Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750

Ljudi pomagajte bre! Dali znate nekog ko moze da namesti punjon? Ona cetvrtka uopste ne postoji tj.samlevena je. Moram li da kupujem drugi pinjon ili moze da se namesti. Sajla mi je sve manje i manje radila dok nije pokidala sve i sad ne radi vise. Nasao sam polovni pinjon za 30evrica

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Ljudi pomagajte bre! Dali znate nekog ko moze da namesti punjon? Ona cetvrtka uopste ne postoji tj.samlevena je. Moram li da kupujem drugi pinjon ili moze da se namesti. Sajla mi je sve manje i manje radila dok nije pokidala sve i sad ne radi vise. Nasao sam polovni pinjon za 30evrica

čekaj Đole, misliš četvrtka na kraju sajle... to ti rešava Siniša Sajle (u Ruzveltovoj preko puta Zire radi sa sajlama a ima i polovnu moto opremu). Nisam siguran da li će raditi tokom praznika ali mogu ti poslati br. pa se dogovori sa njim (broj ti saljem na PP) ;)

čekaj Đole, misliš četvrtka na kraju sajle... to ti rešava Siniša Sajle (u Ruzveltovoj preko puta Zire radi sa sajlama a ima i polovnu moto opremu). Nisam siguran da li će raditi tokom praznika ali mogu ti poslati br. pa se dogovori sa njim (broj ti saljem na PP) ;)

Mislim na onaj deo kod tocka gde se ubada sajla. On bu trebao da ima neki pravilan oblik kako bi okretao sajlu a meni je unisten skroz..

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Nadam se da mislimo na isti deo.

Kod mene je taj deo aluminijumski i kako mi je majstor rekao nepostoji mogucnost budzenja, krpljenja i sl. vec samo zamena cele felne.

Ako saznas, uradis nesto posalji na forum pa da i ostatak zna.

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Nije ti pravi majstor.. ja sam uspeo da slomim ona tri Al jezička tako što sam menjao točak sam na livadi i pretegao glavni šraf točka..nije naleglo kako treba i sila stezanja mu je došla glave.. Pinjon se da zameniti a slom jezičaka moće da se reši bušenjem malih rupica..To sve zna naš ćelavi freza majstor, a sigurno da je lakše reći kupi novi točak..

• Podržavam 1

Od kog je materijala taj deo koji vrti sajlu(donji deo sajle se stavnja na njega). Vlajko ako imas nekog majstora koji bi to hteo da namesti javni. Ja razmisljam da sutra skinem taj deo i odnesem kod strugara da mi napravi cetvrtku..

Rekao bih da tebe jebe pinjon.. za početak odi u Ruveltovu kod Siniše..pa ako on ne može šaljem te dalje..

Leziste sa kilometar sajlu je crklo,pojedeno na slici 2. Ono se okrece ali nema mesa da prenese na sajlu. Bio sam kod sinise i on mi je rekao da on to ne radi i da odem kod majstora. Dajte nekog drugog ko bi hteo da se bakce sa tim ili da uzimam polovnu.

post-16052-0-76165200-1367581747_thumb.jpg

post-16052-0-55914600-1367581769_thumb.jpg

Ako ima i može da se nađe polovna..uzimaj.. niko ne voli da se bakće sa takvim sitnicama..

Broj ti šaljem na pp, ali puna mu je garaža kao oko..svima nešto fali i otpada...:moto3:

Meni ispao šraf od auspuha..pola grada sam tako prešao i pravo kod njega..

Oću reći prekontrolišite nekad šrafove..

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: xtz 750

Leziste sa kilometar sajlu je crklo,pojedeno na slici 2. Ono se okrece ali nema mesa da prenese na sajlu. Bio sam kod sinise i on mi je rekao da on to ne radi i da odem kod majstora. Dajte nekog drugog ko bi hteo da se bakce sa tim ili da uzimam polovnu.

na kraju gde je cetvrtka na sajli nabacis malo mesinga lepo to isturpijas da ulazi pasent u rupu od pinjona sastavis i radi 0takoje.gif

Nije ti pravi majstor.. ja sam uspeo da slomim ona tri Al jezička tako što sam menjao točak sam na livadi i pretegao glavni šraf točka..nije naleglo kako treba i sila stezanja mu je došla glave.. Pinjon se da zameniti a slom jezičaka moće da se reši bušenjem malih rupica..To sve zna naš ćelavi freza majstor, a sigurno da je lakše reći kupi novi točak..

Meni su polomljeni bas ti Al jezičci. >:(

Definitivno ću okušati sreću kod poštovanog revolucionara. :aha:

• Svrati ponekad, 457 postova
  • Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE

ma bre izbusi pinjon i turi straf ozdo........... a u tu rupu gore gurni neku hilznicu....deo od hemiske ili tako nesto i teraj dalje...... ako ti radi pinjon.......

• Svrati ponekad, 201 postova
  • Motocikl: BMW F650GS DAKAR

Dragi tenerasi trebam vašu pomoc. Godinama hoću da kupim bajk i SAD mi se ukazala prilika za jednu xtz750, naravno i to kroz kompenzaciju posto žita nemam. E SAD semerinzi na prednjoj viljuski kvase, lijevi retrovizor nema, prednja guma losa,kapa ulje ispod nje al ne znam odakle. Upalio je ko grom iz prve i bio je hladan. I akumulator mu je los. E SAD me interesu je odprilike koliko ta zamjena košta i vaše analize i mišljenja a postavi ću link ispod da je vidite. Poz iz Banjaluke

Sve se to da srediti i ništa nije strašno.. samo vidi okle to ulje kaplje :stabre:

Agregat se kod nas jako retko otvara..zato vidi odakle ..

ako ima podmazivač lanca..moguće je da curka ispred prednjeg lancanika..

Sad čitam ponovo..kapa ispred prednjeg točka? pa to je onda od tog semeriga.. menjaj oba i odgovarajuće ulje.. ispod 20e je semering..naravno da menjaš oba..

Može i kočiono ulje da negde curka.. creva valja nekad zameniti..

Vidi dal su tube menjane.. regler koji je i kakvi su diskovi..

Diskovi su OK a za tube ne zna ni ovaj cova posto ga on uzeo u februaru, najgore sto je prljav odozdo i ne mogu da vidim odakle kapa a daleko je da ponovo idem do njega a naravno prodavač ne zna nista. Tješi me jedino sto ne dimi i normalno radi. I vas sud vrijedi li on tih para.

Teško pitanje bez kompletnog majstorskog pregleda.. bolje častiti majstora..nego se zajebati u kupovini..

Ovde ima takvih u boljem stanju od poznatih forumaša i sa poznatom istorijom motora..

A i vrlo je moguće da je to dobra trabakula sa procurelim semrinzima što i nije neki kvar..

ako diskovi nisi mnogo pohabani..nadaj se da nije mnogo prešla..

bar da si fotografisao..

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Dragi tenerasi trebam vašu pomoc. Godinama hoću da kupim bajk i SAD mi se ukazala prilika za jednu xtz750, naravno i to kroz kompenzaciju posto žita nemam. E SAD semerinzi na prednjoj viljuski kvase, lijevi retrovizor nema, prednja guma losa,kapa ulje ispod nje al ne znam odakle. Upalio je ko grom iz prve i bio je hladan. I akumulator mu je los. E SAD me interesu je odprilike koliko ta zamjena košta i vaše analize i mišljenja a postavi ću link ispod da je vidite. Poz iz Banjaluke

ako je kroz kompenzaciju što da ne, ovo što si nabrojao, reče ti Vlajko, zamena semeringa i ulja u vilama nije skupa, retrovizori su ti 10-15€ par, akumulator - proveri da li ima dovoljno tečnosti u njemu i kako puni regler, ako je sve ok a samo star akumulator to ri je 25-35e, to što kaplje ododzdo može da bude neki šraf ne stegnut dovoljno ili nedostatak O ringa kod filtera ulja... kupiš ekoklin za odmašćivanje agregata ili sprej za čišćenje kočnica, skineš šuspleh (na tri šrafa se drži) opereš agregat odozdo i vidiš gde slini... može lako da se desi da je neko prilikom zamene ulja i filtera zaboravio da vrati O ring pa tu da slini.... gume su potrošni materijal ...

Teško pitanje bez kompletnog majstorskog pregleda.. bolje častiti majstora..nego se zajebati u kupovini..

Ovde ima takvih u boljem stanju od poznatih forumaša i sa poznatom istorijom motora..

A i vrlo je moguće da je to dobra trabakula sa procurelim semrinzima što i nije neki kvar..

ako diskovi nisi mnogo pohabani..nadaj se da nije mnogo prešla..

bar da si fotografisao..

Sutra se idem naci sa jednim bajkerom koji ima istu, pa da vidim sta ce on da kaže. Već sam odlučio da je uzmem samo još da se konsultujem sa njim.

Stavio sam link pa pogledaj.

Vlajko je verovatno mislio da detaljnije uslikas sam motor, gde curi i sl.

Ovako se na oglasu ne vidi nista posebno sem da je u pitanju Tenera, sa bar meni ruznim auspuhom. :D

Sutra se idem naci sa jednim bajkerom koji ima istu, pa da vidim sta ce on da kaže. Već sam odlučio da je uzmem samo još da se konsultujem sa njim.

Stavio sam link pa pogledaj.

Vlajko je verovatno mislio da detaljnije uslikas sam motor, gde curi i sl.

Ovako se na oglasu ne vidi nista posebno sem da je u pitanju Tenera, sa bar meni ruznim auspuhom. :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja