Jump to content

Moto Zajednica

Nasilnicka voznja

Recommended Posts

• Drug član, 1392 postova

Inace ratovi/sukobi/tuce pocinju najcesce zbog nerazumevanja dve usijane glave.

slazem se :)

ni ja nisam mislio nista lose i uvek sam mrzeo ljude koji se kurce na bilo koji nacin

ja se ne pravim pametan znam koliko znam i koliko mogu i umem tj poznajem svoje mogucnosti i granice pa sam mozda zbog toga samouveren ali nikad kurcevit i nikad se ne predstavljam kao ekspert u bilo cemu, koliko god dobar u tome bio jer onda svi od tebe ocekuju najbolje pa ako najbolje i uradis to nije nista posebno ali zato postoji dobra sansa da mozes da ih razocaras iako si to uradio dobro i bolje od proseka

debeli zmaj je u pravu

mozda ove godine odem opet za usa pa proverimo njegovu tvrdnju  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 13 postova

Po meni, sve je ok dok nije ugrozen neko treci. Onima koji izvode ovakve akrobacije predlazem da se svojim stecenim znanjem koriste na pisti ili na nekoj povrsini van saobracaja.Mene licno, od ovoga je davno izlecio moj prijatelj i majstor Milan Marinkovic koji mi je onako uzgred sabrao sta moje egzibicije cine masini koju volim i koju sam uz puno odricanja kupio.

• Svrati ponekad, 331 postova

pa nikad  se ne zna

mozda chovek dodje ..

a elem.. mozemo i mi iz bgd na pivo :) ja sam zapravo uvek vishe za chaj od kamilice

ali oki

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: KTM Duke 2

za osmicu cu da posvedočim, bio sam tamo

mada, imao je dodatni podsticaj u vidu plavih tangica (jbg izvirele joj dok sam vozio iza vas :), sorry, malo sam zvirnuo..)

nabijam postove....

• "Greasy Thumb", 442 postova
  • Motocikl: F650 ST Furuna

Po meni, sve je ok dok nije ugrozen neko treci. Onima koji izvode ovakve akrobacije predlazem da se svojim stecenim znanjem koriste na pisti ili na nekoj povrsini van saobracaja.Mene licno, od ovoga je davno izlecio moj prijatelj i majstor Milan Marinkovic koji mi je onako uzgred sabrao sta moje egzibicije cine masini koju volim i koju sam uz puno odricanja kupio.

malo offujem sa pricom o mehanici... rece mi ortak ( posto ja sve u svemu pojma ne znam ) da se ove nove masine  prave fabricki za tockiranje tj. da podmazivanje i ostale gluposti su tako uradjene da bez problema mozes da se vozikas vako?

btw... meni je dosadno ovo tockiranje... na bajsu sam razbijao ( valjda i sada mogu ) ali i tada mi je vise bila fora nego plezir :)

a drift je  :o

• Drug član, 1694 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

malo offujem sa pricom o mehanici... rece mi ortak ( posto ja sve u svemu pojma ne znam ) da se ove nove masine  prave fabricki za tockiranje tj. da podmazivanje i ostale gluposti su tako uradjene da bez problema mozes da se vozikas vako?

;D ;D ;D ;D...e ovo me nasmejalo....pa verovatno u fabrici točkiraju , zar ne?

• Drug član, 1137 postova

zasto ne bi moglo da se tockira ovako

oni voze tocak na par sekundi

kada se spominje moguci problem sa tockiranjem sto se tice podmazivanja masine, misli se na tockiranje od par km

i to je bio problem kod nekih starijih masina,

koliko znam poslednjih 10tak god sto se pravi ne bi trebalo da pravi problem, samo dok je ulje uvek na vrhu...

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5499 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

;D ;D ;D ;D...e ovo me nasmejalo....pa verovatno u fabrici točkiraju , zar ne?

Ima logike...naravno da se ne prave za tockiranje  ;D  ...nego za razne extremne uglove pod koima se voze obicno imaju drugaciji sistem podmazivanja  i karter od eR motora .

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: nista do daljneg. . .

Kod mene je to jednostavno reseno spoljnom cantrom za ulje koja ima crevo koje direkt baca na glavu ulje tako da ne moze da zariba :)

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Brate al ga braca ubijaju, svaka im cast... Naj lepsi mi oni delovi kad pojede krivinu pored R-a...

Kako bi je tek pojeo da je i on bio na R-u...  ;)

• U prolazu, 41 postova

Oduševim se uvjek ovim snimkom, momci ga stvarno peglaju.

Ali dobrog vozača nikad ne ubije vlastita greška, nego tuđa

Koliko videh ovi napravise bar 50 saobracajnih prekrsaja, da nazovemo i gresaka, a moze da ih ubije samo jedna greska drugoga.

Po meni, samo se kockaju, nista vise.

• Svrati ponekad, 220 postova

momci ne da voze,nego VOZE!  :o svaka im cast.a sad da pocnem sa ''pljuvanjem''

jeste da su prekrsili gomilu saobracajnih pravila i svasta nesto ali koliko sam ja video oni znaju sta rade,posebno onaj prvi.neki ljudi jednostavno znaju da voze motor,kao sto neki jednostavno znaju sa ljudima.ne moze svako!

ne razumem ove starije ljude-clanove koji su ovde dali negativne komentare!pa i vi ste divljali svojevremeno!jeste da je bilo drugacije,manje kola i svega ali je opet glava bila u torbi.sad ste stariji,prosli ste mnogo i popujete!a znate i sami sta ste razmisljali u ovim/onim godinama.

@ uff

mene kad pitaju za nesto da li znam,uvek kazem da ne znam!  ;D

momci ne da voze,nego VOZE!  :o svaka im cast.a sad da pocnem sa ''pljuvanjem''

jeste da su prekrsili gomilu saobracajnih pravila i svasta nesto ali koliko sam ja video oni znaju sta rade,posebno onaj prvi.neki ljudi jednostavno znaju da voze motor,kao sto neki jednostavno znaju sa ljudima.ne moze svako!

ne razumem ove starije ljude-clanove koji su ovde dali negativne komentare!pa i vi ste divljali svojevremeno!jeste da je bilo drugacije,manje kola i svega ali je opet glava bila u torbi.sad ste stariji,prosli ste mnogo i popujete!a znate i sami sta ste razmisljali u ovim/onim godinama.

@ uff

mene kad pitaju za nesto da li znam,uvek kazem da ne znam!  ;D

Evo 100 eura da ces i ti za 20 godina da popujes.  ;D

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3711 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Ovi zaista imaju tehniku vožnje da je to prosto milina. Sve lako, "tečno" i sinhronizovano. Voleo bih da umem tako da vozim. Jedino što mi smeta u ovom slučaju je to da uslovi gde se ovo dešava nisu adekvatni za takvu vožnju. Ovo ne treba raditi na putu gde se odvija "normalni" saobraćaj. Sve što prilikom odvijanja saobraćaja bitno odudara od "proseka" u tom momentu, ugrožava bezbednost svih učesnika.

A moje današnje iskustvo i zadovljstvo bilo je ovakvo:

Hteo sam da probam šta možemo ja i moj motor pa sam navukao "protektore" na kolena i lepo izašao na put koji ima dva duga pravca, a između dve oštre krivine (po 90 stepeni) i jednu od 180 (podvožnjak ispod pruge). Sve je potpuno vidljivo a tim putem inače prođe poneki auto na sat vremena. Idealan poligon! Poveo sam i jednog drugara da mi pomogne ako se "umlatim".

I lepo se provozam i "izduvam". Za dvadest minuta obuke i "trenaže" četiri puta sam otišao u livadu. Od toga tri puta motor na boku a ja na "guzici" i leđima. A pritom nikog nisam ni ugrozio ni uplašio. Čak ni sebe nešto bitno. I niko zbog mog ponašanja neće da kaže za motocikliste da "divljaju".

I sad pitam one koji "točkare" posred grada ili idu tri puta brže od ustaljene (i dozvoljene) brzine na nekom mestu, ili se provlače između automobila "za dlaku". Rade li to da bi sebe "isprobali" ili da bi ih drugi videli? I još nešto vrlo bitno. Ovo se pitanje ne odnosi na dečurliju od šesnaestak godina što "zuje" na skuterima. Oni nemaju ni najosnovnija znanja niti oko tehnike vožnje niti o ponašanju u saobraćaju. Njima samo neka je Bog na pomoći. Pitanje je upućeno starijim i ozbiljnijim "bajkerima".

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5499 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

U ovom slucaju mislim da udes mogu da izazovu samo ovi u kolima  kad zablese za ovim momcima  ;D

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR

E,jbg jesam stariji ali sam neozbiljan pa ne mogu da dam adekvatan odgovor na Zikino pitanje.Kada bih bio ozbiljniji odgovor bi glasio:ne znam koji mi je q..c ;D

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3711 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

E,jbg jesam stariji ali sam neozbiljan pa ne mogu da dam adekvatan odgovor na Zikino pitanje.Kada bih bio ozbiljniji odgovor bi glasio:ne znam koji mi je q..c ;D

Moja greška. Neprecizno sam se izrazio.

Pojam ozbiljan odnosio se na vozačko iskustvivrsto i znanje, kao i na motocikl koji voze. A oni "ozbiljni" u klasičnom smislu uglavnom ne voze motore.

Ziko, to provlacenje za dlaku po gradu, divljanje ili kako vec, ne mora u svim slucajevima da bude qrcenje.

Ima jedan djavo koji nagoni na to, nesto poput sexualnog nagona.

Ja npr. imam par dugih krivina do firme i nazad. Livada, kaciga, stari XJ, nema nikoga...ali ima ograda (bankina).

Cesto ga pritisnem kroz te krivine (u krivinama ne mogu da mjere  ;D)

I svaki put kad motor pocne da leluja (vjesanje nikakvo) pomislim "jbte, statisticki gledano, ako ovo radim svaki dan......"

Zasto ga cesto pritisnem? Bemliga...

U gradu sam uzivao da "divljam" (kad sam bio mali)... valjda bas  zato sto je opasno i jeste kick, a i ja sam naravno bio nenadjebiv i neunistiv ofkors.

Sad uglavnom laganica, a i ako se slucajno malo zanesem, bude me nekako stid, jer sam se upravo isponasao kao budala/balavac.

Ovi decki znaju da voze, ali ne znaju koliko drugi ne znaju.

Sjetite se teorije pokojnog Crnog Princa "sto brze pored auta, da nema vremena da vas sjebe" (kad je objasnjavao kako se ide 200+ po gradu).

Guest Stevan Husqvarna

Znaju znanje. Gledao sam ih odavno, skidam im kapu.  ;D mogu da se kladim da svi prisutni u ovoj temi, i ovi sto kritikuju, sigurno imali neku zutu minutu i probali ludorije po ulici? Realno, nema onog koji nije probao tocak  ;D

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja