Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike skutera

Recommended Posts

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: piaGGio TypHoon

lepi su ti scooteri al' zato i kostaju .. . jbg delovi za njega ako se sjebes kostaju,  a za automatika ili kojeg tomosa bas i ne kosta nesto. . .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Skuteras, 3696 postova
  • Motocikl: T-Max 500

A sta je sa ostalim skuterasim,jel se vozite ili lencarite?! Ja za ovih par dana kako je ogrejalo 450 km pa vi vidite!!   8)  8)  8)

Ja sam toliko presao na zadnjem ovih dana. Nisam jos sredio motor, pa vezbam da ga dizem.  :)

lepi su ti scooteri al' zato i kostaju .. . jbg delovi za njega ako se sjebes kostaju,  a za automatika ili kojeg tomosa bas i ne kosta nesto. . .

Ne razumem poentu texta. ???

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: kymco grand dink 250cc

na koliko km menjate kais. moj je 19000 i jos uvek skuter vuce ok, ima krajnju i vizuelno je bez pukotina .dajte savet dali preventivno da menjam ili da vozim ovako  dok ne bude za zamenu. ps u uputstvu pise da se menja na 18000. pozz

• Skuteras, 3696 postova

na koliko km menjate kais. moj je 19000 i jos uvek skuter vuce ok, ima krajnju i vizuelno je bez pukotina .dajte savet dali preventivno da menjam ili da vozim ovako  dok ne bude za zamenu. ps u uputstvu pise da se menja na 18000. pozz

:D :D :D :D :D Moram da se smejem. Moj motor ima nesto malo preko 50000km i jos nije menjan kais. Jedino ako mi ga je neko preko noci zamenio, a da ja to ne znam. S vremena na vreme otvorim i proverim. Istina je da je sad vec solidno ispucao po onom delu gde je nazubljen, ali radi. Ovih dana cu ga castiti novim, cisto reda radi.

• U prolazu, 11 postova

A sta je sa ostalim skuterasim,jel se vozite ili lencarite?! Ja za ovih par dana kako je ogrejalo 450 km pa vi vidite!!   8)  8)  8)

Ja sam toliko presao na zadnjem ovih dana. Nisam jos sredio motor, pa vezbam da ga dizem.  :)

Ne razumem poentu texta. ???

Ako ides na zadnjem tocku na njima moguce je da se i s*ebesh, a onda, da, ume da zaboli po novcaniku. Ovako kada vozis vecinom na dva tocka manja je verovatnoca. ;)

• Security Consultant, 342 postova
  • Motocikl: Aprilja Pegaso

7 godina vozim motore i tek u petak sam dobio dozvolu. Ajd sad da se organizujem pa da se vozam.

4 Alekre, e dobra je Vespa ja sam je kupio u Decembru i tekm sam se sad vozio sa njm. Mekana lagana, ne ubrzava nesto ekstra al lepo ide,ne oseca brzine  60-80kmh, a moze i preko. Cini mi se da je stvarno best bye za grad.

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Moj skuter je danas do Slankamena overio i 47. hiljadu predjenih km  :)

Ja planirao da se provozam do Starog Slankamena,al` nisam nasao drustvo,pa se provozao da BG-a...

• Skuteras, 3696 postova

Ako ides na zadnjem tocku na njima moguce je da se i s*ebesh, a onda, da, ume da zaboli po novcaniku. Ovako kada vozis vecinom na dva tocka manja je verovatnoca. ;)

Ma prvo je on napisao to pa sma ja rekao za zadnji. Ja sam sa mog skutera pao do sad 3 puta, ne pri nekim velikim brzinama i nista me nije kostalo. Zilave su to sprave. Naravno ne svaki skuter. Gledao sam neke sa krtom plastikom kako izgledaju posle udarca. To ne mozes pokupiti sve delove

• U prolazu, 66 postova

:D :D :D :D :D Moram da se smejem. Moj motor ima nesto malo preko 50000km i jos nije menjan kais. Jedino ako mi ga je neko preko noci zamenio, a da ja to ne znam. S vremena na vreme otvorim i proverim. Istina je da je sad vec solidno ispucao po onom delu gde je nazubljen, ali radi. Ovih dana cu ga castiti novim, cisto reda radi.

he,he a rolnice. he,he mislim da ovo nije mnogo pametno i da je bolje preventivno menjati he, hee. verovatno zato i postoje intervali zamene i redovni servisi. hi, hi opet razumem i balkan way moze to jos da tera nije mu nista i uputstva pisu budale. ho, ho i moj vizuelno ok izgleda ali cu ga ipak promeniti na 20000 i biti miran, he,he znam da je smesno ali sta cu. a da i bitno je da radi a to sto vec sutra moze ostaviti na putu  ;D ;D, a da zvaces drugara sa kombijem jer tako je jednostavnije. opet ovo je samo moje misljenje i mozda on izdrzi jos 20hiljada. evo jos se smejem ;D

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Da nešto nije u redu on bi to prvi znao ako ga već vozi toliko. A i bolje da goni taj orginalni komad nego ove prerađevine sto prodaju po servisima.

Tek kad skuter osjetno izgubi na ubrzanju mora se mjenjati kaiš, mada poslje 50000 je poželjno, prevencije radi što kažete. Rolnice kad odu pojavljuju se oscilacije u isporuci snage i ko poznaje svoj skuter osjetiće to odmah i treba odmah djelovat jer oće da ode i variomat.

@ muljaz

Piči ti slobodno al skupljaj pare za neki orginalni zamjenski set u skorije vrjeme, pa to prepakuješ sve u kompletu i uživaš još 50000

• Skuteras, 3696 postova

he,he a rolnice. he,he mislim da ovo nije mnogo pametno i da je bolje preventivno menjati he, hee. verovatno zato i postoje intervali zamene i redovni servisi. hi, hi opet razumem i balkan way moze to jos da tera nije mu nista i uputstva pisu budale. ho, ho i moj vizuelno ok izgleda ali cu ga ipak promeniti na 20000 i biti miran, he,he znam da je smesno ali sta cu. a da i bitno je da radi a to sto vec sutra moze ostaviti na putu  ;D ;D, a da zvaces drugara sa kombijem jer tako je jednostavnije. opet ovo je samo moje misljenje i mozda on izdrzi jos 20hiljada. evo jos se smejem ;D

Tekst ti je u najmanju ruku debilan sa ovim "ha, ha, ho, ho, hi, hi." To pisi u nekoj skuteraskoj grpui na Facebook-u... Nisam se smejao tebi zato sto hoces da menjas kais na 20000 nego zato sto sam zadovoljan mojim, koji je presao 50000!!!

Rolnice sam menjao na 35000 zato sto je poceo malo da se stresa kad ide nekom malom brzinom (40-50km/h). Mislim da mi je i kais i kvacilo i sve u prenosnom sistemu uspelo da izdrzi zato sto mu uvek dam pun gas kad krecem dok ne prebaci brzinu, pa ga posle otpustim koliko mi treba. Primetio sam da mu to najvise godi. Desilo mi se nekoliko puta na nekoj uzbrdici i po blatu i makadamu da mu drzim mali gas i da tako idem. Posle par desetina metara je pocne da smrdi kao da se upalila lamela i kais. Zato samo gas i uzivam.

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Do Slankamena?? A da niste slucajno bili kod Bojana na rostilju?

A ja nisam znao da je Google Earth uzivo  i da ima marker sa imenom rostiljdzije  !  :)

DA , bio sam , ja sam mu ujka !  :)

• U prolazu, 66 postova

drago mi je da si shvatio da je debilan. to hi ho he je namerno stavljano i karikira tvoj gorepomenuti odgovor, koji je trebao da bude smesan a ispao je sto je i bio cilj da sam zakljucis, debilan. procitaj jos jednom svoj odgovor pa reci da si se smejao svom kaisu a ne kao ono ti menjas na 20000, smesno.nije mi krivo sto ubedjujes mene nego sebe i ono neeee nisam tako rekao, drugacije sam mislio, to nije trebalo da bude tako. tom logikom sam se i ja u svom odgovoru smejao svom kaisu, casna pionirska. a i posto si upoznat sa pisanjem na face-u trebao bih tamo da vezbas i evoluiras svoje odgovore na bjb. i sam znam slucaj doduse u pitanju je sw600 35000 nista nije dirano i sve je ok, tako da tvojih 50 verujem. mada bih ja u svakom slucaju menjao u propisanom intervalu, mada je to samo moje misljanje a svako ima svoje zato i postoji forum. toliko od mene o ovome, over and out/

JOj druze , meni je kajs pukao, tj rascvetao se kao da je explodirao i pola sata mi je trebalo samo da povadim sve one kanapcice koji su se jako zamotali oko kvacila i varijatora i  sva sreca te je bilo na putu ka Valjevu letos. Bio sam sa saputnicom i sva sreca te mi se to nije desilo na putu ka moru i nazad !! Moj ti je savet da to menjas pod hitno. Mnogo je on jeftin da bi se zajebavao, a moze da te kosta jezivo. Kada je meni pukao, a pukao je sa 90 na sat , sa nas dvoje na motoru i skuter je u momentu zakocio naglo i posle te pola sekunde otprilike popustile su lamele sa korpe i onda je nastavio po inerciji. Iza mene je bio kombi i kolona iza njega. Ne smem da ti kazem koliko sam se usro samo kada sam pomislio sta je moglo da se desi kada sam se trgao od tog kocenja i tog zvuka koji ne mogu da opisem zbog cega sam mogao da izgubim kontrolu i zabijem se .....ma....On se sasusi i prosto se ne vidi da je gotov. MOj cak nije imao ni te pukotinice o kojima pise  MULJAZ sto je normalno ( sve cesce mislim da je MULJAZ ugradio lanac od neke mechke :)  ). Postaje krt i tvrd. A leti se zbog visoke temperature koja se najvise desi na semaforima po gradu i neznatno rastegne bez obzira na kanap. Sada sam uzeo kevlarski pa cemo da vidimo koliko ce da drzi, ali mislim da svaki treba menjati na onoliko km koliko propisuje proizvodjac. Mozda i ranije...

Ja planirao da se provozam do Starog Slankamena,al` nisam nasao drustvo,pa se provozao da BG-a...

hehe   ici cemo Skolse. sada sam imao rodbinski rostilj, ali cucemo se ako mi se bude islo na voznju negde. Cudi me da ne mozes naci drustvo. Idi na skuteri.org  i naci ces sigurno ljude ili lepo sine, udri temu za vikend i ima da vas bude koliko hoces. Ajd  :)

:o  :o  svaka cast nntom!! Aj molim te napisi,da li si imao neke kvarove,sta si menjao na servisima i ostale zanimljivosti!!  ;)  ;)

Pa po meni mislim da je zreo za zamenu,bolje na vreme nego da ti pukne u voznji,male su sanse da se osteti variomat al desavalo se i to,veca muka je da ti se to desi negde u nekoj voznji a daleko si od kuce ili servisa...  :-\  :-\

Servis radim sam, nikada ne idem u servis, napravio sam alate za varijator i ostalo i rokam sam.  :) Mnogo cesce nego sto treba  cistim varijator i rolnice, podmazujem iglicasti lezaj itd. Do sada zamenio (sem redovne zamene i potrosnog materijala) lezajeve prednjeg i zadnjeg tocka, lezajeve kvacila (preventivno) i semering vodene pumpe. Nastelovao ventile....punio zadnje amortizere...ne mogu vise da se setim...... :)

• Skuteras, 3696 postova

Iggore, vec cetvrti put citam tvoj post i pored svog napora ne mogu da ukapiram sta si hteo da kazes. Mogao BIH malo da obratis paznju na interpukciju, a i da saberes misli, pa polako

Da ne offujem vise.  Na mom skuteru menjam ulje na 3000-40000km, stelujem ventile svake zime (na nesto vise od 10000km), kocnice menjam cim dodju na pola, sajle podmazujem svaka 2-3 meseca, lezajeve kontrolisem kad god mi se ucini da nesto nije ok, filter vazduha perem jednom mesecno. Sto se kaisa tice u service manualu ne pise da se menja na 20000 ili koliko vec km, vec kad mu sirina spadne ispod odredjene milimetraze. Vozim svoj skuter, srastao sam sa njim i znam kad mu sta fali i kad sta treba da se radi

• U prolazu, 11 postova

Do Slankamena?? A da niste slucajno bili kod Bojana na rostilju?

A ja nisam znao da je Google Earth uzivo  i da ima marker sa imenom rostiljdzije  !  :)

DA , bio sam , ja sam mu ujka !  :)

Hehehe, sjaajno  :)) kolko je svet mali, a ja sam Rashin brat, komsija odmah do Bojana :)) Nekad vozio Beverly Cruiser 250, a jos malo pa se vidimo sa novom masinom tamo.

c_h_i_e_f   hehe  shvatio sam i ja da nema ko drugi to da bude nego Bojanove prve komsije   :)  A ja 3 dana ranije pisao osvrt na tvoj blog u onoj tvojoj temi o Beverliju  :)

cika zuba  Mrzi me sada da idem u radionicu , ali mislim da si u pravu. Malossi je , ali mi nije jasno zbog cega bi imao manji vek trajanja od originalnog....Uzeo sam ga kod Radosa na Pevcu i kostao me 55 evrica sto je extra cena s obzirom da je reg cena od 8 - 10 hiljada ! Drugo, ne vidim , (ja kao jedan mozda matorac), razlog zbog kojeg bi ti menjao variomat , a vozis tu azdaju, Nexusa  :)

Stvarno   bi bilo lepo kada bi se smirio ton na ovoj temi izmedju muljaza i iggora. Ajde ljudi, pa moze to mnogo lepse. Nemojte, ne stoji vam (nam).

cika zuba  Hvala na objasnjenju. Mislio sam da sam kupio bolji kais....A ovo za Nexusa, ne uzimaj me za ozbiljno jer ja na to posmatram drucacije  :)  za jedan skuter taj Nexus ima i brzinu i extra izgled. Ostalo bi za mene bile samo nijanse. Ja ne bi nista pipno  :) Poz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja