Arakis 5848 Napisano Avgust 15, 2014 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Proveri nivo ulja u čantri? I podesi broj obrtaja na leru da nije ispod 1300 - 1400 1/min Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano Avgust 18, 2014 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Ulje je bilo u pitanju. Dolio 1 dl I sad radi ful. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare015 12 Napisano Avgust 18, 2014 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan pozz drustvo,imam problem sa lancem primetio sam da se neravnomerno istegao,lancanici su ok nisu zaostreni niti krivi.gde mogu naci lanac dobar u solidnom stanju.hvala samo da izadjem iz sezone pa onda sledi celokupno sredjivanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Avgust 18, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan jbg kada menjaš lanac najbolje je da menjaš i lančanike (kada je stariji lanac a otišli lančanici onda možeš da menjaš samo lančanike)... dotegni malo lanac i teraj (lanac se uvek istegne na jednom kraju više... nemoj da ga pretežeš, podmaži ga i izdržaće sezonu... pod uslovom da ga ne dižeš na zadnji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare015 12 Napisano Avgust 18, 2014 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan ok svakako menjam i lanac i lancanike ali sam mislio da premostim do zime dok nebudem radio sve moguce servise.inace redovno ga odrzavam,lanac perem i podmazujem na svakih 500km sve zavisi od uslova u koim vozim ako sam u blatu ili vodi onda odma posle voznje necekam 500km.idem 28avgusta u herceg novi pa mi malo frka mada je tek poceo da se isteze.hvala popsy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krile 5 Napisano Avgust 20, 2014 U prolazu, 28 postova Lokacija: BiH Motocikl: bmw k1200 gt Prijavi odgovor kao problematičan [ime quote = "Crni". timestamp = "1377773120" post = "1539802 '] Zovu se Roleri pogonskog lanca (i moze sam Strugar da IH JE Pravi Ali pitanje da li potrefi tvrdocu plastike) i IMA IH DVA (Gornji i Donji) BAS Sam IH juce menjao Evo slidze. .. [/ quote] poz svim tenerasima prije dva dana sam kupio 750 st 1995 i naravno odmah je rastavio cišcenje sredjivanje i to vidim da je nesto bilo na mjestu ovih rolera ali nisam znao sta do sad stvarno ste svi super i dosta dobrih savjeta na ovom forumu još jednom veliki pozdrav svima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krile 5 Napisano Avgust 20, 2014 U prolazu, 28 postova Lokacija: BiH Motocikl: bmw k1200 gt Prijavi odgovor kao problematičan imam jedan problemcic kada dodajem gas st strasno vibrira prvo sam to osjetio u vožnji kad obrtaji dodju oko 5000 ne ovisno u kojoj brizini sad se to osjeti i kad na mjestu na leru turiram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko07 282 Napisano Avgust 20, 2014 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dok ne promenis u opisu profila koji motor vozis niko ti nece odgovoriti ps: sala naravno, da znam podelio bih to sa tobom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Avgust 20, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan imam jedan problemcic kada dodajem gas st strasno vibrira prvo sam to osjetio u vožnji kad obrtaji dodju oko 5000 ne ovisno u kojoj brizini sad se to osjeti i kad na mjestu na leru turiram hm... jel moze to malo preciznije... kad kazes vibrira, jel se kao trese, neravnomerno radi ili ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krile 5 Napisano Avgust 20, 2014 U prolazu, 28 postova Lokacija: BiH Motocikl: bmw k1200 gt Prijavi odgovor kao problematičan imam jedan problemcic kada dodajem gas st strasno vibrira prvo sam to osjetio u vožnji kad obrtaji dodju oko 5000 ne ovisno u kojoj brizini sad se to osjeti i kad na mjestu na leru turiram hm... jel moze to malo preciznije... kad kazes vibrira, jel se kao trese, neravnomerno radi ili ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krile 5 Napisano Avgust 20, 2014 U prolazu, 28 postova Lokacija: BiH Motocikl: bmw k1200 gt Prijavi odgovor kao problematičan Motor savrseno Radi beza stucanja Ali Kad ja sjedim na njemu i i zavrnem gas sjediste podamnom vibrira Kao da sjedim na vibratoru ha ha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krile 5 Napisano Avgust 20, 2014 U prolazu, 28 postova Lokacija: BiH Motocikl: bmw k1200 gt Prijavi odgovor kao problematičan Dok ne promenis u opisu profila koji motor vozis niko ti nece odgovoriti ps: sala naravno, da znam podelio bih to sa tobom sad odgovaraj promjenjeno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Avgust 20, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Motor savrseno Radi beza stucanja Ali Kad ja sjedim na njemu i i zavrnem gas sjediste podamnom vibrira Kao da sjedim na vibratoru ha ha nemoj da se smejes ali prva stvar mi je pala da nisi dobro namestio i stegao sedište i kad sedneš na njega ono ima vibracije (meni se par puta desilo, prvo to probaj) druga stvar koja može to da stvara je ako je neko uspeo da slomije onaj jezičak ispod sedišta koji ide ispod rezervoara (isto kao da nisi stegao šrafove na sedištu) ... generalno Super Tenera baš ima malu količinu vibracija mi možeš da je voziš od 1300 obrtaja a da ona ne štuca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krile 5 Napisano Avgust 20, 2014 U prolazu, 28 postova Lokacija: BiH Motocikl: bmw k1200 gt Prijavi odgovor kao problematičan Motor savrseno Radi beza stucanja Ali Kad ja sjedim na njemu i i zavrnem gas sjediste podamnom vibrira Kao da sjedim na vibratoru ha ha nemoj da se smejes ali prva stvar mi je pala da nisi dobro namestio i stegao sedište i kad sedneš na njega ono ima vibracije (meni se par puta desilo, prvo to probaj) druga stvar koja može to da stvara je ako je neko uspeo da slomije onaj jezičak ispod sedišta koji ide ispod rezervoara (isto kao da nisi stegao šrafove na sedištu) ... generalno Super Tenera baš ima malu količinu vibracija mi možeš da je voziš od 1300 obrtaja a da ona ne štuca danas sam to sve provjerio sve je u redu kad sjedim i dajem gas do 2000 obrtaja sve je uredu sve preko toga dolazi do vibracija i kako ja povecavam obrtaje tako se i vibracije povecavaju ako bilo ko ima ideju sta bi moglo biti nek kaze a ja cu provjeravati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Avgust 20, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ajmo jos jednom da vidimo... ukoliko motor kada je u mestu lepo radi i kad dodajes i oduzimas gas onda razlog vibracija mogu biti gume (tj. guma) ako ima neki balon ili su deformisane... pošto nisi rekao da trese korman najverovatnije nije prednja nego zadnja guma... prekontroliši je ... takođe probaj da kad kreneš motorom kočiš malo oštrije samo zadnjom kočnicom... ako točak krene da "udara" onda ti je umreo amortizer pa se drži samo na oprugama... ovo su sve teorije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TENERAS 17 Napisano Avgust 21, 2014 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Foca, Republika Srpska Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, jedno pitanje za ekipu? Moja St gazi 63000 fazni lanac se počeo čuj. Na obrtaja preko 4000 zveči čudan zvuk do 4000 se ne čuje ništa dosta normalno radi na stangasu jedino je u zadnje vreme malo bučniji tj. Više cakce. Odlučio sam da skinem poklopac ventila pregledam lanac bio je dosta opušten, sumnjao sam da udara o onaj odvijač iznad lančanih bregastih ali je. On u izvršnom stanju. To sam isključio skinem spanać i ustanovim da je nekim čudom zablokirao na nekih 2/3 puta razradimo ga ručno podesim na dve crte od max vratim spanać opruge... Upalim motor dosta. Tise radi ali kad je dobio radnu tema. Primetio sam da je opet počeo da zveči, iako sam nakon vraćanja lanca okrenuo radilice i bio je u zategnutom stanju. P.S. pojavio mi se višak ulja dal od nepravilnog merenja il je nešto drugo u pitanju? Motor Extra vuče i radi nema problema sem tog zveckanje... Nadam se odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krile 5 Napisano Avgust 21, 2014 U prolazu, 28 postova Lokacija: BiH Motocikl: bmw k1200 gt Prijavi odgovor kao problematičan ajmo jos jednom da vidimo... ukoliko motor kada je u mestu lepo radi i kad dodajes i oduzimas gas onda razlog vibracija mogu biti gume (tj. guma) ako ima neki balon ili su deformisane... pošto nisi rekao da trese korman najverovatnije nije prednja nego zadnja guma... prekontroliši je ... takođe probaj da kad kreneš motorom kočiš malo oštrije samo zadnjom kočnicom... ako točak krene da "udara" onda ti je umreo amortizer pa se drži samo na oprugama... ovo su sve teorije... ok gume su u losem stanju treba izvrsiti zamjenu a pronasao sam da je prednja feluga udarena na jednom mjestu i ja sam odmah pregledao gume kad je se to desavalo samo me zbunjivalo da se to desava u mjestu kad stojim i dodajem gas. Gume cu nekako i da riješim sad me zabrinjava ova feluga moželi se to peglati ili da tražim drugu u svakom slucaju mnogo hvala trebace malo vremene da rijesim ovaj problem mislim financijskog vremena ali sam tu sa vama pozdrav svimai još jednom hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Avgust 21, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan E pošto sredjujem gume i točkove... nešto me je uvek nerviralo ... a to su dimenzije ležajeva točkova... svaku put meri i nikako da zapamtim... Uz male konsultacije sa Gvozdenim i Shum@rzom eve ga spisak pa da ga imamo u temi: Ležajevi točkova za XTZ 750 Super Teneru Prednji točak 6302 2rs - (2x) dva komada Zadnji točak 6303 desno 6203 levo (2x) dva komada 63/22 26s lezaj lancanika (63/22) savet je da vam svi ležajevi budu 2RS (rubber sealed) tj. zatvoreni Dopuna... hvala Gvozdenu što me je naterao :D dimenzije za semeringe točkova Semerinzi prednji točak desna strana 22 42 7 zadnji točak desna strana 25 47 7 zadnji točak leva strana 42 56 6 linkovi: http://yambits.co.uk/xtz750-super-tenere-wheel-seal-front-p-45202.html http://yambits.co.uk/xtz750-super-tenere-wheel-seal-rear-p-45204.html?osCsid=am65ui2ff9fv2sn6oaers3f0l7 http://yambits.co.uk/xtz750-super-tenere-wheel-seal-rear-p-45203.html 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5848 Napisano Avgust 21, 2014 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...ode u prvi post ove teme... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Avgust 21, 2014 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Ima jedna caka na Wemoto sajtu koju vidim da ljudi ne znaju, tice se bas ovoga, koji lezajevi i koji semerinzi. Evo primer za xtz750: kliknite na link, kad se otvori strana kliknite na zuto "i" slovo kod recimo Front Wheel Bearing Left , ali bas kliknite na "i" slovo sa zutim okolo. Znaci klikni na slovo!!! Otvori vam se strana sa necim mnogo prihvatljivijim, u slucaju lezajeva dobijete kompletan naziv za ovu situaciju to je 6302 2RS DDU Bearing 15x42x13mm Jedini problem u ovoj prici je sto ova mogucnost postoji samo za iteme koji imaju zuto "i", ali za lezajeve i semeringde je sjajno, tako i za sajle kada treba da izradite a ne znate koja je tacna duzian bila i sl. evo probajte na linku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krile 5 Napisano Avgust 21, 2014 U prolazu, 28 postova Lokacija: BiH Motocikl: bmw k1200 gt Prijavi odgovor kao problematičan evo par slikica nove masinke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare015 12 Napisano Avgust 22, 2014 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan hteo sam da menjam lezaj u kormanu,znate mozda koji ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Avgust 22, 2014 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan 30x55x17 i 25x47x15 u Koyo katalogu je naziv seta SSH901R 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Avgust 27, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Ko od kolega bese ima plastike viska...trebaju mi 3 prednje ... za grunfovanje, nisam se olupo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mema 24 Napisano Avgust 27, 2014 U prolazu, 80 postova Lokacija: Sarajevo BiH Motocikl: XTZ 750 SP 92 & KTM SXS 540 06 & KL 250 & VS 1400 & NRG 50 Prijavi odgovor kao problematičan Kolegi treba prednja viljuska za xtz 750 ako neko ima voljni smo kupiti. Lp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...