Jump to content

Moto Zajednica

radi na 3 klipa...

Recommended Posts

• U prolazu, 51 postova

treba mi mala pomoc.Pre neki dan sam kupio cbr 600 f3 1997 i radila je normalno do danas...upalim je,radi na leru i samo smanji obrtaje i ugasila se...upalim je i sad radi na tri klipa...ta to moze biti?pali i dalje redovno ali samo 3 klipa rade...dali mozda da zamenim swecice ili...ako je neko imao isti problem ili ako neko zna sta je pa da podeli samnom da nekupujem swecice za dzaba...HVALA

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3053 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

a, koliko su stare svecice? Najpametnije je kad kupis nov /za tebe/ motor da prvo uradis servis... Svi filteri, ulje i svecice. Znas tacno sta je u njemu. Naravno, i pregled plocica za kocnice.

• Integrisan, 9697 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Da li je izduvna grana cilindra koji ne radi skroz hladna? Moze i karburacija da bude...tj. taj klip ne dobija gorivo.

Pozdrav nenad.

• U prolazu, 51 postova

a, koliko su stare svecice? Najpametnije je kad kupis nov /za tebe/ motor da prvo uradis servis... Svi filteri, ulje i svecice. Znas tacno sta je u njemu. Naravno, i pregled plocica za kocnice.

Da li je izduvna grana cilindra koji ne radi skroz hladna? Moze i karburacija da bude...tj. taj klip ne dobija gorivo.

Pozdrav nenad.

neznam stwarno koliko su stare jer sam je neki dan uzeo a servis cu sada da radim ovih dana...a swecice cu sutra da proverim pa vam se javljam.

Nadam se da nije nesto ozbiljno

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Proveri i kablove od svećica kad si već u radnji. Ne znam tačno koliko ima bobina. Ako je od onih 4 cilindra 4 bobine, može i to da bude. A što neko reče, pipni izduv, vidi dal ima goriva u tom cilindru.

• Svrati ponekad, 309 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600

Svecice proveri, to je najcesci slucaj. Ja sam imao taj nazovi problem, skines svecice i prvo ih ocistis probas da vidis da li rade pa vratis, ako nije do toga onda trazis problem.

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda cbr 1000rr fireblade

Imao sam isti problem. Otisle su ti svecice... Motori ne vole da se pale po hladnom vremenu, pogotovo ne na kratko jer tada kondenzuje kod svecica i dolazi do probijanja svecica. Nemoj da se sekiras, to je cesta pojava za motore.... Pozz  ;)

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda cbr 1000rr fireblade

DA zaboravio sam da kazem da se to cesto desava i kad motor presisa. Ako  si mu drndao gas pre paljenja, zatim ga upalio nekako i on se ugasio posle par sekundi...niposto nepokusavaj ponovo da je upalis jer ce ti onda svecice sigurno probiti. (sto se tebi i desilo) Imao sam isto iskustvo sa cbr f3 i sradom 600.  :)

A sad mozes da ga upalis na 20s. Pipnes granu koja je skroz hladna i ta ti je svecica crkla. Nemoj ga samo pustati da ti dugo radi, jer cilindar koji nepli gomila gorivo u sebi i pere ga a to dovodi do habanja.  :)

• Zainteresovan, 571 postova
  • Motocikl: Ducati Streetfighter

Vidi koji ti klip neradi i na njega stavi svecicu sa klipa koji je radio, tako ces znati da li je do svecice.

Najpametniji odgovor...Poslusaj coveka

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

sigurno je probila svecica,jer je hladno,a nagutao se malo vise goriva,mozes probati kada upali da mu malo drzis gas na r3cimo 2000obrtaja ali ne vise jer je hladan,mozda ta svecica i sastavi,naravno vratis sauh,da ne gomila gorivo,ali je najbolje da zamenis svecice posto svakako imas u planu da radis servis

• U prolazu, 51 postova

ljudi puno vam hvala,jako sam bio smoren jer nisam bio siguran sta je...sumljao sam na swecice ali sam cekao vase odg. i iskustwa...Hvala vam puno pitanje/gde da kupim swecice i koje da uzmem...HVALA vam i POzz

• U prolazu, 51 postova

Narawno da cu proveriti sta je i sto normalno al ime licno zanima gde da ih nabavim .I kad sam wec otworio temu da ne otwaram drugu,interesuje me koje ulje da joj sipam,filter ulja,vazduha  i gde to swe da nabavim i kolika je odprilike cena komplet servira-materijal... ;D

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Narawno da cu proveriti sta je i sto normalno al ime licno zanima gde da ih nabavim .I kad sam wec otworio temu da ne otwaram drugu,interesuje me koje ulje da joj sipam,filter ulja,vazduha  i gde to swe da nabavim i kolika je odprilike cena komplet servira-materijal... ;D

Promeni naziv teme, privuci ce vise gledalaca... ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja