Jump to content

Moto Zajednica

duchinni flip

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 312 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Ne secam se modela Duchini kacige koji sam gledao, flip up bese i odustao sam od kupovine. Lose je vizir nalegao, tj nije dihtovala tako da obrati paznju, meni je odmah postala nezanimljiva.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6561 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ne secam se modela Duchini kacige koji sam gledao, flip up bese i odustao sam od kupovine. Lose je vizir nalegao, tj nije dihtovala tako da obrati paznju, meni je odmah postala nezanimljiva.

I malko mi se teža ćinila.

@djunta Svaka flip kaciga je teza od integralne istog materijala, ima vise delova ;) tezina ti ne smeta toliko, naviknes se zarad li funkcionalnosti koju pruza :)

• Ne silazi, 6561 postova
  • Motocikl: đački pešački

U odnosu na drugi flip sam mislio, to se mojoj supruzi učinilo, nisam vagao pa ne mogu da tvrdim dal je objektivno ili subjektivno. Kaciga ima DD kopču što je nekom dobro a nekom ne, al je svakako najsigurnije kopčanje.

• www.markone-pegaz.rs, 2426 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Tek sada videh ovu temu...

Postoje tri objašnjenja:

- Moguće da je jedna kaciga imala problem sa dihtovanjema ali se to reši na licu mesta popravkom ili zamenom kacige ako popravka nije moguća na način koji zadovoljava korisnika.

- Desi se ponekad da kupac ne zatvori sasvim vizir koji ima jedan stepenik pre kompletnog zatvaranja zbog ventilacije po gradu. To dosta moramo da objašnjavamo - da mora da klikne do kraja za otvoreni drum. To nije kvar već namerna funkcija.

- Ponekad se desi da bočni držači nisu dobro podešeni jer postoji mogućnost da se oni pomeraju pa onda to jednostavnim popuštanjem ili zatezanjem rešavamo na licu mesta. To je opet stvar mogućnosti koju pruža Duchinni. Da svako sebi podesi kako mu odgovara.

Mi stojimo iza kvaliteta Duchinni kaciga (kao i ostale opreme koju prodajemo) i ako neko ima bilo kakav problem, molimo vas da nam se javite da ga rešimo na obostrano zadovoljstvo.

• Podržavam 1

E sada tacno sta nije bilo u redu kod ove se ne secam ali kada se skroz zatvori vizir je sa gornje strane pravio veci luk nego sto je keder guma i ostajalo je koji milimetar prostora kroz koji verovatno sisti i pisti.

Nisam znao za to podesavanje  bocnih drzaca mada ne znam kako bi resilo problem, mada je u svakom slucaju izuzetno lep gest da izlazite u susret kupcima i da konstruktivno resavate probleme.

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 1997 crna

Ja imam ovu kacigu i mogu da kažem da je odlična. Nije mnogo bučna ali nisam išao više od 170km/h. što se kopče tiče, to me je u početku nerviralo ali naviko sam i sad više ne primećujem zato što samo popustim i podignam ispred brade i rešen problem tako isto i kad stavljam kacigu na glavu. A sunčani vizir je genijalna stvar. :) jedina stvar koju mogu da navedem kao manu je to da posle određenog vremena npr. jednom u mesec dana) flip up neće da stoji "up". to se rešava tako što se malo dotegnu oni šrafovi sa strane sakriveni ispod poklopca od plastike i opet je kao nova kaciga.

post-10566-1287908997316_thumb.jpg

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Ja nemam tu kacigu pa ne mogu nista da kazem. Malo sam skeptican prema flip-ap mehanizmu.

Medjutim, pre par dana je jedna bas takva istestirana i odlicno je zastitila naseg drugara pri padu.

Nije se otvorila i nije spala sa glave !!

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=58956.0

E sada tacno sta nije bilo u redu kod ove se ne secam ali kada se skroz zatvori vizir je sa gornje strane pravio veci luk nego sto je keder guma i ostajalo je koji milimetar prostora kroz koji verovatno sisti i pisti.

Nisam znao za to podesavanje  bocnih drzaca mada ne znam kako bi resilo problem, mada je u svakom slucaju izuzetno lep gest da izlazite u susret kupcima i da konstruktivno resavate probleme.

Ne znam da li si rekao prodavcu šta ti se ne sviđa? Ako jesi, trebalo je na licu mesta da ti pokaže kako se to rešava.

Upravo se taj luft rešava tim zavrtnjima sa strane jer se njime podešava "zategnutost" vizira. Lako se reši tako što se popuste šrafovi i zategne vizir (time se smanji luk vizira) da nema lufta.

Ajd da kažemo da je vizir bio podešen "za letnju vožnju". ;) Da ima vazduha.

Ja nemam tu kacigu pa ne mogu nista da kazem. Malo sam skeptican prema flip-ap mehanizmu.

Medjutim, pre par dana je jedna bas takva istestirana i odlicno je zastitila naseg drugara pri padu.

Nije se otvorila i nije spala sa glave !!

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=58956.0

Uh... dobro je da je sve prošlo bez posledica. A kaciga će se kupi nova i teraj dalje...

Ja imam ovu kacigu i mogu da kažem da je odlična. Nije mnogo bučna ali nisam išao više od 170km/h. što se kopče tiče, to me je u početku nerviralo ali naviko sam i sad više ne primećujem zato što samo popustim i podignam ispred brade i rešen problem tako isto i kad stavljam kacigu na glavu. A sunčani vizir je genijalna stvar. :)jedina stvar koju mogu da navedem kao manu je to da posle određenog vremena npr. jednom u mesec dana) flip up neće da stoji "up". to se rešava tako što se malo dotegnu oni šrafovi sa strane sakriveni ispod poklopca od plastike i opet je kao nova kaciga.

Sad sam ukapirao da nisam odgovorio na tvoj post. Meni se čini da tu fali kontra šraf pa je donesi da pogledamo. U Zemun ili NS gde ti bliže kada budeš hteo. Samo se najavi da te dočeka neko od "stručnjaka". :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja