Jump to content

Moto Zajednica

I veliki hirurzi seciraju žabe

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 177 postova

dobro si prosao imas srece sto nisi pao, ja sam isti problem imao ali sa prednjim tockom na putu kroz kosutnjak, bila je ogromna rupa koju nisam video i sa prednjim tockom sam udario u nju i iskrivio jedno 12 cm i napukla je jedno 6 cm. odneo sam na ispravljanje kod dragana i uzeo mi je 40 evra za to i ispravio je kao da nista nije ni bilo. varenje je odradio Barbulj i to je kostalo 14 evra. guma na svu srecu nije pukla ali sam je ipak zamenio. imao sam srece samo sto nisam pao a za ostalo ..... :-\ :-\ :-\ :-\

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 709 postova
  • Motocikl: BMW 1200RT

Po fotkama bih rekao da je ta rupa novije "proizvodnje". Ispred nje ima jedna koja je citava, tj zakrpljena. A sta bi bilo, ne daj Boze, da si uleteo u te dve rupe.....strasno. Problem je sto je ona bila puna vode, i nisi znao koliko je "duboka". Inace, taj put je dosta opterecen kamionima i autobusima jer povezuje Avalski put sa Ibarskom magistralom. Ali kao po pravilu, uvek se tako poredjaju te nesrecne kockice. Samo da si ti dobro. Nista nije skupo, sto se moze popraviti i sto se moze kupiti  ;). Pozzz

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Idi bre Miso, prepade me :o :o :o :o Kad sam video temu i prvu sliku, ja reko ti zaplivao gotovo >:( >:(

Jebo gumu, bitno da si ti ziv i zdrav ;) Nego nadam se da Ljilja nije bila sa tobom ??? Znas da ona uvek gore prodje :D :D da nije i ona otpmala zajedno sa tablicom ??? ??? ??? ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

E stvarno nas ispreseca >:(

Fala bogu da nisi drljo asfalt, pa nedajboze zapisnik sa lavom u krvi :-X :-X :-*

Nego ti sad navece do rupe sa Suzi pa je sobali sa strane pa se ublatnjavi malo pa zoves plave pa mata hari pa mozda bude i za veliki servis i novu gumu i pretrpljeno prasece i bol i tugu...A mozda i ne ???Ko da se jebava..Guma se zakrpi, felga cekic.. ne moze...Cuti dobro si proso...Simpatican si onom ozgo ;D

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Super je sto nisi pao, ali reci da si dobro prosao je malo previse.

Unistena nova guma i iskrivljena felga nije bash najbolji "prolaz", ali nije ni katastrofa.

Ja to gledam iz moje perspektive, kad nadjoh neki exercic u novoj gumi...odmah mi pozlilo.  ;D

Sretan op(o)ravak.  ;)

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Najvaznije da si ti dobro prosao...

Igrom slucaja i meni se pre 20-tak dana isto desilo samo sa automobilom, stradala guma (stara par meseci), felna i rame...Stis'o zube, ispraznio novcanik i teraj dalje... >:(

Pre par dana zove me jedan prijatelj isti slucaj(na automobilu) kaze zaustavio automobil, pozvao advokata on mu savetovao da poslika rupu, auto i da zove policiju...Pozvao policiju da napravi zapisnik, oni mu 'ladno rekli: "Ok, dolazimo, al' da znas moramo a ti pisemo prijavu za neprilagodjenu brzinu!!!!"

Opet advokat, i on potvrdi kaze: "Mogu da ti pisu prijavu jer nisi prilagodio brzinu stanju na putu-pretpostavka je da si morao da prilagodis brzinu kako bi uocio rupu i kako bi je zaobisao ...!"

I o kakvoj drzavi mi govorimo!?

Zavrsavam pocetkom: Najvaznije da si ti imenjace dobro prosao-stisni zube-isprazni novcanik i teraj dalje...

• Zainteresovan, 503 postova

Kako panduri mogu da ti pišu "neprilagodjenu brzinu" ako se to odnosi na pretpostavke?

Kakva je to pretpostavka da si vozio neprilagodjenom brzinom i da si skenjao felnu i gumu zbog "neprilagodjene brzine"?

Koja je to "prilagodjena" brzina rupi 50x50cm dubine 20 cm sa oštrom ivicom na strani u koju udaraš?

Da li sudski veštaci mašinske struke mogu da na osnovu sastava materijala felne tog i tog proizvodjača ustanove koja je sila bila potrebna da se  iskrivi na dati  način i da na osnovu tih parametara izvrše proračun brzine vožnje?

Mislim da je kompletna priča oko priče iz gornjeg posta jedno veliko *nje! Nikome se ne radi "mali posao" iskrivljene felne, pocepane gume i otpalog trapa. Šta da neko pogine zbog toga??

Ja sam pre mesec i nešto malo preko naleteo na čudovište 50x50 dubine 20 cm sa oštrom ivicom i naravno alu felna na brm brmu dovidjenja. Odmah iza mene još jedan isti slučaj. postavio trougao pozvao gospodu u plavom, izašli napravili zapisnik, hvala dovidjenja.

Ista stvar prošle zime: Bam rupa, felna kriva u osmicu, prva patrola napisali zapisnik, hvala dovidjenja.

Od tih zapisnika za sada nikakve koristi sem da stoje u fascikli i čekaju. Mene svaka guma košta ~60eura, svako ispravljanje felne ~30 eura...  a do sada ovim autom 4puta... Zbog čega nečiju mesečnu platu da dajem za stvari za koje nisam ja kriv, a postoji nadležna služba?

Kada shvatite da IMATE pravo a i u neku ruku obavezu da prijavljujete te štete koje su nastale zbog lošeg puta (jebe mi se da li sam vozio +10 ili +30 preko ograničenja - DOKAŽI da jesam!) mnogo manje problema bi bilo jer bi ti * putari bar nešto radili i sačuvali vašu imovinu.

A šta da je ne daj bože? Da li je onda isto neprilagodjena brzina???

Mislim da ce u jednoj od narednih brojeva revije SAT izaci pismo mog prijatelja u vezi sa ovim slucajem...

A da je sra*e, sra*e je i to zesce ali na zalost istinito!!

Slucaj No. 2 (prosle jeseni):

Na putnom pravcu Medvedja - Despotovac tipu izlete dve srne, prva se izvuce ali je drugo udario...sjeb'o je desno krilo, desni far i naprs'o vetrobran...

Panduri izasli napravili izvestaj i njemu prijavu zbog gore navedenog prekrsaja...u obrazlozenju stoji da je nakon prve srne bio duzan, ukoliko je prilagodio brzinu stanju puta da reaguje i da smanji brzinu!?

Slucaj No. 3 (prosle zime-2008/2009)

Na putu Markovac - Raca, tip Senatorom udario srnu...pokidao haubu i vetrobran a pokidao srnu...Pozvao policiju, ali u medjuvremenu se pojavio i predsednik Lovackog udruzenja iz obliznjeg sela sluzbeno zatrazio kopiju izvestaja i kasnije tuzio vozaca za odstetu od 100.000 dinara...!

Doduse, ne znam kako se sve zavrsilo na sudu!!

Ruku na srce, nesto sam nacuo da je novi ZOBS dosta kategorican na ovakve situacije i da ce sve odsete ici na PZP-e (ukoliko ne zaglave po nekim fijokama)!!

• Drug član, 3078 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

STIGAO DRUGI TOCAK!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Na njemu je guma da se njom posluzim dok ne kupim novu /sto pre/.

U utorak zovem drugara, advokata, koji mnooooogooo voli da se tuzi sa drzavom. Videcemo sta on kaze. ;) ;)

Hvala svima na podrsci, nadam se da je nekom ovaj moj "akcident" posluzio kao iskustvo.

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

da ne objasnjavam mnogo,ali...

sin ludog oca je apsolutno u pravu...prijavite opasnosti na putu!

u svakom slucaju time sto je policija sacinila zapisnik duzna je, ponavljam duzna,

da naredi upravljacu puta da otkloni uocenu opasnost po bezbednost saobracaja odmah...

ne kazem da ce to uraditi ali je zakon ovu obavezu propisao,

koju kroz resenje donosi saobracajna policija nacelno...

ako nista,mozda ste spasili kolegu ili ostale ucesnike u saobracaju da naxebu kao

sto se to misi desilo,na srecu samo sa materijalnom stetom.

pozdrav!

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

U utorak zovem drugara, advokata, koji mnooooogooo voli da se tuzi sa drzavom. Videcemo sta on kaze. ;) ;)

Hvala svima na podrsci, nadam se da je nekom ovaj moj "akcident" posluzio kao iskustvo.

Sad pravo kod mene na Neskovacu da razbijes maler  ;D

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Eh, kad se samo setim kako je zimus nestalo po' kile dok si rek'o piksla  :P

Elem, Miso bas mi je drago sto si bar privremeno, osposobio SuziQ  :)

Javi sta te je advokat savetovao, bas me interesuje...!?

• Zainteresovan, 455 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250

Sad pravo kod mene na Neskovacu da razbijes maler  ;D

Ma razbio je on maler već za celu sezonu!  ;)

Samo mu Neškovača fali pa da, pored malera, ponovo razbije i koju felnu... :D

Bez šale, da čujemo šta savetuje advokat...Mada, nema tu mnogo mudrosti - tužba bez zapisnika ne pije vodu. Prema tome...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja