Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova
  • Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići)

Kako izgleda, samo je januar bio malo oštriji, pa sam se stišao sa vožnjom. S'obzirom da je izgleda već došlo proleće, mora se požuriti i sa sređivanjem stare, da ne bi slučajno zatajila kad je najpotrebnija 1moto3.gif Elem, danas je došla iz pazove, gde joj je doktor ukazao prvu pomoć :D evo šta je sve urađeno:

-ulje bardahl, filter

-filteri vazduha, očišćen filter goriva

-svećice

-pumpa za gorivo popravljena, ko zna koliko je bila neispravna

-pinjon popravljen

-lanac bregaste zamenjen

-karbovi sređeni

-zadnja kočnica blokirala - popravljena

-slavine popravljene sa setom za reparaciju - nema da curi

-ulje za kočnice zamenjeno

-Auspuh pocrneo :D

-verovatno ima još al ne mogu da se setim :D

Motor ideeeeee1moto3.gif

Inače pre toga je bio kod čika Rajka, koji je prosveltilo staru, tako da sada sa ksenonima pretvara noć u dan, malo pišti kad skreće, a ima i neke lampice koje svetle kad regler ne radi 1hmm.gif

Auspuh

1s4xfo0ncx7htiv2e0.jpg

IMG_20140225_152134.jpg

4nsrspsdo3js8d4ob6lw.jpg

IMG_20140225_152102.jpg

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Super Tenere

Javi kako se ponasa taj sprej, ja sam farbao auspuh nekom nemackom, super-cool-extra farbom, ali evo posle desetak voznji, voda, blato, od nemacke farbe ne ostade ni N

• Podržavam 1

Bokilić mi je rekao da će otprilike tako biti i sa ovim. Videćemo, ostalo je još spreja, gde pusti opet naprskaš i tako u krug :)

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

mislim da je problem u lošoj pripremi grana... potrebno je da nema ni trunke rđe a kod nas uglavnom preletimo četkom par puta i udri sprej... videću kakve rezultate dobijamo posle peskiranja i farbanja ;)

• U prolazu, 80 postova
  • Motocikl: XTZ 750 SP 92 & KTM SXS 540 06 & KL 250 & VS 1400 & NRG 50

Kolega je nedavno kupio Teneru i grane su farbane nekad davno i odlicne su ne pustaju boju.Ruzno su ofarbane ali ako nista bar su crne sto je bitno.

Ostalo mi je jos to da sredim ,ali ni sam ne znam kako.Mislim da je kljucno ispeci boju par puta.

Znaci nakon farbanja upaliti motor par minuta pa ugasiti da se ohladi pa opet jedno dva puta tako.

Jel neko to probao?

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Super Tenere

Kolega je nedavno kupio Teneru i grane su farbane nekad davno i odlicne su ne pustaju boju.Ruzno su ofarbane ali ako nista bar su crne sto je bitno.

Ostalo mi je jos to da sredim ,ali ni sam ne znam kako.Mislim da je kljucno ispeci boju par puta.

Znaci nakon farbanja upaliti motor par minuta pa ugasiti da se ohladi pa opet jedno dva puta tako.

Jel neko to probao?

E to sa paljenjem i gasenjem sam i ja probao, citao sam negde o tom pecenju boje, auspuF je bio skinut, ofarban, vracen na motor... zagrejan, normalno smrdelo je i dimilo dok se nije lepo ispekla, preso sam jos malo kasnije kad se ohladila grana, ali izgleda ne pije vodu... Sta mislite o niklovanju ili hromiranju grane, mislim da je to bolja i trajnija varijanta... ? Nisam imao iskustva sa tim pa ne mogu mnogo da pricam, sigurno medju nama ima nekog sa vise iskustva..

• Svrati ponekad, 188 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750

@Iskander

Kako izgleda, samo je januar bio malo oštriji, pa sam se stišao sa vožnjom. S'obzirom da je izgleda već došlo proleće, mora se požuriti i sa sređivanjem stare, da ne bi slučajno zatajila kad je najpotrebnija 1moto3.gif Elem, danas je došla iz pazove, gde joj je doktor ukazao prvu pomoć :D evo šta je sve urađeno:

-ulje bardahl, filter

-filteri vazduha, očišćen filter goriva

-svećice

-pumpa za gorivo popravljena, ko zna koliko je bila neispravna

-pinjon popravljen

-lanac bregaste zamenjen

-karbovi sređeni

-zadnja kočnica blokirala - popravljena

-slavine popravljene sa setom za reparaciju - nema da curi

-ulje za kočnice zamenjeno

-Auspuh pocrneo :D

-verovatno ima još al ne mogu da se setim :D

Motor ideeeeee1moto3.gif

To druze , sad je mahina ZMAJ 1aha.gif

BJB-tenere.gif

• Podržavam 1

mislim da je problem u lošoj pripremi grana... potrebno je da nema ni trunke rđe a kod nas uglavnom preletimo četkom par puta i udri sprej... videću kakve rezultate dobijamo posle peskiranja i farbanja ;)

Pazi samo da ne ne pukne, metal je krt, moze da se desi da ode na kajsiju

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Ja sam prosao grane sa tom pripremom, znaci peskiranje, pa malo jos smirgle preko, malo bakarne cetke, pa par slojeva farbe, pa pecenje na motoru. Farba je ona louis do 800C. Kako ce se pokazati na granama videcemo, ali sam sa njom jos par stvari ofarbao. Te stvari sam onda blago smirglao pa farbao ponovo, i onda to peskirao (jbg komplikovan lik 1hmm.gif)...majstor koji je peskirao mi rece da se sa tih delova mnogo teze skidala farba, sto sam i ja primetio prilikom smirglanja. Videcemo...

• Podržavam 1

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

jeli neko zna koliko nas ima aktivnih na forumu Super Teneraša... postoje neki projekti u najavi ;)

• U prolazu, 80 postova
  • Motocikl: XTZ 750 SP 92 & KTM SXS 540 06 & KL 250 & VS 1400 & NRG 50

Ima nas dvojica aktivnih u Bosni :)

Rado cemo organizovati neke enduro voznje ,znam mnogo toga :)

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2001 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Popsy mislio da se sakupite 8-og Marta, čisto da razmenite iskustva... 1nanana.gif

Moze da bidne al ne mora da znaci!!!1zvizduk.gif

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

He, he...prethodni post izgleda ko glasacki listic :lol:....

....zaokruzite 1. imacete svetlu buducnost i novu kuhinju, za realnu cenu.. :hej:

Mozda je malo rano da se pravi spisak :neznam:

A sto se tice izduvne grane...boleche me, da je farbam :nanana: ..blato na izduvnoj grani, je zakon :moto3:

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Dragi moji STenerasi..i ostali ....hajde da prepustimo ovu temu nasoj dragoj mehanizaciji....

Zapocetu temu , cemo prebaciti, kad sve iskristalisemo na drugo mesto u ENDURO forumu..... ko je imao PP od Arse, ima i neke preliminarne obrise o cemu se radi.....

Obecavam ubrzo, novu temu i malo detaljnije podatke.

Pozdrav,

VladaSD :zdravo:

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Kad bude tema dodaj ovde link da ne trazimo po forumu.

Juce sam bas zagledao farbu na granama, posto sam prilikom montiranja par stvari ispustio duzi metalni deo ostrih ivica, koji se onako lepo spustio niz izduvnu granu...na moje iznenadjenje, farba malo matirala na tom mestu gde je klizilo, ocekivao sam da ce doci do metala sigurno kakav je zvuk bio.

Sinoc zamenio korman za Renthal, kockasti far za 2 okrugla i prekidace sa starog modela za prekidace od novog, uspesno vece...ako nekome treba nesto od poskidanih delova nek me cimne, imam i nozicu zadnje kocnice viska.

Kad se vec hvalim, tokom zime uradjeno sledece:

- biper zmigavaca

- blicer stop svetla

- pokazivac napona akomulatora, temp vazduha i sat...

- USB umesto 12v

- lezajevi zadnje viljuske (ostao onaj na amortizeru dole da se zameni, nabijem ga onako zapeklog)

- prosireni nogostupi 1care.gif1care.gif1care.gif ma ne mozete verovati kolko bolje i prijatnije i prirodnije... ma 1care.gif

- promenjen sistem montaze sedista, sediste se sad skida bez skidanja plastika i bez alata

- zamenjen ogroman broj srafova...

- ofarbani nogostupi, menjac, kocnica, viljuska, nosac kofera, centralni stend, copava, poklopac pregrade alata, grane, zastite na granama... sve peskirano, farbano, zastita

- ispoliran guard motora...bem li ga sto, bas mi se svideo tako, videcemo kolko ce trebati dunavskom pesku da ga matira 1moto3.gif, prvo sam ga ispeskirao i nije mi se svidelo kako je ispao, jbg

- gomila sitnica koje su me nervirale...

- zaboravio sam jos par stvari...

Ostalo da se malo osveze plastike, najverovatnije skidanje svih nalepnica i poliranje. Farba ce biti kad otopli i napravim neku make shift komoru, i veliki servis kod Bokilica 0takoje.gif

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja