Slaninar 630 Napisano Mart 25, 2010 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Nešto me svrbi da ovog leta zapalim do garija iz Nemačke. Zanima me par stvari, a pretpostavljam da ovde ima ljudi koji su iskusni i dosta putovali. 1) prednja poziciona svetlo na motoru sam zamenio LED sijalicama (H4 radi i kao kratko i kao dugačko). Kakve su šanse da će me policija zezati ako skonta (lepo to sve sija i dobro se vidi, bez da ikog zaslepljuje). 2) Pošto bih išao preko Hrvatske, Slovenije i Austrije: gde u te tri zemlje ima kamp, ili barem jeftino noćenje? Da: planiram ići mimo autoputa, dosadan mi je. Znači tri dana za lagani put. 3) Kakve su obaveze po pitajnu putarina i kako je to najbezbolnije regulisati? 4) Velik sam magarac od 30 godina, ali ima li neki razlog zbog kog je opasno ići sam na takav put (motor sam održavam i nemam strah od kvarova/puknutih guma)? Pitam pošto prijatelji prevrću očima kad im spomenem šta planiram. Najdalje što sam do sada išao motorom je NS-Vršac-Čoka-NS. Znači nekih 300 km u danu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Mart 25, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan 1. Tesko da ce te zaustaviti ako ne napravis prekrsaj 2. Nocenje u HR ne znam, SLO nije bas jeftina, U blizini Beca u mestu ST. Polten ima lep kamp koji nije skup Za smestaj preporucujem: hostelbookers.com , hihostels.com , hostels.com , travellerspoint.com , bookong.com ,... 3. ako ne ides autoputem onda ne brini o putarinama 4. Nema bre nikakvih opasnih faktora... a ovi sto prevrcu ocima verovatno nisu makli dalje od svoje avlije. Samo ti polako peglaj. Ako hoces da vidis nesto usput i da uzivas, racunaj 300-400km dnevno PS ides pjadjom? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Mart 25, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Samo teraj! Sretan put ti želim! Ako si siguran u motor, nema razloga da ne zapucaš sam. Bar u dvoje je zanimljivije, a ako se desi nešto, imaš na koga da se osloniš. No, nije Nemačka baš tako na kraj sveta Ponesi fotoaparat, čekamo fotografije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4762 Napisano Mart 25, 2010 Ne silazi, 5557 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Samo napred!!! Malo googlaj i naci ces dosta toga sto te interesuje...upotrebi i ove linkove sto ti je quasaar postavio. Cekamo fotke! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ACO610 49 Napisano Mart 25, 2010 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: Sokolac -Republika Srpska Motocikl: HONDA CBR 1100XX ; Prijavi odgovor kao problematičan Samo vatra i neokreći se sin......e!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Mart 25, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Sa FZS-om možeš i na kraj Sveta. Sretno ti bilo putovanje. Samo snažno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Mart 25, 2010 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan 1. Sumnjam da ces imati problema 2. Mimo autoputa ti je onda lepse kroz Bosnu: Bijeljina/Brcko/Modrica/Derventa/Banja Luka/Prijedor/Bosanski Novi/Bosanska Kostajnica/Kostajnica/Zagreb. Onda autoputem samo od Zagreba do granice (3kune za motor bilo prosle godine), a u Sloveniji odmah po ulasku kod one pumpe predjes na lokalni put za Catez i odatle magostralom za Krsko pa posle sve dolinom Save uzvodno do Ljubljane. Onda opet magistralom za Kranj, svratis na Bled, pa dalje za Jesenice. Odmah posle Jesenica je onaj tunel za Austriju, skup i dosadan Umesto toga produzis za Kranjsku Goru i ubrzo nailazis na kamp. Ovo ti je plan za prvi dan, ambiciozan ali ostvarljiv (i osim one 3 kune u potpunosti bez putarina). Onda iz Slovenije predjes u Austriju preko Korenskog Sedla (odmah posle Kranjske Gore) i onda kroz Austriju kuda god da krenes neces pogresiti. 3.Ako budes isao autoputem kroz Hrvatsku, 67kuna do Zagreba, 3 kune od Zagreba; U Sloveniji i Austriji vinjeta (mada rece da neces autoputem), u Nemackoj je besplatno. 4. U inat pesimistima dupliraj planiranu kilometrazu Pozdrav i srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 25, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Posto si u NS, Bosna ti je dosta veliki obilazak. Ja sam skoro cijeli dan (doduse opusteno) isao "odozgo" (Osijek, Slatina, Zagreb), a to je ipak puno blize. (ali i dosadnije) Sto se tice brige "sam", nije bez neke, ali treba biti pozitivan. To je isto sastojak koji tu avanturu cini avanturom. Ja sam se osigurao za pomoc na putu (Evropa) i extra (zdravstveno) osiguranje za inostranstvo (za nedaj boze), chepove za gume i ampule, Tie-Wraps, armirani seloptejp (Ductape, malo samo, pa ga spljostis), par gumica i originalni alat. Nista mi nije trebalo. Ima negdje na forumu "bez cega da ne ides"... Ajd, pa da citamo uskoro izvjestaj.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dentas 55 Napisano Mart 26, 2010 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: u potrazi za motorom Prijavi odgovor kao problematičan Sve je ovo sto su ljudi rekli-napisali tacno. Meni je pomogao sajt Via Mishelin, gde u svoju rutu imas opciju da ti pokaze sve motele, kampove i ostalo.To lepo sve pribelezis ili ukucas u navigaciju i samo peglaj.Meni je navigacija pomogla mnogo, kako zbog snalazenja ,ali najvise zato sto sam nasnimio muziku.Bez muzike bi mi bilo mnogo dosadno, mada sam ja vozio autoputevima zbog malo vremena. A, to sto ides sam ....ne brini, ima i to svojih prednosti, vidi u putopise temu bliski susret sa evropom kako sam ja prosao. Srecan put i donesi nam fotke. POZZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Mart 26, 2010 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na savetima i pomoći. Treba više kockica da se složi i još nisam siguran da ću krenuti, ali gledam da sve isplaniram i pripremim kao da ću ići. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...