Jump to content

Moto Zajednica

Uticnica 12V - Africa i BMW

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 304 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adventure R

Poz,

Hocu da na dva motora napravim uticnicu za 12V (Africa RD07 i BMW F650 GS Dakar). Imate li nekih iskustava i sta mislite gde je najjednostavnije/najpametnije uticnicu staviti/zakaciti na instalaciju?

Poz,

Kopljas

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Ja sam prosle godine montirao na TA, obicnu uticnicu za automobile. Stavio sam je sa leve strane instrument table u onu plastiku. Montirao sam i 0/1 prekidac iz napajanja za racunar, da bih mogao da prekinem struju u slucaju neke havarije (pokazalo se korisnim vec jednom kada su zice nekako uspele da mi spadnu na cilindre pa je doslo do kratkog spoja pa je zadimilo  ;D

direktno na akumulator... za osigurac se vec ne secam (skreno)... secam se da sam ga vezivao preko 0/1 prekidaca iz chieftec napajanja za racunar

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ja sam takodje montirao obicnu uticnicu za auto, struja dovedena direktno sa akumulatora preko osiguraca od 10A. Osigurac treba staviti sto blize akumulatoru. I evo sljaka i dalje iako je sva zardjala iznutra, jer nemam nikakav poklopac koji bi je stitio od kise.

Ovaj problem rdje sam ja resio veoma jednostavno... punjac za gps mi je stalno utaknut... vise od godinu dana i sve je ok i cisto, a kraj kabla kad otkacim od uredjaja gurnem pod vizir i sve ok

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

@Aca - znas li ti snagu u W koju moze da podrzi uticnica?

Ne znam, najaci potrosac koji sam ukljucio u nju je bio mali kompresor za vazduh i radio je bez problema bar 10 minuta neprekidno.

Quasaar, od kad sam kupio garmin quest, vrlo retko koristim tu uticnicu jer mu je autonomija rada na bateriji prilicno velika, pa mi je malo bzv drzati stalno ukljucen punjac. Kad mi treba, predjem malo smirglom i radi bez problema.

• Zainteresovan, 572 postova
  • Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

Ja sam to rijesio tako (na AT) sto sam stavio duplu uticnicu u prostor ispod sjedista i punnjaci za gps i telefon su uvjek bili ukljuceni ,a kablove sa proveo na inst.tablu. Tako su bili zasticeni od kise i sl. Ako zatreba uticnica za neku drugu namjenu (sijalica ,kompresor...)to obicno nije u voznji pa se moze podici sjediste. Najbolje bi bilo sve to jos povezati preko releja koji pobuduje na primjer poziciono svjetlo ,tako kada parkiras motor ne moras razmisljati o punjacima i struji.

• Zainteresovan, 572 postova
  • Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

Na tako dugom putu, kao ovaj sto ti planiras ,moras na svaki nacin da se organizujes da ne zamaras glavu dodatnim stvarima kao sto je razmisljanje jesi li ugasio prekidac :D ,zato mislim da je relej bolje rjesenje.

• Svrati ponekad, 304 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adventure R

Ja u CG ne mogu da nadjem uticnicu uopste... Nasao sam neke koje idu na kabl ali kvalitet je ocajan. A i cena joj govori o kvalitetu: 0.8 EUR  :o

• Ne silazi, 5563 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ja sam kupio uticnicu iz Touratech-a misleci da je nesto specijalno, mada u sustini nije. Vezana je na kabal koji kod stroma postoji namenski iza kilera. On ima struju samo kad postoji kontakt.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja