazad i vozi ... i imash faktichki plastificiran rezervoar iznutra i nema rdje ... od poliestera se prave cisterne za gorivo ... tako da je otporan i dugotrajno reshenje ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa46 0 Napisano Maj 3, 2010 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Druze gde to ima da se kupi ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Maj 3, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan u svim snabdevenim farbarama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa46 0 Napisano Maj 3, 2010 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja se izvinjavam mnogo sam se namucio sa ciscenjem do sada me je kostalo 100 eura i nista koliko je to sigurno da se nece skinuti sa unutrasnjosti rezervoara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Great ATuin 4 Napisano Maj 4, 2010 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: cogito ergo Taurunum Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam moj rezervoar ofarbao epoksi prajmerom za čamac. Još uvek stoji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Maj 4, 2010 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan Ja se izvinjavam mnogo sam se namucio sa ciscenjem do sada me je kostalo 100 eura i nista koliko je to sigurno da se nece skinuti sa unutrasnjosti rezervoara Sinko pa od čega ti je taj rezervoar???Neki oldtajmer?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa46 0 Napisano Maj 4, 2010 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije bitno od kog je motora nego trazim savet kako da ga uradim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 4, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa ocisti ga elektrolizom,pa posle na plastificiranje... ili samo elektroliza,pa sipas unutra tecnost za zastitu rezervoara od rdje,ima u louisu da se kupi,ili kupi drugi rezervoar.. :D ako je neki motor za koji ima da se nadje,sve te plastike fantastike itd.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 4, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan poliester je krt i posle nekog vremena ce se oljustiti. Provereno. Jak jeste ,otporan na benzin isto, samo slabo stoji sa adhezijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 4, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan ne mogu da nadjem ovo, a siguransam da je bila tema. evo ponovo Z 1000 je spolja bio ok. Za svaki slucaj sam ga ispeskario i otkrio njegovu mracnu proslost i nesretno detinjstvo. 1.07 mm farbe je bilo na njemu. Vidi se na slici oko cepa kada se razlistala, koliko slojeva ima. Bilo je i rupa koje sam zavario i presao kalajem. To obavezno, posto je svaki var porozan i hoce da napravi bubuljice na farbi nakon nekog vremena. Na poslednjoj slici je ofarban dvokompomentnim epoxy prajmerom. To obavezno, zato sto jedino on hemijski reaguje sa metalom i ulazi u njega, tako da ne moze da se ljuspa kasnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 4, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Rezervoar je pre peskiranja elektrolizom bio ociscen od rdje, pa mi je ostalo da ga jos malo predjem sa antirostom. Kada se osusio i izbelio oprao san ga vodom i nakon susenja sipao sam u njega 1l acetona i 150 matica 10mm, pa sve na razanj 2 sata. ponovo susenje i spreman je za boju Boja se susi 3 nedelje i nakon toga svaba daje garanciju 20 god. Prosle godine sam farbao 636/06 i nedavno fz1/08 i oba motora su imala dosta rdje u gornjoj zoni. O boldorkama i gepezejcimane vredi trositi reci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 4, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Ma kraju se jelo govana pa zamalo da ga probusim u zelji da izvucem jos jedno ulubljenje Za kraj specijalna masina koju sam kupio u Francuskoj, izasla je manje od 5000 evrova ali mislim da ce se brzo isplatiti. Ako neko zna, mogao bi da mi prevede sta pise na remenici. Ne znam Francuski, Ruski sam ucio u skoli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 4, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Prvu fazu sam preskocio. Ovako izgleda elektroda posle par sati ciscenja i rezervoar na kraju procesa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Maj 4, 2010 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan Celo objašnjenje je tu...eto ti saveta...pitao sam od čega je rezervoar jer ako si potrošio 100 eura a možda si mogao da nađeš polovan/dobar za te pare čemu onda zezanje ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Maj 4, 2010 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Oprezno sa ulivanjem poliestera. Izgleda da nije svaki otporan na benzin. Ja sam jednom to uradio i posle cele sezone cistio karburator, narocito posle par dana stajanja umeo je da zalepi iglicaste ventile. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa46 0 Napisano Maj 4, 2010 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znaci nema resenja za koroziju u rezervoaru sem da se kupi drugi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 4, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci nemam resenja za koroziju u rezervoaru sem da se kupi drugi prvo lice jednine je, ako se ne potrudis, tacan odgovor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa46 0 Napisano Maj 4, 2010 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam masinu iz Francuske i razanj tako da mi treba nesto jednostavnije pre kupovine drugog rezervoara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Maj 4, 2010 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Ja i drugar smo sredjivali njegov rezervoar.... Elektroliza preko noci, na "tihoj" vatri Kad smo to odradili, rezervoar smo oblozili dvokomponentnom farbom za cisterne koju proizvodi Zorka... Proslo je godinu dana od tad, rezervoar je kao nov, posao odlicno uradjen, torsak... oko 1500 din ne treba ti masina... ja i drugar smo okretali rezervoar na smenu Sto kaze farbach, ako neces da se potrudis malo, ti kupi nov Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Maj 4, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan A moze na PP adresa gde si kupio tu 'Zorka' farbu, posto i ja trenutno sredjujem rezervoar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 5, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan zorka dvokomponentni epoxy osnovni prajmer, ima ga u boljim farbarama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa46 0 Napisano Maj 5, 2010 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima pokusacu sa epoxy prajmerom pa kako bude hvala jos jednom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5112 Napisano Maj 5, 2010 Drug član, 1899 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Lepo su ti rekli, a ali ako jos mislis da je masina iz Francuske bolje ti je daj to nekom ko je malo vispreniji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Maj 5, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan posteno.. nego gde ima ova masina da se kupi, bas ova francuska Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...