Marko81 1085 Napisano Februar 26 Zainteresovan, 730 postova Motocikl: XTZ750 | 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ima li svrhe stelovati fabricki amortizer ili ne? Da li se tu nesto konkretno dobija u razlici u voznji? Do sada se nisam sa njim zanimao a nemam ni alat koji u manualu predlažu za ovaj posao (imao sam al zagubio negde). Zavrnuo bih ga do kraja (u smeru kazaljke na max). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16676 Napisano Februar 26 Integrisan, 8484 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ima smisla. Samo što je opseg štelovanja mali. Tu je najbitnija opruga, da njega tvrdoća bude odgovorajaća teretu. Ako si pretežak npr. što je čest slučaj onda ni jedno štelovanje nema smisla. Može da bude loše i da našteluješ da bude isto malo manje loše. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2155 Napisano Mart 2 Drug član, 1708 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Okupasmo se neki dan, nije bilo smisla više 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2537 Napisano Mart 2 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2056 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Novola je napisao: Okupasmo se neki dan, nije bilo smisla više Nemoj samo da mi kažeš da to nije bila subota ili nedelja, srbski dani za kupanje, jer bi to bila izdaja viših i nižih nacionalnih intetesa! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan_mz 32 Napisano Mart 14 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Yamaha superTenere Prijavi odgovor kao problematičan Jedna od jačih improvizacija koju sam zatekao. Zamenjena 3d štampom pu 95 ako se ne varam. Prvi utisak odličan. Sent from my SM-S911B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 373 Napisano Mart 19 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan вреди ли штампа, какви утисци Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan_mz 32 Napisano Mart 19 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Yamaha superTenere Prijavi odgovor kao problematičan вреди ли штампа, какви утисциU nedelju će biti duža vožnja pa ću da dopunim. Prvi utisak je da je sjajno, nečujno čvrsto a meko u isto vreme. Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2537 Napisano Mart 20 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2056 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, milan_mz je napisao: On 14. 3. 2026. at 18:21, milan_mz je napisao: Jedna od jačih improvizacija koju sam zatekao. Zamenjena 3d štampom pu 95 ako se ne varam. Prvi utisak odličan. Sent from my SM-S911B using Tapatalk Nisam te najbolje razumeo, da li si ti dao nekome da ti odštampa klizač ili je već bio na motoru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 777 Napisano Mart 20 Drug član, 676 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan On 3/14/2026 at 6:21 PM, milan_mz said: Jedna od jačih improvizacija koju sam zatekao. Zamenjena 3d štampom pu 95 ako se ne varam. Prvi utisak odličan. Sent from my SM-S911B using Tapatalk Parce lima i poliamid plastika? Iskreno, dobro se setio neko Ne znam kako se pokazalo, al svaka cast na ideji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1085 Napisano Mart 30 (promenjeno) Zainteresovan, 730 postova Motocikl: XTZ750 | 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Stavio sam teneri "toplije" svecice NGK DPR7EA-9 umesto propisanih DPR8EA-9 i mogu reci da po hladnijem vremenu pali brze i bolje nego sa standardnim. Kazu da te toplije svecice budu manje masne i zaprljane posle nekkog vremena jer rade na vecoj temperaturi od standardnih pa se manje "prljaju". Da prodjem par stotina km pa cu ih skinuti i slikati da ih uporedim sa starim. Promenio Mart 30 član Marko81 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2537 Napisano Mart 31 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2056 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 30. 3. 2026. at 7:41, Marko81 je napisao: Stavio sam teneri "toplije" svecice NGK DPR7EA-9 umesto propisanih DPR8EA-9 i mogu reci da po hladnijem vremenu pali brze i bolje nego sa standardnim. Kazu da te toplije svecice budu manje masne i zaprljane posle nekkog vremena jer rade na vecoj temperaturi od standardnih pa se manje "prljaju". Da prodjem par stotina km pa cu ih skinuti i slikati da ih uporedim sa starim. Mislim, možda grešim, da ti to nije pametno, kao kratkoročno rešenje u nuždi da, ali se može desiti da bude veća šteta od koristi. Pročačkaj malo po netu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 3160 Napisano Mart 31 Andragog, 5706 postova Lokacija: On off road Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Motori sa karburatorom i nizom kompresijom, nisu mnogo osetljivi na promenu toplotne vrednosti. Mnogi proizvodjači daju dve ili tri reference u zavisnosti od načina vožnje, spoljne temp, oktanske vrednosti. Teraj pa ćeš videti. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1085 Napisano Mart 31 Zainteresovan, 730 postova Motocikl: XTZ750 | 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ma to je za ovaj hladniji period, kad ga vozikam po gradu, kreni-stani itd. Cim otopli i krenu vrucine, vracam standardne svecice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6457 Napisano April 8 Drug član, 4309 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi kilometri ove sezone, Bogu fala.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dara 32 Napisano April 9 U prolazu, 31 postova Lokacija: posušje Motocikl: mz es 150, yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ove sezone staru damu je zamjenio nesto mlađi njemacki avanturist , tenera ide u zasluženu mirovinu nakon nekih 80 000 kilometara. U ovih 15 godina me nikada nije ostavila na putu al eto pozeli se covjek malo promjene i odlucih se na bmw. Tenera ce na neki duzi odmor i tko zna nekada opet na cestu. Imate li neki savjet za kvalitetnu zastitu, inace ide u suhu garazu i bit ce prekrivena ceradom… koje dijelove zastiti od hrđe, ostaviti pun ili prazan spremnik itd… 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1085 Napisano April 9 (promenjeno) Zainteresovan, 730 postova Motocikl: XTZ750 | 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko stavljao zadnju gumu 130/80-17 umesto fabricke 140/80-17? 130 je za 10mm uza od 140 i manja joj je povrsina prijanjanja, nije mnogo pa pretpostavljam da nece biti nikakve velike razlike. Kineske gume CST koje sam dobio uz 450MT su se pokazale bolje od ocekivanog, pa bih uzeo zadnju novu CST i za teneru - medjutim ima ih samo u dimenziji 130/80. Mozda bi mogla da legne i 150/80 ali mislim da je to vec presiroko za felnu 3.00x17. Ako je neko eksperimentisao neka pise... Promenio April 9 član Marko81 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1085 Napisano April 9 (promenjeno) Zainteresovan, 730 postova Motocikl: XTZ750 | 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, dara je napisao: Imate li neki savjet za kvalitetnu zastitu, inace ide u suhu garazu i bit ce prekrivena ceradom… koje dijelove zastiti od hrđe, ostaviti pun ili prazan spremnik itd… Druze, sa ovakvom "apoteka" garazom ne treba nista vise da radis oko njega sala mala...ja uvek drzim 5-6 litara goriva u rezervoaru i akumulator dopunim s vremena na vreme, osim toga ne diram niti konzerviram nista drugo tokom duzeg stanjanja. Imam limenu montaznu garazu koja je izlozena promenama temperature i vlage i nisam primetio da je bilo sta korodiralo na njemu za ovih vec 5 godina, pa cenim da se to pogotovu nece desavati kod tebe u garazi. Promenio April 9 član Marko81 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2361 Napisano April 9 Drug član, 1467 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih napunio rezervoar do vrha. Podigao na centralni i pokrio. Skinuo aku i sa vremena na vreme palio i obrnuo koji krug bar po dvoristu zbog kocnica itd... Najgore je kad vozilo sastavi da stoji 2-3 god i vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3552 Napisano April 9 Drug član, 1500 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno butt plug i neka mačka da miševi ne naprave vikendicu. Rezervoar može pun ali to gorivo ima rok trajanja mislim da ne bi smelo vise od 6 meseci da stoji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6457 Napisano April 9 (promenjeno) Drug član, 4309 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Napuni do čepa. Isprazni posude plovaka na karbovima. Dobro ju okolo nasprejaj sa WD40 Podigni na centralni štender. Izvadi akumulator. Pokrij lancunom. I povremeno provozaj par km. Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Promenio April 9 član el classico 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan_mz 32 Napisano April 9 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Yamaha superTenere Prijavi odgovor kao problematičan Nešto se krčka...Inače uzeo sam neku mučenicu bez papira za delove pa ako nekome treba nešto... Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1085 Napisano April 10 Zainteresovan, 730 postova Motocikl: XTZ750 | 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, milan_mz je napisao: Nešto se krčka... Inače uzeo sam neku mučenicu bez papira za delove pa ako nekome treba nešto... Jesi li dobio uz nju originalni auspuh? Treba mi onaj zastitni lim koji ide na top... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Beovulf 64 Napisano April 10 (promenjeno) U prolazu, 61 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Peugeot Elyseo, Yamaha Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 2. 2026. at 12:44, Novola je napisao: Daj neke slike Baki da je malo kritikujemo Just a moment... WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Mislim da je u SRB ta prodajna cena za njih ali videcemo, cim je cena preko 2000 niko ne zove ovako tu i tamo po neko Promenio April 10 član Beovulf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 373 Napisano April 11 (promenjeno) Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 4. 2026. at 19:36, Marko81 je napisao: Da li je neko stavljao zadnju gumu 130/80-17 umesto fabricke 140/80-17? 130 je za 10mm uza od 140 i manja joj je povrsina prijanjanja, nije mnogo pa pretpostavljam da nece biti nikakve velike razlike. боље стави 150 ако може, мени је осећај на асфалту велика разлика у кривинама са 120 несигурна (фабричка), 130 много боље држи Promenio April 11 član тене рас 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8303 Napisano April 11 Drug član, 3162 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Od kad ja nisam bio u temi Ja sam stavljao 150 jer uvjek neka igranka oko nabavke originalnih 140. Prosle sednice skinuo 150 i stavio original dimenziju. Imam sad osjecaj da ne znam da vozim Ali mi se cini da je vise do toga sto su 150 bile potrosene skoro do kraja i dobile oblik pecurke, pa je bio bas tezak za obaranje tako da moj glas ide original dimenziji.Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...