Bigor 7665 Napisano April 26, 2021 Drug član, 2940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se juce pred vece vidim s Popsijem i bas se uhvatimo i te teme o hidraulicnom kvacilu za Pantu. On mi predlozi neko koje se bas podesi na oglasima i ja cim sam stigao kuci posaljem mu poruku da smo pronasli resenje ne znajuci za slucaj ali eto ne dade mu se ta zadnja voznja. Neki dan kada sam bio kod njega vidjeo sam da je dobro oslabio ali opet cim sam ga zovnuo da sam ispred, odmah se nacrtao pored motora i skidao ceradu s njega kao da mu nije nista, planirao da dodje do mene u Sunce da ga registruje ovih dana, pa na voznju jednu ako sredimo kvacilo i bas sam mislio da ce izdrzati duze jer je samo o toj voznji pricao, uopste nije kukao na bolest. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano April 26, 2021 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Junak!!Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano April 27, 2021 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Saucesce porodici. Jako mi je zao sto nismo uspeli bar jednom da se provozamo zajedno. Ali prva sledeca voznja ce biti posvecena tebi komso. R.I.P.Sent from my LG-K420 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2561 Napisano April 27, 2021 ODUSTO OD DIJETE, 2636 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Znam ga jako dugo, odrasli u istom kraju, velik borac do poslednjeg dana. R.I.P Panto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano April 27, 2021 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Pa bilo bi lepo da saznamo datum sahrane i i da se organizujemo da na sahranu recimo dođemo motorima, tako smo našem drugaru prošle godine na bežanijskom groblju nas desetak on je bio naš majstor, popravljao je motore i vozio se sa nama i umro je prošle godine i došli smo na sahranu i onako u povorci smo svi lagano lagano ga ispratili na na motorima lepo je bilo i tužno. Mislim da bi naš Panta to voleo. Super ténéré 750 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5511 Napisano April 27, 2021 Drug član, 1978 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Tuga... Nisam ga poznavao a žao mi je kao da mi je bio prijatelj. Šteta što nije uspeo tu poslednju vožnju da izvoza Neka su my široki putevi nebeski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 27, 2021 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Neka mu je laka crna zemlja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7665 Napisano April 28, 2021 Drug član, 2940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Danas mi s nesto iskundacilo na poslu, pa rekoh da kada vec ne radim probam sinhronizovati karburatore. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano April 29, 2021 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, ja gledam tu trenutnu situaciju i vidim dve strafte jednu manju i jednu vecu i to je to. A dal to valja il ne i sta to govori morace neko da mi elaborira hahahahaha.E da, vidim i dosta lajkova sto znaci da je sigurno nesto dobro pre nego loseSent from my LG-K420 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7665 Napisano April 29, 2021 Drug član, 2940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jedna veca, jedna manja znaci da karburatori nisu dovoljno sinhronizovani. Ja sam mislio da sam odradio sinhronizaciju na leptirovima mijernim listicima ali @ThePainkiller mi je pojasnio da se vremenom cilindri pocnu razlikovati zbog istrosenosti i da je najpouzdaniji nacin vakumiranje, pa neka on malo bolje objasni ako ga ne mrzi. Opet mi i @Popsy isto potvrdio i rekao da je ovo sa uljem najtacnije. Ja iskreno mislim da sam dobio jos malo na mirnoci motora i malo je starniji cini mi se, malo finije prihvata gas. Opet nisam ga ni vozio zbog kise, samo probao po ulici, pa cu tek da vidim kad negdje krenem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 30, 2021 (promenjeno) Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Sinhronizacija karburatora se radi da bi svaki cilindar na agregatu, u svakom momentu, dobijao određenu količinu goriva da jednako rade. Na svakom agregatu, koji ima više od jednog cilindra, da bi ravnomerno radio, potrebno je raditi sinhronizaciju karburatora, a time mi ustvari podešavamo koliko će koji karburator da daje goriva u cilindar u odnosu na drugi karburator. Vremenom dolazi do habanja unutar cilindra, dolazi do raštelavanja ventila, skuplja se garež na usisima i nije dovoljno samo podesiti otvorenost leptira na karburatorima na istu meru, već mora da se uradi sinhronizacija, ili kako to neko popularno zove - vakuumetrija. Pre same sinhronizacije karburatora, oni se moraju očistiti, prekontrolisati da li je nešto za zamenu od potrošnih delova (o-ringovi, iglice, tube, sauh...), pa potom prekontrolisati i naštelovati ventile, prekontrolisati svećice (i po potrebi ih zameniti), prekontrolisati kablove i kape svećica, prekontrolisati filter vazduha (takođe po potrebi zameniti), zameniti filter goriva (ukoliko ga ima), prekontrolisati pumpu goriva. E tek kad se to sve uradi kako treba, tek se onda radi sinhrinizacija kao finalno štelovanje. Ja koristim manometre za sinhronizaciju, ali se ona radi i na ovaj način kako je kolega Bigor odradio... Sinhronizaciju ne bih preporučio da radi neko ko nema malo veće znanje oko motora, tj. oko samog štelovanja karburatora (i ostalog), jer ukoliko se sinhronizacija ne odradi kako treba (ili bilo koji korak pre same sinhronizacije) motor će raditi katastrofalno i možete napraviti još gore nego što je bilo pre nego što ste počeli sa radovima... Evo jedna od mojih prvih pokušaja sinhronizacije na tadašnjem TDM-u: A evo i na Suzuki Banditu (ovaj put sa manometrima): Promenio April 30, 2021 član ThePainkiller 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano April 30, 2021 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Aaaaaa sad sam shvatio. Znaci Gorane tebi je tenera kad dodas gas vukla u desno ko bmw zbog toga sto je desni karb dobijao vise goriva a samim tim je i bolje vuko, jel tako.?Super ténéré 750 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7665 Napisano April 30, 2021 Drug član, 2940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako, sad sam ko strijela Evo sad napravih jedan manji djir, pa moze se reci da bolje prima gas na manjim obrtajima ali krajnja snaga kao i prije. Bar ne osjetim da sam nesto dobio po tom pitanju.Vec ko sta sutra radi, kakvi su vam planovi?Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano April 30, 2021 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam nikakve planove, otvoren sam za predlogeSuper ténéré 750 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano April 30, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Bigor said: Vec ko sta sutra radi, kakvi su vam planovi? Isplanirali su me da budem 12h na poslu sutra i prekosutra A zreo sam za neku vožnjicu lepšu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7665 Napisano April 30, 2021 Drug član, 2940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sta znam, mogli smo se naci, pa makar negdje na pice u okolini Bg ako nista drugo.@marko07 kakav si ti s vremenom da se vidimo i da uzmem onaj poklopac da ne mislim vise o tome?Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko07 282 Napisano April 30, 2021 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost dosta knap, generalno ne znam gde bijem ovih dana.Ali ajde dogovarajte se pa cu nekako da vidim da banem ako ništa bar na kratko da se vidimo Sent from my SM-N985F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano April 30, 2021 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Markoni je l' legla kinta za poklopac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko07 282 Napisano April 30, 2021 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sad vidim da jeste, ne stiže sms a nisam proveravao Stanje-nije trebalo preko cifre Sent from my SM-N985F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano April 30, 2021 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan E jesam se pretrgao. Ako dodaš kintu imaćeš za kafu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano April 30, 2021 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Vojo jesi ti slobodan sutra da se provozamoSent from my LG-K420 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9963 Napisano April 30, 2021 Drug član, 1489 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam za vožnju uvek spreman! Nisam hteo sam da se javljam i preporučujem pošto mi je žao da vas limitiram po pitanju izbora terena za vožnju. Ipak su vaše mašine sposobne i za neki lagani off a moja Yamaha je malo izbirljivija po pitanju podloge. Ako planirate nešto po asfaltu rado bih se priključio i ako oklope još nisam montirao. Hvala Deki što ste me se setili! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7665 Napisano April 30, 2021 Drug član, 2940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja sam realno vise za druzenje, i voznju negdje ne previse daleko od Bg jer nemam citav dan. Ova moja mi samo smislja sta cu raditi, njoj dosadno, pa mene organizuje A spreman sam ko zapeta puska Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kovinac78 10 Napisano April 30, 2021 U prolazu, 32 postova Lokacija: Kovin Motocikl: ex XTZ 750 SuperTenere, now Suzuki V-Strom 650 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Baš me nadjoste da sam u organizaciji, ništa ovaj put. Uzgred obišao sam Zagajička brda kako bih utvrdio rutu. Teren i nije nešto preterano off ali ima momenata. Priroda, konfiguracija terena, vidici i sve ostalo je savršeno samo hladovina manjka. Kada budete "smeli" da dodjete javite se. Narednih mesec dana će biti super jer neće biti paklenih vrućina, a za posle će biti mučno nama sa opremom a i "babama". 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Maj 1, 2021 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan @bajker71 nisam ni ja za pravi off, meni i taj lagani zajeb hahaha. Pre neki dan se provozo preko neke trase nekog puta u pripremi za izgradnju, samo zemlja bila, doduse sa stvrdnutim kolotrazima od kamiona, zajebano mi bilo kad nisam rokno par puta na 500m. Tako da bez brige sto se tice voznje.A tebe sam imenom prozvao jer znam da ne vozis kamilu ali motori su nam generacijski i fabrički bliski pa zbog toga a znam i da pratis temu tako da osecaj se naravno pozvan za sve dogadjaje u najavi. Kao i svi ostali bez obzira na veru, rasu i sektu. A sto se zagajickih brda tice@kovinac78 tebe drzimo za rec da nas provedes kroz taj region. Super ténéré 750 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...