Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc oko lezaja zadnjeg tocka za Hondu

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 137 postova
  • Motocikl: Hayabusa

Naime radi se o lezaju velikog zupcanika zadnjeg tocka.U pitanju je Honda RC 42 poznatija kao Seven Fifty. Treba mi oznaka tog lezaja ako neko ima. Naravno ne mogu da pogledam na svom motoru jer je to neko nesto zbudzio i tu nije sad orginalni lezaj. Sirina velike i male kosuljice nije ista mala kosuljica je sira i tu nastaje problem. Naravno da sad ne mogu da nabavim lezaj jer nemam ni oznaku ni dimenzije istog. Unapred hvala...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Sensei servis, 347 postova
  • Motocikl: "viljuske"...al' na kardan!

Mnogo me zanima kako to izgleda! Okaci sliku toga...po tvom opisu, cini mi se da ti je zalepljen neki, khm, nazovi distancer na unutrasnju kosuljucu lezaja ???. A  probaj da izmeris unutrasnjii precnik glavcine, dubinu zljeba i spoljni precnik osovine, pa po tim dimenzijama da nabavis lezaj...

• Svrati ponekad, 137 postova
  • Motocikl: Hayabusa

Fora je u tome da kad sam skinuo tocak da menjam jednu od guma zupcanika vidim da je na lezaj zupcanika stavljena distanca na unutrasnju manju kosuljicu koja ocigledno nije od toga nego je pravljena. U daljim razgovorima po skupovima sa vlasnicima istog motora saznam da je lezaj takav fabricki da je mala kosuljica sira za nekih otprilike 4 mm. Ja u principu nemam nekih problema sa takvom kombinacijom ali ne znam da li je ta distanca napravljena kako treba te bih stoga ako nadjem lezaj vratio u fabricko stanje.

@doktor

Verovatno da u manualu to postoji ali niti imam manual niti baratam engleskim koliko je potrebno da to pronadjem pa sam mislio ako neko ima skinut tocak ili ce ga skidati iz ko zna kog razloga da zapise podatke sa lezaja stobi znacajno olaksalo pronalazenje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja