Jump to content

Moto Zajednica

Super tenera, centralni stender, crash barovi i drzaci bocnih kofera

Recommended Posts

• Drug član, 1932 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Daj jos neke fotke, NE montiranih... Koja je cevka, 22mm???

Cev je pola cola. Ne znam koliko je to mm.

AcaPn@

ne sijaju toliko uzivo  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6368 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ma sijaju, cini ti se ;D Ako ste kupili crne cevi sto se koriste za centralno grejanje, one na sebi imaju sloj oksida (valjda, ne znam tacno sta je, ali to je ono crno sto ste osmirglali). Njega je dovoljno blago osmirglati - par puta se predje smirglom i odmasniti razredjivacem ili Anisil-om. Posle toga moze i treba odmah farba ili jos bolje spric-git, pa farba (farba se teze ljusti sa spric-gita nego direktno sa metala).  

Ja ih napravio "par" komada, pa ti je ovo cisto mala pomoc stecena u praksi ;)

Ma sijaju, cini ti se ;D Ako ste kupili crne cevi sto se koriste za centralno grejanje, one na sebi imaju sloj oksida (valjda, ne znam tacno sta je, ali to je ono crno sto ste osmirglali). Njega je dovoljno blago osmirglati - par puta se predje smirglom i odmasniti razredjivacem ili Anisil-om. Posle toga moze i treba odmah farba ili jos bolje spric-git, pa farba (farba se teze ljusti sa spric-gita nego direktno sa metala).  

Ja ih napravio "par" komada, pa ti je ovo cisto mala pomoc stecena u praksi ;)

Hvala na savetu. Uradicemo pripremu svakako pre farbanja. Majstor koji mi je pravio ovo se dugo bavio autolimarijom pa mi je i on rekao isto. Ali brate koliko posla ima i oko crash barova i oko centralnog to je bruka. Ja sam vecinu vremena bio prisutan pa sam se uverio. Lakse je sigurno sad kad imamo jedan gotov. Kad se radi samo po slici heben je to posao.

Vidjao sam na forumu tvoje radove i kao fabricki su. Nema razlike. Nikad ne bi dao 100+ e za fabricke barove. Ovo sve sa farbanjem me kosta 50e i jos sto ih dam drugaru a ne preprodavcima.

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Au, baš su brutalno ispali!! Još kad se ufarbaju, ma i bolje od fabričkih, zaista. Ovde je posebna pažnja posvećena ručnom varenju, vidi se kako su varovi lepo obradjeni. Ma desetka čista!

• Enduraš, 6368 postova
  • Motocikl: CRF300L

Pa jeste hebeno, narocito kad se radi prvi put. Posle se udje su shtos, pa ide mnogo brze :) Kladim se da ti je drugar 100x rekao "ebali te krasbarovi", bar u sebi ;D

• Svakom po zasluzi, 12398 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Pa jeste hebeno, narocito kad se radi prvi put. Posle se udje su shtos, pa ide mnogo brze :) Kladim se da ti je drugar 100x rekao "ebali te krasbarovi", bar u sebi ;D

U pravu je Aca, on to dobro zna a evo gledam svaki dan Scubu i Kuma Raleta koliki je to posao da se pravilno izmeri šablon, saviju cevi, sve podesi na motoru pa posle ide brušenje, gitovanje pa šmirglanje do besvesti pa osnovna farba više puta pa 2-3 sloja završne farbe...puno rada, prašine, fizikalisanja i majstorstva :D

Što su mi poznati ovi crash barovi od nekle  ;D ;D ;D ;D ;D

super su ispali, svaka čast

Ne priznajem nista  :) Nije nase nasli smo  ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja