miinja 1567 Napisano Januar 5, 2010 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Raška Motocikl: shadow 750 aero Prijavi odgovor kao problematičan http://www.louis.de/_20f82705362338e65b80af45393e0be0ec/shop/shop_article_big.php?IMG=203304_410_FR_05&TITLE=203304 dali po ovom novom zakonu o saobraćaju može ovo da se nosi na glavi ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abby 21 Napisano Januar 5, 2010 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Subotica Motocikl: šerpa plav, penzionerski Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko je usaglašena sa standardom o bezbednosi - da. Al reko bih da kod dotičnih modela stoji ¨only race&show¨ tj nije homologovana za upotrebu u saobraćaju. Braincap® Halbschale * Material: ABS * Gewicht: ca. 450 g * Helmschirm: abnehmbar * Futter: Polyamid * Verschluss: Doppeldrucktaste * Prüfungen: ohne ECE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miinja 1567 Napisano Januar 5, 2010 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Raška Motocikl: shadow 750 aero Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko je usaglašena sa standardom o bezbednosi - da. Al reko bih da kod dotičnih modela stoji ¨only race&show¨ tj nije homologovana za upotrebu u saobraćaju. Braincap® Halbschale * Material: ABS * Gewicht: ca. 450 g * Helmschirm: abnehmbar * Futter: Polyamid * Verschluss: Doppeldrucktaste * Prüfungen: ohne ECE izvini ali ja ovo ne razumem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 618 Napisano Januar 5, 2010 drkadzija, 1226 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Nema ECE znači po novom zakonu ne može legalno da se koristi za motor. E sad dali će je policija brojati kao kacigu za motor ili ne ostaje da se vidi....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savke 643 Napisano Januar 7, 2010 Svrati ponekad, 404 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Honda CBR 900rr Prijavi odgovor kao problematičan Da li je ovo oznaka za ECE? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano Januar 7, 2010 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Da li je ovo oznaka za ECE? To E oznacava zemlju porekla ja mislim. Tako sam citao u 2 Tocka par puta kada se pricalo o original i fake kacigama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4978 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 1878 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne brini, ova MTR kaciga ima atest Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1424 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 1947 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Da li je ovo oznaka za ECE? To E oznacava zemlju porekla ja mislim. Ja mislim da je ovo oznaka zemlje koja je ispitala i dala sertifikat toj kacigi. Znam da je E9 Spanija. Za 13 ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4282 Napisano Januar 8, 2010 motoras, 2470 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je ovo oznaka za ECE? ovo ti je oznaka za zemlju koja je dala sertifikat,a oznaka da kaciga zadovoljava ECE standarde je " ECE 22.05 " Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1424 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 1947 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Na donjoj slici vidimo međunarodnu homologacijsku oznaku koja mora biti zašivena na sustavu za pričvršćenje kacige (najčešće na remenu uz kopču) a koja se sastoji od kružnicom opisanog velikog štampanog slova „E“ uz koji mora biti pridružen broj. Broj označava državu u kojoj je homologacijski laboratorij koji je radio ispitivanje a ne, kako se ponekad krivo tumači, zemlju proizvodnje. U ovom slučaju broj 13 znači da je kaciga ispitana u Luksemburgu iako je riječ o kacigi Schuberth S1 koja je proizvedena u Njemačkoj. Ovo je odlomak sa hrvatskog moto foruma.Sve u vezi oznaka na kacigama. Evo vam link ko hoce da sazna malo vise: http://www.motori.hr/cgi-bin/cl.rr?id=1667 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...