Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Hvala Popsy :)

Dobro je da vidim kako to izgleda i na vasim motorima i cenim trud ali bi mi mere dobro dosle. Hteo bi da odradim sam, jer imam vec materijal (prohron) i argonski aparat, a i vrlo pedantnog i dobrog majstora(jes da nije pravio do sada kres barove za motor ali mislim da nece biti nikakav problem) a i treba nam neka zanimacija dok ovo zimsko vreme ne prodje, tako da.... bilo bi lepo da neko posalje mere ako nije problem.

Hvala unapred :)

ajde videću da premerim mada ne znam koliko će ti značiti jel mora da se radi na motoru (ali čisto da imaš predstavu). Takođe još jedna napomena. Ovi kreš barovi su se meni izvrsno pokazali u exploataciji :bicikl: sa prednje strane se kače na flah koji upija udarac tj. dozvoljava da se krash bar uvije a ne ram ;)

Problem kod ovog kreš bara je što je relativno blizu plastika (ne zbog pada) nego prilikom bilo kakvih operacija gde se skida bočna plastika potrebno je skinuti i kresh bar... da bi to rešio kod sebe sam napravio malu izmenu. Isekao sam cev koja ide ispod plastike i na nju navario "bajonet" tj. šipku koja odgovara unutrašnjem preseku cevi i ulazi u drugi deo cevi... tako da prilikom skidanja kresh bara se skieda šraf sa flaha i donja dva sa ušica i izvuče se kreš bar... slikaću ti i to ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Jooj hebem ti indikator brzine , dobra stvar....al za lampicu rezerve goriva, para bih dao ...ovako moram na svakih 300 km da sipam pun 1zvizduk.gif

• Podržavam 1

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Zbog zime i nekih radova nisam forsirao majstora.. čekali se dosta i lančanici..

da, uspeo je i taj šraf koji drži prednji lančanik da oblajzni.. ali ono što je najbitnije i zbog čega nije hteo da pali po ladnoći je rešeno..

citat: " Samo da ti kazem...prestelovao ventile i upalio je na pogled ...." :moto3:

E to me je baš obradovalo danas :D

• Podržavam 1

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: xtz super tenera

post-20218-0-26932600-1357781774_thumb.jpgpost-20218-0-87298100-1357781732_thumb.jpgpost-20218-0-41430700-1357781676_thumb.jpgpost-20218-0-70983200-1357781635_thumb.jpgpost-20218-0-37069900-1357781585_thumb.jpgpost-20218-0-44990000-1357781529_thumb.jpgpost-20218-0-65813600-1357781485_thumb.jpgpost-20218-0-80197200-1357781443_thumb.jpg

Komšo svaka čast! ovako nešto je i meni u planu da odradim :)

Pa ajde.Samo pozuri jel dugo to traje! Ako negde zapne dodji do Klise,bar smo blizu.A imas i onog u Futogu sto plastificira!

• ., 595 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere

@ VladaSD: ;)

postoji li resenje za brze sipanje poslednja tri litra?

cek, ima li uopste jos neko problem sa pravljenjem reda iza sebe na benzinskoj pumpi kad puni do cepa..

jok bre... pridigneš malo pištolj i to je to... doduše ne znam šta je tebi do čepa... ja punim do one "linije" koju vidiš kada pogledaš kroz otvor rezervoara :D onda uvek znam da sam do istog vrha sipao ;)

• Podržavam 1

• ., 595 postova

ako sam te dobro razumeo: kad sipam preko linije koju pominjes benzin sidje, dopunim - sidje, i tako 3 litra. samo sto ne sipam tako, nego izvucem skroz pistolj i skroz polako (jedva se okrece brojcanik za litre na pumpi) sipam poslednja oko 3 litra, to moze da potraje..ne znam koji bi mogao da bude uzrok pa mogu samo da lupam, tipa da nije zacepljen odusak (rezervoar mi je zardjao do cepa), ili da li bi pomogao centralni stender..

i ja uglavnom sipam kao ti kad mi ne treba skroz pun rezervoar, a kad sam tanak sa parama opalim nule na brojcaniku i racunam: 1000din benzina = 100km voznje :)

To je normalno..slično je i na kolima.. to je bitno samo zbog tačne računice potrošnje..

i ja sipam do crte.. dovoljno..

pa na 200-300 km opet

trebalo bi da ful pun pređe 400 do 500 km...

• Podržavam 1

• ., 595 postova

uh, 'malo' duze traje nego na kolima...

u pravu si i za merenje potrosnje, dok sam merio trudio sam se da napunim skroz, mnogo dugo traje pa sada to retko radim, VladaSD je pomenuo punjenje rezervoara pa sam se setio

i ja tako nekako kao ti, na 240-250km trazim pumpu, najvise do sad sam presao 270km (ne vozim na rezervi zbog zardjalog rezervoara) od sipanja do sipanja

Nije dobro kad ne radi rezerva.. iako je ne koristiš, ponekad okreni slavine da ne zapeknu od konstantno otvorenog položaja.. a ako imaš rđe.. rezerva te neće spasti..

nego sredi to, ili bar onaj mali filter sa magnetom za rđu..

• Podržavam 2

• ., 595 postova

zatvaram slavine kad ne vozim, valjda nece da zapeknu..

imam fradov alu filter, vise ljudi mi ga je nahvalilo pa sam taj stavio, kazu da ne propusta rdju. odradicu ciscenje rezervoara jednom samo ne znam kad :D

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Ima li ko membranu za karburator?

Znam ko radi i sve šeme i kombinacije, ali reko da pitam ovde da li neko ima jednu da mu ne treba?

Spremamo jednog novopečenog člana za sezonu, al ne zna mukica u šta se upustio.

Hvala.

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: XTZ 750 Super Tenere

Jooj hebem ti indikator brzine , dobra stvar....al za lampicu rezerve goriva, para bih dao ...ovako moram na svakih 300 km da sipam pun 1zvizduk.gif

Ja ugradio lampicu za rezervu pre par meseci i mogu da kazem da meni znaci. Radi bez problema. Imas tu negde na forumu.

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: xtz super tenera

Ljudi jel moze jedno pitanje?Imam tacno 2.oo m,pa mi Tenera deluje malo ko biciklic.Pokusao sam na sve nacine da je podignem,ali nekako ne mogu da nadjem ni jedno resenje,a da pritom negde ne zapinje zadnji amortizer.Koliko vidim spominjete neke dog bonove pa me interesuje da li bi sa njima resio problem.Mislim da bi u ovom slucaju trebalo staviti manje ali nisam siguran i gde to moze da se nadje?Hvala unapred!

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Dogbon-ove ćeš teško naći za ST da kupiš. Jedino da skineš postojeći i da odneseš kod dobrog metalostrugara da ti odradi od kvalitetnog materijala veličinu koja tebi odgovara. Pogledaj u temi o KLE 500, tu je neko skoro radio dogbon-ove kod metalostrugara...

Dogbonovi su bukvalno dva flaha (od čelika podrazumeva se) kojim je kraj amortizera spojen sa zadnjom viljuškom

so1q4h.jpg

male_IMAG0144.jpg

Na Super Teneri izgledaju ovako

male_IMAG0116.jpg

Matematika za njih ugrubo ide ovako... na 1 cm produženja dogbona spušta se motor za 3cm... znači ako bi napravio nove dogbonove kraće za 1-2cm dobio bi 3-6cm u visini sedišta... Iskren da budem više od 2cm ne bi skraćivao dogbone da ne bi izgubio na ciklistici jel verujem da su ti već vile izvučene do kraja. Takođe pogledaj da sedište nije "smanjivano" ako ti je motor bio kod nekog nižeg vozača koji je na taj način "spustio" visinu motora. To lako možeš srediti kod Bobana (imaš temu Boban sedišta)...

Znači nađi metalostrugara da ti ih napravi (ali upamti da ti uradi od kvalitetnog čelika) i javi šta si napravio ;)

A pre nego se upustiš u razvrcavanje fabričkih elemenata.. možda da prekontrolišeš i eventualno zameniš amortizer?

Meni je u početku bila previsoka.. sad mi je taman jer sam između ostalog i sabio amortizer vozeći ful natovaren puno van puta..

a zbog toga oće i da naprsne ram.. nikako sa suvozačem na off..

ali kako da odbiješ u nekoj situaciji.. nikako

na sedištu možeš dobiti osim na udobnosti i lepšem izgledu sigurno 2-3cm..

Taman oteram motor na servis, pade sneg... Auuuuu.... Valjda nece dugo...

Ja apstiniram baš dugo bez motora.. i kada mi konačno javi dođi po sokoćalo.. sneg do kolena.. nego dobra stvar je što od sutra kažu otopljenje :D

A inače razlog zašto mi nije palio motor po ladnoći su načisto raštelovani ventili..

Prvo je sumnjano na karburatore i ostalo.. ali posle svega, uzrok je bio taj..

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat)

A meni spoj vise "kvarova"... Glavio sauh, rastelovani ventili, karburatori u katastrofa stanju (iako su bili kod "majstora" na ciscenju), lanac bregaste i spaner... Prvo nije htela da radi. Upalim je jedva a ona trokira, davi se... Katastrofa.... A bio sam u servisu na ciscenju i stelovanju karburatora, a oni ocistili NISTA... Tako je kada ne slusam druge u koji servis da idem... A to su poslovi koji moraju u servis... Numem ja to da cackam...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja