Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 312 postova
  • Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g.

Neznam tačnu adresu,nisam lično bio,sam iznajmio prikolicu,a čovek reče da je bilo dosta brzo,isti dan gotovo,negde od bogoslovije,pa preko mosta prema pančevu! Neki AMS centar,ako sam dobro zapamtio.

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3156 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
A što na carini, carina nema veze sa tim, ti možeš da cariniš ali ne možeš da dobiješ AMSS potvrdu zar ne ?
Ma na njih sam mislio

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: Peugeot Elyseo, Yamaha Super Tenere
On 10. 1. 2026. at 15:37, RoadLord je napisao:

Pozdrav drugari, drago mi je sto je ova tema i dalje ziva ( na zalost ne u toj meri kao pre koliko vidim ali dobro). Hocu da kupim teneru 750 tj u pregovorima sam vec. Ja sam je gledao vec i provozao. Upalila je relativno brzo posle stajanja od vise od mesec dana (po prici prodavca). Nije bilo crnog dima, ni plavog vec blago belicastog ali bilo je i hladno tako da cenim da je kondenz. Sto se tice voznje povlaci ok, mada s obzirom da je to prva koju sam probao ne znam da li je to bas ok ili ne. U motoru nista ne lupa  i cakce, prodavac kaze da je masina TOP ( koji prodavac to ne kaze iskreno :D ).  Kod kretanja cuje se kao da udari malo sad  i oseti se, e sada da li je lanac ili nesto drugo ne znam mada lanac izgleda labavo. (mene je samo strah da nije varen onaj pogonski zupcanik). Sto se tice potrosnje kaze da je oko 7ice ( sto verujem da ukazuje na potrosene em. tube ili nesto drugo to ne znam). Rekao mi je da treba da se uradi servis ulje, filteri.  Sto se tice estetike nije strasno mada mu treba malo da se upicani.  Jel postoji nesto na sta bi trebao da obratim paznju priliikom kupovine ovog motora? Hvala

Prodajem ja svoju, otisao preko pa mi nije potreba da motor stoji kod kuce

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Yamaha xtz 750 (za neki dan), Tomos T12
Pre 2 sati, Beovulf je napisao:

Pisao sam ti na private da ne spamujemo grupu.

• Zainteresovan, 716 postova
  • Motocikl: XTZ 750
Pre 11 sati, Beovulf je napisao:

Alo bratac, daj oglas ovde...da je vidimo

• Drug član, 3013 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
On 1/24/2026 at 7:50 PM, živke said:

@bdada @triton gde to konkretno može da se meri ? Dajte neki kontakt (ja sam iz Niša pa ne mogu eventualno lično da odem). Mada reče mi čovek koji se time bavi , tj uvozi veliki broj motora da nema ništa od toga, da zaobiđem. 

Inače zapao mi za oko jedan lep primerak sa malom km na licitaciji, ali prodaje se kao neispravan. Ako dobro razumem (prevod) on vergla, kompresiju ima dobru, menjač šalta, ali ne pali. To ne zvuči kao neki veliki problem mada nikad se ne zna.

Doduše dugo je stajao ispod 300 chf, sada već preko 600, pitanje je koliko vredi dati za ovakav primerak uz sve potencijalne komplikacije. 

clipboard_image_b5beed920534e3865be78bb062ec7443.thumb.jpg.45c51e6f07c97c7f6894f53e7cbd291d.jpg

Nije bilo neko interesovanje, ali da napišem, možda nekom bude značilo. 

Razgovarao sam sa ljudima iz AMSS tehničkog pregleda Progres tamo na Pančevačkom putu, i moguće je registrovati motore iz CH koji imaju upisanu smanjenu snagu, obično 25kw. 

1. Uzima se potvrda od Barela (za slučaj Yamahe) da je blokada skinuta. Može i neki drugi servis ako Barel nije u mogućnosti da izda potvrdu. Nisam zvao da pitam za cenu.
2. Zakazuje se merenje snage na valjcima i radi se petkom. Cena je 150 evra, ali caka je da ne sme da bude više od 8% odstupanja. Dakle za ST od 51kw ne sme da pokaže manje od 47kw. Sad veze nemam u praksi kako to ide i koliko može da pokaže motor preko 30 god star ...
3. Sa rezultatima merenja i potvrdom od servisa se uzima AMSS uverenje kao da je od starta upisana normalna snaga.

E sad - i sve ostalo je poskupelo. Dovoz za ovaj motor je 400 evra a carina, AMSS uverenje i ostalo 725. Tako da on lagano ide preko 2000 evra što mi ipak nije bilo toliko zanimljivo :)

Promenio član živke

• drrmrr, 774 postova
  • Motocikl: projekat rinfuz ;)

Mozda ce ti traziti i da je izmeris na vagu. I da das 2 potvrde. Jednu o tehnickim karakteristikama agregata, a drugu da je Yamaha saglasna i da je i uvoznik( Barel) saglasan da je motor "fabricki" na 25kw. A mozda te i preskoci taj sex. I to izadje oko 100e cini mi se. To se placa Agenciji, BArel i Yamaha ne traze novac koliko znam. Ne znam da li jos uvek priznaju Dekru, ranije je i to moglo. 

Promenio član Gvozden

• Drug član, 3013 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@Gvozden neću licitirati za ovaj motor kao što rekoh, ali poenta ove priče je da se upiše u AMSS prava snaga tj 51kw. Ne treba ti potvrda od Barela da je fabrički na 25 jer takav motor ne postoji. Od njih ti treba samo potvrda da su "skinuli" blokadu jer je svakako u 99% slučajeva skinuta.

• drrmrr, 774 postova
  • Motocikl: projekat rinfuz ;)

Mislim da nisi u pravu ali ok. Drug godinama mi stoji jedna tenera zbog papirologije i prosao sam sva moguca sranja koje su su ovi nasi smisli. A dao sam diplomski iz tehnickog pregleda vozila i znam zobs napamet. Ovo je cirkus sta se radi. Ne mogu da urade homologaciju i traze dokumentaciju koja nigde u svetu ne postoji (kao poseban dokument). A motor kao takav postoji(25kw), isto kao i verzije sa drugacijim svetlosnim grupama. Drugaciji su npr. farovi za englesku , drugaciji za eu, drugacije sijalice i .... Nisu ista sociva levo i desno, ali da ne idem u sitna crevca.. Elem komplikovano je , ali nije nemoguce. Za ubacivanje agregata manje snage ili "drugacijeg" ako sve ovi prvi dozvole, traze i da je to uradio ovlasceni servis. pored onog neverovatnog vaganja, ma cirkus

Promenio član Gvozden

Danas malo da ga cimnem i puce mi ovaj spaner. Pojma nemam kako nisam dotegao sraf na osovini tocka, a sve spakovao cak i vozio posle toga jer zadnji put sam popustao kada sam lanac mijenjao. Sreca pa pred kucom se desi. Nije mi bio problem napraviti drugu plocicu ali eto sad ostah bez original dijela 39f02de4624540775ed9715ace213009.jpg6654317ee9dfd50aaa9301deaf2df681.jpg627ee74ba6c50f78e254edf938f14d09.jpg670cbd189edcb0acfca1b9d7d6ecab19.jpg2e9ec4dbe4cbae9a9cfb0a84bd05eccc.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2051 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere
Pre 5 sati, Bigor je napisao:

Danas malo da ga cimnem i puce mi ovaj spaner. Pojma nemam kako nisam dotegao sraf na osovini tocka, a sve spakovao cak i vozio posle toga jer zadnji put sam popustao kada sam lanac mijenjao. Sreca pa pred kucom se desi. Nije mi bio problem napraviti drugu plocicu ali eto sad ostah bez original dijela emoji35.png39f02de4624540775ed9715ace213009.jpg6654317ee9dfd50aaa9301deaf2df681.jpg627ee74ba6c50f78e254edf938f14d09.jpg670cbd189edcb0acfca1b9d7d6ecab19.jpg2e9ec4dbe4cbae9a9cfb0a84bd05eccc.jpg

30725012_1867329619997682_3527344382644584448_n.thumb.jpg.dae9b6502a9966708dda323e6449c77c.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Drug član, 1706 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750
On 1/25/2026 at 1:10 PM, Beovulf said:

Daj neke slike Baki da je malo kritikujemo :)

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Yamaha xtz 750 (za neki dan), Tomos T12

Nasao sam posebno temu vezano za Novolin motor a citao sam i ovde. Ovde je istina trebalo bas dosta vremena da se izlistaju ove silne strane.

• Sviđa mi se 1

Malo sam izdigao korman da mi ledja budu sto ispravljenija. Osjetna razlika dok vozim stojeci, lakse je. Sjedeci treba malo da se naviknem jer nije vise onaj centar gdje je bio ali mislim da prva voznja to resava. E dok manevrisem u mjestu mi je malo neobicno i cini mi se teze. 65cae00d536bc1a9d56a843d83cd0f34.jpg65e09ddcf5189c17ece69a808ed0db91.jpga378491eee32e3c0402777d7fa2c08c7.jpg60b8b2b125e6415c3dc5633b8168eda0.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja