Alekre 13093 Napisano April 2, 2010 Ne silazi, 7449 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Oj Ove sezone sam kupio prvi skuter od 49cc kog sam zeleo jos od tamo neke godine... Sve je to super meni ali bih vec hteo da predjem na nesto vece. Okej je meni i 49cc. Malo trosi, ide lepo, ali bih hteo da povezem devojku pozadi, da odem do drugog grada, vozim se drugarima... Sad ja tu imam nedoumicu, za sledecu masinu. Jedino sto sam odlucio da ce to biti cruiser ili skuter, iskljucivo italijansko ili japansko. Naravno do 250 kubika, kad vec idem preko 49cc a isto se placa od 125 do 250. Trenutni favorit je Scarabeo 250, skuter koji je u stvari automatski motorcikl. Ono sto me brine kod njega jesu masine koje ga pogone, plasim se Rotaxa, jesu dobri ali sam cuo da skupi za odrzavanje i da kada se pokvare, bas se pokvare. Ako ima nekoga ko se razume, bio bih mu zahvalan da mi otkrije koje kubikaze su Piaggio, Minarelli, Rotax... Pored toga sam Scarab se moze naci za manje para pa i to ide u prilog. Pored njega, u igri je i Virago 250. Ali o njemu bas ne znam nista. Konkretno, koliko je skuplje voziti Viraga od Scarabea. Svaki savet i iskustvo je dobrodoslo. I napominjem da bih sa tom masinom isao na voznje sa drugarima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano April 2, 2010 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Virago (bilo koje kubikaze) je dosta mali motor,tako da bi bilo najbolje da ga prvo osmotris uzivo pa tek onda uzmes u ozbiljno razmisljanje. Ako si neke prosecne visine ili iznad u principu mozes odmah da ga izbacis iz kombinacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13093 Napisano April 2, 2010 Ne silazi, 7449 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 193cm i nekih 90kg otprilike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
carlos 111 Napisano April 2, 2010 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Aprilia Shiver Prijavi odgovor kao problematičan Sa tom visinom zaboravi Virago.U ovo vreme recesije pale su cene motora pa umesto skutera možeš kupiti neki ''pravi'' motor.To sa cenama rezervnih delova je diskutabilna tema,delovi za sve motore su u principu skupi,samo su neki motori zastupljeni masovnije pa normalno za njih ima više delova-i novih i polovnih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano April 2, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Sa tom visinom, i devojkom pozadi, moze 250 ccm, ali optimum bi ti bilo 500 - 650ccm, i to bolje enduro nego cruiser, jer je udobniji za saputnika. Sto se tice odrzavanja, sve je to otprilike isto... tj. ako je motor ok, jednom godisnje filter vazduha, svecice na 2 godine, ulje i filter ulja zavisi koliko vozis, a o plocicama i lancu i lancanicima ne razmisljas duze vreme ako su u ok stanju, s obzirom da se na tom tipu motora ne trose brzo (tj. ne koci se nesto mnogo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13093 Napisano April 2, 2010 Ne silazi, 7449 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Eee do 250 mogu da izdrzim zbog taksi Ne bezim ja od skutera, meni su oni super skroz. Mozda bi mogao da ubacim Burgmana 250? Btw, ne volim endura. Mnogo mi je to konjasto i nisu mi lepi. Gledao sam dugo DT 125, cak sam i umesto skutera zamalo uzeo DT 80 ali nije mi to to kada sednem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3248 Napisano April 2, 2010 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ako gledas Burmana, onda ti je moja preporuka da kupis onaj od 400cc. U podforumu 'vozili smo' imas moj tekst o ovom skuteru. Ja sam vozio 250cc i najveca mana mu je bila snaga. Posto planiras da se vozis u dvoje, onda 400, jer 250 nema dovoljno snage kod obilazenja na otvorenom, jos ako je put brdovit, trom start... Da ti priblizim malo, to je kao da vozis juga 55. Ostali skuteri od 250cc mogu da prodju zato sto su laksi od Burgmana, mada i sa njima ces imati problema sa snagom, veruj mi. Kad tad ce ti trebati nesto jace, upravo kao i sa 50cc. Koliko mozes da izdvojis kesa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13093 Napisano April 2, 2010 Ne silazi, 7449 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako bude bila plodna godina 1700 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13093 Napisano April 3, 2010 Ne silazi, 7449 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sta mislite, da li bih mogao da se napakujem na Maraudera ili tako nesto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 3, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je Gile_ExtremeBoys imao Maraudera, pa vidi sa njim koliko je visok i kako mu je odgovarao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano April 3, 2010 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj malog Varadera (125ccm),ali ako planiras da cesce vozis saputnicu i da putujes,onda pogledaj i KLE. Jeste 500 kuba,ali nije velika registracija (ne prelazi u jacu klasu - ima tacno 498 ccm),nije veliki potrosac,agregat proveren,kad se uradi sediste,postaje cak i udoban ...Sto se maxi skutera tice,ne znam,iskreno ih nesto ne volim,i smatram da su im ciljna grupa ljudi koji bi da voze motor,ali imaju fobiju od menjaca,kao i oni koji bi pored auta da imaju nesto za vrele letnje dane cime bi mogli da se probijaju kroz guzvu bez problema (tj. bez menjaca).To su ljudi koji sve gledaju sa prakticne strane,pa im tako motor sluzi kao prevozno sredstvo,tj. uopste ga ne vole nesto posebno i ne mare za njega (cast izuzecima,ali pricam o primerima za koje znam).A motor pre svega mora da se voli,pa tek onda da se vozi .Nije 30-40e na razlike za registraciju mnogo na godisnjem nivou,a bilo koji 500-600ccm motor ce ti svakodnevno donositi osmeh na lice,za razliku od skutera,koji je (opet kazem,po meni),samo prevozno sredstvo.Ako ti se bas svidjaju chopperi/cruiseri,pogledaj i EN500 (isti agregat kao i u KLE),otprilike ti se uklapa u fond.I jos jedna stvar,ako gledas slabije ili jace,uvek biraj jace,jer ces se na to lakse priviknuti,a snage uvek zafali,pogotovu na vangradskim turama.Kad krenes u preticanje sa slabim motorom ili kad natovaren i sa suvozacem naidjes na nezgodan uspon,poceces da proklinjes svakih 50e koje si u zivotu potrosio na gluposti,a koje si mogao da dodas za registraciju jaceg motora...Izbor je veliki,na tebi je da odlucis . Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano April 3, 2010 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako bude bila plodna godina 1700 Meni je prošle godine lik nudio Kawasaki Eliminator 250 za te novce. Nije bio baš top stanje, možda je trebalo dodati stotinak evra da skroz zasija. 97. godište. Pošto su pale cene, sigurno bi se sada moglo naći i za manje para. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markoooo 3 Napisano April 3, 2010 U prolazu, 71 postova Lokacija: Veliko Orasje Prijavi odgovor kao problematičan Ma brate kupi neki motor od bar 500 kubika, mani se skutera to si vec vozio, predji na nesto konkretnije. Moj predlog gpz500s, malo trosi, odlicna masina, jeftin, pouzdan... Ili uzimaj taj Virago 250 i to je odlican motor !!!! ))))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13093 Napisano April 3, 2010 Ne silazi, 7449 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu finansijski da izdrzim vise od 250. Sacekacu motorijadu u Smederevu pa cu sesti na nekog cruisera, mada sve mi se cini da cu uzeti Scarabea 200 Rotax. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano April 3, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ti ljudi kazu..Batali skutere cene nikad povoljnije i za te novce mozes da biras..KLE je dobar predlog,japanaca ima raznih cak i zujalica ima za te pare pa i manje.Lepo je to sto planiras da se vozas ali videces da je uvek malo..Imas i opciju Sonqunlogsong koju licno ne volim ali dosta se ljudi vozaju a i lepo izgledaju..bar na pocetku Evo ti za tisucu a novo http://www.topshopmoto.com/ Kako godine prolaze svi ozbiljni vozaci zavrse na enduracama jer je to najpogodniji motor za nase uslave AT, ST,TA dok svi onanisu na GS-a. Samo ti se cini da je to veliko..velik je samo uzitak kad mozes i na kraj sveta s osmehom na licu..Daklem KLE ili Transalp za pocetak i miran si par godina..mozda..I gpz je dobra solucija mada nemoz u njivu a kako stvari stoje sa zlobsom moci cemo jos samo po bespucima da vozimo..Mada mogu da nam ugrade po gps na vozilo pa svaki put kad prekoracis stize satelitska kazna a? I sve to trosi oko 5l obrni okreni sa 500 kuba moze i 4 da trosi..A ako ti je i to mnogo ti stavi plin a ako ne uzmes brate baciklo nish ne trosi a i zdravo je ;D Doduse i KTM je izaso na struju ali ti fali jedna nula na racunu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 4, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu finansijski da izdrzim vise od 250. Sacekacu motorijadu u Smederevu pa cu sesti na nekog cruisera, mada sve mi se cini da cu uzeti Scarabea 200 Rotax. Meni Scarabeo malo ružnjikav, dobar skuter, al mu stil malo "nit smrdi nit miriše" Gledao sam baš šta ima po oglasima, kod ovoga recimo može i zamena za 50cc što tebi i odgovara http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=57316&trazi=1&ur=1&model=0&cena=2&m=Yamaha-(MBK)-Majesty Ima tu još par interesantnih http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=57115&trazi=1&ur=1&model=0&cena=2&m=Malaguti-Medison-T150 http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=57390&trazi=1&ur=1&model=0&cena=2&m=Suzuki-Burgman http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=48952&trazi=1&ur=1&model=0&cena=2&m=Piaggio-Liberty Ili što reče Marauder 250 u budžetu http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=57497&trazi=1&ur=1&model=0&tip=250&cena=2&m=Suzuki-GZ-250-Marauder Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13093 Napisano April 4, 2010 Ne silazi, 7449 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Scarabeo ima taj stil koji volim. Volim da se osecam drugacije. Elem, Scarabeo od svih skutera najvise ponasa kao motor zbog ciklistike. Lagan je i Rotax ga nosi kao pero i mislim da ce za laganu voznju biti okej u grupi. Tako da, bilo bi to okej, zabavljao bi me par sezone sigurno. Enduro jeste okej za nase drumove, ali meni je to previse glomazno, nezgrapno... Sedeo sam na Teneri i stvarno mi neodgovara taj tip motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DJ_MY_SOUL 6 Napisano April 4, 2010 U prolazu, 82 postova Lokacija: Mladenovac, Medjuluzje Prijavi odgovor kao problematičan Scarebo? Ciklistika?! Mislim na biciklistiku Imao sam priliku da probam skoro vecinu skutera i jedini skuter koji se ponasa kao motor je Derbi GP1 Racing kojeg sam vozio 2 sezone(zbog aluminijumskog rama, masinom postavljenom u centru, celokupno ogibljenje). To jeste blizu motora ali nije motor! I zato svakako motor, bolje pre da pocnes da se navikavas nego posle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 4, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Dobar je Scarabeo i ima dobru ciklistiku, veliki točkovi i dobro raspoređena težina, solidne kočnice, jedino mu smetaju niske nogare i auspuh. Samo sam imao primjedbu na izgled, al to je već stvar ukusa, jedino nisam siguran koliki prtljažnik ima ispod sjedišta, s obzirom da se onako sužava prema pozadi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13093 Napisano April 4, 2010 Ne silazi, 7449 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo mali gepek ima, bez kofera nista. Doduse fabricki je bila kofercina tako da nema frke. Cekam da posedim na nekom cruiseru, burgmanu, pa cu se odluciti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13093 Napisano April 17, 2010 Ne silazi, 7449 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sta mislite o Kawi ER-5 ili nekog GS500? Gledao sam neke i mislim da su super motorici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13093 Napisano Maj 1, 2010 Ne silazi, 7449 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Odluka je doneta Kawasaki Eliminator 250! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1954 Napisano Maj 1, 2010 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Eeej, staaani, stop! Nemoj da odustajes od Scarabea! Salim se naravno, odluka je tvoja, nije ni bitno, ali samo da ti kazem. Nazovi Compp Co. iz Beograda (Batajnice), nadji telefon na netu, oni uvoze i motore, video sam dva Scarabea kod njih u Bataji. Vlasnica mi tada rece da su samo motori od 125 cm Rotax i to ne svi, a da su ostali Aprilijini. Proslog leta sam vozio taj od 125 i mogu ti reci da ide ko lud, nas dvoje cca 160+kg, uzbrdo od plaze Jaz prema Budvi 80-90 km i jos ima rezerve. Na ravnom, nisam smeo brze na mahove od 110-120km Pozdrav i puno srece! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13093 Napisano Maj 1, 2010 Ne silazi, 7449 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam, gledao sam sve uzduz i popreko i odlucio sam da bi mi EL 250 najbolje legao ili neki Marauder Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Maj 2, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Moj burazer je nedavno uzeo EL250, odlicno motorce, trosi oko 4l, visoko turazna masina, ima 27ks, crveno polje pocinje na 13-14.000rpm, dosta je dugacak, ali nizak, i dosta mu je uzak guvernal, podseca me na skuterski... Sve u svemu, sjajna sprava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...