Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 387 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Pa to onda mozes sam da uradis- nadji muski cinc, nalemis na njega 2 zice i sa druge strane stavis sta ti treba, recimo uticnicu za upaljac...

E sad ne znam oko motora ko to i kako radi ali cinc generalno nije bas najsjajnije resenje za to posto je generalno namenjen za A./V signal koji je mnooogo slabiji od tih 0.7+ A koliko su ti adapteri...

@Arso- da li mogu da znam sto se skuplja? Mislim tek sam uzeo ST i nemam nista protiv da ostavim mail nego da ne upadam u neciju pricu ko pao sa marsa :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Sindikat Samostalni Jahač, 368 postova
  • Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36

Pa to onda mozes sam da uradis- nadji muski cinc, nalemis na njega 2 zice i sa druge strane stavis sta ti treba, recimo uticnicu za upaljac...

E sad ne znam oko motora ko to i kako radi ali cinc generalno nije bas najsjajnije resenje za to posto je generalno namenjen za A./V signal koji je mnooogo slabiji od tih 0.7+ A koliko su ti adapteri...

@Arso- da li mogu da znam sto se skuplja? Mislim tek sam uzeo ST i nemam nista protiv da ostavim mail nego da ne upadam u neciju pricu ko pao sa marsa :)

Hvala Marko,to je i meni palo na pamet,pošto već imam izveden muški činč sa motora,ali nisam siguran koja mu je namena uopšte :zbunjen: Da li neko još,osim mene,ima taj činč na ST,a da zna čemu služi?! :stabre:

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Da li bi clanovi STenere sekte bili ljubazni da mejl adrese dostave, Vladi SD, Popsiju ili meni na PP?

AJMO VOZACI STENERA .... EMAIL ADRESE , NA PP SALJITE....... O'MA'

• Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova
  • Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići)

Da li bi clanovi STenere sekte bili ljubazni da mejl adrese dostave, Vladi SD, Popsiju ili meni na PP?

AJMO VOZACI STENERA .... EMAIL ADRESE , NA PP SALJITE....... O'MA'

Ja poslao, đe je odgovor? 1lol.gif

edit: stigao, podržavam skroz, ja sam za! 0takoje.gif

Promenio član Божа

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Pa šta ima da se krije, Popsy & co hoće da se skupite svi na jedno mesto i da od svih tih vaših bedevija, sastavite jednu zglavnu ST. Eto to je zamisao.0takoje.gif

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Pa šta ima da se krije, Popsy & co hoće da se skupite svi na jedno mesto i da od svih tih vaših bedevija, sastavite jednu zglavnu ST. Eto to je zamisao.0takoje.gif

"...one, to rule them all..."

1lol.gif1lol.gif1lol.gif

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Pa šta ima da se krije, Popsy & co hoće da se skupite svi na jedno mesto i da od svih tih vaših bedevija, sastavite jednu zglavnu ST. Eto to je zamisao.:takoje:

ja ti lepo rekoh, zalivadi taj nesretni Transalp i uzi si ST... :takoje: :takoje: :takoje:

• Podržavam 1

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Pa šta ima da se krije, Popsy & co hoće da se skupite svi na jedno mesto i da od svih tih vaših bedevija, sastavite jednu zglavnu ST. Eto to je zamisao.:takoje:

ja ti lepo rekoh, zalivadi taj nesretni Transalp i uzi si ST... :takoje: :takoje: :takoje:

Jeste da kupim ST, pa da mi ga uzmete za delove. Ne može!1nanana.gif Dobar je meni moj Transalp, ne menjam ja njega skoro...0takoje.gif

Nego da se mi prebacimo u AT vs ST, treba doći do 1000-te strane...1moto3.gif

Kratka priča, možda nekom posluži kao hint: Pre neki dan sam se vozio do Zlatibora, i u povratku sipam gorivo u Požegi na NIS pumpi. Nastavim dalje, i negde između Kosjerića i Valjeva, u sred ničega motor krene da štuca, cima puši crno iz auspuha. Ja već počeo da računam koliko mi treba pešaka do BG 1lol.gif Inače, motor samo što je došao sa servisa od Bokilića. Posle 20-ak km, prestane da cima, al i dalje puši iz auspuha crno preko 3,000 obrtaja. Stignem tako kući, zovem Bokilića, kaže verovatno je loše gorivo, ili neka prljavština, poteraj to brate malo jače, nemoj da voziš ko penzos. I ja ga tako poteram, ne baš u crveno, al muški. Kad ono prestade da puši posle 1. min, radi sve normalno, kao i pre 0zbunjen.gif majku mu, nasekira me tamo u onim planinama.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: Xtz750 ; TE610e, RD07, 990 advR, 1090 advR

e moj brate ja tako vozim svaki dan 1zvizduk.gif. to kada ga vozis malo duze do 3-4000 obrtaja i onda kada ga puknes po gasu on se nakaslje , pa onda moras dobro da ga zavrtis u crveno i on posle radi normalno.

• Podržavam 1

e moj brate ja tako vozim svaki dan 1zvizduk.gif. to kada ga vozis malo duze do 3-4000 obrtaja i onda kada ga puknes po gasu on se nakaslje , pa onda moras dobro da ga zavrtis u crveno i on posle radi normalno.

Visokoturažna mašina 1lol.gif

• Svrati ponekad, 108 postova

pozzz drustvo :zdravo: .jedno pitanjce,koim redosledom da odvcem srafove da bih pogledao spaner na bregastoj.ima ona tri komada,neko kaze prvo centralni popustis pa odvrnes ceo spaner a opet cujem i drugu pricu da odvrnem samo ova dva sa strana i on ide napolje komplet.znam da cu ovde dobiti pravi savet,hvala u napred!!!!

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 ST

Odvij centralni saraf i izvadi opruge. Onda odvij dva sarafa koji drze spaner. Jedino tako mozes vidjeti na kojem je zubu spaner. Ako prvo odvijes dva sarafa, a ne skines centralni, opruga ce da potisne spaner do kaja i neces znati u kom je bio polozaju. Kad montiras spaner vratis ga na minimum, stegnes i onda stavis opruge i centralni saraf.

Vodi racuna kad skines spaner da ne zaverglas ili da ne okreces radilicu da ti ne bi preskocio lanac bregaste. I skidaj ga kad su klipovi u gornjoj mrtvoj tacki.

• Podržavam 1

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Kratka priča, možda nekom posluži kao hint: Pre neki dan sam se vozio do Zlatibora, i u povratku sipam gorivo u Požegi na NIS pumpi. Nastavim dalje, i negde između Kosjerića i Valjeva, u sred ničega motor krene da štuca, cima puši crno iz auspuha. Ja već počeo da računam koliko mi treba pešaka do BG 1lol.gif Inače, motor samo što je došao sa servisa od Bokilića. Posle 20-ak km, prestane da cima, al i dalje puši iz auspuha crno preko 3,000 obrtaja. Stignem tako kući, zovem Bokilića, kaže verovatno je loše gorivo, ili neka prljavština, poteraj to brate malo jače, nemoj da voziš ko penzos. I ja ga tako poteram, ne baš u crveno, al muški. Kad ono prestade da puši posle 1. min, radi sve normalno, kao i pre 0zbunjen.gif majku mu, nasekira me tamo u onim planinama.

Pa i mi se brate zakašljemo ponekad.. penzionerska vožnja nije baš preporučljiva.. ovaj motor se zavrće.. i nema šta onda da se zagrcne.. još kad stavite otvoreni izdiv ima samo da piči :moto3:

Kad već pomenuste izduv...goni me ideja da menjam top,ne bi li dobio malo "dublji" zvuk.E,sad,da li postoji nastavak tipa 2u1,jer kod nas na ST obe cevke se zavrsavaju u topu.I koji top bi se mogao montirati na ST? Valjale bi i neke slike

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Super Tenere

Drugari a zasto niko od vas ne pominje da na Super Teneri imamo parking svetlo ?! 1zdravo.gif Pali se tako sto okrenete na levo i zakljucate volan i kljuc okrenete za jos jedan klik u levo i pale se samo prednja i zadnja pozociona svetla :D

Kad već pomenuste izduv...goni me ideja da menjam top,ne bi li dobio malo "dublji" zvuk.E,sad,da li postoji nastavak tipa 2u1,jer kod nas na ST obe cevke se zavrsavaju u topu.I koji top bi se mogao montirati na ST? Valjale bi i neke slike

Ej meni je fabricki auspuh, ali izvadjeno sve iz njega i na krajnjem izduvu je ostavljen ceo precnik izduva nema ono suzenje. Grmi izuva, cuju me na kilometar1moto3.gif

post-20512-0-42963500-1395685330_thumb.jpg

iseces ga dole gde dve cevke ulaze u njega pa cim pocne njegovo sirenje vec postoji kao mali var, tu ga preseces milimetarskim kamenom, izvadis sve iz njega i zavaris ga, nista se ne primecuje posle

Drugari a zasto niko od vas ne pominje da na Super Teneri imamo parking svetlo ?! 1zdravo.gif Pali se tako sto okrenete na levo i zakljucate volan i kljuc okrenete za jos jedan klik u levo i pale se samo prednja i zadnja pozociona svetla :D

voleo bih to da probam kada bi mi radila brava i kada bih mogao k'o covek da zakljucam volan 0plac.gif

ovako ostaje samo da znam da ima tu mogucnost 1jok.gif

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Super Tenere

Studirao sam semu, i provalio da pise na bravi ON-OFF-P i ja u glavi kapiram da je to parking light... A jednom mi se desilo da mi je pozicija ostala nekim cudom upaljena kada sam zakljucao motor ali nisam obracao paznju na to... I malopre odlucim da nadjem u kom zecu lezi grm... :) I eto ga... Samo se ne secam da je to neko pominjao po forumu, a stvar je super :D

Ej meni je fabricki auspuh, ali izvadjeno sve iz njega i na krajnjem izduvu je ostavljen ceo precnik izduva nema ono suzenje. Grmi izuva, cuju me na kilometar1moto3.gif

E to se traži!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja