Krokodilo 2649 Napisano Jul 1, 2023 Drug član, 4750 postova Prijavi odgovor kao problematičan Кажеш: Сипао гушче уље, коју си градацију сипао? W5 ; W7,5 ; W10, W15?Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7643 Napisano Jul 1, 2023 Drug član, 2922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Eh ne znam stvarno, valjda ce se i on javiti kada procita.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar93 162 Napisano Jul 1, 2023 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki Zephyr 550, Yamaha XTZ750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Novola je napisao: Udobnija sa gušćim uljem? Zar je to nije dodatno "otvrdnulo" napred, čineći je manje udobnom? Pitam iz radoznalosti jer i ja želim da servisiram vile napred pa da čujem utiske. Ovo ostalo kako si opisao, kao da čitam tekst o Multistradi a ne o Teneri Svaka čast Pa udobnija mi je jer mi je bila premekana sa original gradacijom i onda pri onoj osnovnoj stavki, legne kad sednem previse, znaci odmah je kraca za tu distancu. Drugo, kad vozim i prikocim, previse potone, i onda ono najbitnije, prijanjanje na asfaltu. Mnogo bolje lezi pri vecim brzinama, bukvalno lagano po krivinama i na kruzing brzinama. Plus sam malo dostelovao po sebi zadnji amort tako da je kad se sve ukombinuje dosta udobniji. Na sve, sto nisam znao, su mi stavljene progresiv opruge i nisu ni malo istrosene. Stavio sam 15w Motorex. Zaista sam prezadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5407 Napisano Jul 1, 2023 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan I meni je na transalpu tako upadalo kad sam kocio. Stavio gusce ulje i bilo mi pesma za voznju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano Jul 1, 2023 Drug član, 4750 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa udobnija mi je jer mi je bila premekana sa original gradacijom i onda pri onoj osnovnoj stavki, legne kad sednem previse, znaci odmah je kraca za tu distancu. Drugo, kad vozim i prikocim, previse potone, i onda ono najbitnije, prijanjanje na asfaltu. Mnogo bolje lezi pri vecim brzinama, bukvalno lagano po krivinama i na kruzing brzinama. Plus sam malo dostelovao po sebi zadnji amort tako da je kad se sve ukombinuje dosta udobniji. Na sve, sto nisam znao, su mi stavljene progresiv opruge i nisu ni malo istrosene. Stavio sam 15w Motorex. Zaista sam prezadovoljan.И ја за преднице користим Моторекс па зато и питам.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Jul 1, 2023 Drug član, 4129 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Moja milica ima progresivne Wilbers opruge i njihovo ulje.Mislim daje rađen nekakav mix od dva različita viskoziteta dabi dobili 12.5W.Kod sljedećeg servisa vilica ostaviću malo veću zračnu komoru kako bi malo dobio na komforu.Inače milica leži u zavojima poput RR-a.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 1, 2023 (promenjeno) Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, el classico said: Inače milica leži u zavojima poput RR-a. eh sad Šalim se, ti si beše stavljao i aftemarket zadnje ogibljenje, kvalitetnije nego njeno original, pa nije ni čudo da si dobio bolje ponašanje na putu. Moja se ljulja ko mahnita, i na kočenju i u krivinama, pri brzim, dugim krivinama osetim kako se ram uvija (ili bar ja to tako doživljavam). Sad baš čituckam po netu o samom agregatu koji je stavljan u super teneru, i kao, šteta što nije ispraćen sa ozbiljnijom šasijom i vešanjem jer je stvarno bio vanserijiski za svoje vreme. Nego elem, da li neko zna nekog, ko zna nekog, da bi možda menjao moj fabrički otvoren auspuh, koji se zaista lepo čuje i u odličnom je stanju, za fabrički neotvaran auspuh? Eventualno bi uzeo i Arrow izduv, takođe neotvaran, sa db killerom. (Pre arrow nego original, jer je manji, lakši i uži) Ufatila me neka buba, da turam bočne nosače kofera i kofere da nalazim, pa hoću da to regulišem. Mogu i da doplatim koji evrić, nije greda, ljudi smo nismo GSovci Da li to neko možda radi, da vraća auspuhe u original stanje, da vraća db killer? Robert Ada, Race ada, kako se beše zove, zovu., da li bi oni to radili, zna li ko? Kod mene je skinuta ona sjajna oplata spoljašnja, što se šrafovima drži, a stavljena ... neka druga. Jebem li ga. Promenio Jul 1, 2023 član Novola Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7643 Napisano Jul 1, 2023 Drug član, 2922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sta znam, ja bas volim kad u jurnjavi i krivinama osjetim kako mi vile amortizuju put. Mislim da mi previse tvrdo vjesanje ne bi tako legloПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Jul 2, 2023 Drug član, 4129 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Istina, moja milica ima i Wilbers 641 otraga, rađen po mojim gabaritima.Nije mi žao ni jedne pare uložene u ovjes na mojim motorima. Toje najbolje investiran novac u motor.Frendu sam nekoć govorio o prednostima podešavajućeg ovjesa.Na cijenu Ohlinsa samo je blejio u mene ko tele, danas na svakom motoru ima Ohlins ovjes i često spomene tu scenu iz našeg razgovora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12525 Napisano Jul 2, 2023 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To ne može da se objasni nekome ko nije probao motocikl skrojen za sebe. Nema tu tvrdo i meko, to jednostavno ide kao Aladinov ćilim. Magija, drugi motor. Ja imam HyperPRO pozadi. Napred komplet fabrika remontovana orig. delovima i podešeno koliko god je moglo za moju kilažu. Super je i ovako ali spremam se za ketridže. Koštaju 1000 evra i nije mi žao, samo da se završim druge stvari mimo motora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5294 Napisano Jul 2, 2023 Drug član, 1896 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 7/1/2023 at 2:18 PM, Lazar93 said: Pa udobnija mi je jer mi je bila premekana sa original gradacijom i onda pri onoj osnovnoj stavki, legne kad sednem previse, znaci odmah je kraca za tu distancu. Nisam siguran da li sam te lepo razumeo, ali gustina ulja nikako ne može da utiče na to koliko amort propadne kad sedneš. Za to je zadužena opruga tj tvrdoća iste i preload. A za ovo drugo, da, gušće ulje utiče na damping, odnosno to koliko tone pri kočenju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Jul 9, 2023 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Kolika je potrosnja Super Tenere 750? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7643 Napisano Jul 9, 2023 Drug član, 2922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sest litara, u gradu pola litra viseПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Jul 9, 2023 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam bio da pogledam jos jednu teneru. Spusten je prednji kraj na viljuskama za nekih 5-8 cm. Cudan malo polozaj. Plastike su onako, bile polomljene pa varene, rezervoar bio ulubljen pa zafarban u crno. Generalno estetski dosta izubijan. Fali mu klizac lanca. Ovako mehanicki deluje solidno. Koliko sam to mogao da utvrdim za dve ulice voznje. Stavljen nov lanac i lancanici, svecice. Diskovi onako istroseni al imaju neke risove. Vrednost motora u takvom stanju 2000 evropskih. Da li se vredi upustati u takvu kupovinu? Poznavajuci samog sebe kojem je estetika jakoo bitna, morao bih da farbam plastike. Al se bojim mehanicki da ne bude da mi ripi posle koju hiljadu. E da i km sat ne okrece brojcanik za km ukupne kilometraze. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2982 Napisano Jul 9, 2023 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Bratac, za te pare, nemoj više ni prolaziti tom ulicom. Uključi razum, razmisli, stavi na papir to što si video i sve će ti se samo kazati...Ne bih ja to uzimao... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7643 Napisano Jul 9, 2023 Drug član, 2922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan I ja bih rekao da ne vrijedi pogotovo ako nema nekakve opreme jer dok je sredis i napakujes racunaj minimum hiljadarku jos.Gledam u oglasima ima jedna iz Pirot za 2400 sa dosta opreme, radje bih nju uzeo nego da se igram sa nekom izakanom koja je precenjenaПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 9, 2023 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Zarkela said: Vrednost motora u takvom stanju 2000 evropskih. Da li se vredi upustati u takvu kupovinu? Apsolutno su Bigor i Bokes u pravu, nema šanse da vredi toliko. Ako je zapuštena i neodržavana kod tih sitnica, možeš misliti u kakvom su stanju tek oni veći (skuplji) sistemi. Ponudi mu 1000-1200e i da bude srećan i to što bi dobio. Možda bi onda vredelo uzeti, prečešljati sve i onda znati na čemu si. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano Jul 9, 2023 Drug član, 4750 postova Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam bio da pogledam jos jednu teneru. Spusten je prednji kraj na viljuskama za nekih 5-8 cm. Cudan malo polozaj. Plastike su onako, bile polomljene pa varene, rezervoar bio ulubljen pa zafarban u crno. Generalno estetski dosta izubijan. Fali mu klizac lanca. Ovako mehanicki deluje solidno. Koliko sam to mogao da utvrdim za dve ulice voznje. Stavljen nov lanac i lancanici, svecice. Diskovi onako istroseni al imaju neke risove. Vrednost motora u takvom stanju 2000 evropskih. Da li se vredi upustati u takvu kupovinu? Poznavajuci samog sebe kojem je estetika jakoo bitna, morao bih da farbam plastike. Al se bojim mehanicki da ne bude da mi ripi posle koju hiljadu. E da i km sat ne okrece brojcanik za km ukupne kilometraze. НИКАКО!Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano Jul 10, 2023 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nakon 3 godine retkog izlaska iz garaže i kad-kad nelegalnog zujanja po ulicama, ponovo smo na drumu, legalni 100% ... Juče napravih jedno 250km, ljudi ovaj motor posedujem od 2012. opet sam se oduševio njime.... jes da sam primetio neke vibracija iznad 5.000 obrtaja l ajd rešiće se i izduvao sam rezervoar na 250km i to će se rešiti... Ali stara baba nije za bacanje. Pratim priču o gušćem ulju u oprugama... Mnogo se poklanja pred krivinu 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar93 162 Napisano Jul 10, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki Zephyr 550, Yamaha XTZ750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan On 2. 7. 2023. at 17:32, antir3ality je napisao: Nisam siguran da li sam te lepo razumeo, ali gustina ulja nikako ne može da utiče na to koliko amort propadne kad sedneš. Za to je zadužena opruga tj tvrdoća iste i preload. A za ovo drugo, da, gušće ulje utiče na damping, odnosno to koliko tone pri kočenju. Na to sam i mislio, zadnji amrot tj. oprugu sam dostelovao po meni, koliko je to moguce naravno, a prednje opruge nisi dirane. Zato mi je sad malo bolji po pitanju potanjanja kad sednem. Ali zato je sad pri kocenju i krivinama, generalno na putu, dosta bolja. Predjoh nekih 1500km do sada i prilicno sam zadovoljan. Promenio Jul 10, 2023 član Lazar93 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 11, 2023 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pojačali smo se za još jednog teneraša! Istina, mali je još, ali štelovaćemo mi karburatore prvom prilikom! Da ste mi živi i zdravi! 23 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano Jul 11, 2023 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, Novola je napisao: Pojačali smo se za još jednog teneraša! Istina, mali je još, ali štelovaćemo mi karburatore prvom prilikom! Da ste mi živi i zdravi! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Jul 11, 2023 Drug član, 4129 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Bogu hvala na originalnom i neponovljivom daru kojim je okrunio vašu ljubav.Budite sretni i zahvalni, poštujte i ljubite sve oko sebe.Tebi kolega i tvojoj obitelji želim obilje sreće i ljubavi!!Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2982 Napisano Jul 11, 2023 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Neka je sa srećom prinova @Novola Deca su ukras sveta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Beovulf 49 Napisano Jul 13, 2023 (promenjeno) U prolazu, 56 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Peugeot Elyseo, Yamaha Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 7/9/2023 at 2:09 PM, Zarkela said: Juce sam bio da pogledam jos jednu teneru. Spusten je prednji kraj na viljuskama za nekih 5-8 cm. Cudan malo polozaj. Plastike su onako, bile polomljene pa varene, rezervoar bio ulubljen pa zafarban u crno. Generalno estetski dosta izubijan. Fali mu klizac lanca. Ovako mehanicki deluje solidno. Koliko sam to mogao da utvrdim za dve ulice voznje. Stavljen nov lanac i lancanici, svecice. Diskovi onako istroseni al imaju neke risove. Vrednost motora u takvom stanju 2000 evropskih. Da li se vredi upustati u takvu kupovinu? Poznavajuci samog sebe kojem je estetika jakoo bitna, morao bih da farbam plastike. Al se bojim mehanicki da ne bude da mi ripi posle koju hiljadu. E da i km sat ne okrece brojcanik za km ukupne kilometraze. Ja prodajem svoju, 2200e ide za clanove foruma. Jedini razlog prelazak na hiljadarku zbog duzih tura. Ja sam je platio 2200e prosle godine, tokom zime ulozio oko 400 500(lanac, lancanici, svecice, plocice, itd) Javi se pa cemo se izdogovarati 066303567 Promenio Jul 13, 2023 član Beovulf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...