sasha. 728 Napisano Januar 19, 2013 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan i meni (ni)su dva majstora cistili karburator pre malo manje od godinu dana, 130e koja su mogla da se upotrebe za joskin regler i vetrobran. kad sam vozio motor kuci od prvog 'majstora' poceo je da pada sneg koji se bas dugo zadrzao sta mislite o stavljanju guma 100 napred i 150 pozadi, koliko je preporucljivo? podiglo bi motor.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Januar 19, 2013 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto između ostalog forum tome i služi.. ne bi bilo loše da napišete gde ste terali sokoćala i zašto niste zadovoljni uslugom uz koliko $.. neka to drugima posluži kao reper u odlučivanju šta će i kod koga da popravljaju motor.. Motor sam po preporuci terao kod Zareta (plavi most) menjao mi je emulzione tube..i kao čišćenje karburatora.. to se i više ne sećam koliko je bilo.. ali nije mi napomenuo da bi valjalo i zameniti igle.. posle sam išao na zamenu ulja i kontrolu ventila.. to je bilo 7K din.. prošle godine.. Vrlo je sumnjivo šta je zaista radio.. on zna zanat.. ali od silnog posla pobrljavi.. uspeo je i da zaboravi da vrati gumicu od čepa na posudi za ulje.. a to sam video naTopoli.. ceo zadnji točak je bio okupan motulom.. Od tad motor poveravam Revoluciji.. ne bih ga menjao ni za brdo karamela.. jeste malo da voli da galami..ali vrhunski je majstor koji voli svoj posao.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Januar 19, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Tamo sam i video tvoju ST :-) Najavio sam se da cu kod njega oterati svoj Kle, pogledali smo zajedno moj motor i rekao mi je sa bi mogao da bude problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris ST 3 Napisano Januar 19, 2013 U prolazu, 36 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtz super tenera Prijavi odgovor kao problematičan VAZI !!! Sve razumeo! Mislim da cu skratiti bonove za 1,5 cm cisto da ne preterujem,a pri tom bi mogao i da podignem sediste malo, otprilike za 3 cm.To mu dodje onda to.Sto se itce onoga pre mene,bio nesto nizi od mene,al zato duplo tezi,pa je lako moguce da je nabio amortizer i sediste.Nikako da se pojavi S. tenera u N.Sadu pa da upredim,jbg ovde su jako retke..moracu do Beograda cim otopli,pa da uporedjujemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris ST 3 Napisano Januar 19, 2013 U prolazu, 36 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtz super tenera Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice karburatora meni je majstor uzeo 150 e za servis i ciscenje.Kada je izvadio membrane bile obe popucale,a neko ih lepio silikonom.Ovaj je porucio dve nove iz Italije,zamenio i uzeo 150 evrica.Koliko vidim stvarno su tako skupe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris ST 3 Napisano Januar 19, 2013 U prolazu, 36 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtz super tenera Prijavi odgovor kao problematičan A pre nego se upustiš u razvrcavanje fabričkih elemenata.. možda da prekontrolišeš i eventualno zameniš amortizer? Meni je u početku bila previsoka.. sad mi je taman jer sam između ostalog i sabio amortizer vozeći ful natovaren puno van puta.. a zbog toga oće i da naprsne ram.. nikako sa suvozačem na off.. ali kako da odbiješ u nekoj situaciji.. nikako na sedištu možeš dobiti osim na udobnosti i lepšem izgledu sigurno 2-3cm.. Zvao sam nekog lika iz Zemuna prosle godine da mi napravi sediste.Javio mi se i rekao da ima jako puno posla i da treba dugo da se ceka.Sve se zavrsilo na tome da ce se javiti,ali se nikad vise nije javio.Posle sam cuo da su bila dvojica pa su se razisli,jedan je ok,korektan,a drugi nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Januar 19, 2013 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Motor sam po preporuci terao kod Zareta (plavi most) menjao mi je emulzione tube..i kao čišćenje karburatora.. to se i više ne sećam koliko je bilo.. ali nije mi napomenuo da bi valjalo i zameniti igle.. posle sam išao na zamenu ulja i kontrolu ventila.. to je bilo 7K din.. prošle godine.. Vrlo je sumnjivo šta je zaista radio.. on zna zanat.. ali od silnog posla pobrljavi.. uspeo je i da zaboravi da vrati gumicu od čepa na posudi za ulje.. a to sam video naTopoli.. ceo zadnji točak je bio okupan motulom.. Od tad motor poveravam Revoluciji.. ne bih ga menjao ni za brdo karamela.. jeste malo da voli da galami..ali vrhunski je majstor koji voli svoj posao.. Ista prica, isto zapazanje. Takodje motor odrzavam kod Zareta i stvarno je ok i kao covek i kao majstor ali bas kao sto Vlajko kaze pocne da brljavi od previse posla. Naravno nenamerno, cak i sam ludi zbog toga. Gde je Revolucija, tj gde mu se nalazi servis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 19, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan sta mislite o stavljanju guma 100 napred i 150 pozadi, koliko je preporucljivo? podiglo bi motor.. Ne nikako... tj. može al može i prst u oko al' boli... 150ca staje na našu felnu ali ne može da napravi pravilan oblik "pečurke" tako da ne možeš da je koristiš u potpunosti (obaranje i sl.) tako da nema potrebe za time VAZI !!! Sve razumeo! Mislim da cu skratiti bonove za 1,5 cm cisto da ne preterujem,a pri tom bi mogao i da podignem sediste malo, otprilike za 3 cm.To mu dodje onda to.Sto se itce onoga pre mene,bio nesto nizi od mene,al zato duplo tezi,pa je lako moguce da je nabio amortizer i sediste.Nikako da se pojavi S. tenera u N.Sadu pa da upredim,jbg ovde su jako retke..moracu do Beograda cim otopli,pa da uporedjujemo. Sasvim ok, probaš i vidiš a mi smo tu, kad budeš svraćao samo se javi da idemo na neko piće i čašicu razgovora Sto se tice karburatora meni je majstor uzeo 150 e za servis i ciscenje.Kada je izvadio membrane bile obe popucale,a neko ih lepio silikonom.Ovaj je porucio dve nove iz Italije,zamenio i uzeo 150 evrica.Koliko vidim stvarno su tako skupe. Au druže... neću ništa da prokomentarišem na ovaj pasus... Membrane za Super Teneru a inače ih takođe pravi i Vidik sa foruma (mislim da je 10€ po komadu) .... Sa tim lepljenjem silikonom ti je tek napravio sa#$e jel taj silikon kada se otkači OBAVEZNO začepljuje dizne i posle pravi probleme u radu karburatora... Aj molim te, za bilo šta što ti bude pravilo problem na motoru napiši ovde čisto da vidiš tuđa iskustva, savete i cene... ps. što se tiče sedišta u pitanju je Boban iz Zemuna i ja za njega imam samo pohvale 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris ST 3 Napisano Januar 19, 2013 U prolazu, 36 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtz super tenera Prijavi odgovor kao problematičan Eeee...kud vas ranije nisam nasao.Ustedeo bih i para i zivaca, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Januar 19, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Zivce sigurno, a za pare ne znam... Neke Glinare se motaju nekim STenerasima po nekim pameeetima.... XD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshaljvi 37 Napisano Januar 20, 2013 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda Shadow vt 1100 , Pannonia 250, NSU Prima 175, Tomos APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, koliko kosta vizir kod Ivana i moze li bez motora da ga napravi? Ja sam mu slao par mailova ali ne odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 20, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan imam ja rezervne membrane za st,jos par komada,pa cak i rezevnih karbova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 20, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, koliko kosta vizir kod Ivana i moze li bez motora da ga napravi? Ja sam mu slao par mailova ali ne odgovara. Cene su ranije bile 30-40€ (ne znam da li je menjao), moj ti je savet da uzmes onaj "istureni" Dakar vizir sto je prvo Zexu napravio (imas slike u temi, pa prečešljaj) a što se meilova tiče, mogao si i dimne signale da mu šalješ isti je efekat, samo PP, mobilni ili lično :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Januar 20, 2013 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kasno Boki, već smo ih obezbedili. Hvala u svakom slučaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshaljvi 37 Napisano Januar 20, 2013 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda Shadow vt 1100 , Pannonia 250, NSU Prima 175, Tomos APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da stavim par fotografija moje tenere i mozda neko da vidi kako izgleda sa kineskim koferima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshaljvi 37 Napisano Januar 20, 2013 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda Shadow vt 1100 , Pannonia 250, NSU Prima 175, Tomos APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Slike su sa autoputa ka Ohridu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 20, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda sam trebao malo da smanjim fotografije možda :D (imaš besplatan program FastoneImage Viewer i sa njime možeš svašta nešto da radiš sa slikama ) inače motor ti super izgleda, baš očuvano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshaljvi 37 Napisano Januar 20, 2013 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda Shadow vt 1100 , Pannonia 250, NSU Prima 175, Tomos APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, smanjene su Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Januar 20, 2013 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nemam nameru da branim Ivana i da mu se slihtam, ali kad god sam mu poslao mejl odgovorio je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Januar 20, 2013 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Aman šta je teško okrenuti čoveka na mob.? Dobiješ sve informacije i dogovoriš kad da dođeš.. 3 vizira mi je napravio i ja sam zadovoljan..kao i mnogi drugi,, na teneri baš dobro dođe pošto diže vazduh iznad kacige.. a ne kao fabrički pravo u glavu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 20, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam nameru da branim Ivana i da mu se slihtam, ali kad god sam mu poslao mejl odgovorio je. hahahaha, vučeš me za jezik (ne zbog Ivana). To je zato što ti ne ideš na "one" sajtove pa ti meil koji ti pošalješ Ivanu njemu i stigne a neki kad pošalju verovatno pošalje u SPAM folder tako da primaoc nikad ne zna da je dobio meil :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Januar 21, 2013 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan na danasnji dan pre godinu dana smo se prvi put sreli 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano Januar 22, 2013 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko imao iskustva sa ovim "podloskama" za upravljac?! Da li vredi stavljati ovako nesto jer mi nizak upravljac i mislim da bi mi jedno 50mm odlicno leglo... Da nije mnogo?! Video sam da ima u prodaji, ali sta ja znam!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano Januar 22, 2013 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan I da li ima da se nabavi negde sledeca stvarcica?! Imam Givi Wingrack... Napravio bi alu kofere pa me zanima da li ima negde mounting kit za pravljene kofere a da pase na Wingrack?! Ili moze da se napravi neki?! Hvala vam drugari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 22, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko imao iskustva sa ovim "podloskama" za upravljac?! Da li vredi stavljati ovako nesto jer mi nizak upravljac i mislim da bi mi jedno 50mm odlicno leglo... Da nije mnogo?! Video sam da ima u prodaji, ali sta ja znam!!!! do 3cm neces imati problema sa sajlama (preko toga mozda oces mozda neces). Ja sam taj problem resio sa promenom kormana, stavio sam od starog Transalpa i on je visi od original ST za jedno 4cm i ne idu rucke na dole vec vodoravno (isti je i na Africi). Ja bi prvo probao sa kormanom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...