despic 7 Napisano Februar 7, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan nov akumulator se veoma brzo ispraznio...nece da zavergla,svetla ima,al kad ocu da upalim kao da je umro... cuje se...kkkkk ne znam da li ne puni kako treba...kaze mi ortak da su mi vrv otisle nekakve cetkice i da moze da se sredi...al ja nemam pojma sta je to niti kako moze da se sredi...molim pomoc... hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 7, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan napuni akumulator,upali motor pa uzmi unimer i izmeri koliko je napon na akumulatoru dok radi motor ,trebalo bi da bude oko 14v,ako je manji onda je problem u punjenju,ako nije onda ili je los akumulator,ili imas neko potrosac koji odvlaci struju kada motor ne radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikuntopola 96 Napisano Februar 7, 2010 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Topola Motocikl: Honda vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje ti je da odneses u servis dok je lose vreme pa nek ga oni pune i kontrolisu.Posto je nov verovatno je u garanciji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano Februar 8, 2010 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Kod motora koje vozis jedino imas cetkice na alnaseru,a one nemaju veze sa punjenjem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radoica 15 Napisano Februar 8, 2010 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800FI Prijavi odgovor kao problematičan Ma nosi to u servis dok je jos pod garancijom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 8, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a gde ti stoji motor, jel napolju na hladnom ili ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Februar 8, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan pa u garazi je...ali je u garazi hladno...skoro pa kao i napolju... svejedno...bacio sam i racun i garanciju...ja sam jedan od pametnih... probacu da ga napunim pa cu onda da vidim...ali kazem opet,nije skroz prazan...ima dovoljno za svetla...samo nema snage da povuce da upali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 8, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan I meni crko letos jedan akumulator sa gelom, samo je vec bio star tri cetri godine. Zamenim ga, odem do joske da proveri punjenje, kad moj motor pravi 17,5 volti ! Pa nije ni cudo sto je crko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 8, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan i ja imam nov akumulator ali motor stoji napolju, i nema sanse da upali kad odstoji malo duze. mozda je on ok ali mu hladnoca smeta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1302 Napisano Februar 8, 2010 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Kiselinski akumulator, Varta, kupljen proletos, celu zimu motor stoji napolju, pali k'o mina! Vozio se u petak, pre toga nije paljen desetak dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Februar 9, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan pa to ti kazem...meni na kawi star preko godinu...pali kad oces kako oces...ali ovaj nesto jebe...vrv se ne puni kako treba... i sta u tom slucaju!? """Zamenim ga, odem do joske da proveri punjenje, kad moj motor pravi 17,5 volti ! Pa nije ni cudo sto je crko.""" i sta si uradio!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Februar 9, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan uzmi i napuni ga ali sa punjace,m koji slabije puni meni se isto desilo prosle zime stojao motor u garazi ikad je bio onaj minus u februaru ispraznio se skroz isto zelatinski napunio sam ga i pali kao zmaj ali ovu zimu sam ga skinuo sa motora i u sobi je ,sto je sigurno sigurno je............napini ga samo ostavi ga barem 12 sati na punjenje ali sam 1-3 A punjac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Februar 9, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan jbg...imam neki..ne znam koji je ...punio sam stare sa njim...ogroman je...ima samo da se stavi na 12 i 24 V ja stavljao na 12 i punio nekih dva sata i radilo je... a zar ne bi trebalo motor sam da ga napuni dok radi!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radoica 15 Napisano Februar 9, 2010 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800FI Prijavi odgovor kao problematičan Pa dok ga vozis bi trebalo....moguce da ako ti stoji napolju da ga je zima malo ebuckala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Februar 10, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Jedino resenje je da ga napunis,upalis motor i proveris koliko ti puni alternator.Kao sto je vec receno,punjenje treba da je oko 14V na obrtajima vecim od 2000,i sa upaljenim svetlima,i bez njih. Ako je manje od 13.5,ili vise od 15V,problem je u alternatoru ili regleru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Februar 10, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan joska kako se to proverava? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radoica 15 Napisano Februar 10, 2010 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800FI Prijavi odgovor kao problematičan joska kako se to proverava? Pa lepo, uzmes unimer i premeris.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Februar 10, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan a odakle mi kolko to kosta!?jel jeftinije da odem kod majtora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radoica 15 Napisano Februar 10, 2010 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800FI Prijavi odgovor kao problematičan Ma to imas i kod kineza jeftino! Cak sta vise, mislim da ti komsija ima unimer 100% pa pozajmi od njega! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Februar 10, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan To stoji da su unimeri kod kineza jeftini,ali ako nas drugar ne zna kako da ga upotrebi,ne vredi mu taman da je i za dzabe. @ despic : imas pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Februar 10, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan e ...to si lepo reko... sta je pp!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Februar 10, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Privatna Poruka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radoica 15 Napisano Februar 11, 2010 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800FI Prijavi odgovor kao problematičan To stoji da su unimeri kod kineza jeftini,ali ako nas drugar ne zna kako da ga upotrebi,ne vredi mu taman da je i za dzabe. @ despic : imas pp ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Februar 11, 2010 Svakom po zasluzi, 12442 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Gel akumulatori su po meni, bolji nego oni sa tečnim elektrolitom - kiselinom zato što nema održavanja, dolivanja destilovane vode. Međutim, kada su pri kraju životnog veka ne ponašaju se kao kiselinski - sve slabije vergla, često dopunjavanje punjačem - već samo "zveknu" i ne rade Juče je palio, verglao, danas je mrtav . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Februar 11, 2010 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Gel akumulatori su po meni, bolji nego oni sa tečnim elektrolitom - kiselinom zato što nema održavanja, dolivanja destilovane vode. Međutim, kada su pri kraju životnog veka ne ponašaju se kao kiselinski - sve slabije vergla, često dopunjavanje punjačem - već samo "zveknu" i ne rade Juče je palio, verglao, danas je mrtav . Tacno. Ali kada se jednom isprazni do kraja mozes ga puniti koliko hoces to vise nije to i kraj mu je veoma blizu. Dok kod kiselinskog to nije tako. Drugo, kao sto su neki prethodno rekli hladnoca i te kako smeta aku. sa gelom mnogo vise nego kiselinskom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...