el classico 6029 Napisano April 28, 2015 Drug član, 4135 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Wilbersove opruge, naravno da moras da izvadis tih 12 cm cevi jer su duze opruge i gusce namotane. Izvini ali razina nzm sta je.......... predpostavljam gustina ulja........ sto je ulje gusce to je manji bound (tj manje vila ode u gornji polozaj) da kazemo manje se skupi.... tj teze prolazi iz komore u komoru ulje i ti dobijas efekat tvrdje vile. 5 W ulje u kombinaciji sa ovim oprugama je super za off ali malko mekanije za on........... maksimalna gustina ulja sa ovim oprugama je 10w po proizvodjacu, preko toga dobijes toliko tvrdu vilu da komotno mozes da je zamenis sa metalnom sipkom (i to sam probao) Ako mislis da ih kupujes a ne vozis off sipaj 10w i teraj....... ako vozis off sipaj 5w i bice ti isto kao i sa klasicnim vilama samo na off-u dobijas brzi rebound, sto ti drzi tocak "stalno na zemlji" Nzm koliko sam ti dobro objasnio Hvala ti shumar na detaljnom odgovru, razina=nivo. Dakle, šta dobijem kad ulijem manje ili više ulja u vile?? Ostalo mi je sve jasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano April 28, 2015 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan e to nzm.......... to nikada nisam probao....... kontam da sta god radio sa nivoom ulja, on bi trebalo da bude isti u oba stapa. E sta se desi sa viskom ili manjkom, mislim da kad ga ima vise vila ne moze da ode u krajnji gornji polozaj..... tj da se skupi skroz dokle je predvidjeno a kada je nivo ulja nizak valjda je premekana i onda nema pravila koliko ce da ode gore kad udari u kamen i prebrzo se vraca dole pa udara u onaj da kazemo granicnik doke treba da se izvuce. Jednostavno ne radi lepo kako bi trebao amortizer (vila) da radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6029 Napisano April 28, 2015 Drug član, 4135 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedan put hvala puno. Jedna progodna slika: Iordanis Stasinos, el grecco. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare015 12 Napisano April 29, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan ok shvatio sam,moja voznja je mozda da kazemo30-40%off a ostalo asvalt.tako da sad neznam sta da radim sa vilama. gde da potrazim lanac bregaste moram da menjam dosao je do kraja skrozzzzzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Sebeški 958 Napisano Maj 5, 2015 Sindikat Samostalni Jahač, 362 postova Lokacija: nacionalni park"Sebeš" Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan ok shvatio sam,moja voznja je mozda da kazemo30-40%off a ostalo asvalt.tako da sad neznam sta da radim sa vilama. gde da potrazim lanac bregaste moram da menjam dosao je do kraja skrozzzzzz Pokusaj kod njih,ja sam svasta od delova za ST uzimao,ok su sa cenama,sve salju brzom postom MOTO-BIKE Petra Drapšina 8A, Kać 409369 Телефон:021 6210759 http://www.motobikeshop.rs/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Carlo Gambino 79 Napisano Maj 6, 2015 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd NBG Motocikl: Yamaha XTZ 750 ; Husqvarna TE 610e, RD07 Prijavi odgovor kao problematičan imas bre kod onog u Trsteniku ili Uzicu sada sam vec zaboravio .. ja sam uzimao od njega sto bi popsy rekao lanac od kawasakia za super teneru mislim da me je kostao 70 evra. pokusacu da nadjem broj pa cu ti poslati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Maj 6, 2015 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan MOTO-BIKE Petra Drapšina 8A, Kać 409369 Телефон:021 6210759 Morse 60eu ja uzeo pre nekoliko dana. Salju brzom postom pouzecem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Maj 10, 2015 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan ja imam jedan do pola potrosen...... zamenjen jer sam otvarao sve da uradim servis....... ako ti igra uzmi nosi........ meni ne treba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Maj 13, 2015 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Toliko mi se isteglio/deformisao lanac (zlatni DID) dobio je aksijalni rad , da je poceo da glodje prednji zupcanik u spoljnoj strani...... kada pogledas, zategnutost lanca i izgled velikog-zadnjeg lancanika...sve na oko izgleda perfektno. Kad sam otvorio dekl...imao sam sta da vidim..... jedino sam primetio u poslednje vreme, zveckanje u manjim obrtajima, ostalo nista nije davalo ni jednu naznaku da se to desava. Na svu srecu uvek se potrudim da uradim sto detaljniji pregled motora , pred duzi put..... uhhh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Maj 14, 2015 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Duži put... Do Jugova, jel'? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Maj 14, 2015 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Duži put... Do Jugova, jel'? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukabx 46 Napisano Maj 14, 2015 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd-Banjica Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege jel neko menjao prednji lancanik sa 16 na 17 zuba? Ja trazim takav lancanik da promenim al ne mogu nigde da nadjem, pa ako neko zna gde bi moglo da se nadje bilo bi fino da napise To sve radim jer mi je zadnji 48 umesto 46 zuba pa bih da malo produzim prenos, malo mi je prekratak sad, tj previse obrtaja. A zadnji mi je dosta bolji od prednjeg a i imacu vise mesta za stezanje lanca ako zamenim prednji na veci umesto zadnji na manji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukabx 46 Napisano Maj 14, 2015 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd-Banjica Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da odgovorim sam sebi nasao sam lancanik, kod Mileta Biker House. Samo sto standardni nema sa 17 zuba, ne proizvodi se, nego zamena jtf 565 ili jtf 512. Ja sam pre za jtf 512. Eto, mozda nekom pomogne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Maj 14, 2015 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan gde ima zadnji lancanik od 46 da se kupi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Maj 14, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Vidjam na Bulevaru Evrope u NS crnu ST, mislim da su folije, sa crash barovima i koferom i NS tablama. Da nije mozda kolega na forumu? Vec drugi treci dan prolazi kad ja setam kera, reko da se upoznamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Maj 14, 2015 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan @Vlada SD, ja sam uzeo posebno prednji na popustu u POLO. Gledao sam malopre i vise skoro i da nema na komad, ili ne ja umem da nadjem. Imas preko KEDO-a da uzmes 46.47.48 i od 18,5 do 22evra , 4 evra je ona metalna platna-osigurac , mada to moze da se namesti ... Sad bas gledam koliko KEDO moze brzo da posalje delove, blize se bitni datumi .. dodatak.....ima u gevari...JT46-ca - 25e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 239 Napisano Maj 15, 2015 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, nađoh nove emulzione tube od moje stare ST. Ako nekome treba, prodao bih. Za cenu nemam pojma... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Maj 17, 2015 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan @Gvozden.... iz Pola sam i narucivao, stigao mi 48 , a treba mi 46. Treba mi negde iz domace radnje , hvala... EDIT: Gevara @aky , imas li komplet i iglice uz tube.....ja bih kupio komplet ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Maj 18, 2015 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, Jel ima neko par fuzastera viška za ST? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilošST 3 Napisano Maj 19, 2015 U prolazu, 62 postova Lokacija: Бар,Црна Гора Motocikl: Yamaha XTZ 750 SuperTénéré Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo momci,jel može neko da mi kaže koja je tačna dužina sajle za kvacilo ?Majstor za sajle je napravio malo dužu pa nikako da naštelujem kvačilo.Upravo sam našao na internetu neki podatak da je 96 cm.Nešto mi je to prekratko,da li je to tačno ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 239 Napisano Maj 19, 2015 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Gvozden.... iz Pola sam i narucivao, stigao mi 48 , a treba mi 46. Treba mi negde iz domace radnje , hvala... EDIT: Gevara @aky , imas li komplet i iglice uz tube.....ja bih kupio komplet ? Nemam, samo tube su ostale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Maj 25, 2015 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan @Gvozden.... iz Pola sam i narucivao, stigao mi 48 , a treba mi 46. Treba mi negde iz domace radnje , hvala... EDIT: Gevara @aky , imas li komplet i iglice uz tube.....ja bih kupio komplet ? Nemam, samo tube su ostale. Ae, baci cenu na PP.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare015 12 Napisano Jun 1, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan Wilbersove opruge, naravno da moras da izvadis tih 12 cm cevi jer su duze opruge i gusce namotane. Izvini ali razina nzm sta je.......... predpostavljam gustina ulja........ sto je ulje gusce to je manji bound (tj manje vila ode u gornji polozaj) da kazemo manje se skupi.... tj teze prolazi iz komore u komoru ulje i ti dobijas efekat tvrdje vile. 5 W ulje u kombinaciji sa ovim oprugama je super za off ali malko mekanije za on........... maksimalna gustina ulja sa ovim oprugama je 10w po proizvodjacu, preko toga dobijes toliko tvrdu vilu da komotno mozes da je zamenis sa metalnom sipkom (i to sam probao) Ako mislis da ih kupujes a ne vozis off sipaj 10w i teraj....... ako vozis off sipaj 5w i bice ti isto kao i sa klasicnim vilama samo na off-u dobijas brzi rebound, sto ti drzi tocak "stalno na zemlji" Nzm koliko sam ti dobro objasnio isao sam do zlatibora i sad je bas pocelo da mi lupka u vilama.sta mi predlazes da vadim te cevcice od 12cm i da sipam odgovarajuce ulje ili da uzimam druge opruge.moja voznja je mozda 35-40%off ostalo asvalt.nije to neki ozbiljan off . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Jun 1, 2015 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Pa pazi, 35-45% off-a , je ozbiljna offroad kilometraza za jedan motor......... 2012 kada nisam propustio ni jednu off road voznju, za celu godinu, nisam dosao ni do 15% offroada u odnosu na safalt. Posle toga sam morao da menjam semeringe i ulje u vilama. Mozda da porazmislis....ipak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare015 12 Napisano Jun 1, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan ok Vlado razumem,opet kazem nije neki teski off nije kaldrma.sve je to sumski put i soderisan.Ali me muci sta da radim sa vilama .stvarno nisam pametan hocu da vadim te caure ili ne,ko ima iskustva,hocu samo da menjam ulje ili sta vec.hvala svima u napred na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...