Jump to content

Moto Zajednica

Pirelli ili Metzeler?

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: BMW F650GS Dakar

Danima vrtim po netu gume za mog BMW Dakara  i smanjio sam na Metzeler Tourance i Pirelli Scorpion MT 90. Da li moze neko da mi kaze da li ima razlike u performansama jerbo su im sare skoro iste. Takodjer bi pitao sta dobijam/gubim ako guma nije tubeless tj. ima unutrasnju? Ja ne razvijam neke opake brzine na Dakaru tako da ne znam na sta bi mogla da utice unutrasnja guma (osim na cenu naravno heh, heh).

Toliko za prvo javljanje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12377 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Lično nemam iskustva sa navedenim gumama ali znam da je naš matijak imao velikih problema sa Michelin Tourance, pročitaj njegov putopis o Maloj Aziji.

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F

Ja imam Tourance i jako sam zadovoljan. Samo da naglasim da uglavnom vozim po asfaltu pa i to treba uzeti u obzir ako si u offroad fazonu. Obrati paznju i na "tvrdocu" gume.

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Moja preporuka bi bila Pirelli Scorpion MT90 A/T , ja ih imam na Transalpu i odlicne su ...

http://www.pirellityre.com/web/tyres-catalog/moto-on_off_road-enduro_on_off/default.page

Ove MT90 sa oznakom A/T spadaju u Enduro On/Off , za razliku od onih sa oznakom S/T koje su Enduro Street iliti putne enduro gume kao i Metzeler Tourance ... a ne verujem da si uzeo Dakar da bi ga vozio samo po asfaltu ...  ;)

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

metzeler, ukoliko ceš imati kombiniranu vožnju s naglaskom na asfalt jer ima bolji grip od pirellia a za van ceste ti ionako vecim djelom igra šara mada nije samo ona u pitanju. bitno je to kako i gdje se voziš i šta ocekuješ od gume u tom režimu vožnje.

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: BMW F650GS Dakar

Gde kupiti? pa ili Kelena ili https://www.internet-prodaja-guma.com/

Mjoe je spomenuo tvrdocu guma pa me zanima koje su mekse. Volem ja off-road al ove sto imam trenutno Metzeler Sahara 3 mi malo plesu ponekad po asfalt, pogotovo na beloj farbi tako da bi nesto da me bolje drzi pa asfaltu?

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Ako oces gumu koja drzi po svim uslovima puta a mogu i za neki off da posluze, kupi Michelin Anakee. Problemi su da je malo skuplja i nema je da se kupi u Srbiji ali moze da se naruci preko nekih ljudi sa foruma ili da skoknes do Osijeka.

• Svrati ponekad, 378 postova

Uvoznik i zastupnik za PIRELLI I METZELER

KELENA D.O.O. 011/3329-036 063/699-720

INACE CISTO ZA INFO METZELER JE SADA U VLASNISTVU PIRELLI-ja A gume biraj prema svojim potrebama tj podlozi po kojoj najvise vozis

pozdrav

• Drug član, 1150 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

Gde kupiti? pa ili Kelena ili https://www.internet-prodaja-guma.com/

Mjoe je spomenuo tvrdocu guma pa me zanima koje su mekse. Volem ja off-road al ove sto imam trenutno Metzeler Sahara 3 mi malo plesu ponekad po asfalt, pogotovo na beloj farbi tako da bi nesto da me bolje drzi pa asfaltu?

Nazalost to neRADI, na sajtu izaberes gume nove modele za 8 i nesto hiljada dinara a onda zato sto sajt neradi, kontaktiras lika koji ti nnapise da nema nove modele ima sammoo zadnju, sve bez unutrasnje i da kosta 12800 dinara.

Srpska posla.

Ni na drugom pomenutom mestu nema nista novo, samo malo vise cene!

Dge u inostranstvu kupiti gume, i preskociti domace "vacarose"!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja