bokilic 6101 Napisano Mart 4, 2021 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Ako su prelili karburatori ne može da zavergla jer su cilindri puni benzina . Skini levu svecicu i vidi . Imam rezervne igle koliko hoćeš, iz originala. Znaš da One što smo stavili su bile loše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Mart 4, 2021 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Znas da bi sad trebalo i ulje da promenis. Ako je toliko nalio benzina u karter, to ulje vise nije za upotrebu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 4, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan -Svećica leva, tog karba koji je prelivao je full zalivena. Desna je ok. -Otvarao sam i ulje, oseti se na benzin, neću je paliti dalje dok to ne zamenim. -Alnaser 99% crko. -Iglica plovka treba da se zameni, ova ne drži gorivo pod pritiskom kad je pun rezervoar. ...opet pričamo o novih 50-60-70e troška samo da dođem na staro, gde će VEROVATNO da radi dobro... Nikad bliži nisam bio prodaji ovog govneta od motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7676 Napisano Mart 4, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Druze, ne diraj nista vec zovi popa da to osvjesta valjano kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 4, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sekirom ću da je osveštam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7676 Napisano Mart 4, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nije alnaser vec aku, to sto drzi napon ne znaci da ima i startnu struju. Mjeri prilikom verglanja, pa ces vidjeti na koliko padne, ispod 10 ne bi smio. Ali stvarno sve neke gluposti u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Mart 4, 2021 (promenjeno) drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Pa to je to sto sam ti rekao na pocetku ove price, da li je sve zamenjeno novim delovima. Onda eliminises deo po deo i resis problem. Sve drugo, je rekla kazala. Iskreno prvo sto sam mislio da ces imati problema sa agregatom, ali eto to je ok, srecom. Bilo je drugih koji su prosli u bc gore. Ono sto je neobicnoje da je motor bio kod vise majstora i da su se "predali" tj da nisu resili problem. Posumnjao sam da ste kombinovali, da nije sve novo. jbg sta god covek da kaze neko ce da se načepi. Ili nije plaćeno ili nije urađeno, nema treće. Nemoj da prodaš motor, to je sve glupost i sitan problem. izgubio si par stotina evra i to je to. Ide leto, sredićeš to i gass. Sve je to samo pitanje novca i super je što je samo to problem, veruj mi. Odnesi kod Arakisa u BG ili nek se provoza do tebe, i nek da dijagnozu. PA koliko to moze da kosta..20-50e? I nema vise problema sa strujom. Promenio Mart 4, 2021 član Gvozden Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 4, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Bigor said: Nije alnaser vec aku, to sto drzi napon ne znaci da ima i startnu struju. Mjeri prilikom verglanja, pa ces vidjeti na koliko padne, ispod 10 ne bi smio. Ali stvarno sve neke gluposti u pitanju Kako prilikom verglanja kad neće da vergla @Gvozden svaka ti je na mestu. 3 minutes ago, Gvozden said: Iskreno prvo sto sam mislio da ces imati problema sa agregatom U generalnu smo ga već jednom oterali, isto prelivalo, isto loše ulje bilo prilikom mora štelovanja pa je prolupala. Nije to sad više par stotina eura, sad je to već preko 1500e samog ulaganja u motor, koje nije dovelo nikud. Ali, ja ne mogu više da mlatim istu priču, od 250te strane ovog foruma, nije bilo strane da nema bar 2-3 moja posta o Teneri i njenim problemima. Jednim te istim. I dan danas se vrtim oko toga i mislim da je stvarno dosta..imam osećaj da sam okupirao ovaj forum i da smaram ljude više, jer sam i samog sebe smorio, vrag odavno odneo šalu.. Probaću još ovo nekako da rešim ali.. bojim se da ne vodi nikud. Hvala na pomoći u svakom slučaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7676 Napisano Mart 4, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Rekoh ti i danas da su samo iglice plovaka stare i treba ih zamjeniti ali znam muku pa da ne pocinjemo. Aku ili je prespojio ili je prazan, mislio sam da ga nakacis na unimer, pa pokusas zaverglati. Mozes i na aku s auta kablovima, cisto da provjeris da nije alnaser Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 4, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad izmerih, sa 12.2 padne na 11.9 prilikom pritiska na dugme. Ništa drugo se ne dešava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7676 Napisano Mart 4, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Hmm 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2418 Napisano Mart 4, 2021 (promenjeno) Andragog, 4990 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Davno smo govorili o slavinama, one upropaštavaju svećice... ja rekoh da se stavi treća mala Jednostavno , nekvalitetni su delovi, Saito naročito... Promenio Mart 4, 2021 član srbac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6059 Napisano Mart 4, 2021 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Duško, nemoj odustati.Nisi okupirao forum i nisi uopće dosadan.Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5476 Napisano Mart 5, 2021 Drug član, 2495 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan @Novolaiskren savet, popravi to kako god i na oglas, naici ce neko da uzme, van foruma tebi je to neko dobro uvalio, najbolji majstori na forumu su ti popravljali i nista, nemoguce je da toliko iznova iznova se stvaraju problemi. Prodaj i kupi neki proveren motor, ovo ne vredi vise, aj para, nego zivaca. Koliko si se mogao vozati za sve pare sto si bacio na motor, da ne pricamo o putovanju sa zenom i klincima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2418 Napisano Mart 5, 2021 Andragog, 4990 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan E sad da ga proda kada je sve sredio.... taman da se neko slatko navoza ! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 5, 2021 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator - proveriti i očistiti kleme i kavl za masu ( tamo gde je zašrafljen za ram ili mašinu . Probaj da ga zaverglaš sa skinutim svećicama, ako je gorivo iscurelo i napunilo cilindar, to ti je ko da je motor blokirao . Samo skloni negde u stranu kablove od svećica, ako izbaci gorivo napolje da se ne zapali od varnice . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Mart 5, 2021 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, drumskalisica je napisao: Akumulator - proveriti i očistiti kleme i kavl za masu ( tamo gde je zašrafljen za ram ili mašinu . Probaj da ga zaverglaš sa skinutim svećicama, ako je gorivo iscurelo i napunilo cilindar, to ti je ko da je motor blokirao . Samo skloni negde u stranu kablove od svećica, ako izbaci gorivo napolje da se ne zapali od varnice . Imao sam sličnu situaciju i ja mislim sudeći po simptomima da je akumulator uginuo. Naime vozio sam do drugara, kod njega se zadržao pola sata kad sam krenuo nazad anlaser ni da čuje. Prilikom pokušaja da ga startujem čuo se identičan zvuk kao kod Novole, koji je dolazio iz pravca releja anlasera ili reglera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 5, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, drumskalisica said: Probaj da ga zaverglaš sa skinutim svećicama Probao, ništa se ne dešava, isto se čuje klik i ništa više. 31 minutes ago, Arso said: koji je dolazio iz pravca releja anlasera ili reglera Upravo se tu čuje! Svakako ću napuniti akumulator kad dođem sa posla pa probati opet. 1 hour ago, drumskalisica said: Akumulator - proveriti i očistiti kleme i kavl za masu ( tamo gde je zašrafljen za ram ili mašinu . To je skoro Arakis prebacio na drugo mesto, potpuno nov spoj, ali ću svakako pregledati i to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Mart 5, 2021 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu punjenja, veruj mi. Nemoj gubiti vreme, ćelije su u spoju nego odvoj kintu za nov pričam ti iz ličnog iskustva. Najbolje bi bilo da uzmeš zatvoreni koji se ne održava, ali problem je što je on dosta skuplji. Kad budem u redakciji okačiću oznake ovog Unibat koji je na mojoj kamili već četvrtu godinu a čije dimenzije odgovaraju kamili. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 5, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan 12.2 V nije dovoljno da 2 cilindrični motor zavergla. Akumulator je problem, a vi kako hoćete... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 5, 2021 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan anlaser Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Mart 5, 2021 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, bokilic je napisao: anlaser Prema onom što mi je rekao moj drugar auto električar, vrlo moguće. Zanemario sam činjenicu da je Novola prespajao akumulator sa akumulatorom iz auta pa anlaser nije okrenuo, za razliku od mog iskustva kada je odmah okrenuo i upalio. Elem, majstor Pajo kaže ako kada se prespoji okrene onda je u pitanju akumulator, ako ne onda je problem anlaser. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2418 Napisano Mart 5, 2021 Andragog, 4990 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Probaj na kablove sa auta.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Mart 5, 2021 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Reče čovek da je to probao, osim ako ga ja nisam dobro razumeo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6059 Napisano Mart 5, 2021 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja skonta prova je verglat bez svićice.Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...