Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• ., 595 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere

i meni (ni)su dva majstora cistili karburator pre malo manje od godinu dana, 130e koja su mogla da se upotrebe za joskin regler i vetrobran. kad sam vozio motor kuci od prvog 'majstora' poceo je da pada sneg koji se bas dugo zadrzao :)

sta mislite o stavljanju guma 100 napred i 150 pozadi, koliko je preporucljivo? podiglo bi motor..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Pošto između ostalog forum tome i služi.. ne bi bilo loše da napišete gde ste terali sokoćala i zašto niste zadovoljni uslugom uz koliko $..

neka to drugima posluži kao reper u odlučivanju šta će i kod koga da popravljaju motor..

Motor sam po preporuci terao kod Zareta (plavi most) menjao mi je emulzione tube..i kao čišćenje karburatora.. to se i više ne sećam koliko je bilo..

ali nije mi napomenuo da bi valjalo i zameniti igle.. posle sam išao na zamenu ulja i kontrolu ventila.. to je bilo 7K din.. prošle godine..

Vrlo je sumnjivo šta je zaista radio.. on zna zanat.. ali od silnog posla pobrljavi.. uspeo je i da zaboravi da vrati gumicu od čepa na posudi za ulje.. a to sam video naTopoli.. ceo zadnji točak je bio okupan motulom..

Od tad motor poveravam Revoluciji.. ne bih ga menjao ni za brdo karamela..

jeste malo da voli da galami..ali vrhunski je majstor koji voli svoj posao..

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

Tamo sam i video tvoju ST :-)

Najavio sam se da cu kod njega oterati svoj Kle, pogledali smo zajedno moj motor i rekao mi je sa bi mogao da bude problem.

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: xtz super tenera

VAZI !!! Sve razumeo! Mislim da cu skratiti bonove za 1,5 cm cisto da ne preterujem,a pri tom bi mogao i da podignem sediste malo, otprilike za 3 cm.To mu dodje onda to.Sto se itce onoga pre mene,bio nesto nizi od mene,al zato duplo tezi,pa je lako moguce da je nabio amortizer i sediste.Nikako da se pojavi S. tenera u N.Sadu pa da upredim,jbg ovde su jako retke..moracu do Beograda cim otopli,pa da uporedjujemo.

• U prolazu, 36 postova

Sto se tice karburatora meni je majstor uzeo 150 e za servis i ciscenje.Kada je izvadio membrane bile obe popucale,a neko ih lepio silikonom.Ovaj je porucio dve nove iz Italije,zamenio i uzeo 150 evrica.Koliko vidim stvarno su tako skupe.

• U prolazu, 36 postova

A pre nego se upustiš u razvrcavanje fabričkih elemenata.. možda da prekontrolišeš i eventualno zameniš amortizer?

Meni je u početku bila previsoka.. sad mi je taman jer sam između ostalog i sabio amortizer vozeći ful natovaren puno van puta..

a zbog toga oće i da naprsne ram.. nikako sa suvozačem na off..

ali kako da odbiješ u nekoj situaciji.. nikako

na sedištu možeš dobiti osim na udobnosti i lepšem izgledu sigurno 2-3cm..

Zvao sam nekog lika iz Zemuna prosle godine da mi napravi sediste.Javio mi se i rekao da ima jako puno posla i da treba dugo da se ceka.Sve se zavrsilo na tome da ce se javiti,ali se nikad vise nije javio.Posle sam cuo da su bila dvojica pa su se razisli,jedan je ok,korektan,a drugi nije.

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Motor sam po preporuci terao kod Zareta (plavi most) menjao mi je emulzione tube..i kao čišćenje karburatora.. to se i više ne sećam koliko je bilo..

ali nije mi napomenuo da bi valjalo i zameniti igle.. posle sam išao na zamenu ulja i kontrolu ventila.. to je bilo 7K din.. prošle godine..

Vrlo je sumnjivo šta je zaista radio.. on zna zanat.. ali od silnog posla pobrljavi.. uspeo je i da zaboravi da vrati gumicu od čepa na posudi za ulje.. a to sam video naTopoli.. ceo zadnji točak je bio okupan motulom..

Od tad motor poveravam Revoluciji.. ne bih ga menjao ni za brdo karamela..

jeste malo da voli da galami..ali vrhunski je majstor koji voli svoj posao..

Ista prica, isto zapazanje. Takodje motor odrzavam kod Zareta i stvarno je ok i kao covek i kao majstor ali bas kao sto Vlajko kaze pocne da brljavi od previse posla. Naravno nenamerno, cak i sam ludi zbog toga.

Gde je Revolucija, tj gde mu se nalazi servis?

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

sta mislite o stavljanju guma 100 napred i 150 pozadi, koliko je preporucljivo? podiglo bi motor..

Ne nikako... tj. može al može i prst u oko al' boli... 150ca staje na našu felnu ali ne može da napravi pravilan oblik "pečurke" tako da ne možeš da je koristiš u potpunosti (obaranje i sl.) tako da nema potrebe za time ;)

VAZI !!! Sve razumeo! Mislim da cu skratiti bonove za 1,5 cm cisto da ne preterujem,a pri tom bi mogao i da podignem sediste malo, otprilike za 3 cm.To mu dodje onda to.Sto se itce onoga pre mene,bio nesto nizi od mene,al zato duplo tezi,pa je lako moguce da je nabio amortizer i sediste.Nikako da se pojavi S. tenera u N.Sadu pa da upredim,jbg ovde su jako retke..moracu do Beograda cim otopli,pa da uporedjujemo.

Sasvim ok, probaš i vidiš a mi smo tu, kad budeš svraćao samo se javi da idemo na neko piće i čašicu razgovora :D

Sto se tice karburatora meni je majstor uzeo 150 e za servis i ciscenje.Kada je izvadio membrane bile obe popucale,a neko ih lepio silikonom.Ovaj je porucio dve nove iz Italije,zamenio i uzeo 150 evrica.Koliko vidim stvarno su tako skupe.

Au druže... neću ništa da prokomentarišem na ovaj pasus...

Membrane za Super Teneru a inače ih takođe pravi i Vidik sa foruma (mislim da je 10€ po komadu) .... Sa tim lepljenjem silikonom ti je tek napravio sa#$e jel taj silikon kada se otkači OBAVEZNO začepljuje dizne i posle pravi probleme u radu karburatora...

Aj molim te, za bilo šta što ti bude pravilo problem na motoru napiši ovde čisto da vidiš tuđa iskustva, savete i cene...

ps. što se tiče sedišta u pitanju je Boban iz Zemuna i ja za njega imam samo pohvale :takoje:

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Honda Shadow vt 1100 , Pannonia 250, NSU Prima 175, Tomos APN 6

Pozdrav svima, koliko kosta vizir kod Ivana i moze li bez motora da ga napravi? Ja sam mu slao par mailova ali ne odgovara.

Pozdrav svima, koliko kosta vizir kod Ivana i moze li bez motora da ga napravi? Ja sam mu slao par mailova ali ne odgovara.

Cene su ranije bile 30-40€ (ne znam da li je menjao), moj ti je savet da uzmes onaj "istureni" Dakar vizir sto je prvo Zexu napravio (imas slike u temi, pa prečešljaj) a što se meilova tiče, mogao si i dimne signale da mu šalješ isti je efekat, samo PP, mobilni ili lično :D :D :D

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Honda Shadow vt 1100 , Pannonia 250, NSU Prima 175, Tomos APN 6

Evo i ja da stavim par fotografija moje tenere i mozda neko da vidi kako izgleda sa kineskim koferima :)

post-10537-0-26161800-1358685978_thumb.jpg

post-10537-0-77427500-1358685987_thumb.jpg

post-10537-0-84416900-1358685996_thumb.jpg

Mozda sam trebao malo da smanjim fotografije :(

možda :D :D :D (imaš besplatan program FastoneImage Viewer i sa njime možeš svašta nešto da radiš sa slikama ;) )

inače motor ti super izgleda, baš očuvano :takoje:

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Nemam nameru da branim Ivana i da mu se slihtam, ali kad god sam mu poslao mejl odgovorio je.0takoje.gif

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Aman šta je teško okrenuti čoveka na mob.?

Dobiješ sve informacije i dogovoriš kad da dođeš..

3 vizira mi je napravio i ja sam zadovoljan..kao i mnogi drugi,, na teneri baš dobro dođe pošto diže vazduh iznad kacige..

a ne kao fabrički pravo u glavu..

Nemam nameru da branim Ivana i da mu se slihtam, ali kad god sam mu poslao mejl odgovorio je.0takoje.gif

hahahaha, vučeš me za jezik (ne zbog Ivana).

To je zato što ti ne ideš na "one" sajtove pa ti meil koji ti pošalješ Ivanu njemu i stigne a neki kad pošalju verovatno pošalje u SPAM folder ;) tako da primaoc nikad ne zna da je dobio meil :lol: :lol: :lol:

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat)

64506295.jpg

Da li je neko imao iskustva sa ovim "podloskama" za upravljac?! Da li vredi stavljati ovako nesto jer mi nizak upravljac i mislim da bi mi jedno 50mm odlicno leglo... Da nije mnogo?! Video sam da ima u prodaji, ali sta ja znam!!!! :zvizduk:

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat)

I da li ima da se nabavi negde sledeca stvarcica?! Imam Givi Wingrack... Napravio bi alu kofere pa me zanima da li ima negde mounting kit za pravljene kofere a da pase na Wingrack?! Ili moze da se napravi neki?!

Hvala vam drugari

Da li je neko imao iskustva sa ovim "podloskama" za upravljac?! Da li vredi stavljati ovako nesto jer mi nizak upravljac i mislim da bi mi jedno 50mm odlicno leglo... Da nije mnogo?! Video sam da ima u prodaji, ali sta ja znam!!!! :zvizduk:

do 3cm neces imati problema sa sajlama (preko toga mozda oces mozda neces). Ja sam taj problem resio sa promenom kormana, stavio sam od starog Transalpa i on je visi od original ST za jedno 4cm i ne idu rucke na dole vec vodoravno (isti je i na Africi). Ja bi prvo probao sa kormanom ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja