Jump to content

Moto Zajednica

Drugi internacionalni moto-turistički reli 'Tour Around Serbia 2010'

Recommended Posts

• witch, 476 postova

Vidim Sremci se prozivaju za neke obrtaje u crveno.Bolje da ih hvalite kako su vas sve docekali i kako su dobri domacini bili.

Vec uradjeno na prethodnoj strani!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Veseli Sremci :D Odlične mašine, odlični vozači...zato ih je organizacija Relija postavila na samo čelo, u crvenu grupu kao naše najbolje predstavnike :D (da se ne uvrede ostali drugari, učesnici Relija)

E sad, što su Sremci uvek veseli :D (i malo razuzdani)...a takvi su, neka su nam živi i zdravi :D

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Pa najbolji pasulj i najtopliji docek sigurno je bio ;D

Malo su neumerene reci "profil i znanje vecine vozaca... "

Zelja za dokazivanjem i pokazivanjem... znanja na dva tocka..nisu sigurno cilj relija..

Reli treba izdrzati jer je naporan, zivci su stalno na ispitu..Kada trenutne muke i napori prodju..ostaju secanja i slike..

I zamisli nasta bi licilo kada bi se svi prestizali, pucali ili tockarili..Crna hronika bi bila.. a ne utisci sa relija..

Da sam ja nesto prigovarao vasem grlatom kolegi..sigurno bi doslo do incidenta..a to ne zelimo nikako..

Dakle, ide se na grupnu voznju..pogotovu reli gde je sarenolika ekiupa..sa iskljucenim turbo punjacem i disciplinom kao kod Nemaca ili Slovenaca nam dragih ;)

Grupa od 50 Slovenackih motociklista..voze kao jedan i disu kao jedan..I otprilike se tako uvek moze stici na cilj..u komadu..

Nema prestizanja, svako drzi svoje mesto..prati onog iza i ispred i tako mora biti u koloni..Bilo da je 10 ili 250 motocikala..

Sa tim pravilima bi trebao svako da se pomiri kada hoce na reli..stvar je jednostavna ali mi nismo..

Pozz ;)

• Drug član, 2754 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

I Slovenci su od krvi i mesa, samo se sklone u stranu i svadjaju o voznji. Uticaj sredine. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• U prolazu, 68 postova

I Slovenci su od krvi i mesa, samo se sklone u stranu i svadjaju o voznji. Uticaj sredine. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Pa nismo svi Slovenci kako MK Novo Mesto, kojih je bilo malo više od 40.

Sremci su nas dočekali sa super ručkom i ladovinom, da smo se malo sklonili sa sunca. Hvala

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

ljudi, izvinjavam se na okasnelom javljanju, malo sam odbolovao Reli....cini mi se da sam od juce skroz u formi ali za izlazak na forum ocito jesam :)

Prvo bih zeleo da se zahvalim svima koji su ucestvovali na Reliju, bez celokupnog sastava taj Reli ne bi bio to sto je bio. Ovo nije oficijelna recenica, vec najiskrenije od srca sto mogu da pretocim u slova.

Druga stvar je sve ono sto je ovaj Reli doneo, a pored novih i znacajnih iskustava i drugarstava kojih je bilo napretek, ovaj Reli je potvrdio i definitivno postojanje one cudne niti o kojoj se retko prica jer se ona ponajpre oseca i sluzi bas da bi se osetila i da bi nesto povezivala a ne da bi se o njoj pricalo. Ta nit je upravo ono sto spaja nase vozacke navike u jedinstvenu avanturu bez obzira na razlicitost tih navika, nasa vozacka znanja i profile, to je ono sto ponistava razlike i cini nas jednom velikom celinom dokle god smo na Reliju.

Tacno je da postoji vise profila vozaca i vise razlicitih dozivljaja voznje motorm, druzenja i svega drugog. I bas ta razlicitost i daje karakter ovoj prici i cini da ona pripada svakom od nas, pocev od najsporijeg vozaca do najbrzeg u grupi, ujkljuciv i mene u kolima sto vitlam megafonom :)

Sremci su pre svega sjajni i tradicionalni domacini, temeljni i pouzdani, to su ljudi na koje se u organizaciji bilo cega mozes osloniti utoliko da posle jednog Miretovog - Za nas nemaj brige., mozes slobodno da precrtas jednu organizacionu stavku u svakom smislu. Mene zato docek u Mitrovici nije iznenadio, to je docek koji je postao ne samo standard vec i zastitini znak kluba sa najimpozantnijim statistikama kod nas u svakom pogledu.

E ti isti Sremci su i nas reprezentativni deo price i na drumu, ljudi koji se voze i vole da se voze, ljudi koji vole i porodicno da obidju zemlju motorom, ljudi uz koje prosto osecas da ce prica da uspe. Sve ovo ja ne moram zboh njih da pisem, sve to oni znaju, bar sto se mene licno tice i mog misljenja. Samo zelim da ponudim svoj pogled na stvari i objasnim zbog cega sam ja izuzetno ponosan sto su nam oni deo price. I ne samo ponosan, vec i daleko sigurniji nego da smo morali bez njih.

A Mancule?

Ja zaista nemam reci kojima bih izrazio njihov trud oko naseg gostovanja ali i njihovo shvatanje razmera svega ovoga. Toliko toga domacinskog, toliko posvecenosti, jednostavno se ne da izraziti recimo. Doduse, i Mancule, kao i Sremci, odlicno znaju koliko ja licno njih cenim, pa i ne moram da se sekiram sto ne nalazim reci :)

Eto, ja sam malo htedoh o motociklistima i motoklubovima koji su nam bili domacini na ovom Reliju, kratko, ali sve ostalo je vec dozivljeno na terenu i tacno znamo o cemu pricamo. Momci, sjajni ste svi zajedno u svakom pogledu, bez Vas bi prica isla sigurno ako bi morala, ali sa Vama ona glatko tece i postaje pravi uzitak. Uz Vas imamo mogucnost da se pohvalimo i pred gostima iz inostranstva, a za stati pred takve goste, recimo bas kao Novo Mesto, e za to zaista treba itekako imati iza sebe...bas Vas :)

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Kawasaki en 500,Sachs x road 125

Prosle godine Sremci su napravili frku oko smestaja na Kopu,pa kad sam cula da ce rucak biti kod njih rekla sam drustvu :,,E sad cete da vidite sta je sremacki paprikas.

Misleci da ce nam pokazati kako treba da izgleda organizacija rucka stolova ,satora.Dolazimo na ledinu polu pokosenu,ako nadjes neko drvo usrecio si se posto ces rucak cekati bar sat vremena,da se prisetimo kad se cekala vecera u Kladovu prosle godine,moji Sremci su jeli suva leba dok nije dosla riblja corba,pa zar ste zaboravili da kad su gosti najavljeni sve mora da je gotovo i postavljeno,to je pravo sremacko gostoprimstvo,a sad taj ,,odlican "paprikas to se kod nas zove klin corba pa ni krompira nije bilo.Bas ste me osramotili nisam vise smela da kazem da sam      sremica .Ja znam da Sremci mogu bolje pa cu im pruziti jos jednu sansu,na sledecem reliju,pa ipak su oni moji veseli Sremci.Najvece pohvale dala bih organizaciji u Cacku,bili su genijalni i prosle i ove godine,a naravno i ljude iz Bora.Iz prilozenog se vidi da je Sremcima najvaznija klopa ,a nije bas tako nego sam morala da kritikujem svoje ,pa ko ce koga ako ne svoj svoga. Pozdrav od suvozaca

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: BMW F 650 GS

Dobro da sam pogledao snimak RTS o reliju. Sad bar znam da je za rucak u S. Mitrovici bio svinjski parpikas! Sve do sada sam se pitao sta li sam to rucao!

Inace u svemu podrzavam stav koji je i umesto mene izneo Vlajko! Moze biti da sam u zabludi, ali ja smatram da reli ima cisto turisticki karakter, na kojem se uz voznju nesto i vidi, druzi i zabavlja. Ko zeli dokazivati svoja umeca na motociklu bilo bi bolje da se prijavi na neku moto trku ili cirkusku pretstavu. Suludom jurnjavom se ugrozava i svoj i tudji zivot. Imao sam srece da je i ove godine u mojoj, zutoj, grupi vecina vozaca bila iz Slovenije, jer je sa njima zadovoljstvo voziti (bez obzira sto sam se sa jednim od njih "kvrcnuo"). Zavrtanje gasa sa dve ruke, paljenje guma i slicne "vestine", za mene su samo dokaz nezrelosti doticne osobe koja to radi.

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Dobro da sam pogledao snimak RTS o reliju. Sad bar znam da je za rucak u S. Mitrovici bio svinjski parpikas! Sve do sada sam se pitao sta li sam to rucao!

...........

Hhahahaa, izvinte ovo mi je duhovito.

Podseća me na moju ženu, kada sam je pitao, šta je za večeru, a ona ne zna, jer je sa konzerve otpala etiketa.    ::) ::)

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Pa nismo svi Slovenci kako MK Novo Mesto, kojih je bilo malo više od 40.

Sremci su nas dočekali sa super ručkom i ladovinom, da smo se malo sklonili sa sunca. Hvala

istina....i nisu bili svi Slovenci iz MK Novo Mesto....bili nas je i "izbeglica" ili "otpadnika"....a bilo nam je lepo.

predaja je za "pussyje" , odabrani "drmamo dalje"....i bilo nam je lepo..... ;D

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ja nisam preterani birač što se hrane tiče, tako da sam u slast pojeo sve što nam je bilo ponudjeno. Čak i svinjski paprikaš :)

OK, ako ćemo rangirati, pasulj koji su Mančule spremile je bio van svake konkurencije. Ubedljivo najukusniji obrok na celom reliju!!!! SVAKA ČAST MANCULE!!! A Sremci, imate prilike da popravite prosek sledeće godine ;) Nije bilo loše, ali možete vi to i bolje, ubedjen sam ;)

• Zainteresovan, 576 postova
  • Motocikl: MS 1000DS, Apeninac

Prosle godine Sremci su napravili frku oko smestaja na Kopu,pa kad sam cula da ce rucak biti kod njih rekla sam drustvu :,,E sad cete da vidite sta je sremacki paprikas.

Misleci da ce nam pokazati kako treba da izgleda organizacija rucka stolova ,satora.Dolazimo na ledinu polu pokosenu,ako nadjes neko drvo usrecio si se posto ces rucak cekati bar sat vremena,da se prisetimo kad se cekala vecera u Kladovu prosle godine,moji Sremci su jeli suva leba dok nije dosla riblja corba,pa zar ste zaboravili da kad su gosti najavljeni sve mora da je gotovo i postavljeno,to je pravo sremacko gostoprimstvo,a sad taj ,,odlican "paprikas to se kod nas zove klin corba pa ni krompira nije bilo.Bas ste me osramotili nisam vise smela da kazem da sam       sremica .Ja znam da Sremci mogu bolje pa cu im pruziti jos jednu sansu,na sledecem reliju,pa ipak su oni moji veseli Sremci.Najvece pohvale dala bih organizaciji u Cacku,bili su genijalni i prosle i ove godine,a naravno i ljude iz Bora.Iz prilozenog se vidi da je Sremcima najvaznija klopa ,a nije bas tako nego sam morala da kritikujem svoje ,pa ko ce koga ako ne svoj svoga. Pozdrav od suvozaca

Ne kenjaj...ja znam sta je bilo kuvano,jer sam bio pored kotlica dok niste dosli......sta ti se zalomilo,ne znam,ali nemoj da pljujes jer znam sta je stavljeno u paprikas!

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

zaista bi bilo krajnje korektno kada bi smo svi shvatili da su svi nasi domacini od srca odradili svoj posao u skladu sa mogucnostima. Ne vidim cemu bi nam od koristi bilo vaganje gde je bilo bolje ako nigde nije bilo lose. Konacno, ove godine je u Cacku izuzetno pomogla i Turisticka organizacija Cacka koja je u potpunosti prepoznala ideju, pa je u Cacku i moglo biti sve na najvisem mogucem nivou. U Sremskoj Mitrovici Moto klub Srem je dao sve od sebe jer smo mi bili jedini medjusobni partneri ovog doceka, bez pomoci sa strane. Izuzetno je velik posao odradjen da bi se zelje i potrebe mogle uklopiti u okvir koji sam ja bio prisiljen da pruzim nasim domacinima zbog veoma slozene finansijske strukture celog dogadjaja. U tom smislu, ostanimo oni sjajni motoristi kakvi smo bili sve vreme i sa osmehom posmatrajmo sve sto je bilo, a predlazimo novo iz sve snage :)

• Drug član, 2754 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Inace u svemu podrzavam stav koji je i umesto mene izneo Vlajko! Moze biti da sam u zabludi, ali ja smatram da reli ima cisto turisticki karakter, na kojem se uz voznju nesto i vidi, druzi i zabavlja. Ko zeli dokazivati svoja umeca na motociklu bilo bi bolje da se prijavi na neku moto trku ili cirkusku pretstavu. Suludom jurnjavom se ugrozava i svoj i tudji zivot. Imao sam srece da je i ove godine u mojoj, zutoj, grupi vecina vozaca bila iz Slovenije, jer je sa njima zadovoljstvo voziti (bez obzira sto sam se sa jednim od njih "kvrcnuo"). Zavrtanje gasa sa dve ruke, paljenje guma i slicne "vestine", za mene su samo dokaz nezrelosti doticne osobe koja to radi.

Za tebe je reli bio u svakom pogledu prenaporan .Pored Sremaca bilo ti je :"Tura po Srbiji je ovaj put bila vise tortura. Vrucina je bila nesnosna! Kad u punoj opremi stojis pola sata pa i mnogo vise imas osecaj da ces se onesvestiti. Dnevno sam pio 5-6 lit. vode a skoro nista nisam ispustao preko slavine. Sve ode u znoj. Ove godine je izostala i policijska pratnja i cesto se vrlo rizicno vozilo u redovnom saobracaju. "

"To ne obezvredjuje ni to sto sam u ranije spomenutoj krivini imao bliski susret 3. vrste sa motoristom ispred sebe. Oklop motora je vec kod majstora, pa cu iduce nedelje opet u "sedlo".

Tako da te ne uzimam za ozbiljno.

• Svrati ponekad, 426 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650S

Bilo bi dobro ako mozemo da od teme ne napravimo svadju , svi smo se vratili sa puno lepih utisaka, tako da stvarno nema potrebe da sada krecemo sa pljuvanjem. meni je sve bilo ok i klopa i voznja i druzenje i mancule i sremci i organizacija i ucesnici i svi ostali koji su dosli. i meni se nisu svidjale neke stvari ali mislim da su one toliko male u odnosu na sve lepo sto smo prosli.batalite prepucavanje nego se spremajte za sledecu godinu.

Hvala

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

A NE!

Meni je bilo sve ok..i klopa i druzenje i sve ostalo ;D

Jedino da smo mogli malo da smanjimo zivu u termometru.. ali nemoz uvek sve da bude potaman ;)

Vidimo se naravno i sledece godine 8)

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Tako je :D

Ne može uvek sve biti idealno, nekad sitnice umeju da nerviraju ali opšti utisak je više nego pozitivan. Provući toliku kolonu motora kroz Srbiju bez ičije pomoći uz ogroman napor i angažovanje Organizacije, nahraniti, organizovati hotele - to još u Srbiji nije viđeno :D

Mančule i Sremci, svaka Vam čast na pomoći da ovaj naš zajednički Reli ostane na vsokom nivou kao i prošle godine a nadamo se da će Reli 2011 biti još bolji! :D

• witch, 476 postova

Bilo bi dobro ako mozemo da od teme ne napravimo svadju , svi smo se vratili sa puno lepih utisaka, tako da stvarno nema potrebe da sada krecemo sa pljuvanjem. meni je sve bilo ok i klopa i voznja i druzenje i mancule i sremci i organizacija i ucesnici i svi ostali koji su dosli. i meni se nisu svidjale neke stvari ali mislim da su one toliko male u odnosu na sve lepo sto smo prosli.batalite prepucavanje nego se spremajte za sledecu godinu.

Hvala

Takođe delim Redoranovo mišljenje, ajde ako možemo da nam bar u ove kišne dane osmeh na lice izmami sećanje na lepe stvari sa relija!!Ja već danima stalno prelistavam slike i kao da sam svaki dan na reliju (ma ne svaki dan, što su ti muke organizatora, jutros sanjam da me čeka gomila motora već spremna da ih rasporedim a ja ne znam gde i odakle su se stvorili :) , budim se i još uvek ne mogu da se snađem da li je to san ili java).

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

probudis se pored svoje "devojke" i sve ti postane jasno! osim sto pod vasim prozorom nema dorucak na yamahi,razdraganih motorasa da vas lagano probude!! ;D ;D

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja