Lomnica_city 12 Napisano Januar 30, 2010 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Strom je bolji jer dva puta manje trosi DARK, Strom zaista trosi 3 litra?! :o Trosi od 3.3 do 4 l na oko 3700-4000 rpm.Preko toga idena 4.5l. Elektronsko ubrzigavanje na Stromu a na matoroj Africi karburatori.Nema tu neke filozofije. Afriku ne bih kupio nikada ako imam opciju za V-strom.Kupujes matoru,tehnicki zastarelu afriku,koju je ko zna kako vozio a na drugoj strani imas moderniji,nov motor izvanrednih karakteristika.Pa ko jeovde lud? Jos nesto: unutrasnje gume ne varim.Mnogi su kukali nocu u divljini kada im e izbusi guma a nije tubeless.Ko je krpio zna o cemu pricam.Mnogi su i pali jer se unutrasnja izduva skoro odmah kada se probusi.Pri vecoj brzini se pada.Tubeless se jako sporo ispumpava a krpi se bez skidanja se felne.Imas repair pack za 20 eu sa perlicama.V-strom je na tubeless gumama,naravno. Meni je vulkanizer prepravio zicanu felnu za tubeless gumu za PET MINUTA, dakle to nije neki argument! P.S.Meni je inace bolji izbor od Stroma 650 nova/skoro nova Honda Trandza XL700V, isto imas najmoderniju tehnologiju, elektronsko ubrizgavanje ali i ZICANE felne, ono cuveno"Honda je to"... Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Januar 30, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, ktm, cb750 boldor, dylan Prijavi odgovor kao problematičan Strom je bolji jer dva puta manje trosi DARK, Strom zaista trosi 3 litra?! :o Trosi od 3.3 do 4 l na oko 3700-4000 rpm.Preko toga idena 4.5l. Elektronsko ubrzigavanje na Stromu a na matoroj Africi karburatori.Nema tu neke filozofije. Afriku ne bih kupio nikada ako imam opciju za V-strom.Kupujes matoru,tehnicki zastarelu afriku,koju je ko zna kako vozio a na drugoj strani imas moderniji,nov motor izvanrednih karakteristika.Pa ko jeovde lud? Jos nesto: unutrasnje gume ne varim.Mnogi su kukali nocu u divljini kada im e izbusi guma a nije tubeless.Ko je krpio zna o cemu pricam.Mnogi su i pali jer se unutrasnja izduva skoro odmah kada se probusi.Pri vecoj brzini se pada.Tubeless se jako sporo ispumpava a krpi se bez skidanja se felne.Imas repair pack za 20 eu sa perlicama.V-strom je na tubeless gumama,naravno. Meni je vulkanizer prepravio zicanu felnu za tubeless gumu za PET MINUTA, dakle to nije neki argument! Pozdrav sta je uradio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Januar 30, 2010 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Nisam gledao, dao mi drug Dunlop 607 ili tako neku gumu, ja vidim pise tubeless a znam da mi felna nije tubeless, ne budem lenj pa skinem tocak, odnesem kod coveka, reko majstore jel moze ovo, on kaze moze sto da ne, motao nesto i namestio, napumpao i... vozi Misko! Kasnije sam taj motor prodao i dan-danas posle 2 godine decko koji ga je uzeo se vozika bez problema na toj gumi, nikad nije ispustala ili tako nesto, a vidjao sam negde nekakve trake i mislim da u onim filmicima Garage night kad menjaju zbice pominju da se moze staviti neka traka preko dela gde izlaze matice zbica i to lepak trake i pritisak vazduha drze bez problema! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Januar 30, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, ktm, cb750 boldor, dylan Prijavi odgovor kao problematičan ok, hvala ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Januar 30, 2010 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu, isto to cu uraditi sad na Trandzi kad menjam gume, moracu neke sa malo manje krampona da stavim a takvih ima tubeless koliko hoces, pa dok radi videcu da SLIKAM proces, siguran sam da se to moze uraditi u do it yourself varijanti, mozda sa onim gumeniranim trakama koje se lepe na vrata da ne treskaju kad se malo grublje zatvaraju, ili da se kupe bas te namenske trake ako ih ima kod nas, mora da ih on odnekud nabavlja, sumnjam da uvozi za sebe jer je Despotovac malo mesto i ne verujem da konvertuje vise od jednog-dva para felni godisnje!? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Januar 30, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, ktm, cb750 boldor, dylan Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu, isto to cu uraditi sad na Trandzi kad menjam gume, moracu neke sa malo manje krampona da stavim a takvih ima tubeless koliko hoces, pa dok radi videcu da SLIKAM proces, siguran sam da se to moze uraditi u do it yourself varijanti, mozda sa onim gumeniranim trakama koje se lepe na vrata da ne treskaju kad se malo grublje zatvaraju, ili da se kupe bas te namenske trake ako ih ima kod nas, mora da ih on odnekud nabavlja, sumnjam da uvozi za sebe jer je Despotovac malo mesto i ne verujem da konvertuje vise od jednog-dva para felni godisnje!? Pozdrav ja sam trazio na netu, ali sve konverzije sa tube na tubeless su uglavnom za cross i ne preporucuju za ulicnu upotrebu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Januar 30, 2010 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Strom je bolji jer dva puta manje trosi DARK, Strom zaista trosi 3 litra?! :o Trosi od 3.3 do 4 l na oko 3700-4000 rpm.Preko toga idena 4.5l. Elektronsko ubrzigavanje na Stromu a na matoroj Africi karburatori.Nema tu neke filozofije. Afriku ne bih kupio nikada ako imam opciju za V-strom.Kupujes matoru,tehnicki zastarelu afriku,koju je ko zna kako vozio a na drugoj strani imas moderniji,nov motor izvanrednih karakteristika.Pa ko jeovde lud? Jos nesto: unutrasnje gume ne varim.Mnogi su kukali nocu u divljini kada im e izbusi guma a nije tubeless.Ko je krpio zna o cemu pricam.Mnogi su i pali jer se unutrasnja izduva skoro odmah kada se probusi.Pri vecoj brzini se pada.Tubeless se jako sporo ispumpava a krpi se bez skidanja se felne.Imas repair pack za 20 eu sa perlicama.V-strom je na tubeless gumama,naravno. Meni je vulkanizer prepravio zicanu felnu za tubeless gumu za PET MINUTA, dakle to nije neki argument! P.S.Meni je inace bolji izbor od Stroma 650 nova/skoro nova Honda Trandza XL700V, isto imas najmoderniju tehnologiju, elektronsko ubrizgavanje ali i ZICANE felne, ono cuveno"Honda je to"... Pozdrav ??? ??? ??? Na Bmw adv. su tubeless ali tu zice idu na stranu po obodu felne.Kako je to kod tebe uradio,nemam pojma.Sad si me zbunio. :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1056 Napisano Januar 30, 2010 Drug član, 3016 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Rade i ovako..... ;D Mada ja NE bih.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1056 Napisano Januar 30, 2010 Drug član, 3016 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Inace najbrzi i najjednostavniji nacin je na svaki sraf od zice po par kapi silikona, malo se prisusi i onda par krugova sa DUCT trakom (ona jaka sa platnom).... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Januar 30, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, ktm, cb750 boldor, dylan Prijavi odgovor kao problematičan ja cu to da resim ovako http://www.tubliss.co.uk/ http://www.youtube.com/watch?v=gmrEFqFk1yo&feature=related Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5633 Napisano Januar 31, 2010 Integrisan, 13439 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je opasna stvar. Čitao sam o tome u MXA pre par godina. Oni ga već dugo testiraju na cross motorima u "trkačkom okruženju" - kažu da mu nema mane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Januar 31, 2010 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu, isto to cu uraditi sad na Trandzi kad menjam gume, moracu neke sa malo manje krampona da stavim a takvih ima tubeless koliko hoces, pa dok radi videcu da SLIKAM proces, siguran sam da se to moze uraditi u do it yourself varijanti, mozda sa onim gumeniranim trakama koje se lepe na vrata da ne treskaju kad se malo grublje zatvaraju, ili da se kupe bas te namenske trake ako ih ima kod nas, mora da ih on odnekud nabavlja, sumnjam da uvozi za sebe jer je Despotovac malo mesto i ne verujem da konvertuje vise od jednog-dva para felni godisnje!? Pozdrav ja sam trazio na netu, ali sve konverzije sa tube na tubeless su uglavnom za cross i ne preporucuju za ulicnu upotrebu Ako uzmemo u obzir kojim naporima, udarima i stresovima podleze cross guma SVAKODNEVNO onda izjava tog majstora da se ne preporucuje za ulicnu voznju deluje blago receno DEBILNO, da nece mozda da popusti dok kruzirate asfaltom a nece da popusti kad se doskoci sa 2 metra visine na neku stencugu? Ima majstora i"majstora", slusaj ove prve jer je felna o kojoj pisem meni uradjena za enduracu, prolazila je posle toga stotine kilometara po asfaltu (žnj kvaliteta i prosaran rupama i zakrpama) i dosta offroad voznje po svakakvim terenima ukljucujici i gazenje reka i slicno pa nije popustila a nije kako cujem ni novom vlasniku motora, eto kakav je ovaj moj majstor-MAJSTOR! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Januar 31, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, ktm, cb750 boldor, dylan Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu, isto to cu uraditi sad na Trandzi kad menjam gume, moracu neke sa malo manje krampona da stavim a takvih ima tubeless koliko hoces, pa dok radi videcu da SLIKAM proces, siguran sam da se to moze uraditi u do it yourself varijanti, mozda sa onim gumeniranim trakama koje se lepe na vrata da ne treskaju kad se malo grublje zatvaraju, ili da se kupe bas te namenske trake ako ih ima kod nas, mora da ih on odnekud nabavlja, sumnjam da uvozi za sebe jer je Despotovac malo mesto i ne verujem da konvertuje vise od jednog-dva para felni godisnje!? Pozdrav ja sam trazio na netu, ali sve konverzije sa tube na tubeless su uglavnom za cross i ne preporucuju za ulicnu upotrebu Ako uzmemo u obzir kojim naporima, udarima i stresovima podleze cross guma SVAKODNEVNO onda izjava tog majstora da se ne preporucuje za ulicnu voznju deluje blago receno DEBILNO, da nece mozda da popusti dok kruzirate asfaltom a nece da popusti kad se doskoci sa 2 metra visine na neku stencugu? Ima majstora i"majstora", slusaj ove prve jer je felna o kojoj pisem meni uradjena za enduracu, prolazila je posle toga stotine kilometara po asfaltu (žnj kvaliteta i prosaran rupama i zakrpama) i dosta offroad voznje po svakakvim terenima ukljucujici i gazenje reka i slicno pa nije popustila a nije kako cujem ni novom vlasniku motora, eto kakav je ovaj moj majstor-MAJSTOR! Pozdrav nije majstor nego proizvodjac, a ima veze sa grejanjem gume na vecim brzinama na asfaltu, jebem li ga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Februar 1, 2010 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan nije majstor nego proizvodjac, a ima veze sa grejanjem gume na vecim brzinama na asfaltu, jebem li ga Nije taj proizvodjac izgleda cuo za azot, koga brine isparavanje vazduha i temperaturne dilatacije nek prezali 2x50 dindzi za punjenje i uziva! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...