exman 241 Napisano Januar 17, 2010 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan Sinoc sam uspeo da bezbolno demontiram (zbog podmazivanja) i opet vratim centralni stender na Africi bez specijalnih alata. Jedina olaksica je sto je motor podignut na postolje i imao sam zenu kao pomocnika. 1. Skidanje: otkacio spoljnu,siru oprugu koja je elasticnija pa to nije problem (stender u vertikalnom polozaju). Izvadio rascepku-osigurac iz osovine, skinuo podlosku i sipkom manjeg precnika i icekicem izbio osovinu na levu stranu, unutrasnja, jaca opruga je zadrzala stender u horizontalnom polozaju. Povukao stender, on je ispao i otkacila se opruga. Ocistio sam caure na stenderu, osovinu i namazaio ih mascu. 2. Montaza: zakacio sam obe opruge na ram, sedeci na zemlji sa leve strane motora, zakacio sam sisicu sa stendera samo za unutrasnju,jacu oprugu, podigao stender u horizontalu i ugurao ga gore na priblizno mesto montaze; posto ga opruga zateze, on je otisao malo napred. Onda sam seo iza zadnjeg tocka, naslonio desno rame na gumu kao kundak puske i sa obe strane uhvatio rukama stender. Tu je neophodan pomocnik: osovinu koju sam postavio u cauru na ramu na levoj strani on gura dok ja zatezem stender unazad; cim se poklope rupe - pobedili smo. Osovina prvo udje u cauru stendera i kad dodje do desne caure na ramu opet treba malo povuci unazad i kucnuti osovinu cekicem. Kad izadje na desnu stranu, onu spoljnu, siru oprugu sam zategao kljestima bez vecih problema. Celu stvar sam ponovio da proverim da li je u pitanju bila samo sreca - uspelo i drugi put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...