fibra 345 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Nakon prvog hack-ovanja kofera predstavljenog ovde: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=34520.msg503324#msg503324 doslo je na red i drugo, iz prostog razloga sto se sistem za povezivanje stop signala sa cinc konektorima i kablicem pokazao kao totalni promasaj. To jednostavno nije bilo pravo resenje za mene jer sam 2 puta odvalio cinc, nakon cega sam jednostavno prestao da ga povezujem kofer. Nemam garazu i kofer preko noci obavezno skidam sa motora, pa mi je bilo potrebno neko elegantnije resenje... Kopajuci po raznom smecu koje godinama skupljam nasao sam ovaj hladnjak-poklopac sa dva pera koja sluze za transfer toplote sa cipova. Nekad je ovo bilo deo Commodore-a 64 odakle naziv teme. Perca su tackasto zavarena ali se lako otkinu nozem. Izbuseni su i postavljeni na poklopac nosaca kofera u sredinu gde nema poprecnih ojacanja, pa ima mesta za srafove. Stampana plocica nije neophodna ali plastika poklopca dosta meka pa sam hteo malo da je ojacam. Ovako izgleda sa gornje strane. Nista usminkano, ali je funkcionalno. Na koferu su montirana 2 M6 imbusa koja upadaju tacno u rupe sa gornje slike i dodiruju perca. Da se kofer nebi klackao na imbusima dok nije na motoru, a i da ne grebe parket, dodao sam 4 gumene nozice. Zice koje su prethodno bile zalepljene selotejpom sam prerutirao u kanal koji sam izdubio lemilicom. Fiksirano Sintelanom Zice su zalemljene na usice ispod matica. Krajnji rezultat izgleda ovako. Kofer je pored ove funkcionalne prerade pretrpeo i znatnu estetsku... stvarno nisam mogao da ga gledam vise onako plavog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1372 Napisano Januar 9, 2010 Ne silazi, 6288 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Genijalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6025 Napisano Januar 9, 2010 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kako si ofarbao koferče druže? Šmirgla pa samo boja ili ima "nešto između"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Januar 9, 2010 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Jel ovo onaj kinez od 40l ? Ja sam svoj farbao crnim sprejem za plastiku, tacnije za branike, mislim da je slika branika od kola bila na spreju, a pre toga malo osmirglao finijom sirglom, i ispalo je extra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Januar 9, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Kako si ofarbao koferče druže? Šmirgla pa samo boja ili ima "nešto između"? Prvo smirgla, pa temeljna boja za metal u spreju, koja me stvarno iznenadila prijanjanjem na plastiku. Tvrda i bas dobro drzi. Da nije svetlo siva ostavio bih je takvu kakva jeste. Inace, pre koriscenja ove temeljne, eksperimentalno sam sa donje strane kofera naneo nekoliko raznih prajmera i temeljnih boja kako bi utvrdio koja je najbolja, i ova osnovna za metal je pobedila. Crna boja je najskuplja i navodno najbolja koju mi je preporucio prodavac.U svari je najgora koju sam ikad koristio. Uzasno je mekana. Da bih nekako ispravio sranje, kofer sam na kraju presprejao akrilnim bezbojnim lakom koji nije toliko los. Jel ovo onaj kinez od 40l ? Ja napisah da je Givi, a zapremina je 46l ako se ne varam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Januar 9, 2010 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Ja napisah da je Givi, a zapremina je 46l ako se ne varam. Uf, a toliko lice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Januar 9, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Heheh, pa kako da ne lice kad kinezi prave kopije svega zivoga pa i Givi kofera. Da nisam dobio ovaj uz motor povoljno i sam bih kupio kineza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Octobar 27, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se sto vadim temu iz naftalina, ali i sam razmisljam da otfikarim konektor na koferu i da uradim ovakve kontakte izmedju nosaca i kofera. Trenutno koristim audio stereo 3.5 konektor, i nisam zadovoljan. Razmisljam o Molex-u (napajanje za PC desktop) 4-polnim konektorima, ali opet mi ni to ne deluje dovoljno elegantno. Elem, pitanje za fibru: kako se pokazalo ovo resenje, da li su kontakti na nosacu vremenom korodirali i da li se javio neki problem u tom smislu? Da li su stvari u koferu vremenom i tumbanjem pokidale zice/konektore i da li sve to i dalje radi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...