Jump to content

Moto Zajednica

Posao za FARBACHA?

Recommended Posts

• U prolazu, 73 postova

Potrebano je ofarbati plastike sa slike, boja je metalik crna, ja sam poceo da ih smrglam jel sam hteo ja da ih ofarbam, ali su mi rekla da nefarbam jel mi pistolj nije profi i bice kao kora od narandze... :)

Koliko bi me to kostalo?

Pozdrav svima! ;)

post-5644-12879068444137_thumb.jpg

post-5644-12879068444659_thumb.jpg

post-5644-1287906844517_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Skuteras, 3705 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Jel' moguce da samo farbanje ovoga kosta 100evra. Pa koliko ti, sto farbaju ovo za ovoliko para, uzimaju za farbanje celog auta

• In memoriam, 73 postova

Negde sam našao da prvo moraš da staviš neku podlogu da se ne bi ljuštila farba-proguglaj malo, a ostalo oko farbanja ako si ti farbao tim pištoljem i uspelo ti je ne vidim zašto ovo ne bi :)

• U prolazu, 73 postova

Nisam uradio pripremu, samo sam osmirglao farbu, koliko se ja razumem sad bi trebalo spric git, vodeno smirglanje, metalik, pa lak???

Radio sam felne na kolima, ispale su za neku cetvorku! (peskarenje, spric git, metalik, lak) :D

Najverovatnije cu sam!

post-5644-12879068467389_thumb.jpg

post-5644-12879068467908_thumb.jpg

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Nije mi bas jasna cela tema i njen naslov . Zar nije bilo jednostavnije da coveku pustis pp i pitas sve sto te interesuje ?

• Svrati ponekad, 407 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Negde sam našao da prvo moraš da staviš neku podlogu da se ne bi ljuštila farba-proguglaj malo, a ostalo oko farbanja ako si ti farbao tim pištoljem i uspelo ti je ne vidim zašto ovo ne bi :)

pa posto su plastike u pitanju trebao bi onaj prajmer pa onda farba na to...

• U prolazu, 73 postova

Nije mi bas jasna cela tema i njen naslov . Zar nije bilo jednostavnije da coveku pustis pp i pitas sve sto te interesuje ?

Posto na motoru radim Veeliki servis nisam bas pri nekim parama, pa me zanimalo koliko moze da me kosta farbanje. Posto nemam da odvojim 120 eur da se ofarbaju plastike (sto mi je zao) ofarbacu ih sam! Tako da bi pomoc, ili savet dobrodosao! Mozda gresim ali mislim da je tema jasna!

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Prijatelju nemoj to da farbas sam, nije farbanje kao zamena tocka pa da svako zna da ga zameni.....ako hoces da to sto radis valja daj onda profesionalcu koji se time bavi da ti ofarba.......ako ti radis mozes da zeznes stvar na mnogo nacin, moze da ti se ljusti, sliva ( procuri ) potklobuci ako ne uradis kako valja......i na kraju ces morati ponovo da smirglas i zlopatis se a gde je jos materijal koji si bacio.....

Ako i ofarbas sigurno ce biti losije nego sto si ocekivao......jedino ako hoces da vezbas onda vezbaj......ali vezba se na sporetu a ne na svom motociklu gde tezis da bude sto lepsi.........

Ja sam mehanicar i radio sam svasta ali nikada nisam farbao sem sprejem kao i ti felne, kormane lajsne itd..itd........ali da se ja upustam u celi postupak nema sanse......

PS. najbolje je kad svako radi svoj posao, farbar farba, mehanicar mehanicari a vulkanizer vulkanizira....i tako se postize kvalitet, sve drugacije od ovog je kvantitet..

• U prolazu, 73 postova

Prijatelju nemoj to da farbas sam, nije farbanje kao zamena tocka pa da svako zna da ga zameni.....ako hoces da to sto radis valja daj onda profesionalcu koji se time bavi da ti ofarba.......ako ti radis mozes da zeznes stvar na mnogo nacin, moze da ti se ljusti, sliva ( procuri ) potklobuci ako ne uradis kako valja......i na kraju ces morati ponovo da smirglas i zlopatis se a gde je jos materijal koji si bacio.....

Ako i ofarbas sigurno ce biti losije nego sto si ocekivao......jedino ako hoces da vezbas onda vezbaj......ali vezba se na sporetu a ne na svom motociklu gde tezis da bude sto lepsi.........

Ja sam mehanicar i radio sam svasta ali nikada nisam farbao sem sprejem kao i ti felne, kormane lajsne itd..itd........ali da se ja upustam u celi postupak nema sanse......

PS. najbolje je kad svako radi svoj posao, farbar farba, mehanicar mehanicari a vulkanizer vulkanizira....i tako se postize kvalitet, sve drugacije od ovog je kvantitet..

Druze hvala na savetu, ja se apsolutno slazem sa tobom da svako treba da radi svoj posao, ali nemanje para natera coveka da mora da svastari! Nazalost! Nekazem da sam cicija i da ocu da vozim motor a da ne ulozim nista, evo ove godine menjam lanac lancanike, gume, svecice, ulje, sve filtere, komplet plocice i pakne...

Sad mi bude i krivo sto sam poceo da smirglam, bolje da sam ostavio takve kakve su pa za sledecu sezonu odneo kod majstora da to ljucki ofarba....ali sad je kasno.....

Kontam da uz instrukcije dobrog farbacha mogu to da odradim.....

Prijatelju naaopako pa nisam ni pomislio da si cicija, nego da dodjes do kvaliteta....naravno i da mozes uz asistenciju....a i bez nje sam da ofarbas......onda uci i to je dobro ali budi spreman na greske i los rezultat.....znas kako se kaze ko nije zezno nije ni naucio?

U svakom slucaju sretan rad, tu smo pa ces nam pokazati kad ofarbas....

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Jel' moguce da samo farbanje ovoga kosta 100evra. Pa koliko ti, sto farbaju ovo za ovoliko para, uzimaju za farbanje celog auta

Evo, posto se bavim farbanjem reci cu ti da, moguce je, i to uopste nije mnogo.

Farbanje jednog branika od kola u akrilnu boju je 70e, u metalik 80e, a ima daleko manje posla nego na ovim plastikama ovde.

Nije farbanje ono sto ljudi misle da jeste.

Treba sve to lepo pripremiti i odraditi da bude pre svega lepo a i kvalitetno a da vremenom ne pocne da potanja git, spric git, da se pojavljuju brazde itd.

I jos nesto, manje vremena treba za pripremu i farbanje jednog auta nego jednog motora sa punim oklopom, verovao ili ne. ;)

A ti druze ako si vec to radio a nisi pri parama da platis probaj i ovo pa sta ti Bog da a ako ne ispadne kako treba kad budes bio pri parama plati nekog farbara da ti odradi kako valja i to je to.

Nek' ti je sa srecom u daljem radu i samo napred, volja je najbitnija. ;) ;) ;)

• U prolazu, 82 postova

ja cu da ti kazem nesto sta da uradis. slusaj me. farbao sam tako par motora. doduse skutera, felne na kolima, motorima... i super su i dalje.

ti sad treba da uradis sledece.

sve osmirglas ponovo vodenom smirglom.

sve prebrises krpom i nitro razredjivacem.

prefarbas sve plastik prajmerom. jedan sprej kosta 420 dinara. uzmi 2 komada da predjes u dva sloja... to je kao voda. brzo se susi, ne nanosi puno.

sledece. spric git. predjes jednom lagano da bude kao magla, pa posle drugi put predjes sve lepo. osusi se. drugi put. osusi se. treci put. dosta. sacekas jedno dan da se lepo slegne. a izmedju slojeva je dosta oko sat vremena jer se brzo susi. isto sprej. uzmi 2 kom. 420 din je jedan. vodenom smirglom sve lepo osmirglati, izmatirati sve lepo. sve prebrisi krpom medenom. ima da se kupi da nema prasine i prljavstine...

sad ide boja. ja sam uzimao kvalitetne gotove sprejeve. komad je 500 dinara. za ovo ti je dosta 2 komada. isto kao i spric git. jedan lagan sloj. i dva malo jaca.

recimo to si ujutro uradio. sacekas do uvece. i onda lakiranje ide. uzmes isto dva spreja, i isto kao spric git i boju. jedan lagano i posle dva lepo da sve prekrije. sacekas do sutra ujutro i sve gotovo!

bitno je da ne nalivas puno, vec u manjim slojevima i lagano rukom. izgledace lepo a i trajace. nisu to oni sprejevi da se skidaju cim padne kap benzina. vec su kvalitetni kao i svake druge boje.

to ti je najjeftinija varijanta a i koliko vidim nije ti prvi put pa da nemas pojma. polako i bice odlicno. garantujem ti! sve mozes da uradis oko farbanja za 40e plafon!

• Podržavam 1

• Skuteras, 3705 postova

Evo, posto se bavim farbanjem reci cu ti da, moguce je, i to uopste nije mnogo.

Farbanje jednog branika od kola u akrilnu boju je 70e, u metalik 80e, a ima daleko manje posla nego na ovim plastikama ovde.

Nije farbanje ono sto ljudi misle da jeste.

Treba sve to lepo pripremiti i odraditi da bude pre svega lepo a i kvalitetno a da vremenom ne pocne da potanja git, spric git, da se pojavljuju brazde itd.

I jos nesto, manje vremena treba za pripremu i farbanje jednog auta nego jednog motora sa punim oklopom, verovao ili ne. ;)

Ma OK. I sam radim sa drugarom pripremu za farbanje motora i vidim koja je muka, ali i dalje tvrdim da je obicno farbanje motora, u jednu boju, MNOGO skuplje nego frabnje auta (kada bi to sveo na istu dimenziju. I mislim da nije toliko puta teze farbanje motora koliko je skuplje. Mislim da je to ipak ono "hoces motor (citaj luksuz), e onda plati. Tako je isto i za delove. Ne moze niko da mi objasni zbog cega bi delovi za motore bili skuplji ego za auto. Dve plocice za moj motor kostaju 25 evra, a cetiri za auto 30. Pritom ove za motor nisu mikroskopski male da bi bila skupa izrada

• U prolazu, 73 postova

Naucnik, hvala na savetima, tako cu i uraditi. Samo sto sam kontao da mi zamesaju boje, da kupim spric git (mislim da je dosta 3dl) i taj prajmer (2dl), posto imam solidan kompresor i neki kao polu profi pistolj. E sad posto je prednji blatobran od metala kontao sam da njega ne prelazim tim prajmerom, samo spric gitom.

Dzigorius, vidim da si iz NS-a, daj reci gde da kupim boje i sve sto mi treba jel cesto idem tamo.....???

• Svrati ponekad, 299 postova

gledaj to ovako...da bi pripremio ceo auto treba ti lupam 3 dana,da bi pripremio motor sigurno 4 dana,plastike se uvijaju,nekad se pred sam ofarbanje desi da vidis da je nesto "pokazalo" crticu ili nesto,promakne oku....kada bi farbao motor i auto istim bojama cena bi srazmerno razlicita...

ti uzmes jedan skuter,ofarbas za ceo svoj zivot,zadovoljan si i ok...malo si udisao gasove i nista strasno...farbar je osoba koje te gasove mora da udise svaki dan,pri svakom poslu...nije uvek lako izdrzati masku na licu sem kada dodje do farbanja,lakiranja.....zato je cena farbanja i skupa...ljudi koji ne razmisljaju i o zdravlju uradice ti ceo auto za 100e,kako?ne znam ni sam,ja sam jednom pokusao materijam da kupim za te pare i odustao... ;D ;D ;D

• U prolazu, 82 postova

prednji blatobran jer je metalni odradi prvo vodenom sve. pa onda spric gitom. i to je dovoljno

boje uzimaj i ostali materijal u BAST COLOR. tamo ja uzimam uvek.

to ti je negde u temerinskoj na onoj novoj raskrisnici. kad izaces iz mislim jovana cvijica, e tu je.

• Skuteras, 3705 postova

ti uzmes jedan skuter,ofarbas za ceo svoj zivot,zadovoljan si i ok...malo si udisao gasove i nista strasno...farbar je osoba koje te gasove mora da udise svaki dan,pri svakom poslu...nije uvek lako izdrzati masku na licu sem kada dodje do farbanja,lakiranja.....zato je cena farbanja i skupa...ljudi koji ne razmisljaju i o zdravlju uradice ti ceo auto za 100e,kako?ne znam ni sam,ja sam jednom pokusao materijam da kupim za te pare i odustao... ;D ;D ;D

Sto bi rekao nas narod, sto nije ucio za popa. I meni su ruke ceo dan u vodi pa se ne oslanjam na to i ne mogu to da naplatim koliko mislim da vredi. Meni nije zao to da platim, ako ce solidno da se uradi. Nedavno sam fvrhunsko farbanje celog auta platio 1000evra. I opet ne mogu da ukapiram zbog cega je za motor toliko skupo farbanje. Mozda sam glup. Izvinjavam se za OFF, necu vise postovati u ovoj temi

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Ni ja ne razumem zasto ja na svadbama placam slike izmedju 100 i 200 dinara a znam da tim ljudima caletov prijatelj razvija slike na veliko za nesto manje od 20 dinara. ??? ??? ???

Dzigorius, vidim da si iz NS-a, daj reci gde da kupim boje i sve sto mi treba jel cesto idem tamo.....???

Imas na vise mesta, kod mene u ulici je " Gabika " ima sve i svasta.....to ti je ulica Dimitrija Avramovica neznam broj...lako ces naci jer je to ulica desno od pizzerije Ciao......ako ne znas gde je Ciao pitaj i svi ce ti objasniti jer je to poznato mesto.....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja