Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: mz es 150, yamaha xtz 750 super tenere

Pozdrav ekipa, ima li netko rješenje kako napraviti na ST da uvijek pali jednako brzo..kad ugasim motor iduci dan dva pali odmah ali ako ga ne palim 2 dana vec pocme malo duze verglati, ako ga ne palim tjedan dana dosta duze vergla dok upali.. takav je oduvijek, postoji li neko rješenje? 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 691 postova
  • Motocikl: XTZ 750

I moja ST radi isto tako. Kad padne temperatura ili se ne vozi dugo uvek je problem prvi start.

Svecice moraju biti uvek ciste (stavim nove svakog proleca, a dodatni par uvek nosim sa sobom kao rezervu ako presisa).

Akumulator mora biti jake udarne snage i ispravan (moj ima 210 cold cranking amps-a)...najbolje je da imas i dobar jump-starter koji ces nositi sa sobom (neki NOCO na primer...).

Sauh mora da radi kako treba (nove iglice sauha i ispravna sajla sauha).

Rezervoar mora biti cist od korozije, slavine za gorivo ispravne, vakuum pumpa za gorivo funkcionalna.

Filter goriva nikako ne stavljati na crevo koje salje gorivo iz vakuum pumpe u karbove (na uzlaznu putanju), vec filter staviti na silaznu putanju, na creva sa slavina prema pumpi (ili skinuti filtere skroz - na karbovima gde je dovod za gorivo postoji sito/filter koji je sasvim dovoljan).

Sve ovo pod pretpostavkom da je motor u relativno dobrom stanju, da ima kompresiju i da nije za generalku.

Poz

• Podržavam 1

• Svakom po zasluzi, 12471 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Основни проблем су празни лончићи у карбовима и вакуум пумпица за гориво која почиње да ради тек кад кренете са верглањем. Док она напуни лончиће акумулатор се уфоња и готово је са паљењем :)

Исто је и на ТДМ...

А лек је да се уместо вакуумске пумпе за убацивање бензина у карбове стави електрична пумпа ниског притиска од Хонде Африке која одмах по давању контакта "одради" пуњење карбова и Џамахирија кресне после пола круга :)

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Haha 1

• Zainteresovan, 691 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Sta se dobija ugradnjom obicnog elektro ventila? vidim da su neki i to ugradjivali na ST i kazu da resava ovu problematiku. Da li taj elektroventil moze da ubaci gorivo u loncice pre starta? Koliko znam on nema pritisak (ili ima)?

EV ima ulaz i izlaz za gorivo, plus i masa i to je sve. Kad se iskljuci kontakt on isece dovod goriva. Kad se da kontakt on pusta gorivo ali ne znam da li

stvara neki dodatni pritisak osim onog koji vec postoji slobodnim padom goriva iz dovoda...ovo je obicni elektromagnetni ventil koji zatvara ili otvara dovod goriva i ne sluzi kao zamena za vakuumsku pumpu vec radi zajedno sa njom

(@Arakis u tvom postu koliko razumem govoris o poptunoj zameni vakuumske pumpe sa elektricnom pumpom...)

ev.png

Pre starta pomaze i da kolicina goriva u rezervoaru bude veca od 5 litara (sto je rezerva) jer od kolicine goriva zavisi da li ce moci da pogura gorivo iz pumpe u karbove - sto vise goriva to veca masa koja "gura".

Pomaze i kada nekoliko puta zavrnem rucicu gasa pre starta (da li to nesto znaci ili ne nemam pojma ali tako sam video da drugi rade po jutube :) 

Promenio član Marko81

• drrmrr, 770 postova
  • Motocikl: projekat rinfuz ;)

Obicno resava problem lose gumice slavine goriva. Da ne preliva i curi gorivo u karter. Ujedno tako i zaribaju motori. Jer im razredi ulje...Tenera nema ono staklo da vidis da li je podigao nivo ulja..Elem,  povezuje se na struju od stop svetla ili na neki drugi izvor( ali da ga pali kontakt)

A ta pumpa od afrike, zar nisu tu problem platine? Ok traje to, ali opet i tu ima "problema", Ako je sve ok, vakum pumpa od Tenere radi odlicno. Mislim na plovke i iglice.

Promenio član Gvozden
  • Podržavam 1

• Drug član, 4193 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Ljudi na Afrike ugrađuju vakum pumpe kao trajno rješenje svojih problema.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3012 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Ugraditi dio sa Afrike na STeneru je ozbiljno svetogrdje.
Zamolio bih admine da se takvi jeretici momentalno baniju
Dobro salim se malo, ja nesto i nisam primjetio taj problem, povucem chok i palim.
Zimi je druga prica sto je nekako i ocekivano.
Mislim da problem moze samo pumpa praviti, i ja sam je zamjenio nekom vakum mikuni 4c2de6b0e8069c777aa77b45cb512e59.jpg

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere

Мени је екипа са ендуро групе помогла око чувеног зезања паљења зими (хтз660) повезивањем батерије од шрафилице, ове зиме чак нисам имао потребе да је користим, пре паљења друкнем 2-3х гас и повучем саух, пали. Претходно имао јачу смесу карб па је правило проблем са паљењем

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere

Индивидуална ствар, зависи од ко је пали, овде изгледа не треба 🍺😃

WWW.FACEBOOK.COM

Yamaha 850 XTZ Dakar 1996 de S. Peterhansel. Refaite par G. Guillaume Morin comme à...

Promenio član тене рас

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja