aca-pn 6394 Napisano Maj 24, 2010 Enduraš, 6383 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Da napisem i ja svoje iskustvo. Na Africi sam imao protocni auspuh Mivv - dobitak pored zvuka je da je motor zivlji u svim rezimima voznje i to osetno. Takodje, potrosnja je nesto manja. Skoro sam vratio fabricki auspuh i tacno se oseca kako je motor vise lenj. Kod Afrike ta razlika i nije velika, ali kad sam stavio protocni auspuh na XL-a, nisam mogao da verujem koja je razlika i to bas u nizim obrtajima. Kao sto rece Braco, drugi motor. Mnogo bolje ide, brze nabija obrtaje, mnogo lakse se dize na zadnji, stvarno ogromna razlika. I to je razlika koju apsolutno svako moze da oseti, znaci nisu nijanse u pitanju. Da motor lakse dise, vidim i po tome sto sam morao da smanjim ler gas kad sam montirao protocni auspuh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Maj 24, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Ima li razlike i koje su u izduvima za jednocilindrase i izduvima za ostale motore? Ima! Cak i prema dVa cilindra.... Tako sam i mislio. Nego, razgovarao sam sa nekoliko iskusnih ljudi i svi su mi rekli da nije bas najzdravije po ventile stavljati otvoren top na jednocilindrasa pa bih hteo da cujem i misljenje onih koji su to radili. Hteo bih da stavim Robertov top pa se sve nesto premisljam... Ajd da vas cujem, pucajte... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1603 Napisano Maj 24, 2010 Drug član, 810 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan iz mog iskustva tdm sa 6,7l pada na 5,7l sa otvorenijim izduvom fzs 600 fazer sa 5.9 na 5,3 dr 650r sa 6 na 5.5l ler gas se na tdm-u povecao za 250 obrtaja. top je sa k2 1000 titanijum tezine oko 2000grama fabricki preko 10kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6394 Napisano Maj 24, 2010 Enduraš, 6383 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan pa bih hteo da cujem i misljenje onih koji su to radili. Hteo bih da stavim Robertov top pa se sve nesto premisljam... Ajd da vas cujem, pucajte... Interesantna pojava na ovom forumu, nekoliko ljudi da svoje misljenje i uvek se nadje neko da ponovo trazi to isto misljenje. Procitaj temu od pocetka ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Maj 24, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan pa bih hteo da cujem i misljenje onih koji su to radili. Hteo bih da stavim Robertov top pa se sve nesto premisljam... Ajd da vas cujem, pucajte... Interesantna pojava na ovom forumu, nekoliko ljudi da svoje misljenje i uvek se nadje neko da ponovo trazi to isto misljenje. Procitaj temu od pocetka ! Nisi me bas najbolje razumeo. Ok, snaga na nizim obrtajima, lakse ide na zadnji, brze navlaci, to stoji ali da li moze da bude stetno po agregat? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3323 Napisano Maj 24, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Nisi me bas najbolje razumeo. Ok, snaga na nizim obrtajima, lakse ide na zadnji, brze navlaci, to stoji ali da li moze da bude stetno po agregat? Pa moze, recimo kad ga peres moze lakse voda da udje u cilindar ;D Ne zezaj nego to zgrabi ako imas priliku i uzivaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Maj 25, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nisi me bas najbolje razumeo. Ok, snaga na nizim obrtajima, lakse ide na zadnji, brze navlaci, to stoji ali da li moze da bude stetno po agregat? Pa moze, recimo kad ga peres moze lakse voda da udje u cilindar ;D Ne zezaj nego to zgrabi ako imas priliku i uzivaj. citajte od Dutchman-ovog posta pa na dalje http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=53364.20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Maj 25, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Nisi me bas najbolje razumeo. Ok, snaga na nizim obrtajima, lakse ide na zadnji, brze navlaci, to stoji ali da li moze da bude stetno po agregat? Pa moze, recimo kad ga peres moze lakse voda da udje u cilindar ;D Ne zezaj nego to zgrabi ako imas priliku i uzivaj. Uf necu onda, zardjace mi klip ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Maj 25, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja dodao kroz izlaz iz lonca bushenu cev, ulazni prechnik smanjio i dobio dosta tishi motor. Kada sam krenuo da vozim primetio sam neverovatnu razliku. Shto kazu pre mene, kao da je kriva snage ispravljena pa sad technije ide, bolje prima gas na opterecenju, ne puca kada kochim motorom nizbrdo, lakshe postize obrtaje, nigde nema rupu gde se oseti da izgubi snagu... Od 2000rpm krece da vushe pa na 3000 duplira tu snagu, kad predje 4000 onda dobije turazu i lepi...do 5000, preko mi zao da teram Zanimljivo je josh to da sam nekako uspeo da ubodem da motor ne postaje mnogo buchniji sa dodavanjem gasa. Zvuk je dubok (to je razlog zashto sma sve i radio, ranije je imao neki praskav zvuk...) Pri 90 pichi vazduh oko mene a motor ni ne chujem.... Ostaje test na auto putu. Izludjivao me konstantan praskav zvuk i brundanje kada vozim recimo sat vremena 90-100 na autoputu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Jun 17, 2010 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Stavio sam otvoreni izduv pre par nedelja. Napravio nekih 400 km od sipanja punog rezervoara sa novim izduvom ii pri novom sipanju video da manje troši. Čak je bilo ispod 5 litara. Malo lakše i vuče. Ono što mi se ne dopada je što puca kada nizbrdo kočim motorom i kada se pali moram davati gas (ranije je palio bez gasa). Zna li neko je li ovo normalno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funduk 29 Napisano Jun 18, 2010 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi beograd Motocikl: nista do daljneg. . . Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na mom raptoru (XT660 agregat) izvadio prigusivace ,osim zvuka sa pozitivne strane nista nisam dobio. . .motor mi je izgubio snagu u velikim obrtajima,trosio je oko litar vise itd Pritom su karbovi bili nastelovani na normalnom fabrickom izduvu Kupio sam drugi auspuh sa Suzukija i motor radi kao fabricki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Avgust 16, 2015 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Razumem ja sVE VAS, drugo je kad sredite auspuh na motoru sa cetiri cilindra i stotinjak konja, tu ne primecuje se razlika.... Na MT-03 jedan cilindar, 50 KS razlikia je OCIGLEDNA! hmmm ja imao MT03 i stavio home made protocni izduv na njegadrao se ko lud ali nije nista bolje isao. potrosnja takodje ostala ista To sam i hteo da kazem.... na tu malu snagu se lakše vidi da nisi NISTA uradio.... motor kad ima 150 konja ne mozes da osetis kako stvarno ide, bolje ili losije...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Avgust 16, 2015 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kad imaš motor sa150 konja i fali ti još koji, tad nemaš problem sa auspuhom nego sa sobom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Avgust 16, 2015 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nikad imao motor preko 80 konja pa NE znam, nisam jos dorastao... Sent from my iPad using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Avgust 17, 2015 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nikad imao motor preko 80 konja pa NE znam, nisam jos dorastao... Sent from my iPad using Tapatalk To i nije problem imati, kupiš nešto od 55-60 ps pa staviš auspuh, k&n filter vazduha, proširiš dizne, a na Mišeluku tip prodaje sprej za lanac koji daje 5 konja i evo te blizu 100 . Izvinjavam se za off. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...