Jump to content

Moto Zajednica

Trece odrzavanje kursa bezbedne voznje - Zrenjanin

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 331 postova

Bas razmisljam o tome kako bi bilo da se ta nastava ( teoretska i prakticna ) snimi na neki nacin i da postoji mogucnost kacenja negde na netu kako bi svakom od forumasa bila dostupna...neznam jel toga ima vec ali mislim da bi to bilo dobro organizovati jer gomila ljudi nema sansu da to iskustvo dozivi pa onda makar da covek bude upucen u sve to...ja sam tj. moj sin je iz Zrenjanina ali je problem sto trenutno nema motor i glupo je da zauzima nekom mesto koje je ograniceno jer nemoze odraditi praksu vec samo teoriju pa takvih verovatno ima gomila sa nekim levim problemima :) ...

i ja bi voleo odgledati ... ali kapiram da unajgorem sluchaju bitje u beogradu pa tjem gledam uzivo ...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: BMW F800GS

Mislim da nije glupo vec ako ima mesta steta da to ne iskoristi.I ja sam juce slomio prst tako da ne verujem da cu ucestvovati u voznji,ali predavanje svakako necu propustiti sto i njemu preporucujem

Pozdrav

• Svrati ponekad, 115 postova
  • Motocikl: Dogodine opet...

Evil_Zo, e da ne znam u kojem delu si skontao da ja NECU doci na to predavanje, ocigledno nisi skontao pokusaj humora, ali ok.vidimo se, ako ne odem za Nemacku,a ne bi trebalo.

• Integrisan, 8498 postova

Samo da kratko napomenem ono sto vecina ovde vec i zna, a Laza iz skromnosti nece da potegne ;):

Evil_zo (Laza) je VRHUNSKI predavac. Ako mi je dopusteno da sudim - vidi se tu prirodni talenat ;). A jos je bolji prakticni demonstrator!

Ne plasite se - ta predavanja su vise usmerena razmena iskustava i misljenja nego neka formalna lalamudjenja :D. Covek kreira odlicnu atmosferu, a onda proces prenosenja znanja ide neprimetno, laganom difuzijom (sa mesta vece, na mesto manje koncentracije :D :D).

Dodjite, jako je korisno.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Bas razmisljam o tome kako bi bilo da se ta nastava ( teoretska i prakticna ) snimi na neki nacin...

Uvijek to pitanje. Vec sam pricao o tome u nekoliko postova ranije. Jednostavno nece biti isti efekat u smislu interakcije. Nemojte da brinete, bice ovih vidjanja jos bar tri ove sezone samo u BG-u (ne racunajuci ostale). Ali cu rado svima vama preporuciti neki materijal (knjigu, sajt ili DVD) koji mozete proucavati na ovu temu.

I nije glupo ako neko ne moze da odradi poligon, dodjite svi na teoriju :) To je u ovom slucaju potrebnije, pogotovu za one koji tek pocinju.

Evil_Zo, e da ne znam u kojem delu si skontao da ja NECU doci na to predavanje, ocigledno nisi skontao pokusaj humora, ali ok.vidimo se, ako ne odem za Nemacku,a ne bi trebalo.

Pa vidim da se nisi upisao na spisak. Mada ako si poslao mail sa prijavom, onda izvini, moja greska :)

@ Severian:

Hvala na lijepim rijecima, malo me sramota sad :)

• Brmbrm, 448 postova
  • Motocikl: KTM Life Race

Samo da kratko napomenem ono sto vecina ovde vec i zna, a Laza iz skromnosti nece da potegne ;):

Evil_zo (Laza) je VRHUNSKI predavac. Ako mi je dopusteno da sudim - vidi se tu prirodni talenat ;). A jos je bolji prakticni demonstrator!

Ne plasite se - ta predavanja su vise usmerena razmena iskustava i misljenja nego neka formalna lalamudjenja :D. Covek kreira odlicnu atmosferu, a onda proces prenosenja znanja ide neprimetno, laganom difuzijom (sa mesta vece, na mesto manje koncentracije :D :D).

Dodjite, jako je korisno.

+20  ;)

Svaka mu k'o u Njegosa... :D :D :D

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Sad ne pišem kao motociklista nego kao instruktor ronjenja koji drži kurseve poslednjih 20 godina skoro svake nedelje. Lazo je predavač koji savršeno vlada materijom koju izlaže. U prvih par rečenica pokaže svoje veliko znanje i odmah zadobije poverenje polaznika u ono što govori. Rečenice su mu potpuno uopbličene, materija potpuno sistematizovana i cela priča teče glatko od početka do kraja bez obzira da li je prekinut pitanjem. Dozvoljava prekidanje izlaganja pitanjem što znači dve stvari. Tačno zna gde je stao i to mu je parametar u kom pravcu se kreće razmišljanje polaznika. I drugo, odmah razjasni šta je nejasno da bi polaznik mogao kvalitetno da prati izlaganje. To rade samo dobri predavači koji nemaju rupa u svom znanju materije koju izlažu.

Lazo na izuzetno živ način izlaže materiju unoseći lične emocije tačno tamo gde treba i tačno odmereno i dozirano čime postiže da svaki polaznik vrlo lako usvaja gradivo jer predavanje ne deluje kao čitanje iz knjige bez slika. Na poligonu sam pokaže i odmah dokaže da je sve što je rekao na predavanju, tačno i odmah primenjljivo u praksi. Time zaokružuje celinu i polazniku ostavlja prostor da bez bojazni odmah koristi i unapređuje novostečeno znanje i stiče praktično iskustvo. Sa druge strane, prilično je rigorozan na poligonu i odmah ukazuje na greške i ispravlja ih. To njemu daje sigurnost da polaznik neće praviti greške u budućnosti jer nije dovoljno dobro savladao gradivo. Samim tim, svaki trud polaznika da na pravilan način usvoji gradivo dovodi do nagrade kroz bezbednu vožnju. Zato se treba potruditi.

E pa Lazo, sad crveni koliko oćeš, ja ti rekoh sve što mislim.  :)

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Ali cu rado svima vama preporuciti neki materijal (knjigu, sajt ili DVD) koji mozete proucavati na ovu temu.

Ukoliko je neko zainteresovan da istrazuje dublje ovu tematiku neka mi se javi na PM (jer je suprotno pravilima foruma  ;D) da mu donesem DVD sad u nedelju. Probrane stvari sto mozda niste znali a dobro dodju u praksi, pogotovo za one sa trkackim ambicijama.

P.S. DA SE RAZUMEMO, o voznji motocikala postoji literatura koja je jednako obimna koliko i sama za sebe beskorisna. Bez prakse i iskusnog posmatraca koji ce vam ukazati gde gresite, apsolutno nista necete postici.

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Al ga sroci ::) ..svaka ti...

"a onda proces prenosenja znanja ide neprimetno, laganom difuzijom (sa mesta vece, na mesto manje koncentracije Cheesy Cheesy)"

Deo ekipe ide na drugu stranu  ;) lepo se provedite momci i nemoj mnogo da se ozderete posle  kursa,  posle se valja vracati kuci..Vidimo se na sledecem u Beogradu obavezno..

A Lazo, svaka ti je ka u-Njegoša ;) sto jes yes ;D

Deo tog znanja sto prenosih na nas mora ostati u glavi ,a ljubav koju imas prema tome ti curi iz ociju ;) tako da je sve ukupno lepo iskustvo doci na kurs.Pozz

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: SV 650

Ako ste primetili iako postoji dosta zainteresovanih novosadjana, ostali smo da chekamo kurs koj ce se ove godine vlajda odrzati i u Novom Sadu, a ako i ne bude, procena je organizatora takva i tu niste ne mozemo ako neko smatra da je centar Vojvodine Zrenjanin :)  Koliko vidim prosle godine bio je obezbedjen i poligon i ucionice tako da nisam siguran da je to razlog da se i u Novom Sadu ne odrzi ovakav, sigurno svima koristan kurs.

Pozdrav

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: Suzuki Freewind XF650

1. Arakis

2. zzz

3. Srx

4. Popsy

5. HornY - ako ne bude lomljavine pracene grmljavinom i urusavanjem

6. Driver023

7. Pedj@j

8. Echi-ZR

9. Đunta - ali ako bude navale iz okoline, povlačim se i čekam BGD

10.tibor

11. kojazr

12.Dentas

13.Bornslippy

14. Deki44

15.GRINGO 023

16. soony - ista stvar ako bude navale iz okoline, povlačim se i čekam BGD

17.Kobra - isto kao soony

18. mojsa

19.CAJA

20. Iske

21.Dzoks (sa violetom-verovatno) dolazim kod mojih drugara u Zrenjanin  Zelenko

22. Dragica

23. Maki

24. Dragan Ljepoja

25. Prpa_zr

26. stevie

27. ZlayaZR

28.Tokaja

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

Ako ste primetili iako postoji dosta zainteresovanih novosadjana, ostali smo da chekamo kurs koj ce se ove godine vlajda odrzati i u Novom Sadu, a ako i ne bude, procena je organizatora takva i tu niste ne mozemo ako neko smatra da je centar Vojvodine Zrenjanin :)  Koliko vidim prosle godine bio je obezbedjen i poligon i ucionice tako da nisam siguran da je to razlog da se i u Novom Sadu ne odrzi ovakav, sigurno svima koristan kurs.

Pozdrav

od ove poruke pa nadalje bilo je reci o fuziranju kurseva usled prevelikog naprezanja povodom raznih aktivnosti u Asocijaciji. Sa Novim Sadom prosle godine nije obezbedjen adekvatan parking prostor, a cak se ispostavilo da je i ucionica uslovna stvar i objektivno nije bilo mogucnosti da se izvede kurs u NS. Cemu ta prica sa centrom Vojvodine i slicno?

Ako cemo oko centra Vojvodine, ta se tacka stalno pomera i bude je na vise mesta odjednom. Prema mom iskustvu, ta se tacka uglavnom naziva kotlic, iako je ponegde zovu i talandara, pa cak i rostilj. U svakom slucaju, odrasla licnost i pre nego sto se odvoji od majke, zna sta je centar Vojvodine, a kad se odvoji od majke, uglavnom ide da potrazi taj centar :)

Hajdemo sada da pokusamo da se organizujemo da i NS i ZR budu u ZR ukoliko nam je to moguce za ovaj put.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Interesantno je da se jako malo ljudi iz Novog Sada (i generalno van Zrenjanina) prijavilo ? ?

E da, ja sam upravo stigao u Novi Sad pa cu u nedjelju ujutro odavde za Zrenjanin, a vracam se sa BG ekipom nazad za Beograd.

• Svrati ponekad, 448 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS, Honda CB 500...

Pozdrav

Zaista ne bih da ulazim u polemiku o centru Vojvodine, ali kada već jeste taj centar, mislim da ti je najmanji problem da sve lepo spremiš, učionicu, poligon, kotlić ;D,pa onda razmišljaš na tu temu, mi smo eto kao palanka na periferiji sve to obezbedili, i onda stupili sa ljudima sa foruma u kontakt, drugari, malo dobre volje, zasukani rukavi, (vaši, a ne nekoga za vas) i onda će sigurno biti nečega.  ;)

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

u slucaju kise?  ::)

Ma nismo od šećera,a i biće zanimljivije,ako ne daj bože dođe do toga.  :D

• Zainteresovan, 643 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

u slucaju kise?  ::)

Ma nismo od šećera,a i biće zanimljivije,ako ne daj bože dođe do toga.  :D

pitao sam zato sto prosle godine kad je trebalo u novom  sadu da bude, par dana kisovitog vremena je bilo, pa je odlozeno upravo zbog toga jer voznja na poligonu ne bi bila bezbedna.

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Valjda neće,a i ovi iz hidrometerološkog zavoda Srbije kažu da će nedelja biti promenljivo oblačna.  :-\

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja