rale 1 Napisano Mart 16, 2007 In memoriam, 92 postova Lokacija: Novi Beograd (fontana) Prijavi odgovor kao problematičan e drustvo ajd ako znate pomagajte. znaci par puta mi se gasio bajk u voznji,prvo kao kad ostaje bez goriva i kad se zaustavim shut down,verglam dodajem gas nista(motor zagrejan,radna temp),povucem saug, bez gasa upali i radi kao na leru oko 1500o/m,dodajem gas slabo ga prima(d`izvinete),radi tako koji sekund prima gas,krecem,opet posustaje,gasi mi se opet...skoro pun rezervoar i stavljena nova svecica,znaci nije nesto od ta dva.e sad kada mu okrenem slavinu sa on na rez. vozim,razvlacim sve radim bre i ne gusi se cak ide isto.dosad mi se nije ugasio na raz. sta moze da joj bidne? thanx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Mart 16, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam najbolje razumeo, kada okrenes slavinu na rezervu on radi normalno? Mozda filter za gorivo ili karburator? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rale 1 Napisano Mart 16, 2007 In memoriam, 92 postova Lokacija: Novi Beograd (fontana) Prijavi odgovor kao problematičan dobro si razumeo na rezervi radi normalno,a kako izgleda filter za gorivo jel bar lici na onaj iz automobila,mada ja koliko sam zagledao crevo iz rezervoara ide kroz slavinu pa pravo u karburator,cini mi se da nisam video nista sto lici na filter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Mart 16, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora da ima obavezno ali je pozeljno... Skini slavinu i sa njom bi trebalo da se skine i mrezica (koje je kao neki filter), vidi to u kakvom je stanju... Probaj pre toga da skines crevo sa karburatora i istaci benzin u neku flasu i posmatraj koji je protok na normal a koji na rezerva.. mozda je i u slavini problem.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rale 1 Napisano Mart 16, 2007 In memoriam, 92 postova Lokacija: Novi Beograd (fontana) Prijavi odgovor kao problematičan probacu pa cemo videti sta ce biti,hvala matori :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Mart 16, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Nista,pomognem uvek kad mogu! Najverovatnije da je slavinica, na starom motoru mi se promenila tacka najveceg protoka... nisam nikada rasturao, pretpostavljam da unutra ima gumica koja je podlozna habanju i koja se menja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Mart 17, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao identiènu situaciju na Kiviju, otvarao karb (džabe, èist kao suza), otvarao filter za gorivo - isto... na kraju skinem slavinu skroz i radi normalno... Gde mi je bila pamet pa sam radio unazad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Karlos 0 Napisano Mart 18, 2007 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd, Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Da, bice da je problem u slavini. Uradi isto kao i Ceh, napravi jedan 'bypass' pa nek crevo ide direktno iz rezervoara u karb. Koliko imas goriva kad se to desava, jel ti pun rezervoar ili imas malo, pred rezervu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rale 1 Napisano Mart 18, 2007 In memoriam, 92 postova Lokacija: Novi Beograd (fontana) Prijavi odgovor kao problematičan to me je izgleda zaj**ao onaj pumpadzija,ponudio se da mi on sipa gorivo,ali mora da ga nije napunio skroz,ja racunam da mogu sa rezervoarom(12-13l) mogu da predjem bar 200 km(bar se nadam) i on se meni na 120-om otprilike ugasi.sada sam ga ja napunio do vrha pa cu da ga pratim.jel ima ko ideju koliko moze da trosi,znam da zavisi od samog rezima ali odokativno.(nadam se da nece biti onih odgovora npr. od 4 do 13lit } Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Karlos 0 Napisano Mart 18, 2007 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd, Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Po ovom sajtu http://sundaytimes.lk/070114/ST1/004_st1.html fuel economy za NSR125 je 55mpg (miles per gallon). Na ovom sajtu http://www.teaching-english-in-japan.net/conversion/mpg imas tabelu za konverziju u metricki sistem, i po njoj je 55 mpg = 4.28 km/100L. Eto, racunaj da trosi 4.5, pa ti sad napravi eksperiment. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rale 1 Napisano Mart 18, 2007 In memoriam, 92 postova Lokacija: Novi Beograd (fontana) Prijavi odgovor kao problematičan hvala jos jedared :wink: pozdrav matori Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Mart 18, 2007 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Tesko da ce ti trositi manje od 6 lit makar moja Aprilia 125 nije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meex 51 Napisano Mart 19, 2007 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Voge SR4 Max Prijavi odgovor kao problematičan Tesko da ce ti trositi manje od 6 lit makar moja Aprilia 125 nije... Potpisujem! Te masine nema sanse da popiju manje od 6 litara naseg benzina! tako da je bolje da se pripremis za tu varijantu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Karlos 0 Napisano Mart 19, 2007 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd, Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, tu je jos i taj faktor 'naseg benzina' Toliko je dobar da najbrze gori! Ali eto, znas da sve zavisi od voznje. Ja kad idem lagano auto putem, (oko 80), trosi mi 5.5-6, a kad se vozikam po gradu i 9.5. Jos jednom, napravi eksperiment. Izadji na auto put, i vozi konstantnom brzinom u petoj na nekih 3-4k obrtaja (ne zuris nigde), pa svrati u NS na kinesku brzu hranu da napunis sebe, pa onda na pumpu da napunis motor, izracunaj koliko si potrosio, pa nazad drugim stilom voznje. Posle vozi po gradu, pa izracunaj. Onda ces tacno znati za TVOJ motor koja je potrosnja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Mart 19, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jos jednom' date=' napravi eksperiment. Izadji na auto put, i vozi konstantnom brzinom u petoj na nekih 3-4k obrtaja (ne zuris nigde), pa svrati u NS na kinesku brzu hranu da napunis sebe, pa onda na pumpu da napunis motor, izracunaj koliko si potrosio, pa nazad drugim stilom voznje.[/quote'] E, moramo da napravimo mapicu lokacije tog restorana... Ili bar adresu? Novosadisti ( :wink:, NHF) u pitanju je "Dva štapiæa", zna li ko adresu napamet? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Mart 19, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Moja gilera nije prelazila 4l sa bezolovnim i superom 98, a sa 95-icom 4.5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...